Yurtdışı stajı- tıp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
estağfurullah ne demek,lütfen

Son olarak, ilk üç sene staja giden kimse tıp bilgileri hakkında yetkinliğe sahip olmuyor, asıl sıralamayı dil belirliyor. Bu süreçte dil çalışmanızı öneriyorum. İngiltere gibi ülkelerin her okul için 1-2 kontenjanı anca oluyor. Uzak ülkeler maddi açıdan daha zorlayıcı olacaktır.

Teşekkür ediyorummm

teşekkürler verdiğiniz bilgilere.kendi ailem de de eşimin ailesinde de doktor sayısı fazla zorluklarına vakıfım o yüzden.hatta bir tanesi 2. kez coronaya yakalandı.okuması da zor iş hayatı da bu mesleğin ama getirileri de fazla saygınlığı var ilerlenirse uzmanlıkta tatmin edici geliri var gibi gibi.bu arada pandemide ki emeklerinize extradan teşekkürü borç bilirimmm.iyi gecelerrr

biliyorum burayı da Bir arkadaş gitmişti deneyimlerini de paylaşıyordu. Ancak şuan aktif değil pek.
çok teşekkür ediyorum Nasip olur inşallah
Yanlış anlamayın ama kazandığınız okulda zaten bunun temsilcisi olacak kulupleri olacak o size yardımcı olacaktır.

zira 1 den 6 ya kadar başvurulabiliyor
Her okulun farklı imkanları da var ondan net bir şey söylemek mümkün değil
Üniversitler birey gibi

ceyceycim musmutlu yıllar cınımmmm yeniyılını kutlamayı unutmuşum kutlayayım dedim

Hastaneye adım atmak için intörn olmak gerekmiyor, ilk üç sene dahi staja gidilebiliyor

ben fizyoterapistim, mezuniyet sonrası eğitim alacağım diye gittim
Illinois belki daha katıdır diğer eyaletlere göre, ama mezun doktorları dahil kabul etmiyorlardı.
Onların da oryantasyon sureci olmak zorunda, hasta hakları ve sağlık sigortaları konusunda sıkıntı yaşanıyor,
2 hafta için uğraşacakları kagıt kürek işi bile reddetme sebebi olacaktır.

avrupa için bilmiyorum, AB için olan öğrenci değişim anlaşmaları var belki kolaydır.

Estağfurullah ne yanlış anlaması, teşekkür ediyorum zahmet verdim

Zaten turuncum haklısın ab üyesi ülkelerle anlaşmaları var
Abd durumu çok farklı bir durum
Farklı programları vs var ayrıca her üniyide kabul etmıyorlar

Bölümden bölüme farklılık gösteriyor olabilir. Benim fakültemde (tıp fakültesi) dönem 1 de bile staja giden kişiler olmuştu. Süreci kulüpler yürütüyor zaten, hangi belgeyi dolduracaksın nereye para yatıracaksın hepsini söylüyorlar. Dil bilmemiz ve belli bir maddi birikime sahip olmamız yeterli oluyor

ay ceyceyim saflığıma geldi herhalde öyle yorgunum ki bugün, şakasına mı sormuştun ? :)) kusura bakma anlayamadım o zaman :))
yok ben gerçekten sordum cevap da verdiniz teşekkür ederim.1 çocuğum var üstüne titriyorum o aşırı derecede tıp istiyor senelerdir tıp araç gereçleri yaşına uygun tıp kitapları iskeleti doktor kıyafeti var çocuğun.konu sahibi kendi istediği cevapları alamayınca kızıyor ben kötü bir şey yazmadığım halde anlamsızca.konu sahibi tıp okuyacak kadar zeki olabilir adına sevindim ama mesela sadece 1 ev kadını olan ben bile biri örgün 5 yıl biri açıköğretim 4 yıl 2 üniversite mezunuyum dil de biliyorum orta derecede.velhasıl benim gibi üye dolu bu sitede .hepimiz kaynanam yan baktı demiyoruz yahuuu.ben bunu anlatamadım kendisine bir türlü.tıp kazanmasını ben de isterim

Eğer yanlış anladıysam özür dilerim, ironi mi yapıyorsunuz dediğimde evet dediğiniz için o şekilde döndüm size.

ama üzüldüm açıkçası ne yalan söyleyeyim. Keşke bu şekilde yaklaşmasaydık birbirimize.

ben maalesef ki don biçerek ilerlemek durumundayım. Emek verip Allaha bırakıyorum, olmazsa Allahtandır ne diyeyim. Arkamda kimse yok, olacakmış gibi farz etmek zorundayım. Olmazsa da denedim derim.

herkese gönlündeki nasip olsun inşallah.

Konu açmadan önce bir sınava girip tıp mı kazansaydınız acaba....

Bence sen tıp okurken böyle bir staj yolu bulursan para da bulunur ya. Onu stres yapma. Biriktirebildiğini biriktir dolar yap at kenara. Çevrende yardım edecek burs sağlayacak birileri vardır belki. Bilmiyorum benim çevremde olsa yardım ederdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…