estağfurullah ne demek,lütfenHocam özelden yazayım, üzüldüm açıkçası bazı arkadaşların yaklaşımına. Çok mühim değil ama anlatabildiğim kadarı gülünç geldi sanırım hikayenin:) ben size çok rahatsızlık vermeyeceksem, özelden ulaşmak isterim müsaadenizle.
Durun durun benim de 3 e giden kızım var konuyu takipteyimironi evet .ben de ince ve uzun vadeli plan yapan bir kişiliğim
biliyorum burayı daBuraya bakın bir
Son olarak, ilk üç sene staja giden kimse tıp bilgileri hakkında yetkinliğe sahip olmuyor, asıl sıralamayı dil belirliyor. Bu süreçte dil çalışmanızı öneriyorum. İngiltere gibi ülkelerin her okul için 1-2 kontenjanı anca oluyor. Uzak ülkeler maddi açıdan daha zorlayıcı olacaktır.Ben de biraz ifşa olacağım ama yazalım bakalımOkula başladığında çeşitli kulüp benzeri yapılanmalar var, onlar ile görüşüp yurtdışına staja götürecek olanlara kaydoluyorsun. Gerekli bilgileri veriyorlar. Daha sonra hem dil hem tıp bilgilerini içeren bir sınava giriyorsun sonuca göre de ülke tercihi yapıyorsun. Maddi kısmı ülkeye bağlı. Uzak bir yer seçersen sadece ulaşım ücreti 10-15 bini bulabiliyor.
Teşekkür ediyorummmSon olarak, ilk üç sene staja giden kimse tıp bilgileri hakkında etkinliğe sahip olmuyor, asıl sıralamayı dil belirliyor. Bu süreçte dil çalışmanızı öneriyorum. İngiltere gibi ülkelerin her okul için 1-2 kontenjanı anca oluyor. Uzak ülkeler maddi açıdan daha zorlayıcı olacaktır.
teşekkürler verdiğiniz bilgilere.kendi ailem de de eşimin ailesinde de doktor sayısı fazla zorluklarına vakıfım o yüzden.hatta bir tanesi 2. kez coronaya yakalandı.okuması da zor iş hayatı da bu mesleğin ama getirileri de fazla saygınlığı var ilerlenirse uzmanlıkta tatmin edici geliri var gibi gibi.bu arada pandemide ki emeklerinize extradan teşekkürü borç bilirimmm.iyi gecelerrrinşallah istedikleri bölümlere yerleşir canlar :)
ilk ve orta okulda aslında hangi okula gittiğinin pek önemi yok,bu dönem şu açıdan önemli, eğer ilk ve orta okulda temelini sağlam alırsa lisede zorlanmazlar. alakasız gibi geliyor ancak benim girdiğim dönemde YGS vardı ve oradaki soruların çoğunun temeli orta okulda atılıyordu...
lisede ise anadolu veya fen lisesi,2'si de olur, ancak şu dediğimi unutmayın, isterse dünyanın en iyi okuluna gitsin,öğrencinin bireysel gayreti olmadıkça kazanamaz....
eğer çocuklarınız gerçekten kararlı ve çalışkanlarsa, ortalama düzeyde herhangi bir anadolu-fen lisesine gidebilirler bence... tabi şimdi okulların durumu nedir bilmiyorum ama bence özel okul şart değil :)
bir de dediğimi ukalalık olarak algılamayın lütfen, tıp kazanması okumasından çok daha kolay...
inanılmaz bir bilgi ve eğitim yükünün altına girecekler, 6 senede bitirebilmek büyük başarıdır mesela...
çok şeyden fedakarlık yapacaklar,saatlerce,belki sabaha kadar ders çalışacaklar...
bu tempoyu kaldırırım ben,eminim diyorlarsa yazsınlar canlar :)
yoksa dayanamayıp yorulurlar,ruh sağlıkları bozulur Allah korusun
Yanlış anlamayın ama kazandığınız okulda zaten bunun temsilcisi olacak kulupleri olacak o size yardımcı olacaktır.biliyorum burayı daBir arkadaş gitmişti deneyimlerini de paylaşıyordu. Ancak şuan aktif değil pek.
çok teşekkür ediyorumNasip olur inşallah
siz doktordunuz galiba yanlış hatırlamıyorsam?en doğru bilgiyi siz verirsiniz konu sahibine.ben size bir şey danışacağım orta gelirli bir aileyiz 1 kızım var 4. sınıfta tıp okumak istiyor çocuk zeki ama kazanması zor bir bölüm.şimdi ben bu çocuğu 5. sınıftan itibaren ücretli kolejlere mi göndereyim .yoksa devlet oullarına devam etsin de o arayı biriktirip kazanamzsa özel üniversitede yada yurtdışında tıp mı okutayım karar veremedim.özelde tıp bile ilk 14 binle öğrenci aldı kendi üniversitem de bu arada.
Hastaneye adım atmak için intörn olmak gerekmiyor, ilk üç sene dahi staja gidilebiliyor
Estağfurullah ne yanlış anlaması, teşekkür ediyorum zahmet verdimYanlış anlamayın ama kazandığınız okulda zaten bunun temsilcisi olacak kulupleri olacak o size yardımcı olacaktır.
zira 1 den 6 ya kadar başvurulabiliyor
Her okulun farklı imkanları da var ondan net bir şey söylemek mümkün değil
Üniversitler birey gibi
Zaten turuncum haklısın ab üyesi ülkelerle anlaşmaları varben fizyoterapistim, mezuniyet sonrası eğitim alacağım diye gittim
Illinois belki daha katıdır diğer eyaletlere göre, ama mezun doktorları dahil kabul etmiyorlardı.
Onların da oryantasyon sureci olmak zorunda, hasta hakları ve sağlık sigortaları konusunda sıkıntı yaşanıyor,
2 hafta için uğraşacakları kagıt kürek işi bile reddetme sebebi olacaktır.
avrupa için bilmiyorum, AB için olan öğrenci değişim anlaşmaları var belki kolaydır.
Bölümden bölüme farklılık gösteriyor olabilir. Benim fakültemde (tıp fakültesi) dönem 1 de bile staja giden kişiler olmuştu. Süreci kulüpler yürütüyor zaten, hangi belgeyi dolduracaksın nereye para yatıracaksın hepsini söylüyorlar. Dil bilmemiz ve belli bir maddi birikime sahip olmamız yeterli oluyorben fizyoterapistim, mezuniyet sonrası eğitim alacağım diye gittim
Illinois belki daha katıdır diğer eyaletlere göre, ama mezun doktorları dahil kabul etmiyorlardı.
Onların da oryantasyon sureci olmak zorunda, hasta hakları ve sağlık sigortaları konusunda sıkıntı yaşanıyor,
2 hafta için uğraşacakları kagıt kürek işi bile reddetme sebebi olacaktır.
avrupa için bilmiyorum, AB için olan öğrenci değişim anlaşmaları var belki kolaydır.
yok ben gerçekten sordum cevap da verdiniz teşekkür ederim.1 çocuğum var üstüne titriyorum o aşırı derecede tıp istiyor senelerdir tıp araç gereçleri yaşına uygun tıp kitapları iskeleti doktor kıyafeti var çocuğun.konu sahibi kendi istediği cevapları alamayınca kızıyor ben kötü bir şey yazmadığım halde anlamsızca.konu sahibi tıp okuyacak kadar zeki olabilir adına sevindim ama mesela sadece 1 ev kadını olan ben bile biri örgün 5 yıl biri açıköğretim 4 yıl 2 üniversite mezunuyum dil de biliyorum orta derecede.velhasıl benim gibi üye dolu bu sitede .hepimiz kaynanam yan baktı demiyoruz yahuuu.ben bunu anlatamadım kendisine bir türlü.tıp kazanmasını ben de isterimay ceyceyim saflığıma geldi herhalde öyle yorgunum ki bugün, şakasına mı sormuştun ? :)) kusura bakma anlayamadım o zaman :))
teşekkürler kuzum.senin de kutlu olsun.2021 de her dileğin gerçekleşsinnceyceycim musmutlu yıllar cınımmmm yeniyılını kutlamayı unutmuşum kutlayayım dedim
Eğer yanlış anladıysam özür dilerim, ironi mi yapıyorsunuz dediğimde evet dediğiniz için o şekilde döndüm size.yok ben gerçekten sordum cevap da verdiniz teşekkür ederim.1 çocuğum var üstüne titriyorum o aşırı derecede tıp istiyor senelerdir tıp araç gereçleri yaşına uygun tıp kitapları iskeleti doktor kıyafeti var çocuğun.konu sahibi kendi istediği cevapları alamayınca kızıyor ben kötü bir şey yazmadığım halde anlamsızca.konu sahibi tıp okuyacak kadar zeki olabilir adına sevindim ama mesela sadece 1 ev kadını olan ben bile biri örgün 5 yıl biri açıköğretim 4 yıl 2 üniversite mezunuyum dil de biliyorum orta derecede.velhasıl benim gibi üye dolu bu sitede .hepimiz kaynanam yan baktı demiyoruz yahuuu.ben bunu anlatamadım kendisine bir türlü.tıp kazanmasını ben de isterim
İlk cümleye o kadar katıldım ki. “Alnından öpme butonu” olsaydı keşke.
teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)
Var olsunlar :)yine de şanslısın denk gelmiş bayağı şans
Konu açmadan önce bir sınava girip tıp mı kazansaydınız acaba....Bu yıl tekrar girip tıp yazacağım.
Şuan maaşlı bir işim olduğundan da şimdiden birikimimi yapacağım bir daha yapamam çünkü. Öğrenciyken çalışsam da özel ders vs ile o birikimi yapamam. Evet Türkiyedeyim:)
ekleyeyim: kazan da bakarız demeyelim lütfen, çünkü birikim kısmını sonraya bırakamam. bir daha maddi imkanım olmayacak:)
Eğer yanlış anladıysam özür dilerim, ironi mi yapıyorsunuz dediğimde evet dediğiniz için o şekilde döndüm size.
ama üzüldüm açıkçası ne yalan söyleyeyim. Keşke bu şekilde yaklaşmasaydık birbirimize.
ben maalesef ki don biçerek ilerlemek durumundayım. Emek verip Allaha bırakıyorum, olmazsa Allahtandır ne diyeyim. Arkamda kimse yok, olacakmış gibi farz etmek zorundayım. Olmazsa da denedim derim.
herkese gönlündeki nasip olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?