Bulamam maalesef olacakmış gibi şimdiden yapmak zorundayım. Hem kimden istenir böyle bir şey, yapamam o şekilde.Bence sen tıp okurken böyle bir staj yolu bulursan para da bulunur ya. Onu stres yapma. Biriktirebildiğini biriktir dolar yap at kenara. Çevrende yardım edecek burs sağlayacak birileri vardır belki. Bilmiyorum benim çevremde olsa yardım ederdim.
Çok pardon hanımefendiciğim, sizi rahatsız etmek istemezdim bir dahakine öyle yaparım : )Konu açmadan önce bir sınava girip tıp mı kazansaydınız acaba....
Ben rahatsız olmadım. Sadece daha başlanmamış işin sonucu için yorum istenmesi saçma gelir bana.Çok pardon hanımefendiciğim, sizi rahatsız etmek istemezdim bir dahakine öyle yaparım : )
Orası muhakkak öyle ama benim biraz farklı durumum.Ben rahatsız olmadım. Sadece daha başlanmamış işin sonucu için yorum istenmesi saçma gelir bana.
Bende planlı yaşarım ama daha okulu kazanmamış okula başlamamış branş seçimi yapmamış biri olarak gelip 6 yıl sonra ne yapacağımı sormam...
Önce bir sınav puanına bakarım kazanmışsam o zaman plan yapmaya başlarım. Daha ortada kazanılmış bir sınav yok. 6 yıl sonrasını planlamak yerine sınavı kazanmaya odaklanırdım. Bu daha gerçekçi bir yaklaşım olurdu
Çok teşekkür ediyorumYüksek sıralamalardaki bazı özel okullar 4. sınıftan sonra öğrencilerine böyle imkanlar sunuyor, onları araştırın. Başka staj imkanı nasıl sağlanır bilmiyorum kabul almak zordur büyük ihtimalle. Mezun olunca uzmanlık için gidebilirsiniz
30'dan sonra tıp okumak hayalim var; Allah kısmet ederse seneye sınava gireceğim. Aslında mantigim Almanya'da yuksek lisansı zorla sonrada bir yolunu bulup kal diyor. Neyse, sıralamanız, durumunuz ne bilmiyorum ama size birsey söylemek istiyorum. Bahçeşehir üniversitesinin bisep bursu var, yaş sınırını bulamadım. eğer ki ciddi olarak tıpta ve yurtdışında kariyer istiyorsaniz araştırın.Merhabalar :)
ifşa olmak yalnız ali riza beyin değil, benim de ağzımın tadını kaçıracağından detay veremiyorum
şöyle özetleyeyim:
Bu yıl tıp fakültesi yazacağım. Maaşlı son yılım. O yüzden fakülte başlamadan birikimimi yapmalıyım.
Hayalim yurtdışında staj yapmak. Özellikle kardiyoloji/kvc alanında. Yapabilir miyim şansım olur mu bilmiyorum ama ben yine de maddi hazırlığını yapmak istiyorum. Bu beni motive ediyor.
biriktirilmesi gereken minimum tutar nedir?
2 haftalık stajlar geneli. Tabii ki her üniversitede/ klinikte değişiyor ama genelleyerek bilgi vermenizi rica edebilir miyim?
üniversitelerin misafirhanesi vs gibi imkanlar mevcut mu? Konaklaması ulaşımı vs ne durumdadır? Yaş sınırlaması var mı? Nelere dikkat etmeliyim, neleri önemsiyorlar kabulde?
Tabii burada ülke, gidilecek zaman, kalınacak süre vs önemli biliyorum ama.
tecrübe eden varsa merak ediyorum, paylaşmanızı rica ediyorum çok zahmet vermeyeceksem.
Nerede, ne kadar süre, hangi branşta yaptınız, ne kadara mâl oldu, süreç nasıl ilerledi?
birikim yapmam gerek. ortalama bir meblağ belirlemek, hem harcamalarımı ne kadar kısmam gerektiği konusunda hem de motivasyonumda önemli bir nokta.
teşekkür ediyorum şimdiden tüm emekleriniz için
Teşekkür ederim:)Okula başlayınca sizi yönlendirirler bence, ben PMYO mezunuyum çok bilgim yok ama Erasmus yaptı kuzenim okulu karşıladı diye hatırlıyorum masraflarını
Önce bir kazan diyenler haklılar ama diyorum ya son şansım. Sağolun Allah razı olsun, dilerim sizin de gönlünüzce olsun her şeyBirkaç farklı seçenek olabilir; Turk-Misc ile yaz stajına birkaç aylığına gidilebiliyor, bunlar okul stajından sayılmıyor; 4. Sınıftan itibaren Erasmus ile diliniz varsa ve okulunuzda yapılan bir sınava katılarak gidebilir ve okul stajlarınız yerine sayılacak şekilde yine birkaç staj alabilirsiniz. turk-miscte belli bir miktar maddi destek sunuyor grup, erasmus için ise parayı okulunuz karşılıyor. Bunun dışında kendiniz de özellikle ABDde üniversitedeki hocalarla birebir yazışıp observer/internship olarak staja gidebilirsiniz. Biraz iyi bir not ortalaması sizi tercih etmelerini sağlayabilir, kendi masraflarınızı karşılıyor olmanız da seçilim için avantaj oluyor. Yazın gideceğiniz staj için yazışmaları Eylül-ekim gibi başlatmak gerekiyor. Tabii çalışırken para biriktireyim diye düşünüyorsunuzdur ama ben de genel görüşe katılıyorum, siz şu an stajlara vs değil kazanmaya odaklanın. O yüzden çalışma motivasyonunuzu ne artırıyorsa onunla ilgilenin, para biriktirmek için başlangıç adımını atmanıza engel olacak şekilde yorucu ve bunaltıcı bir iş temposu edinmeyin, eşiği geçmeden içeri giremezsiniz; eşiği geçmek için gereken şeyler önceliğiniz olsun, inşallah gönlünüzce olur.
Çokkkk teşekkür ederim.30'dan sonra tıp okumak hayalim var; Allah kısmet ederse seneye sınava gireceğim. Aslında mantigim Almanya'da yuksek lisansı zorla sonrada bir yolunu bulup kal diyor. Neyse, sıralamanız, durumunuz ne bilmiyorum ama size birsey söylemek istiyorum. Bahçeşehir üniversitesinin bisep bursu var, yaş sınırını bulamadım. eğer ki ciddi olarak tıpta ve yurtdışında kariyer istiyorsaniz araştırın.
İnşallah hakkinizda hayırlısı olur ve hem fakülteye hem staja gidersiniz. İyi-kotu düzenini terketmek için çok sevmek gerekir ve sizi çok iyi anlıyorum.
Siz gidin seneye gelirim inşaallahÇokkkk teşekkür ederim.
Keşke beraber denesekBen bu yıl gireceğim, birkaç üniversite dışında kalanları geliyor şuan için. Olmuşken onlar olsun dersem seneye beraberiz
inşallah olur, olmazsa da dünyanın sonu değil ama olmasını her şeyden çok isterim. Olsun artık..
Öyle yapıyorum, hayırlısı olsunSiz gidin seneye gelirim inşaallahdediğim gibi hakkınızda hayırlısı olsun; olmazsa da kafanızdan silerseniz. Yıllardır kafamdan tam atamadigimdan don-dolas aynı yere geliyorum. Emeginizi verin ve Allah'a tevekkül edin yeter derim.
Orası muhakkak öyle ama benim biraz farklı durumum.
6 yıl sonra değil de okurken stajlar oluyor aralarda. Onları kastediyorum. Bakalım nasip.
Teşekkür ederim yorumunuz için:)
Kardiyolojiyi şu anlamda söylemeye çalışmıştım, o bölümde ara staj anlamında. Ama tam bilmediğim için ifade edemedimTıp eğitimi gerçekten pahalı. İlk yıllarda alınan kitaplara atlaslara iyi bir meblağ ödüyorsunuz. Ailenizin durumu yoksa, birikiminiz bu aşamada eriyecektir.
arkadaşlar don biçmek demiş ya, şu konuda haklılar, fakültenin ilk yılında istediğiniz bölüm ile staj ve intörnlüğe geldiğinizde çok değişiyor. Kendi yetenekleriniz, ülkenin ekonomik durumu, branşın zorluğu (kadınlar genellikle rahat bölüm seçer), uzmanlık sınavında alacağınız puan hepsi sizin tercihinizi etkileyecek. Hani çocuklara sorarsınız hepsi polis ve asker olacağım der, zamanla kararlar değişir ya o hesap.
Okul bittikten sonra tus a girip branş seçebilirsiniZ, ben öğrenciyken kardiyoloji istiyorum diyemezsiniz. Kardiyoloji ihtisası ülkemizde 5 yıldan 4 yıla düşürüldü. Ben 2 hafta yurtdışında kardiyoloji okumak istiyorum demek espri olarak algılanır. Ya da konudan uzak olduğunuzu gösterir
Fakülte biter, zorunlu hizmet yapılır, tus a girilir, sınav puanı gelir kardiyoloji seçilir (ki puanı en yüksek branşlardandı yıllardır) uzmanlık yapılır, tekrar zorunlu hizmet yapılır. Yurt dışına kardiyolojide ayrıca eğitim almaya gidersiniz
sizin sormak istediğiniz fakültede okurken olan öğrenci değişim programı bence. Buna başvurmak kolay, her bölümden arkadaşlar Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde 6 ay kadar kaldılar. O zaman bir iş bulunup çalışılabilir mi araştırmak lazım. Giden yakınlarım oldu, o zaman Euro ucuzdu, aileleri destek oldu. Onu da zamanı gelince değerlendirin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?