Yurtdışı stajı- tıp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okurken hastaneden içeri adımınızı atamazsınız.
avrupa için yazar arkadaşlar ama ben Amerika için yazayım, kapı gibi diplomalı doktorlara bile zorluk çıkarıyor çoğu eyalet.
Hatta uzman doktor oluyorsun, pratisyen hekim olarak kabul ediyor seni vs.
şöyle olabilir ancak,
Öğrenci iken alınan bir eğitime başvurursunuz.
bu eğitimin ücretini ödersiniz, zaten eğitim süresince kalınacak yer vs çoğunlukla uygun yollu bir şekilde onlar Ayarlar.
Ama direkt olarak,

ben tıp 3. Sınıf öğrencisiyim Türkiye de,
buraya 2 hafta staj yapmaya geldim, olmuşken de kardiyo olsun derseniz kabul alacağınız yer yok Amerika da.

Okulunuzun sizi göndermesi gerekiyor.

Cherry keşke şuraya konu açmaktansa sana özelden yazsaydım sebebini anlıyorsun

kk için komşudan ses gelmeli konular hariç her şey lüzumsuz.

Kız burs yoksa, bütçe kısıtlıysa strateji genelde:

- Burs bulana kadar parayı idareli kullanmak
- Bursluk bir durum yoksa para/fayda ve para/CVde görünme oranını maxa vurdurma

olur. Sen bütçeden haber ver yani, konu tamamen bütçeye bakıyor

inşallah istedikleri bölümlere yerleşir canlar :)

ilk ve orta okulda aslında hangi okula gittiğinin pek önemi yok,bu dönem şu açıdan önemli, eğer ilk ve orta okulda temelini sağlam alırsa lisede zorlanmazlar. alakasız gibi geliyor ancak benim girdiğim dönemde YGS vardı ve oradaki soruların çoğunun temeli orta okulda atılıyordu...

lisede ise anadolu veya fen lisesi,2'si de olur, ancak şu dediğimi unutmayın, isterse dünyanın en iyi okuluna gitsin,öğrencinin bireysel gayreti olmadıkça kazanamaz....

eğer çocuklarınız gerçekten kararlı ve çalışkanlarsa, ortalama düzeyde herhangi bir anadolu-fen lisesine gidebilirler bence... tabi şimdi okulların durumu nedir bilmiyorum ama bence özel okul şart değil :)

bir de dediğimi ukalalık olarak algılamayın lütfen, tıp kazanması okumasından çok daha kolay...

inanılmaz bir bilgi ve eğitim yükünün altına girecekler, 6 senede bitirebilmek büyük başarıdır mesela...

çok şeyden fedakarlık yapacaklar,saatlerce,belki sabaha kadar ders çalışacaklar...

bu tempoyu kaldırırım ben,eminim diyorlarsa yazsınlar canlar :)

yoksa dayanamayıp yorulurlar,ruh sağlıkları bozulur Allah korusun

Az önce bana don biçmekten bahseden siz miydiniz:) ironidir inşallah:)
müsait olduğunuzda bana özelden yazabilirsiniz,bildiklerimi aktarmaya çalışırım :)
Teşekkür ediyorum nezaketiniz ilginiz için:) yazacağım muhakkak:)

İlk cümleye o kadar katıldım ki. “Alnından öpme butonu” olsaydı keşke.

teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)

ironi evet .ben de ince ve uzun vadeli plan yapan bir kişiliğim
Hayattaki başarılarınızı rica edebilir miyim? Ben tek başıma çok güzel yerlere geldim de.

bir de normalde o yaşlardan iyi bir eğitime başlanır. İronilik bir şey değil aslında. Kime anlatıyorum:)

Turkmsic diye bir şey var sınavla seçiliyorsunuz puanınıza göre ülke seçiyorsunuz diye biliyorum
Sonra stajınızı yapabılıyorsunuz
Turkmsic in sitesinde her şey yazıyor
O parasını verip kendim staja gideyim diye bir durum yok
160 soru var 80 sorusu tıbbi ingilizce belli bir puan almalısınız

fakat okul uzar mı bilemem türkiyede yurtdışı staj kabulü sorun olabilir o konuyu da sitesinden bakarsınız
Ve zaten gittiğiniz okulda illaki temsilcisi de olur bizim okulda var

ironi evet .ben de ince ve uzun vadeli plan yapan bir kişiliğim
ay ceyceyim saflığıma geldi herhalde öyle yorgunum ki bugün, şakasına mı sormuştun ? :)) kusura bakma anlayamadım o zaman :))

Ben de biraz ifşa olacağım ama yazalım bakalım Okula başladığında çeşitli kulüp benzeri yapılanmalar var, onlar ile görüşüp yurtdışına staja götürecek olanlara kaydoluyorsun. Gerekli bilgileri veriyorlar. Daha sonra hem dil hem tıp bilgilerini içeren bir sınava giriyorsun sonuca göre de ülke tercihi yapıyorsun. Maddi kısmı ülkeye bağlı. Uzak bir yer seçersen sadece ulaşım ücreti 10-15 bini bulabiliyor.

Cherry keşke şuraya konu açmaktansa sana özelden yazsaydım sebebini anlıyorsun

kk için komşudan ses gelmeli konular hariç her şey lüzumsuz.
Şurada derdinizi anlatamamış olmanız sizin probleminiz diye dusunuyorum.
Ortada kazanılmış bir tıp fakültesi yok.
ama kardiyo stajı var.
Üstelik konunun hiç bir yerinde kaçıncı yılda olacağı yazmıyor,
En azından intern olmuş olmanız lazım çoğu ülkede hastaneye adım atmanız için, bu da mezun olmanız demek.
Mezuniyet sonrası da zaten zorunlu hizmet.
Ayrıca o nasıl bir dar vizyon, madem doktor olacaksınız, 2 haftalık staj yerine uzmanlığınızı yurtdışında planlasanız daha doğru bir kariyer adımı olur.

yurtdışı da genel bir tabir. Avrupa mı, Kanada mı, Amerika mı, Avustralya mı? Japonya mı? Belli değil.
Kardiyoyu sevip sevmeyeceğiniz bile meçhul.
ben fizyoterapistim, alanım başlarken kesinlikle pediatri idi, işin içine girince spor yaralanmalarına kaydım.

ek olarak, robotik cerrahi düşünmüyorsanız alabileceğiniz en iyi kardiyo eğitimi zaten Türkiye’de. Özel olarak aradığınız şeyi yazarsanız belki yardımcı olacak hekim arkadaşlar da çıkar.

genelleme yapıyorsunuz.ben k.k da bunca yıl içinde çok çok kaliteli eğitimli vizyon sahibi arkadaşlar edindimher türlü kadın var burada
Evet konuda kendini belli ediyorlar.

Dalga geçeceğiniz ne var şurda şuan? Ailemin bana normal harçlık verebilmesi bile mümkün olmayacak. Çok zor geçiniyoruz, elimdeki son parayı gerekirse 3-4 sene için bir şey hedefleyerek biriktirmek istiyorum. Ya da velev ki çok komik çok gülünesi bir şey olsun, bu size ne kazandırdı?
kimin hayatını ne kadar biliyorsunuz da şu şekilde bir yaklaşımda bulundunuz?

Hayattaki başarılarınızı rica edebilir miyim? Ben tek başıma çok güzel yerlere geldim de.

bir de normalde o yaşlardan iyi bir eğitime başlanır. İronilik bir şey değil aslında. Kime anlatıyorum:)
Nerelere geldiğinizi anlatır mısınız? Ben gayet merak ettim.

Hastaneye adım atmak için intörn olmak gerekmiyor, ilk üç sene dahi staja gidilebiliyor

Maksimum olacak sekilde biriktirin. En maksimum

sevgili cardiogod kaç yaşındasınız? :)
Hocam özelden yazayım, üzüldüm açıkçası bazı arkadaşların yaklaşımına. Çok mühim değil ama anlatabildiğim kadarı gülünç geldi sanırım hikayenin:) ben size çok rahatsızlık vermeyeceksem, özelden ulaşmak isterim müsaadenizle.

siz iyimisiniz ben ne zaman dalga geçtim sizle.aksine kendi kızımın isteğini de konuya dahil ettim.merak ederek bir soru soracağım:diyelim ki doktor oldunuz.her kesimden her eğitimden hastalarınız olacak.peki onlara da böyle önyargılı mı davranacaksınız?fikirlerine önem vermeyecek misiniz?burası forum siz konunuzu yazarsınız biz üyelerde kendi fikrimizi yazarız.bana da karşı çok fikir yazan oldu.hiçbirine aldırmadım doğal haklarıdır forum kurallarına uygun olduğu sürece

hanımlar sakin olalım... senenin ilk gününü kırgınlıklarla kapatmayalım :)

karşımızda belli ki hayalleri olan ancak maddi durumu yerinde olmayan heyecanlı genç bir kız var..

olabilir belki tam ifade edememiştir bazı yerlerde kendini ama, o da kendince endişeli,yolunu çizmeye çalışıyor,bir yerden başlamak istiyor...

lütfen polemik çıkmasın ben çok geriliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…