Yurtdışı

Almanya’ya gitmek istiyor , keşke dediğiniz gibi Ağustos ayında biraz olsun normale dönse herşey

Ben agustos ayinda biraz olsun normale donecek demedim yanlis anlasilma olmasin, lisansustu egitimlerin akademik takvimi genel olarak agustos ve ocak ayinda olmak uzere 2 farkli donemde baslar o yuzden agustos dedim baslangic tarihleri olarak. Yoksa kimse su an surecin o zaman nasil olacagini kestiremez sadece kisa surede bitmeyecegini uygulanan simulasyonlara dayanarak soyleyebilirim.

Almanya sureci cok da kotu idare etmeyen ulkelerden, orada lisansustu egitim alan arkadaslarim okula donmeye bizden 1 ay kadar once baslamisti mesela. Bir de burslu falan gidecekse okulu ile durumu netlestirmeli derim, benim birkac arkadasim ABD'den doktoralarinin 2.-3. senelerinde aglaya aglaya donmek durumunda kaldilar okul daha fazla destekleyemeyiz dedigi icin. Dunya olarak cok zor bir donem geciriyoruz ve butun dengeler sasti, hali hazirda okuldan bir kabulu varsa mutlaka degerlendirmeli derim.
 
gider elbet yaaa kacyuz kişilik uçak uçuyor her gun. bir kardesinize mi yer olmayacak?
Neredeyse her ülke başladı uçuşlara, başlamayanin eli kulağında.
Gider, o ülkenin kurali varsa ev ya da yurt karantinası kalır, sonra yaşamına devam eder.
Almanya'dan bulaşacak virüs metrobüsten de bulaşır.
Azıcık daha beklesin bakalım üniversitesi ne yapacak..Almanya'da kreşler açık bu hafta, kreşi acan Almanya uniyi de açar heralde...
Bekleyip görmekten başka çare yok önümüzde
 
ben de ayni durumdayim su an, yurt disinda master icin kabul aldigim okulun kayit islemleri 30 agustosta basliyor. benim gidip yerlesmek icin en az 1 ay once gitmem lazim ama su an nasil yaparim bilmiyorum acikcasi.

kardesiniz de eger kabul aldiysa bence asla beklemesin. bir sekilde halleder.
 

Unileri açmak için kreşleri acmak kadar kolay olmayacak maalesef. Bizim bir dersimize mesela 500 kişi girerdi. Maske taksan bile mesafe koruma zorunlugu olsa bunlari uygulamak pratik açıdan imkansız.kullanilan havalandırma sistemlerden hic bahsetmiyelim. Fakülteler şu anda online ders imkanı sunuyor. Sınavlar için ayrı organizasyon kuralları var. Bir kampanya başlatıldı bir cok profesörden normal uni hayata geçmek adına. Onların çoğu ama zateb küçük bölüm olanlardan. Büyük bölümler asıl sorunlarla karşı karşıya olanlar
 
Ben almanyadayim burası gayet normal ilerliyor vaka sayisi azaldi ölüm dört tu mesela geçen iki gun önce. Hayat normale döndü heryer açık sadece kapali alanlarda maske zorunluluğu var bi zorluk cekmiyoruz cekmedik de basindan beri
 
Zaten kısa süre sonra üniversite kendine bir yol haritası çizer,insanlarla paylaşır. Konu sahibinin kardeşi de iptalse kaderine küsüp durur durduğu yerde ama okul açılmışsa da gider.
Orada olan virus burada yok mu sanki? Risk aynı risk bence.
Napalim, bizim kaderimize de 2020de genç olmak düştü, bir şekilde yaşayacağız
Ama ben sanmıyorum okullarin acilmayacagini falan. Evinden çıkmayan , çok dikkat eden insanlar herkesi kendi gibi zannediyor ama malesef öyle değil...
En basiti arkadaşım olan bir çift geçtiğimiz hafta Los Angeles'tan (ki Amerika koronada ölü sayısında birinci sırada maalesef) Türkiye'ye gelen uçakla geldiler (sanırım kurtarma uçaklarından biriyle) ve ne karantina ne bir şey. Gayet gelir gelmez yaşadıkları şehre geçtiler. Şimdi evlerindeler, story atıyorlar kahve falan içmeye çıktıkça.
Yani bir kesim bunu yaparken bir kesim kargo poşetlerini cifliyor. Ama biz kargomuzu cifliyoruz diye insanlar durduğu yerde durmuyor.
Benim sevgilimin ülkesi ölü sayisinda Türkiye'yi sollamis durumda mesela. Adam nereden bulduysa Pegasustan ucuz bilet bulmuş. Ama bizim hükümetin açıkladığı "15 temmuza kadar uçuş yapılacak ülkeler" listesinde ülkesi yok bile. Sırf laf olsun diye 'planlanan ucus' koyulmuş yani. Bunu ona anlatana kadar göbeğim çatladı. Hala ona 'gelme' dedim diye yarasayi ben yemiş de virüsü başlatmışım gibi triplerde.
İste bu insan gibi bir sürü insan kendi ülkesindeki vaka sayılarına bakmadan , uçuşlar açıldığı gibi dünyanın dört bir yanına gitmek için hazır bekliyor.
Hal boyleyken konu sahibinin kardeşi
eğitim amaçlı ve hayatı için çok önemli bir yolculuğa neden çıkmasın ki?
 
2 yıl gibi öngörülen bir süre var tam tedavi, aşı vb için.
Ayrıca hiçbir zaman ortadan kalkmayacağını düşünen bilim insanları da az değil.
Bu yaşam biçimimiz, yeni dünya düzeni olacaktır savı hayli yaygın.
O sebeple, şuan değil ama seneye ertelemesi mantıklı.
Çünkü daha tanınma aşamasında, ne olduğu çözülmüş değil.
 
Çıkışlar açıldı bu ay. Biz dönüyoruz. Pandemi süreci epey uzun sürecege benziyor. 2. Dalgalar var. Kardesinizin nereye gidecegini bilmiyorum ama cogu ulkeye uçuş var artik
 

o malesef turkiye icin gecerli..
Ab deki cogu okul / unv acilacak.
 
Şu an dünyanın çoğu yerinde virüs var ve herkes ilk baştaki titizliği göstermiyor. Bir kaç aya okullar açılacak zaten herkes işine normal mesaide gitmeye başladı. Alışveriş gezme tozma neyse kısıtlayabiliriz yada hiç yapmayabiliriz ama eğitim iş güç bunların olması gerekiyor. İnşallah mutasyona uğramış virüs en azında ölümcül etki bırakmaz
 
Gittiğinde ek gelir için çalışmayı düşünüyorsa çok riskli bence tekrar hastalık yükselirse çalışma ortamı bulamaz
 
Be-Jing'de sokaklar tekrar kapatildi. Virüsün orda mutasyona ogradigi söylentileri var. Ilk dalgadada Cin dogru bilgileri vermedi. Simde eger 2ci dalga yasiyorlarsa, dogru bilgileri yine vermezler.

Bana sorarsan çok zor bir kis bizi bekliyor, dünya çapinda. Herkes tekrar evlerine kapandiginda, nem orani düstügünde, ev fazla havalandirilmadiginda bu hastalik çok daha agir vuracak. Simdi iyi kötü disarda bulusuluyor, sosyal mesafe az olsa uygulaniliyor.

Bir iki ay sonra zaten millet bikar, laçkalasir. Kurallari uygulamaz. Özet olarak bu hastalik geri gelecek.

Önemli olan kardesin nasil biri? Almanyada kendini yanliz his edermi? Hastalik sirasinda ailesini istermi? Risk ayni risk, hatta Almanyada daha az risk olur çünkü onlar daha siki kurallar uygularlar. Ancak burda kardesinin karakteri devreye girer. Güçlü bir karakteri varsa, deneyebilir gitmeyi.
 
Gittiği yerde sağlık sigortasını arastırmak lazım eğer sigorta olmazsa durum sıkıntı bir hastalık kapsa hayatı boyunca calıssa ödeyemez yada sigorta varsa neleri kapsayacak orda hasta olsa yanında kim olacak bir sürü sorun var yani
 
Yırtdışı öğrencilerin kabul şansı çok artmıştır bu yıl. (Çoğu iptal etmiştir planlarını) şansını değerlendirsin. Ayrıca 15 inde başladı bile uçuşlar Almanya ya
Türkiye’den mi başladı
 
Türkiye’den mi başladı

Uçuşlar Türkiye'den başladı, ben 16 haziranda Türkiye'den yurt dışına geldim. Ancak bu uçuşlara turist vizesi sahipleri ve uzun süreli vize ile ilk kez giriş yapacak olanlar henüz katılamıyor. Vatandaşlık, oturum ya da aile birleşimi vizeniz varsa, ya da öğrenci vizesi ile daha önce yurt dışına çıkmışsanız uçuşlara kabul ediliyorsunuz.

Bazı ülkelerin de vize servisleri açıldı, kardeşiniz iyice araştırsın mutlaka.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…