- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.832
- 208
Almanya’ya gitmek istiyor , keşke dediğiniz gibi Ağustos ayında biraz olsun normale dönse herşey
Gelir gider yaaa kacyuz kişilik uçak uçuyor bir kardesinize mi yer olmayacak?
Neredeyse her ülke başladı uçuşlara, başlamayanin eli kulağında.
Gider, o ülkenin kurali varsa ev ya da yurt karantinası kalır, sonra yaşamına devam eder.
Almanya'dan bulaşacak virüs metrobüsten de bulaşır.
Azıcık daha beklesin bakalım üniversitesi ne yapacak..Almanya'da kreşler açık bu hafta, kreşi acan Almanya uniyi de açar heralde...
Bekleyip görmekten başka çare yok önümüzde
Ben almanyadayim burası gayet normal ilerliyor vaka sayisi azaldi ölüm dört tu mesela geçen iki gun önce. Hayat normale döndü heryer açık sadece kapali alanlarda maske zorunluluğu var bi zorluk cekmiyoruz cekmedik de basindan beriAlmanya
Zaten kısa süre sonra üniversite kendine bir yol haritası çizer,insanlarla paylaşır. Konu sahibinin kardeşi de iptalse kaderine küsüp durur durduğu yerde ama okul açılmışsa da gider.Unileri açmak için kreşleri acmak kadar kolay olmayacak maalesef. Bizim bir dersimize mesela 500 kişi girerdi. Maske taksan bile mesafe koruma zorunlugu olsa bunlari uygulamak pratik açıdan imkansız.kullanilan havalandırma sistemlerden hic bahsetmiyelim. Fakülteler şu anda online ders imkanı sunuyor. Sınavlar için ayrı organizasyon kuralları var. Bir kampanya başlatıldı bir cok profesörden normal uni hayata geçmek adına. Onların çoğu ama zateb küçük bölüm olanlardan. Büyük bölümler asıl sorunlarla karşı karşıya olanlar
Sorun, bilen arkadaşlara sormak istedim ne zaman açılır uçuşlarYani burda da yakalanabilir virüs sadece Almanya’da yok ki.İstiyorsa gitsin anlamadım sorun nedir
Çıkışlar açıldı bu ay. Biz dönüyoruz. Pandemi süreci epey uzun sürecege benziyor. 2. Dalgalar var. Kardesinizin nereye gidecegini bilmiyorum ama cogu ulkeye uçuş var artikKızlar iyi akşamlar herkese ,kardeşim corona öncesi yurtdışına gitme planları yapıyordu (eğitim amaçlı ) ama ne yazık ki gidemedi, haliyle epey dert oldu ,her ağızdan bir ses, sizce 1 sene ye kadar sürer mi ?, hastalık sonuçta yurtdışından uçuşlar yapılıyor ama , çıkış hala yasak ne düşünüyorsunuz
Şu anda üniversitelerde kış dönemi de tek internetten yürütmeye düşünüyorlar. Yani üniversite için gelmek istese "boşuna" gelmiş olur çünkü seneye kadar bildiğimiz kampüs hayatı olmayacak. Gelse bile pek keyif alacağını zannetmiyorum. Gitmek istediği üniversite ile bağlantıya geçip bir sorsun yurtdisindan katılma imkanı var mi
Türkiye’den mi başladıYırtdışı öğrencilerin kabul şansı çok artmıştır bu yıl. (Çoğu iptal etmiştir planlarını) şansını değerlendirsin. Ayrıca 15 inde başladı bile uçuşlar Almanya ya
Hayır onu bekliyoruzvize aldimi kardesiniz, vizeler hala acilmadi cünkü.
Türkiye’den mi başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?