Yurtdışına gelin gitmek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kimin salak oldugu düsüncesinden belli. Görmedigi adamla evlilik hayali kuran sensin ben degil. Terbiyesiz. Evde kalmis kiz kurusu.
Sen kendi yazdığın bak önce terbiyesiz. Hiç tanımadığı bir insana yazdığı. Hiç tanımadığı bir insana yazdığı mesaja . Ben de başkalarına yorum yazıyorum ama senin gibi terbiyesiz yorumlar yazmıyorum.

Yurtdisinda yaşayan biri taa Turkiyelere gorucu gelin bulmak icin fotograf yolluyor dört bi yana neden acaba?
Boyle goruculu yurtdisi evlilikleri genelde mutsuz sonuclaniyor aksi istisnadir.

Öyle durumlarda damat adayi genelde sorunlu tipler oluyor. Cevrede bilindigi icin de kimse kiz vermez. O yüzden dönüp Türkiyeden "gözü acilmamis temiz aile kizi" bakiyorlar. Cok sorunluysa "zaten fazla secenegi" olmayan kizlara dadanilar. Cok nadir mutlu olani gördüm

Evlenmiyorum hemen zaten bi görüşmek istiyorum dedim ama yurtdışı olduğu için durdum.

Evlenmiyorum hemen zaten bi görüşmek istiyorum dedim ama yurtdışı olduğu için durdum.

Görüsseniz bile yukarda da yazdigim gibi su yurtdisina gelin gitme isi sıkıntılı. Hollandaya giden bir gelin taniyorum. Esi ne dil kursuna izin verdi nede tek basina hareket etmeye izin veriyor. Kadin da zamaninin cogunu evde geciriyor böyle. Madde bagimli veya baska belaya bulasan ogullarini da böyle baslarindan atip "düzeltmeye" calisiyorlar. Cok gördük böyle basi yakilan kadinlari

Kötü söz sahibine aittir terbiyesizlik size yakışır bana değil sizde kalmaya devam etsin
30 yaşında kadının yurtdışından birinin fotoğrafını gösterdiler yakışıklı geldi evleneyimmi demesi çok mantıklı bunu eleştirmek mi şaka gibi
Tekrar soruyorum siz nerede büyüdünüz bu yaşa kadar nasıl geldiniz
Herif başka ülkeye fotoğraf yolluyor bana karı bulun diye, buraya tatile geldiğinde tanışıp aşık olup anlaşıp evlenme kararı almıyor, şu aklınızı bir kullanın ya onun için var
Seçeneklerin ne kadar mümkün olduğunu bilmeyecek kadar küçük bir dünyanız mı var gerçekten, sizin gibi evlenip yurtdışına gidenlerin başlarına gelenlerden nasıl bihabersiniz diyecem sizin dünyadan haberiniz yok zaten
Boş insan olsam evde oturup seçilmeyi beklerdim, koca koca diye yurtdışından gelen fotoğraflara bakıp hayat kurardım
Dünyanın neresinde Türk yok? İzne tatile gelip burada çevre edinmek yerine sipariş veriyor atlayacakları değerlendiriyor size de bu normal geliyor
Sizin emin olduklarınız baştan sona yanlış kendi mantığınıza güvenirseniz çok başınızı vurursunuz
Yok 18 yaşımda bile kimse bana böyle birşey teklif etmeye cüret etmedi ki ailemin yarısı yurtdışında yaşıyor, böyle bir teklifle geleni o yaştaki aklımla yerin dibine sokar böyle bir ihtimali düşünmezdim bile. Böyle bir duruma düşmek isteyen fotoğraftan koca seçebilir tabi. Ama önce hakaret etmeden kendinizi ifade etmeyi becerebilseniz insanların saygısını kazanırsınız zihniyetinize rağmen en azından kendini bu konuda geliştirmiş diye düşünürler

Bir fotoğraf gösterdiler yakışıklıymış, ne yapsam gurbete gelin mi gitsem diye sordunuz farkında mısınız? Git ya walla gurbete gelin git hatta nolur git

Evlilik bu çocuk oyuncağı değil bir ömür geçireceğin insanı tanıman gerekiyor sırf evlenmek için evlilik yapmayın

Şart mı evlilik.Yurtdisi zor gelebilir.

Fotoğrafa bakarak evlilik kararı alınır mı hiç! Her zaman fotoğraflarda gerçeği yansıtmıyor.Belki fotoğrafta göründüğü kadar yakışıklı değildir. Ayrıca belki aptalın biri, belki safça birşey., belki psikopat, belkide dengesiz. Ne biliyorsun! Fotoğrafla olmaz o işler

Bence burdaki soru yanlis olmus. Demeliydiniz ki yurtdisinda yasayan resmini gosterdikleri kisiyle tanisayim mi ,uzak iliski oldugu icin onu yeterince taniyabilir miyim, iliski ilerlerse yurtdisi olmasi beni zorlar mi? Siz direk yurt disina gelin gitmek diyince hepimiz yanlis anladik.

Normalde sevgilisinizdir, tanışıyorsunuzdur sonra yanına yurtdışına gidersiniz anlaşılabilir de görücü usulü tanışıp yurtdışına gitmek kumar demek. Bu şekilde tanışıp da yurtdışına gidenlerden mutlu olanı duymadım. Ama siz bilirsiniz tabii. Bir tanışın

Sen çok kin dolu bi insansıninsan hiç tanımadığı bi mesaja bu kadar nefretle cevap vermez çok saçma bişey değil yani çevremden insanlar da var. Giden tanışıp Ben bir fotoğraf bakıpta hemen yarın evleneceğim demiyorum zaten Allah‘ım yarabbim ya. Sen ne kadar dolusun bu konuda ben onu anlamadım yani. sanki. sen darbe almış gibisin. Bir kendi yazdıklarını okusana ya. Ben başkada hiç bu kadar aşağılık şeyler yazmıyorum. Sen benim çalışıp çalışmadığımı nereden biliyorsun üniversite okuyup okumadığımı ya da başka bir iş yapmadığımı nereden biliyorsun da bu şekil emin ve net konuşabiliyorsun. Ki ben çocuğun resmini beğendim de yurtdışında yaşadığını bile bilmiyordum. Burada yazmak istediğim bu zamana kadar kimseyi beğenmedim evlenmek istesem zaten evlenirdim. Ama o resimden çocuğu beğendim demek istediğim buydu. resmi beğendim hemen yarın nikah yapayım ertesi gün yurtdışına gideyim değildi yani. Sen kimsin ki ben senin saygını kazanacam ya. normalde ki Hiçbir vasfa yaramayan buraya gelipte klavyeden insanlara hakaret eden biri. Sen insan olsan adam gibi yorum yazarsın önce. İnsana aşağı alamazsın

Dayanamadım yazacağım kopek vicdanım el vermedi akrabalarimin bir çoğu yurt dışında ve Avrupa'nın birkaç ülkesinde yaşıyor benim de gitme imkanım oldu . Siz orada yaşayan Türkleri kabaca ikiye ayirabilirsiniz. Yeni iltica edenler bunlar eğitimli kesim oluyor. Birde önceden bu zamaninda isci olarak gidenler. Sizin bu fotoğrafini gördüğünüz üçüncü nesil oluyor yani işçi torunu . Sandığınız gibi modern bir yaşam yok . Aksine Türkiye ye göre daha içine kapanık en modern olanları bile elli yıl geride kalmis fikirdeler . Fazla tanıdık yok surekli içli dışlı komin bir yaşamları var. Yani sandığınız gibi sizi nadide bir çiçek olduğunuz için babannemin zamanından kalma fotoğraf beğenme usulüyle tanımaya çalışmıyorlar . Cidden o çağda yaşayan bir güruh var. Zamanında oğullari yabancı kızlarla gezmiş tozmustur orada Türk kızları varsa bile ya laf çıkmıştır ya aileler kavgalidir Türkiye den burada tutunacak dalı olmayan bir kız getirelim beğenmezsek yollariz diyorlardir .

Aynen öyle canm

Sen daha burada kendini ifade etmekten acizsin yurtdışında nasıl yaşayacaksın hiç düşündünmü
Herkes salak terbiyesiz ise burada ne işin var bas nikahı yakışıklıyla işte
Kendini ifade etmekten aciz tam yazama. Bana yorum. İçi kin nefret dolu insan. sen hayatta dörtdörtlüksündür eminim.

Teşekkür ederim yorumun için. doğrudur dünyanın binbir türlü hali var. benim burada asıl demek istediğim yani genelde kimseye ben miyim o kişi beğenmiş olmam da. Normalde çevremizden biri bize gelipte bak bir çocuk var iyi işi gücü var bir görüşün dese görüşmez miyiz. Ben bir fotoğraftan evlenmeyecektim zaten. Ama bu gruptakiler o kadar sığ dolu insanlar ki, İnsanı yerden yere vuruyorlar. görücü usulü elinden hiç kimsem yok ülkemizde. Ama dedikleriniz de çok doğru.

Biri daha anlamış konuyu şükür…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…