Yurtdışında araştırmacılık/Memlekette psikologluk + Aşkla karışımı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.828
51.656
798
Merhaba kadınlar kulübü

Ben yurt dışında yüksek lisans yapıyorum.

Biriyle görüşüyorum.

Gelecek hakkında konuştuk bugün, o benim onun ülkesine gitmemle ilgili konuştu, Türkiyeye de soğuk bakmadı aslında onu da düşündüm dedi ama bana biraz hayalperest geliyor.

Çünkü okulum bittiğinde ya 1 sene içinde iş bulurum ya da kapı dışarı olurum yani, çalışma vizesi almadan turist vizemle yanına nasıl gidebilirim?

Bir psikolog olarak ana dilim olmayan bir dilde nasıl danışmanlık/terapi hizmeti verebilirim?
Veya başka iş yapsam desem bunca yıllık emeğim çöpe mi gitsin?

Bunları söyleyince de ağladı, durumu toparladım biraz daha 1.5 yıl var bakarız falan diye ama içim huzursuz kızlar ya.
Ne tavsiye edersiniz? Yani bence onun için Türkiyeye gelmek çok daha mümkün çünkü onun belirli bir kariyer yolu yok (Lise mezunu)

Şu aşamada iki seçeneğim var.
Bitirdiğimde Türkiyeye dönersem Klinik Psikolog olabileceğim.
Veya yurt dışında araştırmacı olmak için doktoraya devam edebilirim.

Araştırmacılıkta pek para olduğunu söyleyemeyeceğim yaşadığım ülkede.

Klinik Psikologlukta daha çok para kazanabileceğimi düşünüyorum, seans ücretlerinden haberiniz vardır. Bir de boşta bir arsamız var, kendime ait büro açmam kolay, kendi işimin sahibi olabilirim ve kesinlikle araştırmacılıktan daha rahat çünkü daha şimdiden ne gecem ne gündüzüm kaldı ve yoruldum. Bunu bir ömür devam ettirebilir miyim bilmiyorum

Bunu yurt dışında yapamayacağımı düşünme sebebim dil. Yani bu işi ya İngilizce ya Türkçe konuşulan bir yerde yürütebilirim. (Ya da sizce anadil gibi konuşmak kaç yıl alır bir dili? Onun ülkesinin dili şu an yaşadığım yerinkine yakın belki çabuk çözerim ama)

Oluru olmayan bir şeyi uzun süreli yürütüp kendimi üzmek de istemiyorum

Siz olsanız hangi seçeneğe yönelirsiniz?

Veya akıl akıldan üstündür başka öneri, tavsiyeniz varsa açığım

Son düzenleme:
İyi ki diyor musunuz şimdi?
Demiyorum işte , o yüzden kariyer diyorum ya :)
Ben şöyle bakıyorum olaya, bugün sizi yanında isteyen çok seven adam yarın yanınızda olmayabilir, sizi artık sevmediğini söyleyebilir.
Bunları düşündüğünüzde buraya dönmediğinize pişman olmayacağınızdan eminseniz, kalın. Değilse önce kendinizi düşünün derim. yarının garantisi yok.

Hangi ülkedesiniz?
Turk psikologlar mutlakaki var avrupa ulkesinde.
Once bunu bi arastir

Ben açıkçası 15 yaşımdan beri psikolog olmak istedim.
Bir anlık tezcanlığıma mı geldi diyeyim bıraktım, araştırmacı olacağım dedim.
Ama şimdi diyorum ki daha rahat mesleğim varmış, başladığım işi bırakmayacağım tabii ki çünkü daha yukarıya taşıyacak.
Ya düşündükçe nasıl seviniyorum, akşam eve makale, araştırma getirmeden saat 5te işimden çıksam, kendi iş yerim olsa, mis diyorum ya.

Neyi istediğinizi bilmeniz de güzel , 1,5 sene de az bir süre değil. Zamana bırakın madem, hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşim onun bulunduğu ile kamudaki işimden istifa edip gelmemi istemişti,kamuyu bırakamam deyince o da ağlamıştı. O günler geldi aklıma. Farklı bi alternatif bulduk çözdük durumu. Bence bu kadar istenen bi hayalse kimse için fedakarlıkta bulunmayın,bulunmadım çünkü özverimin altında karşı tarafın ezileceğini düşündüm hep.

Ay nasıl çözdünüz bana da söyleyin onu lütfen?

Burada bi doktor vardı Kariyerini hiçe sayıp aşkı için hindistana gitmişti. Sorunları vardı onun konusunu bi okursanız.. Giremezsiniz.. .

Burada bi doktor vardı Kariyerini hiçe sayıp aşkı için hindistana gitmişti. Sorunları vardı onun konusunu bi okursanız.. Giremezsiniz.. .

Hatırlıyorum
Ülke Hindistan olmasa da fark etmez diyorsunuz...
Türkiyede rahat yaşama şansım olacak ama orada sürünürüm gibime geliyor meslek bakımından...

Ay nasıl çözdünüz bana da söyleyin onu lütfen?
Tekrar kpssye girip yüksek bi puan aldım istifa edip onun yaşadığı ilde bi kuruma atandım,o zaman hayaldi bu eger olmasaydı gitmiycektim o şehre,benim yaşadığım ilde düzen kuracaktık,bi dene dedi,oldu çok çalışmam gerekti ama onun şehrinde hayat çok kolay o yuzden hiç pişman olmadım

Sizin için çok güzel sonuçlanmış, sizin adınıza sevindim tabii ben böyle bir şeyi uygulayamam...

Sevgili meslektaşım bizim mesleğimiz için yurtdışı çok uygun değil sanırım

Aa siz de mi? :)
Uluslararası İngilizce danışmanlık veren psikologlar var da İspanyolca sınavı vermek lazım
Darlandım şimdiden
Katılıyorum, biz kendi dilimizde bazen anlaşmakta zorlanırken psikologluk gibi bir mesleği başka dilde yürütmeye kalkmak çok mantıklı görünmüyor...

Evet ben de :)
Yani o sınavı verseniz de bazen tamamen bizim kültürümüze has bi bakış bi davranış görüşmede neler anlatıyor düşünsenize,kesinlikle çalışmanın karşılığı olarak ispanyada da o iş yapılır ama kendi memleketinizdeki kadar haz verir mi bilmem.. çok yeni bi arkadaşım bambaşka sebeplerle yurtdışına çıktı ve başka bi kariyer planı düşünüyor bu bahsettiğimiz sebeplerden ötürü. Uzun bi zaman var önünde bence zaman verecek sorunun cevabını

Hayalimi yaşıyorsunuz.
Ben kariyerinizi seçin derim. İlişkiler biter belki ama kariyeriniz sağlam olursa hep bir adım önde olursunuz.

Hatırlıyorum
Ülke Hindistan olmasa da fark etmez diyorsunuz...
Türkiyede rahat yaşama şansım olacak ama orada sürünürüm gibime geliyor meslek bakımından...

Iliskinizde eğer sorun çıkarsa mazallah mutsuz olup ülkenize dönmenin yollarını arayacaksınız Görülen o ki başka iş yapma şansınız yok Bu kadar eğitimi heba etmenize değer mi çok iyi düşünmek lazım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…