Yurtdışında araştırmacılık/Memlekette psikologluk + Aşkla karışımı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
6 yıllık evliyim. bir de çocuğum var Allah bağışlar inş. eşim dese ki istifa et şu ile gidelim gitmem yani. çünkü insanın işi maddi anlamda en büyük garantisiymiş.

Gözupeklikle salaklık - pembe gözlükler arasında bir yerdeyim :))
Geçmiş konularinizi okudum, siz zaten 'aşık oldum, fedakarlık yapayim' kadını değilsiniz bence. Burda yüz kişi de aski seç dese siz yine yoğurdu üfleyerek yer kariyeriniz için en iyi olanı yaparsınız gibi geldi.
Türkiye'de Arap bir arkadaşım vardı. İngilizce -arapca - Türkçe yi gayet iyi konuşurdu.
Bazen çeviri yapardı (o kırık Türkçesiyle kaba taslak cevirirdi, ben düzgün cümleler yazardım)
Turistlere araba transferi, günlük kiralık ev falan ayarlardı, geceleri otelde çalışırdı.
bir ara da banka para transferiyle ilgili sistemsel bir açığı bulup iyi paralar kazanmıştı. Ben tam anlamadım o işi ama bazı ülkelere sanırım Amerika'dan para gönderilmiyor-ambargo var. Onlara gonderilecek paralari alıp Türkiye'den aktarma mi ne yapıyordu.
Avrupalı da bir arkadaşım var. Educall isimli internet sitesinde online İngilizce ders veriyor. Tek yapması gereken güzel İngilizce konuşmak, istanbulda bir kere mülakata alıyorlar, akıcı konuşursa ise başlıyor. Bilgisayarı oldugu her yerde çalışabilir.
Ayrıca kendi dilinden filmlere ingilizce , İngilizce filmlere Türkçe altyazı ekliyor.
Bir de Türklere dil dersi veriyor - üniversite ogrencilerine İngilizce makaleler yazıyor...
Tabii bunlar günü kurtaracak meslekler, öyle uzun uzun Türkiye'de yaşayacaksa en mantıklısi otelde calismak- turist rehberligi ve öğretmenlik
Aaa dur aklıma şey geldi
American language academy diye bir kursa giderdim. Orada da hocalarımız hep yabancıydı. Kurs müdürüne kısa dönemli Türkiye'ye gelmek isteyen erkek arkadaşım için ise giriş imkanını sormuştum. İngilizcesi anadili gibiyse gelsin başlasın demişti. Hem part-time hem uzun dönem olarak calisabilirmiş.
Yani bu şekilde çoooook fazla kurs var. Onlara öğretmen olabilir. Tabii çalışma saatleri genelde akşam -is çıkış saatinde olduğu için uzun vadeli belki hos olmaz. Ama yine de bir baslangic

Başka bir Avrupa ülkesinde çalışma şansınız yok mu?

Evet
Bak nasıl da bildin
Ama insanlar beni tanımadığı için normal.
Çok defa yıkılıp yine kariyerime tutunup kalktım, yine tutunur kalkarım :)
Gözüpeklik ve pembe gözlüklülük ben de yaptım çok
Ayrıca fikirler için teşekkür ederim
İsteyene ekmek çok

Başka bir Avrupa ülkesinde çalışma şansınız yok mu?

Araştırmacalığı kabullenebilirsem var
Kuzey ülkeleri daha iyi ödeme yapıyor
Yani daha bu işi yapabilirim dersem, sıkıntı orada
Yokse benim de planım Avrupada/Amerikada araştırmacılık yapıp rahat etmekti
Araştırma dili İngilizce olduğu için sıkıntı olmuyor
Ama anadilden başka bir dilde insanlarla psikolojik/felsefik sohbetlere girmem zor olur

Avrupa’daki Türkler için Türkçe hizmet veren terapi merkezleri vardır muhtemelen. Onun dışında bence terapi için de dilinizi geliştirebilirsiniz.

Dil ogrenme hiziniza bagli bu.
Ben yasadigim ulkenin dilini 6 ayda cozdum, 2 yilda anadilim gibi konusmaya basladim, 6. sene vatandaslik aldim.
Benimle ayni sene buraya gelen arkadaslarim yeni yeni konusuyorlar dili, basta hep ingilizcenin ardina sigindiklari icin.
Esim yabanci, azeri vs degil baya baya yabanci, dili kulturu dini vs..
Yabanci biriyle beraberlik eglenceli gorunse de okadar kolay degil, hele ki onun ulkesinde yasamak cok daha zor ve caba gerektiren bisey.
Ben mezun oldugum gibi evlendim,bilmiyorum Turkiye de duzenimi kursaydim yurtdisina tasinmayi goze alamazdim, esimde bunu bildigi icin apar topar oturttu beni nikah masasina.
Eger iliskide gelecek gormuyorsaniz kariyerinize odaklanin.

Avrupa’daki Türkler için Türkçe hizmet veren terapi merkezleri vardır muhtemelen. Onun dışında bence terapi için de dilinizi geliştirebilirsiniz.

İtalyada pek fazla Türk yok ama kuzey ülkeleri için olabilir bu dediğiniz

Olurluğu çok gerçekçi gelmiyor bana.
Bilmiyorum fazla mı güvensizlik, inançsızlık ediyorum ama.
Benim Türkiye deme sebebim, bir insanla terapi ortamındayken derin muhabbetlere giriyorsunuz sonuçta ve kendisinin anlamayabileceğimi düşünüp, önyargılı yaklaşabilir, başka bir kültürden olmam karşımdakileri mutlu etmeyebilir

siz ispanyayı ne zannediyorsunuz :)
avrupa düşünceniz gerçekleri bayağı bir aşmış

Hem dili bilmiyorsun hemde kariyerini istediğin gibi ilerletemiyceksin hemde aranızda kültürel ve sosyoekonomik farklar olacak. Sen en iyisi gec olmadan okulunu bitir ve türkiyede hayatını kur, onun türkiyeye gelmeside bence çok sağlıklı olmaz cünki erkekler yeni bir ortama zor adapte oluyorlar. Ayrıca hemen türkiyede iş bulamaz ve size ekonomik açıdan bir süre bağımlı olcak bence bunlarıda göz önünde bulundurun.

Valla ben ömür boyu annemden uzakta yasayamazdim o yüzden Türkiye'den başka bir ülkeye temelli taşınmak istemem :)

Amerika'dan bahsediyorum daha çok. Çok güzeldi.

Yurtdisinda kariyer cok zor. Muhendislik gibi alanlar haric surunursunuz. Egitim aldiginiz yerde kalmaniz arti puan olur.
Sevgilinizin turkiyede yasamasi da biraz utopik.
Az da esmerse suriyeli damgasi yer oturur.
Turkiye kacmiyor psikolgluk da oyle. Ama omur gidiyor. Seviyorsaniz karsilikli fedakarlik yapin italyada kalin.
Cocuk yapma haric her turlu karardan sonradan donebilirsiniz. Hicbiri donulmez degil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…