Yurtdışında araştırmacılık/Memlekette psikologluk + Aşkla karışımı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar iyi konuşursanız konuşun, yabancı dilde terapi vermek çok zor olur sizin için. Hadi siz konusabilihorsunuz diyelim, karşısınız binbir türlü farklı lehcelerden adamlar gelecek, anlayabilecek misiniz?
Kimse ama kimse için kendinizden vazgeçmeyin, fedakarlık yapmayın. Bunu bilir bunu söylerim.

Doğru diyorsun meslektaşım
Bak bir de o yönü var
Ne kadar dili şakır şakır konuşsan kültür faktörü var
Kendi ülkemizde bile var bu durum
Madem biraz akışına bırakayım ben de, teşekkür ederim

Hayalimi yaşıyorsunuz.
Ben kariyerinizi seçin derim. İlişkiler biter belki ama kariyeriniz sağlam olursa hep bir adım önde olursunuz.

Benim de en son seçeceğim o olacak yüksek ihtimal, üzücü bile olsa

Himm italyadada veya ispanyada turk sayisi cok fazla degil ama tabi bir turk psikologa ihtiyac varmi arastir derim.

Maalesef, Almanya, Hollanda gibi değil

Doğru diyorsunuz, lehçe faktörü de var
İstanbul Türkçesi öğrenip, Karadeniz, doğu şivesi gördüğünde şaşırmak gibi...
Umarım orta bir yol bulunur, ben de bu arada mesleğin ne kadar önemli olduğunu işleyeyim, Türkiyenin ne kadar cici olduğunu falan anlatayım bakayım :)

O hangi ulkede ? Demistim.ama.soru cevaplanmis :)
Insan hayata bir defa geliyor. Kendi hayalinin pesinden git bence :)
Ayrica 1.5 sene sonra ayni insan hala hayatinda olacak mi o bile belirsizken bence cok takilma.

O hangi ulkede ? Demistim.ama.soru cevaplanmis :)
Insan hayata bir defa geliyor. Kendi hayalinin pesinden git bence :)
Ayrica 1.5 sene sonra ayni insan hala hayatinda olacak mi o bile belirsizken bence cok takilma.

Bu da mı olmadı :)

Türklerin suyumu çıktı diycem kızacaksın Ülkene dön burda kendi kültüründe bir insanla hem kariyer hem aile kurabilirsin Lise mezunu bir ispanyol. Çok mu aşıksın ? Bu arada tekne turuna çıkmıstık. Arkamızda iki ispanyol vardı. Tur boyunca susmadılar .Konuşmaları çok garipti lehceleri bir enterasan.Bıktırdılar bizi memleketimin insanına kurban olayım

Bu da mı olmadı :)
Gayet olmus bence :)
Dusun 1.5 sene sonra belki adamin adını hatırlamak istemeyeceksin ama suan hayatinda baska bir ulkede hayat kurmani dusundurecek kadar etkiliyor seni. Tadını cikar. Usun vadeli planlar genelde tutmuyor zaten. Hani bir laf var ya hayat sen plan yaparken gerceklesen seylerdir diye. Aynen o hesap.

Bilmem, ben oldum olası ilgi duymuşumdur farklı kültürlere ve insanlarına :)
Kariyer sıkıntı işte bir.

Doğru diyorsun
Ben aslında böyle meseleleri kapatmıştım kuzum yani bahsetmiyordum gelecekten ama o hayal kuruyordu orada tutamadım söyledim işte
Bakalım zaman iyi bir çözüm yolu gösterir umarım

Ayni hatayi ben yaptim. Aski secip evlendim. Kariyerimden vazgectim. Yillar sonra kariyerime evli ve cocuklu olarak devam ettim. Tam doktora bitti adam terk etti, baskasi icin.
Bunun gibi bir suru hikaye var. Adamin garantisi yok. Oysa isiniz daha garanti. Merak etmeyin beyaz atli prensiniz burada da karsiniza cikabilir.
Artilari ve eksileri dusunup karar verirseniz adami secmekle eksileriniz daha fazla. Kariyer derdim ben.

Dil öğrenmek yerine giderseniz oldukça kolay olur. 6 ayda öğrenirsiniz. 1 yıldan sonra da anadilinize yakın konuşursunuz diye düşünüyorum. Ama oradaki işyerleri sizin anadiliniz olmadığı için önyargıyla yaklaşabilir.

Dil ogrenmeyi okadar kolay gormeyin, ben fransizcayi anadilim gibi konusuyorum cunku egitimim bu dilde. Ulkenin ikinci diline hakimeyetim var, yani kendimi idare edecek sekilde biliyorum. Buna guvenerek, bu yil tekrar egitime dondum. Yani butun derslerim hollandaca seneyede ingilizce olucak. Inanin is hayatimda hollandacayi biliyorum rahatligi vardi. Okula baslayinca oyle okadarda cok kolay olmuyo. Ustelik dusunun ben derslere katiliyorum, ders vermiyorum. Ama arkadasimiz o ulkenin dilinden psikologluk yapacak

Es olamyi birak yapacagin isler de farkli olacak. Once bunu dusun cunku evlenice bulutlar ustunde yaşamaya baslamiyorsun.

Doktora işinse zorlaniyorsan yapma dunyaya bir kez geliyoruz.

Benim yurt dışında psikolog arkadaşlarım var, genelde Türklerle çalışıyorlar. Yani rüştünü ispatlamamış yabancı bir psikologa gitmek istemezdim ben de, acaba beni anlamayabilir mi diye. Yine de İspanya'daki klinik psikolojiyi araştırın bence, belki orada farklı bir uygulama vardır. Maaşlı işiniz olabilir vs.
Türk parası da artık değersiz, burada kazanacağınız 10 bin lira oranın ortalama maaşı oluyor şu an.

Yabancı mıydı eşiniz?
Doktora yaparım da işte maaşı iyi değil bir de onca sıkıntı.
Sonra değmeme ihtimali de var dediğiniz gibi.

Öyle mi dersiniz? Halihazırda İtalyanca biliyorum İspanyolca yakın bir dil ama meslek psikologluk olunca işte...

Türkçede de öyle değil mi? Bazen eğitim ve bilim dili zorlayıcı olabiliyor. Aynı şekilde İngilizceyi ben de ana dilim gibi konuşurum ama İspanyolca ay bilemiyorum

Es olamyi birak yapacagin isler de farkli olacak. Once bunu dusun cunku evlenice bulutlar ustunde yaşamaya baslamiyorsun.

Doktora işinse zorlaniyorsan yapma dunyaya bir kez geliyoruz.

Okumaktan bıktım artık öyle diyeyim

Aynı şekilde ben de Türkiyede yaşıyorken kalkıp İspanyol bir psikoloğa gitmezdim çünkü beni tam anlayabilecek mi emin olamazdım ne kadar dil belgesi de olsa. İletişim her şey bu meslekte.
En kolay yolu araştırmacı olmak, öyle ortamlar uluslararası olduğu için herkes İngilizce bilir, İspanyolca da arada gelişebilir
Türk lirasıyla Türkiyede yaşayacağım sonuçta sıkıntı yok

Öyle mi dersiniz? Halihazırda İtalyanca biliyorum İspanyolca yakın bir dil ama meslek psikologluk olunca işte...
Benim varsayımım şu yöndeydi. Sonuçta o ülkeye gidince hemen mesleğinize başlayamayacaksınız. Belki part-time herhangi bir işe girip aynı zamanda o dilin kursuna devam ederseniz hem her gün insanlarla iletişim kurmak zorunda kalacaksınız hem de kurs olacak bu şekilde olursa kısa zamanda öğrenebilirsiniz. Hem bildiği dillere yakın olduğunu da yazmıştı. Ki İspanyolca ayrıca zor bir dil de değil.
Ama dediğim gibi psikolog olarak iş bulmakta ana diliniz olmadığı için zorlanabilirsiniz. Müşterilerle sohbet etmeyi iletişim kurmayı gerektiren bir işe başvuran Alman'ı işe almamışlardı Türkiye'de bir şirket. Türkçeyi oldukça iyi biliyordu ve güzel konuşabiliyordu. Ama yine de ana dili olan birisini istediler. Aksanı olsun ortak geçmiş olsun insanlarla iletişim kurmanız gerekecekse büyük önyargılarla yaklaşabiliyorlar. İspanya bu anlamda çok da ilerici bir ülke değil hem.
Bu arada konunun diğer kısımlarına yorum yapmadım ama ben de kariyerini kendi istediğin yönde yönlendirmen gerektiğini düşünüyorum. Sen hangi ülkede ne yapmak istiyorsun yolunu buna göre çiz. Kimin nerede olduğuna göre değil.

Biliyor musun iki İspanyol arkadasim var, ikisiyle de Türkçe konuşuyorum. Dili iyice öğrenip Türkiye'ye yerlesmek istiyorlar (biri Madrid, biri Galiçya özerk bölgesinden) özellikle galiçyali arkadaşım İspanya'da işsizliğin, ekonomik sıkıntıların çok olduğuna dair şeyler söylemişti. Yani onlardan genelleme yaparak söylüyorum erkek arkadaşın Türkiye'de mutlu olabilir. Zaten kültürler de çok yakın,en meşhur corbalarindan caldo bile bizim meshur lahana corbasinin domuz etli hali :)

Benim de bir zamanlar böyle bir ikilemim oldu . üstelik İspanya gibi güzel bir memlekette de değil, 9 ay kış yaşanan yerde yaşıyordu. Allah biliyor ya, benim gönlüm gitmekten yanaydı (pembe gözlükler) Bambaşka alfabeden saçma sapan bir dilleri vardı, onu falan da söktüm bir şekilde :) en azından tabela okuyacak kadar...
Yani ben olsam atlar giderdim ama senin durumunda en mantıklısi onun gelmesi. Zaten Türkiye'de sadece dil bilerek bile iyi paralar kazanmak mümkün.
Bol şans diliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…