Himm italyadada veya ispanyada turk sayisi cok fazla degil ama tabi bir turk psikologa ihtiyac varmi arastir derim.Ben İtalyadayım
Ama o İspanyol ve İspanyada yaşamayla ilgili konuştuk.
Evet ben de :)
Yani o sınavı verseniz de bazen tamamen bizim kültürümüze has bi bakış bi davranış görüşmede neler anlatıyor düşünsenize,kesinlikle çalışmanın karşılığı olarak ispanyada da o iş yapılır ama kendi memleketinizdeki kadar haz verir mi bilmem.. çok yeni bi arkadaşım bambaşka sebeplerle yurtdışına çıktı ve başka bi kariyer planı düşünüyor bu bahsettiğimiz sebeplerden ötürü. Uzun bi zaman var önünde bence zaman verecek sorunun cevabını
Hayalimi yaşıyorsunuz.
Ben kariyerinizi seçin derim. İlişkiler biter belki ama kariyeriniz sağlam olursa hep bir adım önde olursunuz.
Himm italyadada veya ispanyada turk sayisi cok fazla degil ama tabi bir turk psikologa ihtiyac varmi arastir derim.
Ne kadar iyi konuşursanız konuşun, yabancı dilde terapi vermek çok zor olur sizin için. Hadi siz konusabilihorsunuz diyelim, karşısınız binbir türlü farklı lehcelerden adamlar gelecek, anlayabilecek misiniz?
Kimse ama kimse için kendinizden vazgeçmeyin, fedakarlık yapmayın. Bunu bilir bunu söylerim.
O hangi ulkede ? Demistim.ama.soru cevaplanmis :)Merhaba kadınlar kulübü
Ben yurt dışında yüksek lisans yapıyorum.
Biriyle görüşüyorum.
Gelecek hakkında konuştuk bugün, o benim onun ülkesine gitmemle ilgili konuştu, Türkiyeye de soğuk bakmadı aslında onu da düşündüm dedi ama bana biraz hayalperest geliyor.
Çünkü okulum bittiğinde ya 1 sene içinde iş bulurum ya da kapı dışarı olurum yani, çalışma vizesi almadan turist vizemle yanına nasıl gidebilirim?
Bir psikolog olarak ana dilim olmayan bir dilde nasıl danışmanlık/terapi hizmeti verebilirim?
Veya başka iş yapsam desem bunca yıllık emeğim çöpe mi gitsin?
Bunları söyleyince de ağladı, durumu toparladım biraz daha 1.5 yıl var bakarız falan diye ama içim huzursuz kızlar ya.
Ne tavsiye edersiniz? Yani bence onun için Türkiyeye gelmek çok daha mümkün çünkü onun belirli bir kariyer yolu yok (Lise mezunu)
Şu aşamada iki seçeneğim var.
Bitirdiğimde Türkiyeye dönersem Klinik Psikolog olabileceğim.
Veya yurt dışında araştırmacı olmak için doktoraya devam edebilirim.
Araştırmacılıkta pek para olduğunu söyleyemeyeceğim yaşadığım ülkede.
Klinik Psikologlukta daha çok para kazanabileceğimi düşünüyorum, seans ücretlerinden haberiniz vardır. Bir de boşta bir arsamız var, kendime ait büro açmam kolay, kendi işimin sahibi olabilirim ve kesinlikle araştırmacılıktan daha rahat çünkü daha şimdiden ne gecem ne gündüzüm kaldı ve yoruldum. Bunu bir ömür devam ettirebilir miyim bilmiyorum
Bunu yurt dışında yapamayacağımı düşünme sebebim dil. Yani bu işi ya İngilizce ya Türkçe konuşulan bir yerde yürütebilirim. (Ya da sizce anadil gibi konuşmak kaç yıl alır bir dili? Onun ülkesinin dili şu an yaşadığım yerinkine yakın belki çabuk çözerim ama)
Oluru olmayan bir şeyi uzun süreli yürütüp kendimi üzmek de istemiyorum
Siz olsanız hangi seçeneğe yönelirsiniz?
Veya akıl akıldan üstündür başka öneri, tavsiyeniz varsa açığım
O hangi ulkede ? Demistim.ama.soru cevaplanmis :)
Insan hayata bir defa geliyor. Kendi hayalinin pesinden git bence :)
Ayrica 1.5 sene sonra ayni insan hala hayatinda olacak mi o bile belirsizken bence cok takilma.
Gayet olmus bence :)Bu da mı olmadı :)
Türklerin suyumu çıktı diycem kızacaksın Ülkene dön burda kendi kültüründe bir insanla hem kariyer hem aile kurabilirsin Lise mezunu bir ispanyol. Çok mu aşıksın ? Bu arada tekne turuna çıkmıstık. Arkamızda iki ispanyol vardı. Tur boyunca susmadılar .Konuşmaları çok garipti lehceleri bir enterasan.Bıktırdılar bizi memleketimin insanına kurban olayım
Gayet olmus bence :)
Dusun 1.5 sene sonra belki adamin adını hatırlamak istemeyeceksin ama suan hayatinda baska bir ulkede hayat kurmani dusundurecek kadar etkiliyor seni. Tadını cikar. Usun vadeli planlar genelde tutmuyor zaten. Hani bir laf var ya hayat sen plan yaparken gerceklesen seylerdir diye. Aynen o hesap.
Dil ogrenmeyi okadar kolay gormeyin, ben fransizcayi anadilim gibi konusuyorum cunku egitimim bu dilde. Ulkenin ikinci diline hakimeyetim var, yani kendimi idare edecek sekilde biliyorum. Buna guvenerek, bu yil tekrar egitime dondum. Yani butun derslerim hollandaca seneyede ingilizce olucak. Inanin is hayatimda hollandacayi biliyorum rahatligi vardi. Okula baslayinca oyle okadarda cok kolay olmuyo. Ustelik dusunun ben derslere katiliyorum, ders vermiyorum. Ama arkadasimiz o ulkenin dilinden psikologluk yapacakDil öğrenmek yerine giderseniz oldukça kolay olur. 6 ayda öğrenirsiniz. 1 yıldan sonra da anadilinize yakın konuşursunuz diye düşünüyorum. Ama oradaki işyerleri sizin anadiliniz olmadığı için önyargıyla yaklaşabilir.
Ayni hatayi ben yaptim. Aski secip evlendim. Kariyerimden vazgectim. Yillar sonra kariyerime evli ve cocuklu olarak devam ettim. Tam doktora bitti adam terk etti, baskasi icin.
Bunun gibi bir suru hikaye var. Adamin garantisi yok. Oysa isiniz daha garanti. Merak etmeyin beyaz atli prensiniz burada da karsiniza cikabilir.
Artilari ve eksileri dusunup karar verirseniz adami secmekle eksileriniz daha fazla. Kariyer derdim ben.
Dil öğrenmek yerine giderseniz oldukça kolay olur. 6 ayda öğrenirsiniz. 1 yıldan sonra da anadilinize yakın konuşursunuz diye düşünüyorum. Ama oradaki işyerleri sizin anadiliniz olmadığı için önyargıyla yaklaşabilir.
Dil ogrenmeyi okadar kolay gormeyin, ben fransizcayi anadilim gibi konusuyorum cunku egitimim bu dilde. Ulkenin ikinci diline hakimeyetim var, yani kendimi idare edecek sekilde biliyorum. Buna guvenerek, bu yil tekrar egitime dondum. Yani butun derslerim hollandaca seneyede ingilizce olucak. Inanin is hayatimda hollandacayi biliyorum rahatligi vardi. Okula baslayinca oyle okadarda cok kolay olmuyo. Ustelik dusunun ben derslere katiliyorum, ders vermiyorum. Ama arkadasimiz o ulkenin dilinden psikologluk yapacak
Es olamyi birak yapacagin isler de farkli olacak. Once bunu dusun cunku evlenice bulutlar ustunde yaşamaya baslamiyorsun.
Doktora işinse zorlaniyorsan yapma dunyaya bir kez geliyoruz.
Benim yurt dışında psikolog arkadaşlarım var, genelde Türklerle çalışıyorlar. Yani rüştünü ispatlamamış yabancı bir psikologa gitmek istemezdim ben de, acaba beni anlamayabilir mi diye. Yine de İspanya'daki klinik psikolojiyi araştırın bence, belki orada farklı bir uygulama vardır. Maaşlı işiniz olabilir vs.
Türk parası da artık değersiz, burada kazanacağınız 10 bin lira oranın ortalama maaşı oluyor şu an.
Dil ogrenmeyi okadar kolay gormeyin, ben fransizcayi anadilim gibi konusuyorum cunku egitimim bu dilde. Ulkenin ikinci diline hakimeyetim var, yani kendimi idare edecek sekilde biliyorum. Buna guvenerek, bu yil tekrar egitime dondum. Yani butun derslerim hollandaca seneyede ingilizce olucak. Inanin is hayatimda hollandacayi biliyorum rahatligi vardi. Okula baslayinca oyle okadarda cok kolay olmuyo. Ustelik dusunun ben derslere katiliyorum, ders vermiyorum. Ama arkadasimiz o ulkenin dilinden psikologluk yapacak
Benim varsayımım şu yöndeydi. Sonuçta o ülkeye gidince hemen mesleğinize başlayamayacaksınız. Belki part-time herhangi bir işe girip aynı zamanda o dilin kursuna devam ederseniz hem her gün insanlarla iletişim kurmak zorunda kalacaksınız hem de kurs olacak bu şekilde olursa kısa zamanda öğrenebilirsiniz. Hem bildiği dillere yakın olduğunu da yazmıştı. Ki İspanyolca ayrıca zor bir dil de değil.Öyle mi dersiniz? Halihazırda İtalyanca biliyorum İspanyolca yakın bir dil ama meslek psikologluk olunca işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?