Yurtdışında hayat daha mı iyi?

Evet, doğrudur. Söylediğim gibi ben bir kaç kere gittim. Max 1 ay kaldım. Köln’de bir mahalle vardı. Türkler orada senelerce yaşamış. Almanca bile bilmeyenler vardı. Bende bizim Suriyeliler gibi düşündüm. Nasıl ki, bizde Suriyelilerden rahatsızız, bize verilmeyen imkanların onların alması, her türlü suça karışmaları, çok düşük ücretlere çalışıp bizim işsizlik oranımızı yükseltmeleri sebebiyle haz etmiyoruz. Aynısını Almanların Türkler için düşündüğünü sandım. Bir De geçen senelerde Türklerin evlerinin kundaklandığını okudum. Dedim demek ki ırkçılık devam ediyor. Netice itibariyle Hitler sempatizanı olanlar bile vardır. Tabii ki orda yaşayan ve üst kademelerde çalışan birinin gözlemleri daha doğru olur. Yoksa Almanya son derece sistematik bir yer. Tabiatı güzel, yeşil. Enlem olarak biraz yukarda kaldığı için soğuk oluyor ama bir Rusya’da değil. Dediğiniz gibi ayrımcılığın yapılmadığı durumlarda oluyor ise yaşanılacak bir yer.

valla cherry
ben eskiden gitmek isteyen mühendis arkadaşlara şey derdim
Almanya'da öyle ooo mühenis hanım/bey yok, kapıcı senden fazla maaş alacak ona razı olacaksın, gömlekleri kuru temizlemeciye ütücüye vermek yok
bi mekana gittin arabayı valeye vermek yok
kapıcının hanıma bir 100-200 verip bahar temizliğinde pencere sildirmek yok
bak her işini kendi yapacaksın, ona göre

derdim.
artık onu da demiyorum zira mühendis bey/hanım artık bu ülkede en çok okuyup en işsiz gezen bey/hanım oldu, maaşları da o hale geldi ki zaten herkes her işini kendi yapmak zorunda kalmaya başladı.

insanların avrupada olmayan bi serpme kahvaltı lüksü vardı pandemi onu da aldı...sen sağ biz selamet.

hamiş: almanya zaten yeme-içme konusunda en rahat ülke (hem çeşitl hem ucuz) her şeyin türk usulü olanı da var isteyene. ama ingiltere için o konuda çekimserim, daha fazla kendi başınızın çaresine bakmanız gerekir. ancak londra'da filan değil de daha minik yerlerde ailesiyle giden çok mühendis arkadaşım da var...biraz "köy" ama bu yerler. burada en büyük sıkıntı da büyükşehirden kalabalıktan köye gelmiş hissi yaşamak oluyor. 50 yaşında da değilsin ki, herkese uymaz bu. ama çocuk yetiştiren evde çiçek böcek, etamin, gitar vs. takılan arkadaşlarım durumlarından aşırı memnun, tamamen tarz meselesi.

Kızım 14 yaşında ve 5 senedir ben yurt dışında yaşayacağım diyor.
planları suandan hazır.universiteden sonra gidicem diye yillardir anlatıyor.arastiyor.
eğer benim imkanım şuan olsaydı bir dakika durmazdim.
Almanya'da akrabalarım var.is durumları ev durumları iyi.yardimci olacaklarını söylediler ama guvenemedim.
mesela yengemin dairesi var kiraya size veririm zaten diyor.
dil öğrenirsin sonra iş de ayarlarız diyor.
çocuğum için istiyorum ama birikimim olsun istiyorum önce.
ama gidemezsem kızımın istediği şekilde eğitim ve yaşaması için yurtdışına göndereceğim.
gerçi kızım Amerika,Kore gibi düşünüyor ama kısmet

Tabii ki orda yaşayan ve üst kademelerde çalışan birinin gözlemleri daha doğru olur. Yoksa Almanya son derece sistematik bir yer.

Yüksek eğitim sınıfından bir yabancı olarak şunu söyleyebilirim ki, gittiğim mağazalarda, dükkanlarda hiç ırkçılığa uğramadım ,
1 kez olsun. Lakin bu iş gelir veya eğitim seviyesine değil tipe bakıyor bence. Doktoradan bir çocuk tanıyordum, İskenderunlydu ve esmerceydi. Esmerce olduğu için ev bulamadı kimse evini kiralamak istemedi Aynı şekilde çok iyi giyimli olsan bile koyu renkliysen veya tipin Ortadoğuluya benziyorsa ayrımcılığa mutlaka uğruyorsun. İsmin Muhammed tarzıysa valla ev bile zor buluyorsun. Zenciysen zaten toptan öl daha iyi. Ben açık renkliyim, Allah affetsin ama beyaz olduğum için şükrediyorum bazen

Canım ben Türkiye’den gelin geldim şimdi iki kız evladım var sonuna kadar eğitim hayatlarını burda geçirmelerini istiyorum.
Dersleri çok iyi olan bi öğrenciydim rahmetli babam polis olmamı isterdi hep ama ne kadar çabaladıysa bi türlü geçim darlığı bırakmadı peşini burdaki eğitim hakkı kadın hakkı çocuk hakkı bambaşka tabi ırkçılık var adımız burda yabancı Türkiyede almancı her neyse diyeceğim çocukların için eğitim konusunda çok iyi olur derim
Gerçekten Türkler burda şimdi o kadar güzel yerlerde meslek sahibiki bunlar gurur verici bişey çok seviyorum memleketimi ülkemi ama yaşam zor
Karın heryerde doyuyor ama eğitim benim için öncelikli sırada

Paranız varsa eğitim için ABDyi tek geçerim. Sonra isterse Avrupada yaşar. Ben Avrupadan doktoralıyım, ABDye gitmediğime çok pişmanım. Ordaki eğitimin niteliği çok çok farklı.

Neden herkes birikim var mı demiş anlayamadım. Bizim hiç birikiminiz yoktu, eşim iş buldu, şirket taşınma paketi olarak bize bir bütçe verdi, ve neredeyse cebimizden harcamadan yurtdışına taşındık. Sonra ülke değiştirdik orada da herşeyi yeni şirket karşıladı hatta taşınma yardımından cebimize para bile kaldı. Yurtdışında iş bulup taşınmak çok avantajlı oluyor.

yurtdışımda yaşayabilmek ise çok kişisel. Bunu ne kadar istediğiniz ile alakalı. Geride bıraktıklarınız ile ne kadar bağlı oldugunuz ile alakalı.
Ama bence kesinlikle denenmeli. Sonrasında pişmanlık yaşamaktansa zamanında fırsat bulup gidilmeli

en yakın zamanda deneyimleyip gorecegim umarım

her şirket taşınma paketi vermiyor
bazı ülkelerde ev bulmak çok büyük sorun, şirketin misafirhanesi de yoksa bildiğin otele ya da tanıdığa mahkumsun.
1 kişi çalışıp, çocuk olup ev depozito eşya vs. başa çıkmak hemen olamayabiliyor, özellikle belli başlı yerlere gidilirse

tabi sizin durumunuz gibi gidenler de var ama herkes öyle değil

Olabilir. Benim tanıştığım hiç kimse anlattığınız gibi değildi. Kaç farklı sektörden insanla tanıştıysam herkes taşınma parası alarak gelmişti.

Olabilir. Benim tanıştığım hiç kimse anlattığınız gibi değildi. Kaç farklı sektörden insanla tanıştıysam herkes taşınma parası alarak gelmişti.
aslında eskiden daha fazla veriliyordu
şu anda herkes o kadar kaçmaya çalışıyor ki hem daha düşük maaşlar hem de daha az yan hak teklif ediliyor

hatta 3 sene önce aldığı tekliften daha az teklifler aldığı için gitmeyen arkadaşlarım var.
konu sahibi belki alacaktır bilmiyorum.

Hadi ya, çok üzüldüm buna. Malesef piyasa kırılıyor. Geçen ingilterede normalin yüzde 60 düşük fiyatına çalışabileceğini söyleyen arkadaşıma bunu yapmamasını, onların bu yaklaşımının piyasaya zarar vereceğini söyledim. Hatta avrupa hakettiğinden az isteyen insanı da olumlu değerlendirmezdi bu kişi kendini doğru değerlendiremiyor diye bir yaklaşım olurdu.

Almanya veya ingiltere seçenekleri içinde ben olsam Almanya'yı seçerdim. Kokoreç bile yapıyorlarmış ben fransa'da yaşıyorum, sonradan geldim ve baya zorlandım ama bu benimle alakalıydı.
Mesleğiniz uygunsa, deneyin derim. Hiç bir ise yaramazsa, yani pişman olursanız bir gün ki çok zor, çocuk yabancı dil öğrenmiş olur. Eviniz varmış tr de, ne kaybedersiniz ki? Şimdi değilse ne zaman? gaza getiriyorum ama risk alan insanlara çok saygı duyuyorum, çok başka bir yerde görünüyorlar gözüme.

insanlar tek tek kendileri söz konusu sanıyorlar...halbuki öyle değil gerçekten bir piyasa oldu artık. ve piyasayı düşürüyorlar.

ama artık nasıl canhıraş bir kaçışsa...

bir de erkekler kadınlar kadar nasıl olur diye düşünmüyor, genelde işi bulup giden erkek olduğu içn kadınların daha fazla işimi bırakınca ne olur, ailem, çocuk, dil, tekrar iş bulma...çok düşünecek meselesi oluyor.

Paranız varsa eğitim için ABDyi tek geçerim. Sonra isterse Avrupada yaşar. Ben Avrupadan doktoralıyım, ABDye gitmediğime çok pişmanım. Ordaki eğitimin niteliği çok çok farklı.
Kızım ABD istiyor zaten ama kimle tasinamamiz şuan imkansız.universiteden sonra kızım istiyor zaten onu göndereceğim inşallah.sonra isterse Avrupa'ya gider.

belki linç yiyeceğim ama türk her yerde türk. kendini belli ediyor özellikle yurtdışında. insanlar anında anlıyor türk olduğunu

Arkadaşım eşi ve çocuğuyla Almanya’ya gidecekti. Eşi mühendis. Görüştüğü firmanın verdiği ücret euroya döküldğünde Türkiye’de lira fiyatıyla aynıydı. Adam burada sosyal imkanlarınız daha fazla olur yoksa ücret aynı demişti. Euro kazanıp euro harcayacak ne avantajı kaldı... konu sahibini bilemem

Bende Amerika çok istiyorum aslında hiç gitmedim ama eşime diyorum Amerika için uğrasalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…