Amerika bambaşka bir ülke. Ben 4 kere gittim. Eğlenceli, modern, kimse kimseye karışmıyor yargılamıyor. Herkes kendi dünyasında. New York soğuk ama Los Angeles ve Miami çok güzeldi. Eğitim sisteminden bahsedilmiş. Dünyanın en iyi üniversitelerinin başı Harward, MİT, Berkeley, Stanford.. hep Amerika’da. Benim en yakın arkadaşım inşaat Mühendisi arkadaşım Berkeley’de mba ve doktora yaptı. Şimdi ODTÜ’de öğretim görevlisi. Annesini yalnız bırakmanın vicdanıyla başedemedi. Döndüğü için aşırı mutsuz.Bende Amerika çok istiyorum aslında hiç gitmedim ama eşime diyorum Amerika için uğrasalım
Benim kızım da iki yıldır turist olarak Paris'e gideceğim diyor..düşünüyorum orayı beğenirse daha gelmeyi istemez. Not: yaşı daha 9Kızım 14 yaşında ve 5 senedir ben yurt dışında yaşayacağım diyor.
planları suandan hazır.universiteden sonra gidicem diye yillardir anlatıyor.arastiyor.
eğer benim imkanım şuan olsaydı bir dakika durmazdim.
Almanya'da akrabalarım var.is durumları ev durumları iyi.yardimci olacaklarını söylediler ama guvenemedim.
mesela yengemin dairesi var kiraya size veririm zaten diyor.
dil öğrenirsin sonra iş de ayarlarız diyor.
çocuğum için istiyorum ama birikimim olsun istiyorum önce.
ama gidemezsem kızımın istediği şekilde eğitim ve yaşaması için yurtdışına göndereceğim.
gerçi kızım Amerika,Kore gibi düşünüyor ama kısmet
Benim kızımda 9 yaşında başladı halen araştırır düşünüyor isteği kaybolmadi.Benim kızım da iki yıldır turist olarak Paris'e gideceğim diyor..düşünüyorum orayı beğenirse daha gelmeyi istemez. Not: yaşı daha 9
Biraz önce kızımla konuştum, aramızda ki diyalog aynen böyleBenim kızımda 9 yaşında başladı halen araştırır düşünüyor isteği kaybolmadi.
Rahat huzurlu mutlu olsun gelmek istemezse ben bişey demem.
Arkadaşımın çocuklari gitti gidenler memnun hala gelmeyi düşünmüyorlar.
En son Avustralya ya gitti bı arkadaşımın kızı.oradan arabasını falan almış yerleşmiş sadece tatile geliyor artık.
hep mi mühendisler gidiyor
hiç sanatçı yok mu aranızda göç eden
biraz da bu konuda bilgi verin
Amin canım hepimiz hakkında hayırlısı olsun.cocuklarimiz mutlu rahat olsunlar yeter.Biraz önce kızımla konuştum, aramızda ki diyalog aynen böyle
Ben: sen hani Paris'e gitmek istiyordun ya ne olarak gidecektin.
Kızım: Hiç öyle görmek için turist olarak yani.
Ben. Hım temelli yaşamak için değil yani.
Kızım: aa hiç aklıma gelmedi şimdi sen düşürdün aklıma.. Oda olabilir (gözleri ışıldadı birden)
Ben:Aa beni bırakacakmısın ( 39 yaşında anne olmuş birinin endişesi)
Kızım : yoo senide götürürüm
Ben: tamam beraber gideriz.
Ne güzel kızınıza destek olmanız, önemli olan sağlıklı ve mutlu olmaları..haklarında hayırlısı olsun hepsinin
ozellikle almanya market alışverişi icin cok ucuz bir ulke. arkadasinizin maasindan bagimsiz yazdim. okul bedava. toplu tasima insanca. arac ve benzin ulasilabilir. bir de arkadasiniz demek ki trde cok iyi kazaniyormus ama trde o kademede maas alan insana da almanyada oyle dusuk ucret vermelerini garipsemedim degil.Arkadaşım eşi ve çocuğuyla Almanya’ya gidecekti. Eşi mühendis. Görüştüğü firmanın verdiği ücret euroya döküldğünde Türkiye’de lira fiyatıyla aynıydı. Adam burada sosyal imkanlarınız daha fazla olur yoksa ücret aynı demişti. Euro kazanıp euro harcayacak ne avantajı kaldı... konu sahibini bilemem
Kızlar, şunu da eklemek isterimBen, yüksek lisans için Japonya'ya 2 yıllığına gidip gelmiştim. Şimdi orada bir şirkette iş kovalıyorum.
Benim tecrübem çok iyiydi. Part-time olarak bir yerde çalışıyor ve devlet bursu alıyordum; açıkca söylemek gerekirse orada yaşadığım ortalama hayat Türkiye'de şu an yaşadığım hayattan çok daha iyiydi.
Evet, son derece haklısınız. Benimde genel gözlemim buydu. Gerek Avrupa olsun, gerek Amerika, gerek Japonya toplumlar düzenli, kurallara uyumlu. Bizde herkes patlamaya hazır bomba gibi. İnsanlar mutsuz, evleniyorsun kayınvalidesi, görümcesi, eltisi.. kimse bir başkasının mahremine, sınırlarına saygı duymuyor. Trafikte yol kavgası yüzünden hiç tanımadığın insan tarafından tacize, şiddete maruz kalabiliyorsunuz. Ekonomi zaten rezil. Türkiye çok geri kalmış bir ülke.Hayatı gerçekten yaşadığımı hissetmiştim. Türkiye'de böyle hissedemiyorum, herkes çok gergin ve toplum çok boğucu.
Almanya’da ki akrabalarım da sürekli dert yanıyor Almanya eskisi gibi değil zor şartlar galan diyorum Türkiye’de en iyi otellere tatillere gidiyorsunuz biz orada gidemiyoruz nedir bu almanyadakilerin Almanya’yı kötülemesiozellikle almanya market alışverişi icin cok ucuz bir ulke. arkadasinizin maasindan bagimsiz yazdim. okul bedava. toplu tasima insanca. arac ve benzin ulasilabilir. bir de arkadasiniz demek ki trde cok iyi kazaniyormus ama trde o kademede maas alan insana da almanyada oyle dusuk ucret vermelerini garipsemedim degil.
Gidin tabi gidin biz de suriye ve afganlilarla kaliriz burda..Canim ulkemMerhabalar arkadaşlar 3 senedir evliyim eşimle İstanbul da yaşıyoruz bir kızım var burada ikimizinde işi var gelirimiz fena sayılmaz ev araba var fakat Türkiye’de bazen gelecek görmüyoruz hep aklımda yurtdında bir deneyim yaşamak vardı hiç gitmedim ama hayalimde vardı şimdi burda kurulu düzenimiz var ama bazen de çocuklar için gelecek için yurtdısı düşünüyoruz sizce yurtdışında hayat nasıl tamamen gitmek radikal karar mı orda nasıl bir geleceğimiz olur ? Yurtdışı gerçekten daha mı iyi orda kimsemiz olmayacak gidersek zorlanırmıyız Almanya yada İngiltere düşünüyoruz
ben de su mesaji okuyunca acaba ben uzayda mi yasiyorum dedimAmerika bambaşka bir ülke. Ben 4 kere gittim. Eğlenceli, modern, kimse kimseye karışmıyor yargılamıyor. Herkes kendi dünyasında. New York soğuk ama Los Angeles ve Miami çok güzeldi. Eğitim sisteminden bahsedilmiş. Dünyanın en iyi üniversitelerinin başı Harward, MİT, Berkeley, Stanford.. hep Amerika’da. Benim en yakın arkadaşım inşaat Mühendisi arkadaşım Berkeley’de mba ve doktora yaptı. Şimdi ODTÜ’de öğretim görevlisi. Annesini yalnız bırakmanın vicdanıyla başedemedi. Döndüğü için aşırı mutsuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?