Yurtdışında kalıyoruz ama ailem çok "eski" kafalı

Suheyda96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
287
190
53
29
Nerden başlasam bilmiyorum. Bu aralar içim çok sıkıntılı türlü türlü sorunlarım var.
Neyse bu sorun da en önemli sorunlarımdan biri.
Ben gurbetçiyim. 24 yaşındayım. Avrupada yaşadığımız halde ailem aşırı geri kafalı. Herşeyime karışır hale geldiler : kıyafetlerime (uzun elbise giymemi istiyorlar), dışarıya çıkmama ( onlar için akşam 6 çok geç...), ve en önemlisi erkek sineğe bile bakmama izin yok.
Bir erkekle konuştuğumu duysa babam beni gerçekten gebertir. Bu da demek oluyor ki görücü usulü evlenmem gerekir. Ben 1 saat görüp konuşacağım biriyle nasıl bir ömür geçirim? Ya da burda o kadar türk bile yok, kimse görücü usulü evlenmiyor burda artık.
Bende bi sevgilim olsun istiyorum, sevilmek, sevmek herkesin hakkı değil mi?
Babam gerçekten beni öldürür beni bir erkekle görürse. Düşünsenize o kadar takıntılı ki bana bir gün o*uspu, ş*refsiz dedi bir erkekle telefonda konuştuğumu zanedip...Şimdi daha gencim ama birkaç yıl sonra evlenmek isticem, nasıl tanımadığım biriyle evlenim ki ben.
Çok bunaldım herşeyden, herkesten.
Bana akıl verecek birisi yok mu...?

Okuduğunuz için teşekkür ederim

Nerden başlasam bilmiyorum. Bu aralar içim çok sıkıntılı türlü türlü sorunlarım var.
Ben gurbetçiyim. 24 yaşındayım. Avrupada yaşadığımız halde ailem aşırı geri kafalı. Herşeyime karışır hale geldiler : kıyafetlerime (uzun elbise giymemi istiyorlar), dışarıya çıkmama ( onlar için akşam 6 çok geç...), ve en önemlisi erkek sineğe bile bakmama izin yok.
Bir erkekle konuştuğumu duysa babam beni gerçekten gebertir. Bu da demek oluyor ki görücü usulü evlenmem gerekir. Ben 1 saat görüp konuşacağım biriyle nasıl bir ömür geçirim? Ya da burda o kadar türk bile yok, kimse görücü usulü evlenmiyor burda artık.
Babam gerçekten beni öldürür beni bir erkekle görürse. Düşünsenize o kadar takıntılı ki bana bir gün o*uspu, ş*refsiz dedi bir erkekle telefonda konuştuğumu zanedip...Şimdi daha gencim ama birkaç yıl sonra evlenmek isticem, nasıl tanımadığım biriyle evlenim ki ben.

Boyleleri gorucuyle evlendirir anlasamayinca bosanmak istersen de kefeninle gelirsin ancak der. Eminim ki muslumanim allah korkum var diye geziyordur ortalarda. Bası secdeden kalkmıyordur o kadar cok taniyorum ki böyle.

Biz avrupada yaşamayanlar hep görücü usulü evleniyoruz. Avrupa görmediğimiz için işte gericiyiz. Sizin babanız "avrupada" olmasına rağmen nasıl böyle hiç anlamadım.
Neyse daha fazla yazmıcam anlamsız imalarınızla ilgili. Konuya dönersek işe girip maddi özgürlüğünü kazan, sonrada medeni avrupanın yasalarından yararlan derim. Öyle kafasına esince seni gebertemesin.

Bak canım yaşın kaç olursa olsun bir insan ailesini aşagilarcasina geri kafalı demez bu çok ayıp birşey gerçekten erkek konusuna gelince ailen kimseye guvenmemekte bazı noktalarda haklı olabilir çünkü devir gerçekten çok kötü . Evlilik konusuna gelince gerçekten sevebilecegin guvenebilecegin biri karşına çıkarsa ailen de onun seni gerçekten sevdiğini anlarsa hicbir sıkıntı olmaz önce annene durumu anlatırsın o da babanla konuşup ikna eder merak etme

Yani benimde çevremde hatta çok yakınında teyzemlerde dediğin gibi çok dinimize düşkün insanlar ama teyzem 23 yaşındaki kuzenimin sevgilisini biliyor. Ve sorun çıkarmıyor. Nasıl bu kadar dip düşünülebilir aklım almıyor. Senin için aile üyelerinden yakın çevrenizde tanıdığıniz insanlardan birini kendilerine damat olarak düşünmüş olabilirler mi? Çünkü bu kadar netlik çok fazla. Bu devirde bide :eek:

Ailen sana bunca hakareti ediyorsa onlarla yaşamak zorunda değilsin. Bellli ki iyi insanlar değil.
Devletten de yardım alıp evi terkedebilir misin? Belki şehir değiştirmek...
Bugün seni namus için öldürecek babanın seni evlendirecegi kişi de seni namus için öldürecek,primat kafalı bir şey olur yüksek ihtimalle. Ömrün elinden kaymadan bir şeyler yapm

Bak canım yaşın kaç olursa olsun bir insan ailesini aşagilarcasina geri kafalı demez bu çok ayıp birşey gerçekten erkek konusuna gelince ailen kimseye guvenmemekte bazı noktalarda haklı olabilir çünkü devir gerçekten çok kötü . Evlilik konusuna gelince gerçekten sevebilecegin guvenebilecegin biri karşına çıkarsa ailen de onun seni gerçekten sevdiğini anlarsa hicbir sıkıntı olmaz önce annene durumu anlatırsın o da babanla konuşup ikna eder merak etme
Son olarak şunu ekleyeyim bir babanın kızına o şekilde küfürlü konuşması gerçekten terbiyesizlik bi insan yanlış birşey yapsa bile sığınacağı tek liman ailesidir ve bir baba bunu nasıl kızına söyler gerçekten anlamiyorum

Geri kafalı insana geri kafalı demiş.
Screenshot_2020-05-07-04-16-58-935_com.android.chrome~2.jpg

TDK'ya göre yenilikleri istemeyen eskiye bağlı kimselere takılan ad.
Bu da ki konu sahibin ailesi.
Geri zekalı dememiş,hakaret etmemiş sonuçta.
Aileyse aile. Yapılan yanlış hoş mu karşılanacak. 'ama onlar korunmadan sevişip sevgi vermeden - baskiyla da olsa beni büyüttüler' deyip ayıp olmasın diye 'ileri görüşlü ailem' mi desin??

Geri kafalı insana geri kafalı demiş.
Eki Görüntüle 2631275
TDK'ya göre yenilikleri istemeyen eskiye bağlı kimselere takılan ad.
Bu da ki konu sahibin ailesi.
Geri zekalı dememiş,hakaret etmemiş sonuçta.
Aileyse aile. Yapılan yanlış hoş mu karşılanacak. Sırf 'ama onlar korunmadan sevişip sevgi vermeden - baskiyla da olsa beni büyüttüler' deyip ayıp olmasın diye 'ileri görüşlü ailem' mi desin??
Geri kafalinin ne demek olduğunu biliyorum siz bilmiyorsunuz galiba tdk sözlüğüne kadar araştırmışsınız bizim toplumumuzda bu kelime çok ayıp bir kelimedir cahil hiçbir şeyden anlamayan anlamında kullanılır babasının yaptıklarını takdir etmedik yazdığım msjlari okursanız görürsünüz

Geri kafalinin ne demek olduğunu biliyorum siz bilmiyorsunuz galiba tdk sözlüğüne kadar araştırmışsınız bizim toplumumuzda bu kelime çok ayıp bir kelimedir cahil hiçbir şeyden anlamayan anlamında kullanılır babasının yaptıklarını takdir etmedik yazdığım msjlari okursanız görürsünüz
Cahil ve hiç bir şeyden anlamayan bir adam ki kızını bir erkekle konuştu sandı diye ağza alınmayacak hakaretler etmiş, daha iyi bir hayat için Avrupa'ya göçmüş ama kendini bir gram geliştirememis.
Doğma büyüme yabancı yerde yaşayıp da Türkçe'ye böyle hakim olduğu için kutluyorum konu sahibini.
Umarım kendini o evden ve o hayattan kurtarır.

-mesajlariniza genel olarak katıldım ama kızın annesi de babası da manyak ve kontrolcü insanlarmis. Hal boyleyken ne biriyle buluşabilir rahat rahat, ne biriyle tanissa bile onu yeterince tanımaya vakti olur.
Apar topar evlenir,şimdikinin devamı bir hayat yasar.
Ama zaten yaşadığı yerde türk de yokmuş. Ailesi de başka ırktan birine kiyametleri koparir...buradan bakınca eğer o evden kurtulmazsa yasayabilecegi en büyük mutluluk internetten bir Türk erkeği bulmak. Ve onun pasaport sahibi olmak için Avrupa'da yaşayan kadının her dediğine 'he gülüm' deyip evlendikten sonra gercek yüzünü gösteren klasik erkeklerden olmamasını ummak olacaktır :KK12:

Cahil ve hiç bir şeyden anlamayan bir adam ki kızını bir erkekle konuştu sandı diye ağza alınmayacak hakaretler etmiş, daha iyi bir hayat için Avrupa'ya göçmüş ama kendini bir gram geliştirememis.
Doğma büyüme yabancı yerde yaşayıp da Türkçe'ye böyle hakim olduğu için kutluyorum konu sahibini.
Umarım kendini o evden ve o hayattan kurtarır.

-mesajlariniza genel olarak katıldım ama kızın annesi de babası da manyak ve kontrolcü insanlarmis. Hal boyleyken ne biriyle buluşabilir rahat rahat, ne biriyle tanissa bile onu yeterince tanımaya vakti olur.
Apar topar evlenir,şimdikinin devamı bir hayat yasar.
Ama zaten yaşadığı yerde türk de yokmuş. Ailesi de başka ırktan birine kiyametleri koparir...buradan bakınca eğer o evden kurtulmazsa yasayabilecegi en büyük mutluluk internetten bir Türk erkeği bulmak. Ve onun pasaport sahibi olmak için Avrupa'da yaşayan kadının her dediğine 'he gülüm' deyip evlendikten sonra gercek yüzünü gösteren klasik erkeklerden olmamasını ummak olacaktır :KK12:
Bana kalırsa bir aile kızına bu kadar baskı yaparsa kız da dayanamaz bir yerden sonra. Rabbim herkesi doğru insanlarla karsilastirsin

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ailemi seviyorum en azından annemi. Bana bu yaşa kadar baktılar sonuçta. Çoooook dindar bir ailem var. Ondan olabileceğini düşünüyorum. Acaba biriyle gizlice çıksam nasıl olur diye düşünüyorum. Şimdiye kadar açıkçası erkeklerden kaçtım resmen. Biri görür biri birşeyder babamın kulağına gider öldürür diye. Ama 24 yaşına geldim artık. Bende sevmek nasıl bir duygu tatmak istiyorum. Ailemden gizli bir ilişki yaşayabilirmiyim diye düşünüyorum. Ama bir yandanda babam öğrenir beni öldürür diye korkuyorum...

Herkesin yaşam şekline saygı duyarım. Kendiminkine de saygı beklerim. Çok muhafazakar bir yaşamı tercih edebilirsiniz. Ama Bu sizin kararınızla olmalı. Yetişkin bir insan buna karar verebilecek konumdadır. Belli ki siz istemiyorsunuz. Ailenizin sizin üzerinizde bu kadar ağır kararlar verme hakkı yok. Tüm hayatınızı etkileyecek kararlar bunlar. . Ama siz isteseydiniz tabiki istediğiniz muhafazakar kapalı bir hayat yaşayabilirdiniz . O ayrı.

bu Avrupa’ya taşınan ailelerin bazıları gerçekten biraz gözüme batıyor. nasıl anlatsam Mesela bazıları orada çocuklar nasıl büyüyecek hiç düşünmüyorlar. İç Anadolu köyündeki sosyal kuralları dayatıyor çocuklara. ha istemiyorsa en başından gitmeyecek. Oraların parası ve hayatı Tatlı geliyor. Sonra çocuklar büyüyor onlar ne yapacak. Nasıl uyum gösterecekler düşünen ana baba yok.
yani insan sosyal bir canlıdır. Kendini nereye kadar soyutlayabilir. Ama taşınırken düşünülmüyor bunlar.

Ah canım benim benimkiler de aşırı dindarlardi asla kimseyle konuşmaya bakmaya izin yoktu o kadar sıktılar ki kendimi cam bir fanus içinde duş dünyadan izole bir şekilde yaşarken buldum. Bu yüzden onlara düşman oldum ve sırf onlara inat olsun diye bir sürü hata yaptım evlatliktan reddeden boyutlara ulaştı durum ama yine de evlattir dediler galiba. Sonra ne mi oldu kendi sevdiğim görüştüğüm adamla evlendim güç bela onaylarıni da alarak amma velakin o kadar pişmanim ki keşke görücü usulü evlenseydim o şekilde yapılan evlilikler hem daha sağlam hem daha eğlenceli oluyor sevgili olayı bilmem ne yaş hepsi. Onlar sadece seni korumak istiyorlar dış dünyaya karşı evet belki bunu yanlış yollardan yapıyorlar ama inan bana seni çok seviyorlar 😊 umarım benim düştüğüm hatalara düşmeszsin ve cok güzel bir hayatın olur. Geriye donup baktığında keşke böyle olmasaydı diyeceğin hiç bir olay yaşamamani diliyorum. Sen Allaha güven gerisi hallolur zaten.. :KK39:

Biz avrupada yaşamayanlar hep görücü usulü evleniyoruz. Avrupa görmediğimiz için işte gericiyiz. Sizin babanız "avrupada" olmasına rağmen nasıl böyle hiç anlamadım.
Neyse daha fazla yazmıcam anlamsız imalarınızla ilgili. Konuya dönersek işe girip maddi özgürlüğünü kazan, sonrada medeni avrupanın yasalarından yararlan derim. Öyle kafasına esince seni gebertemesin.
Mart'ta bize bi bahar geldi. O günden beri peçeyle eldivenle dolaşıyoruz maşallah

Bizim toplumumuzda dürüstlüğe yasaklar,cezalar gelmesine rağmen gerikafalıya "gerikafalı" diyeceğiz. Teşekkürler

gurbetçi kızların çoğu Avrupanın göbeğinde biz gariban marabalardan çok daha büyük baskı altında yaşıyorlar haberleri yok :KK53: :KK53: :KK53:

tatlım siz Türk veya müslüman olmasaydınız da orda bu sıkıntıları çekecektin sen. mesele kökenin değil, bambaşka bir kültür içinde azınlıkta olman ve babanın karakter fakiri olması.

geçenlerde Belçikada karısını dövmesini Türklüğüne bağlayıp cezadan yırtmaya çalışan davar geldi aklıma. adam doğma büyüme belçikalı, vatandaşlığı orada, hala biz türküz kadın döveriz geyiği yapıyor utanmadan :KK53: kendi kokuşmuşluğuna baksa insan bile olmadığını görecek ama evropanın mütüş imkanları içinde içe dönüş yapamıyor tabii napsın. Selbstverwirklichung herkesin harcı değil zaar :dondurma: :dondurma: :110::KK53:

Back
X