• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında kalıyoruz ama ailem çok "eski" kafalı

Geri kafalinin ne demek olduğunu biliyorum siz bilmiyorsunuz galiba tdk sözlüğüne kadar araştırmışsınız bizim toplumumuzda bu kelime çok ayıp bir kelimedir cahil hiçbir şeyden anlamayan anlamında kullanılır babasının yaptıklarını takdir etmedik yazdığım msjlari okursanız görürsünüz
Ya babası orospu şerefsiz bilmemne diyormuş kızına yok saygı duy yok o senin baban bırakın bu işleri 3. Sayfa haberleri saygı duyup boyun eğen kızların cinayetleriyle dolu. Şöyle konularda şu tarz “olur olur öyle şeyler boşverr” ci yorumlar illa olacak ha.

Babanızın ağzı inanılmaz bozuk dindar bi insan boyle bie küfür etmez, ayrıca dindarlar dinen cinayet de işleyemezler..dindar değil de dinci galiba, daha da önemlisi rezil bi zihniyeti var, sizde nasıl yaralar açtı Allah bilir, tamam aile bulunmuşlar başınıza burası kader, ama maddi özgürlüğünüzü alıp kendi değerlerine göre bağımsız bir birey olmak sizin elinizde. Öldürür diye hayatınızı heba mı edeceksiniz?

Sen iş güç edin kendi parani kazan sonrasi gelir onlar ne diyor diye kafani bozma bu kadar.
Orada is bulman daha kolay olur ztn ins almancan icin engellememislerdir seni?

Bak canım yaşın kaç olursa olsun bir insan ailesini aşagilarcasina geri kafalı demez bu çok ayıp birşey gerçekten erkek konusuna gelince ailen kimseye guvenmemekte bazı noktalarda haklı olabilir çünkü devir gerçekten çok kötü . Evlilik konusuna gelince gerçekten sevebilecegin guvenebilecegin biri karşına çıkarsa ailen de onun seni gerçekten sevdiğini anlarsa hicbir sıkıntı olmaz önce annene durumu anlatırsın o da babanla konuşup ikna eder merak etme
Şimdi böyle bir duyar kasmaya ne gerek var? Gerikafalı bir hakaret değil, adamın sahip olduğu özellik. Kızına o.ospu diyen adama saygı bekliyorsunuz ne alakaysa...

Kiza sevecegin guvenecegin biri karsina cikarsa ailen de anlayis gösterir denmis ama evden cikmayan, kimseyle konusmayan biri guvenilir adami nerden bulacak, telepatiyle mi?

Avrupa'da yasiyorsun, resit ve yetişkin bir bireysin, haklarini ogren ve kullan, bu hayati bir kez daha yasamayacaksin.

bence yavas yavas kurallari yikmaya baslayin, once erkek arkadastan baslamayin en tepkili olduklari konu o ise.

siz o eve gelme saatini once bir 8 yapin, hem 6 da nasil eve gideceksiniz ki calismiyor musunuz ?

calisip kazaniyorsaniz da bir sekilde evden ayrilmaniz faydaniza olur, artik baska sehirde is mi bulursunuz, kuzenler kiz arkadaslar ayri eve cikicaz mi dersiniz... bir yerlerden baslamak lazim. Degisim yavas yavas olursa herkes alisir ama birden bire yapacaginiz buyuk bir degisimde zarar gorme ihtimaliniz var maalesef.

Bak canım yaşın kaç olursa olsun bir insan ailesini aşagilarcasina geri kafalı demez bu çok ayıp birşey gerçekten erkek konusuna gelince ailen kimseye guvenmemekte bazı noktalarda haklı olabilir çünkü devir gerçekten çok kötü . Evlilik konusuna gelince gerçekten sevebilecegin guvenebilecegin biri karşına çıkarsa ailen de onun seni gerçekten sevdiğini anlarsa hicbir sıkıntı olmaz önce annene durumu anlatırsın o da babanla konuşup ikna eder merak etme
Ve bu yorumdan sonra babanın hayvani duyguları koşarak uzaklaşır. Kızına orospu diyen bir baba, aaaa kızım aşık olmuş dşye kına yakıp medeni bir şekilde kimi istersen verdim gitti seni der zaten. Ve bütün aile seferber olur bu büyük aşka. Devir kötü de sadece kız çocuklarına mı kötü? Ayrıca bu memleket geri kafalı, vicdansız, evlat düşmanı, sorumsuz ebeveyn dolu. Bu kabul edeLim Artık.

Benim etrafımda çok fazla Avrupa'da yaşayan Turk var ama malesef biz gibi anadolululardan daha geri kafalilar.Çünkü onlar hala 20 30 yıl önce gittiklerinde ki kafa yapısında devam ediyorlar hayatlarına.Cocuklarini orda o kafa yapısıyla okutuyorlar büyütuyorlar sonra da burdan "iyi aile kizi yada oğlu " diye beğendikleriyle evlendiriyorlar.(burada geneli kastetmedim)
Senin için ışık yok mu tabiiki de var umarım okuyor yâda çalışıyorsundur.Eger öyle değilse oku çalış kendi ayaklarının üstünde dur ki kimse sana istemediğin bir eşi yâda hayatı dayatmasın.

Şimdi böyle bir duyar kasmaya ne gerek var? Gerikafalı bir hakaret değil, adamın sahip olduğu özellik. Kızına o.ospu diyen adama saygı bekliyorsunuz ne alakaysa...
Yine de o senin ailendir mantigi cok yanlis, dayak atan koca icin o senin kocandir demek gibi bir sey. Bana küfür eden baba benim yüzümü göremez. Aile de olsa her seye haklari yok. Konu sahibi her seyi göze alip resti cekme vaktin gelmis böyle hayat olmaz. Cok seyler kacirirsin bu hayatta. Ilerde kacirdigin seyler onlarin umrunda olmaz. O yüzden hayatini cizecek olan sensin.

Geri kafalı her yerde geri kafalı iste.Kim olursa olsun gerçek bu .
Sizin hatalı olduğunuz yer bunu sadece sevgili olayına indirgemeniz.Siz 24 yaşındasınız.Oncelikle iş bulup çalışıp kendi ayaklariniz üzerinde durup maddi özgürlügunuzu elinize almanız gerek,sonra kıyafet ,yaşam tarzı ,sevgili gibi konularda ilerlerlesiniz.Aileniz değişmez ,siz de onların bakış açısındaki delikleri bulup ordan cikacaksiniz bu işin içinden .Bu delik de kendi paranı kendin kazanip yer değiştirmek.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ailemi seviyorum en azından annemi. Bana bu yaşa kadar baktılar sonuçta. Çoooook dindar bir ailem var. Ondan olabileceğini düşünüyorum. Acaba biriyle gizlice çıksam nasıl olur diye düşünüyorum. Şimdiye kadar açıkçası erkeklerden kaçtım resmen. Biri görür biri birşeyder babamın kulağına gider öldürür diye. Ama 24 yaşına geldim artık. Bende sevmek nasıl bir duygu tatmak istiyorum. Ailemden gizli bir ilişki yaşayabilirmiyim diye düşünüyorum. Ama bir yandanda babam öğrenir beni öldürür diye korkuyorum...

iş güç okul vs yok mu?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ailemi seviyorum en azından annemi. Bana bu yaşa kadar baktılar sonuçta. Çoooook dindar bir ailem var. Ondan olabileceğini düşünüyorum. Acaba biriyle gizlice çıksam nasıl olur diye düşünüyorum. Şimdiye kadar açıkçası erkeklerden kaçtım resmen. Biri görür biri birşeyder babamın kulağına gider öldürür diye. Ama 24 yaşına geldim artık. Bende sevmek nasıl bir duygu tatmak istiyorum. Ailemden gizli bir ilişki yaşayabilirmiyim diye düşünüyorum. Ama bir yandanda babam öğrenir beni öldürür diye korkuyorum...
Öncelikle eğitiminizi tamamlayın ve mutlaka çalışın. Ailenize bağımlılığınız olmasın.
Benim ailem de böyle geri kafalıdır. Ben 7-8 yıldır üniversiteye gittim gideli yalnız başka şehirde yaşıyorum. Şuan nişanlıyım, kendim buldum görücü usulü değil. Sevgiliyken de aynı evde yaşadık şimdi de devam ediyoruz. Ailem biliyor sesini de çıkaramıyor. Çünkü bana karşı kullanabilecekleri bir şey yok. Çok rahatsız olurlarsa keserim iletişimi, gidip gelmem.
Benim babam da seninki gibiydi. Lisede kız arkadaşlarımla dışarı çıktığım için hepiniz şeytansınız, ne haltlar yiyorsunuz kim bilir falan diyordu. Annem de altının adını gümüş yapma, değerini düşürme derdi. Elalem yumurtada cıklamış der, ne sevgilisi derdi. Daha bir sürü saçmalık. Hiç birini dinlemedim.
Aileler bu kadar baskıladıkça çocuklarının yalan söyleme ihtimalini arttırıyorlar. Bu da çocuklarını koruyabilme imkanlarını elinden alıyor aslında. Ama onların derdi elalem ne der..

Ailem bir erkekle görüşmemi kısıtlıyor konusundan önce ailem okumamı/ çalışmamı istemiyor diye bir konu açtınız mı?
O konuda durumlar nasıl? 24 yaş, eğitim ne? Hiç çalıştınız mı? Çalışmak isteseniz nasıl karşılarlar?

İşın varsa, kendi kendine yetebilecek durumdaysan merak etme kimse bir sey yapamaz. Eğer yoksa, bir an önce maddi özgürlüğüne odaklan. Ailen daha açık görüşlü olsaydı kötü bir evlilik yaptığında bile seni her durumda kurtaracak olan kendine yetmen olacaktır.

Konu sahibinin avrupada yaşıyor olması birilerinde aşağılık kompleksi yapmış, çok ilginç 🤔
Eğitimle ilgili elinden ne gelirse yapmalısın. Sana eziyet ediyorlar belli ki. Hedef koy kendine ve güzelce bu hedefe odaklan. Kendi ayaklarının üstünde durabilmen lazım. Başına gelen her şeyin bir sebebi var. Böyle bir aileye sahip olman da seni daha güçlü yapacak.
Gidip saçma sapan şeylerle uğraşmak yerine, çıkar yol arıyorsun, yardım istiyorsun. Bu harika bir şey. Sevgiler.

Back
X