Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nerden başlasam bilmiyorum. Bu aralar içim çok sıkıntılı türlü türlü sorunlarım var.
Neyse bu sorun da en önemli sorunlarımdan biri.
Ben gurbetçiyim. 24 yaşındayım. Avrupada yaşadığımız halde ailem aşırı geri kafalı. Herşeyime karışır hale geldiler : kıyafetlerime (uzun elbise giymemi istiyorlar), dışarıya çıkmama ( onlar için akşam 6 çok geç...), ve en önemlisi erkek sineğe bile bakmama izin yok.
Bir erkekle konuştuğumu duysa babam beni gerçekten gebertir. Bu da demek oluyor ki görücü usulü evlenmem gerekir. Ben 1 saat görüp konuşacağım biriyle nasıl bir ömür geçirim? Ya da burda o kadar türk bile yok, kimse görücü usulü evlenmiyor burda artık.
Bende bi sevgilim olsun istiyorum, sevilmek, sevmek herkesin hakkı değil mi?
Babam gerçekten beni öldürür beni bir erkekle görürse. Düşünsenize o kadar takıntılı ki bana bir gün o*uspu, ş*refsiz dedi bir erkekle telefonda konuştuğumu zanedip...Şimdi daha gencim ama birkaç yıl sonra evlenmek isticem, nasıl tanımadığım biriyle evlenim ki ben.
Çok bunaldım herşeyden, herkesten.
Bana akıl verecek birisi yok mu...?
Okuduğunuz için teşekkür ederim
Nerden başlasam bilmiyorum. Bu aralar içim çok sıkıntılı türlü türlü sorunlarım var.
Neyse bu sorun da en önemli sorunlarımdan biri.
Ben gurbetçiyim. 24 yaşındayım. Avrupada yaşadığımız halde ailem aşırı geri kafalı. Herşeyime karışır hale geldiler : kıyafetlerime (uzun elbise giymemi istiyorlar), dışarıya çıkmama ( onlar için akşam 6 çok geç...), ve en önemlisi erkek sineğe bile bakmama izin yok.
Bir erkekle konuştuğumu duysa babam beni gerçekten gebertir. Bu da demek oluyor ki görücü usulü evlenmem gerekir. Ben 1 saat görüp konuşacağım biriyle nasıl bir ömür geçirim? Ya da burda o kadar türk bile yok, kimse görücü usulü evlenmiyor burda artık.
Bende bi sevgilim olsun istiyorum, sevilmek, sevmek herkesin hakkı değil mi?
Babam gerçekten beni öldürür beni bir erkekle görürse. Düşünsenize o kadar takıntılı ki bana bir gün o*uspu, ş*refsiz dedi bir erkekle telefonda konuştuğumu zanedip...Şimdi daha gencim ama birkaç yıl sonra evlenmek isticem, nasıl tanımadığım biriyle evlenim ki ben.
Çok bunaldım herşeyden, herkesten.
Bana akıl verecek birisi yok mu...?
Okuduğunuz için teşekkür ederim
Harfiyen katılıyorum.Biz avrupada yaşamayanlar hep görücü usulü evleniyoruz. Avrupa görmediğimiz için işte gericiyiz. Sizin babanız "avrupada" olmasına rağmen nasıl böyle hiç anlamadım.
Neyse daha fazla yazmıcam anlamsız imalarınızla ilgili. Konuya dönersek işe girip maddi özgürlüğünü kazan, sonrada medeni avrupanın yasalarından yararlan derim. Öyle kafasına esince seni gebertemesin.
Harfiyen katılıyorum.
İlaveten 23 yaşında evlenip medeni avrupadan Türkiye'ye geldim.
Sık sık gidip geliyorum (size göre bu durumda geri kafalı olan) ailemi ziyarete.
Asimile olan yeni nesilleri görünce üzülmemek elde değil.
Neyse...
Harfiyen katılıyorum.
İlaveten 23 yaşında evlenip medeni avrupadan Türkiye'ye geldim.
Sık sık gidip geliyorum (size göre bu durumda geri kafalı olan) ailemi ziyarete.
Asimile olan yeni nesilleri görünce üzülmemek elde değil.
Neyse...
İslam ne zamandan beri geri kafalılık oldu ailesinin kızlarını korumak istemesi gayet normal değil mi ben anlamıyorum tamam yanlış davranışlar var o şekilde söylemlerde bulunmasıçok yanlış ama okula göndererek zaten geri kafalı olmadığını ispat etmişler ben anlamıyorum oralarda Türk lerin imajini düzgün tanıtmak için illa açılıp saçılmak mi lazım aileden ayri yaşayıp onunla bununla takılıp kendini başkalarına pazarlamasi mi lazım illa biriyle konuşması mi lazım örf ve adetlerini hiçe mi sayması lazım şöylebi baktım da hep zina ya teşvik edici soylemlerde bulunulmuş bir kaç kişi demiş sadece okulunu bitir ayaklarını sağlam yere basan bir birey ol diye.. Gerisi tamamen islam karşıtı bir dil kullanmış. Kiz Allahtan 24 yaşında da neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayirbilecek kapasitede bunları 16 17 18 yaşlarında ergen bir kız çocuğu okusa gayet isyankar olabilirdi. Ne de çok merakliymisiz ayri evlerde kafamiza göre yaşamaya ailemizi redd etmeye. Aile bit toplumun en önemli parçasıdır. Aileden kopuk olan genç kızlarımızın sonlarını ekranlardan üzülerek izliyoruz.. Kusursuz olan İSLAMDIR müslümanlar değil. He islam dinine mensup degilsinizdir tabiiki kafanıza göre yaşamakta ozgursunuz kimse de karışamaz ama eğer bu dine mensupsaniz Kuran ve içinde ki âyetleri kabul ettiğiniz anlamına gelir BÜTÜN ÂYETLERİ aradan sectiklerinizi değil.
Bu forumda dini yorum yasak. O yüzden sizi şikayet ettim. Siz ailesinin yaptıklarını islam ile nasıl açıklayabiliyorsunuz anlamadım alakası yok çünkü. Eğer böyle görüyorsanız islamın ne olduğunu bilmiyorsunuz denektir, önce öğrenin sonra savunun.
24 yaşında evet dolayısıyla kendi aklı var. Kendi hayatıyla ilgili kararları verebilecek yaşta. Ailesinin 24 yaşındaki birine illa uzun etek giyeceksin demesi size normal mi geliyor? Uzun etek giymek istememekten çıkardığınız sonuç açılıp saçılmak mı?
Kimse aileni reddet demedi. Belli bir yaşa belli bir ekonomik güce sahip olan insanın artık kendi hayatını kurması, kendi evi olması gayet normal olan. Burası yıllarca ailesine bağımlı yaşamış kendi başına bir birey olamayan adamlarla evlenen kadınların dertleriyle dolu bir platform. Aile şiddetine maruz kalan kızlarımızı da üzülerek izliyor musunuz ekrandan? Bırakın artık şu her aile mükemmeldir, her anne baba kızını düşünür, ailemiz kutsaldır laflarını.
Kendini pazarlamak ne demek? Kullandığınız çirkin dil o sayıp döktüğünüz iyi müslüman olmakla örtüşüyor mu? Eğer bir insanı tanıyarak evlenmek istiyorsa evet illa biriyle konuşması lazım. Siz de kendi bulduğunuz adamla evlenmişsiniz üstelik ama memnun değilsiniz, pişmansınız diye aynı şeyleri konu sahibi de yaşayacak değil. Kendi eşini kendi seçmek istiyor diye bir insana bu şekilde çirkin ithamlarda bulunamazsınız
Kendini pazarlamak derken aynen cümlede geçen fiili yapan insanlara kullanilan sözcüğü açık bir şekilde telaffuz etmek istemediğim için bu sekilde kullanmayı tercih ettim.
Tabiiki aile zoruyla kapanilmaz veya uzun etek vs olmaz ben bunu zaten yanlış buluyorum. Dışarıda çoğu insan basında ki örtüyü öylesine takip bilinçsiz bir şekilde dolaşıyor bu sekilde olmasını inanın bende istemezdim ama çocuğumun yanlış kararlar vermemesi için de doğru ve düzgün bir üslupla uyarirdim bu benim en doğal hakkım. Misal çocuğunuz uçurumun kenarından gitse ve düşmeye bir adım kalmış olsa demezmisiniz bak evladım düşeceksin aman dikkat et diye. Eğer birey düşmek istiyorsa zaten kimse bişey yapamaz. Bunu aklına sokmuşsa hiç kimse ona engel olamaz. Burdaki örnekte yanlış uyarma var evet doğru. Ama bu kötülük etmek için degil.
İslami bir açıklama yaptım fakat kimseyi suçlamadım. Bir başkası Hristiyanlık veya dinsizlik lgbti konusunda açıklama yapabilir hristiyan olan üzerine alınır trans olan üzerine alınır vs vs. İğneleyici bir dil kullandığımı düşünmüyorum. Kimseye kırıcı bir üslup da kullanmadım. Ateistlerin bile normal karsilayacagi o yorumu neden şikayet ettiniz anlam veremedim. Düşünceler farklı olabilir icinde kufur ve hakaret bulunmadığı sürece saygı duyarım.
Benim pismanligima gelince eşimden memnunum zaman zaman herkesin yasadigi sıkıntıları bizde yaşıyoruz olabilir fakat aileme yaptıklarımdan ötürü inanılmaz pismanim evet ve onların yüzünden kendime yaptiklarimdan. Onlar da bana yaptıklarından dolayı pişman karşılıklı ozurlerimizi diledik sorun yok :) bir zamanlar nefret ettiğim için yaptığım hatalardan pismanliğim mevcut. Sadece arkadaşlarımla sinemaya gittiğim için bana da o... muamelesi yapan annem de pişman.