- 24 Ağustos 2017
- 2.345
- 3.703
- 133
- 41
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #8.261
Cok guzel heyecanlar bunlar. Yegnimize ve kendine iyi bak canim . Hemen hemen yariladin haftalari cok sukur. Kiz oldugu kesinlesti mi? Almaya basladin mi kiyafetleri?Iyim şükür ablam şimdilik 3 kilo almışım haftaya doktorda tartilicam tekrar bakalım kaç çıkacak ilk başlarda çok fazla iştahım açılmıştı doymak bilmiyordum 3 kiloyu çok hızlı aldım şimdilik iştahım azaldı eskisi gibi değilim. Baştaki gibi olsaydi 100 kilo olurdum :) ama kıyafetlerim artık olmamaya başladı pantolonlarim artık kapanmıyor. Yavaş yavaş şişiyorum:)
Haftaya kontrolüm inşallah bu sefer kesinleşir tam kesin olmadığı için bisey de alamıyorum. Kendime hamile pantolonu aldım haftaya bi alışveriş yapicam artık.Cok guzel heyecanlar bunlar. Yegnimize ve kendine iyi bak canim . Hemen hemen yariladin haftalari cok sukur. Kiz oldugu kesinlesti mi? Almaya basladin mi kiyafetleri?
evet canim saglikli emriyolarin olussun ve dondurulsun.. rahim uygun olunca transfer edilecektir.Teşekkürler kızlar <3 Umarim bu süreç sonunda dondurulmus embriyolarimiz olur. Transfer icin beklemek sorun degil bizim icin, yeterki hersey yolunda gitsin ve en uygun sartlar saglansin.
Insallah canim . Dedigin gibi rahim temizlenip yeni bir bebis icin hazirlansin transfer gunun de gelir. Senin sigorta da karsiliyormu tup bebegi? Eger embriolar 5. Gune giderse extra para istiyorlar mi?
evet canim saglikli emriyolarin olussun ve dondurulsun.. rahim uygun olunca transfer edilecektir.
Canım doktoruna bi sor istersen ama 5. Güne bekletmek paralı onu kendiniz ödüyorsunuz ekstra ya giriyormuş iki sefer de biz kendimiz ödedik sigorta sadece 3. Güne kadar ödüyor. Bide kızlar aklınızda bulunsun embriyonun kabuğuna çizik attirma da tutunma şansını artırıyor oda ekstra sigorta ödemiyor ama çok pahalı değildi bu sefer öyle yaptık biz iki tane embriyo için 250 euro ödedik.Evet kizlar, tam gece yarisi ovitrelle yi yaptim, igne devrini kapattik :) Simdi operasyona hazirim
Evet canım. Bence belki de son yaşadığım düşüğün nedeni de polipti. Hayırlısıyla şimdi tedavi olurum ve devam ederiz inşallah. Evet bizim sigorta karşılıyor tedaviyi, 3 deneme hakkımız var, sadece transfer sonrası embriyo dondurmak istersek kendimiz ödüyoruz. 5. güne gidilirse extra para istenmiyor diye biliyorum, sigorta tedavinin başarı şansını yükseltebilecek herşeyi ödüyor anladığım kadarıyla, 3 defa aynı tedaviyi ödemektense...Sizde nasil tedavi giderleri?
teşekkürler canım <3
Canim bizim burda sigorta tup bebegi karsilamiyor. Sadece devlet gorevlisi veya askeri calisan ise ilaclarda baya indirim yapiliyormus.Evet kizlar, tam gece yarisi ovitrelle yi yaptim, igne devrini kapattik :) Simdi operasyona hazirim
Evet canım. Bence belki de son yaşadığım düşüğün nedeni de polipti. Hayırlısıyla şimdi tedavi olurum ve devam ederiz inşallah. Evet bizim sigorta karşılıyor tedaviyi, 3 deneme hakkımız var, sadece transfer sonrası embriyo dondurmak istersek kendimiz ödüyoruz. 5. güne gidilirse extra para istenmiyor diye biliyorum, sigorta tedavinin başarı şansını yükseltebilecek herşeyi ödüyor anladığım kadarıyla, 3 defa aynı tedaviyi ödemektense...Sizde nasil tedavi giderleri?
teşekkürler canım <3
Canım doktoruna bi sor istersen ama 5. Güne bekletmek paralı onu kendiniz ödüyorsunuz ekstra ya giriyormuş iki sefer de biz kendimiz ödedik sigorta sadece 3. Güne kadar ödüyor. Bide kızlar aklınızda bulunsun embriyonun kabuğuna çizik attirma da tutunma şansını artırıyor oda ekstra sigorta ödemiyor ama çok pahalı değildi bu sefer öyle yaptık biz iki tane embriyo için 250 euro ödedik.
Canim bizim burda sigorta tup bebegi karsilamiyor. Sadece devlet gorevlisi veya askeri calisan ise ilaclarda baya indirim yapiliyormus.Selmaal25 ve ASKIMveGURURUM soylemisti hatirladigim kadari ile 5. Gune giden embrio icin extra para istendigini. Selmaal25 senin dedigin islem hatching oluyor, dedigin gibi tutunmada baya fayda sagliyor. Ama onun icin de extra aldiklarini bilmiyordum.
Evet hatching biz bu sefer onu da yaptık ve bence çok işe yaradı bi embriyom zaten yavaş ilerliyordu biri tam blastosist olmuştu o yavaş olan bile tutunmuştu.ikisi için 250 ödedik oda ekstra ya giriyor dediler sigorta ödemiyormuş.Canim bizim burda sigorta tup bebegi karsilamiyor. Sadece devlet gorevlisi veya askeri calisan ise ilaclarda baya indirim yapiliyormus.Selmaal25 ve ASKIMveGURURUM soylemisti hatirladigim kadari ile 5. Gune giden embrio icin extra para istendigini. Selmaal25 senin dedigin islem hatching oluyor, dedigin gibi tutunmada baya fayda sagliyor. Ama onun icin de extra aldiklarini bilmiyordum.
Aynı canım adı kağıtlarda da asisted hatching yazıyordu doktor bize yumurta toplandığı gün bi kağıt verdi onunla ilgili okumamız için bazı yumurtaların kabuğu kalın oluyormuş embriyo kırmaya zorlanıyor ama böyle çizik atınca kolayca çıkıp tutunuyormus. Embriyo ta da hiç bi zararı yok lazerle yapılıyor.Tesekkurler kizlar. Yarin soracagim Blastokist icin ayrica basvurmamiz gerekiyor mu diye.
Hatching in almancasi ne diye geciyor biliyor musun Selma?
Aynı canım adı kağıtlarda da asisted hatching yazıyordu doktor bize yumurta toplandığı gün bi kağıt verdi onunla ilgili okumamız için bazı yumurtaların kabuğu kalın oluyormuş embriyo kırmaya zorlanıyor ama böyle çizik atınca kolayca çıkıp tutunuyormus. Embriyo ta da hiç bi zararı yok lazerle yapılıyor.
Bize hep baştan söylendi 5 ci güne bekletmek yumurta dondurma ücretli diye sen bi sor burda eyaletlere gorede değişiyor. Sen AOK sigortasinda misin .
Bizimki de %100 ödüyor .Ama bu işlemler dediğin gibi isteğe bağlı oluyor .Ben ilk tedavimde sigorta ödemesine rağmen 4 bin euro para ödedik doktor bizi acemi bulup çok kandırdı ben o yüzden ikinci tedaviyi orda yapmadım. Bu sefer sadece 5 ci gün bekletme ve hatching için ödeme yaptık 750 falan tuttu sanırım ikisi .Doktordan klinikten çok memnun kaldım ikinci için de orda yaparım:) bi hakkım daha var nasılsa:)Anladim canim, yarin soracagim mutlaka. Ben özel sigortayim, %100 ödüyor herseyi. Ama dedigin gibi tedavi planinda bu islemler yazmadigi icin bizim icinde extra olacaktir, cunku tedavi degil sadece istege bagli islemler bunlar.
Selma’cım hangi kliniktesin sen şimdi? Biz açıkcası standart prosedürle başladık ve zaten extra olarak 5. güne gitme+çizdirme ve dondurma var gibi görünüyor ki çok pahalı işlemler değiller, yani 1000 er euroluk değiller. İlk tedavide extra olarak neler yaptınız başka? hangi klinik birde rica etsem biraz ipucu verir misin? :)Bizimki de %100 ödüyor .Ama bu işlemler dediğin gibi isteğe bağlı oluyor .Ben ilk tedavimde sigorta ödemesine rağmen 4 bin euro para ödedik doktor bizi acemi bulup çok kandırdı ben o yüzden ikinci tedaviyi orda yapmadım. Bu sefer sadece 5 ci gün bekletme ve hatching için ödeme yaptık 750 falan tuttu sanırım ikisi .Doktordan klinikten çok memnun kaldım ikinci için de orda yaparım:) bi hakkım daha var nasılsa:)
Bu anlattıklarınızın hiç birisini sormadım bilmiyorum ve de doktor da bizimle hiç bu konuyu konuşmadı. Sormalı mıyım yoksa opu dan sonra mı konuşulacak ?
Canım ilk başta ben darmstadt kinderwunsczentrum da denedim orda eşime hiç sperm testi yapılmadı tedavi başladı ve opu günü gelip bize sperm kalitesinin çok kötü olduğunu Icsi yapılması gerektiğini söylediler onuda kendimiz ödememiz gerekiyormus çünkü sigorta opu günü sorun çıktığı için ödemiyormuş biz sadece o işlem için 2500 euro ödedik yine 5 ci güne kadar beklettik .tedavim olumsuz sonuçlandı ve bize 4 bin euro luk fatura geldi .Selma’cım hangi kliniktesin sen şimdi? Biz açıkcası standart prosedürle başladık ve zaten extra olarak 5. güne gitme+çizdirme ve dondurma var gibi görünüyor ki çok pahalı işlemler değiller, yani 1000 er euroluk değiller. İlk tedavide extra olarak neler yaptınız başka? hangi klinik birde rica etsem biraz ipucu verir misin? :)
Canım ilk başta ben darmstadt kinderwunsczentrum da denedim orda eşime hiç sperm testi yapılmadı tedavi başladı ve opu günü gelip bize sperm kalitesinin çok kötü olduğunu Icsi yapılması gerektiğini söylediler onuda kendimiz ödememiz gerekiyormus çünkü sigorta opu günü sorun çıktığı için ödemiyormuş biz sadece o işlem için 2500 euro ödedik yine 5 ci güne kadar beklettik .tedavim olumsuz sonuçlandı ve bize 4 bin euro luk fatura geldi .
Benim oraya güvenim sarsıldı doktor da türkü.ikinci tedavi için iki ay sonra tekrar deneyelim dedi tamam dedim gittim .eşime bi doktor önerdi tedavi olması için eşim gitti ordaki doktor bize offenbach kinderwunsczentrum u önerdi oraya gitmeye karar verdik ordaki doktorum da türk du ama herşeyi araştırdı beni diyabet doktoruna bile gönderdi hep emin adımlarla ilerledik bu sefer ilâçlarım herşey farklıydı çok şükür bu sefer oldu biz sadece 750 euro ödedik. Ilaç parası ve diğer işlemler için yatırdığınız bütün parayı sigorta bize geri yolladı.
Yok canım kâğıtta yazıyormuş zaten ilk günü çıktığı için ödemiyor diye .Gittik sigortaya hatta tedaviyi biz ödedik 1 hakkımızın gitmemesi gerekiyor diye transferi karşıladığı için 1 hakkınız gitti dediler. Tamamen doktorun ihmali yüzünden oldu tüp bebek tedavisine başlıyor ve hiç sperm testi yapmıyor.Çok talihsiz olmuşSonradan sigortayla irtibata geçip ICSI ya geçiş gerektiğini anlatıp faturayı ödemelerini istemediniz mi? Ben olsam klinikten aperm testinin istenmediğine dair yazı alıp, o faturayı sigortama ödetirdim.
Canim istersen yarin transfer zamaninda embriolara hatching yapilacak mi diye sorun? Zaten 5. Gun embriolarina yapilan bir islem bu.Bu anlattıklarınızın hiç birisini sormadım bilmiyorum ve de doktor da bizimle hiç bu konuyu konuşmadı. Sormalı mıyım yoksa opu dan sonra mı konuşulacak ?
Yok canım kâğıtta yazıyormuş zaten ilk günü çıktığı için ödemiyor diye .Gittik sigortaya hatta tedaviyi biz ödedik 1 hakkımızın gitmemesi gerekiyor diye transferi karşıladığı için 1 hakkınız gitti dediler. Tamamen doktorun ihmali yüzünden oldu tüp bebek tedavisine başlıyor ve hiç sperm testi yapmıyor.
Ikinci tedavi için Icsi için basvurduk sigortaya onayladı öyle başladık.Esime ekstra hepatit b aşısı yaptırdı androloji bölümüne yolladı beni tiroid için doktora yönlendirdi şeker varmi diye diyabet doktoruna gittim baya bi sürdü ama şükür sonuç güzel oldu.
Canim istersen yarin transfer zamaninda embriolara hatching yapilacak mi diye sorun? Zaten 5. Gun embriolarina yapilan bir islem bu.
Hatching iyi bi yöntem evet. Bide eşinde sperm sorunu olanlar icin de imsi tekniği muhim. Bazen doktoru bizler de yonlendirmelyiz .bilgisiz sanmasn. Cunki tutunma olmayınca. Diğer denemede bunları yapıyor. Şimdiden yaptirmak daha iyiCanim istersen yarin transfer zamaninda embriolara hatching yapilacak mi diye sorun? Zaten 5. Gun embriolarina yapilan bir islem bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?