Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Oy yerim onu ben .Rabbim yardimcin olsun canım bebekler sık hasta oluyor havalardan dolayı yaz gelsin daha rahatlarsın .
Evet canım havalar çok çarpıyor hastanede çıkalı toparlanamadı kuzum halen.. Zaten birde tam cadı yaramaz yemek yaparken sanki spor yapar gibi koştur koştur ...

Dilan60 Şükür iyi olmaya yani anne olmaya çalışıyorum çok zor ve çok tatlı bi duygu sevgisi ayrı güzel ama huysuzlıgu da maf ediyor minnak kızıma yalvarır oldum azıcık uyusun diye :)
Olsun annesi biraz buyuyunce rahat uyur. Onun icin senelerce bekledigini ve ne kadar cok agladigini hatirla. Her kokladiginda bizler icin de dua et bol bol.Allah tan annenler yaninda, zor durumlarda annen yardim eder sana. Bol bol op kokla bizim yerimize.

Olsun annesi biraz buyuyunce rahat uyur. Onun icin senelerce bekledigini ve ne kadar cok agladigini hatirla. Her kokladiginda bizler icin de dua et bol bol.Allah tan annenler yaninda, zor durumlarda annen yardim eder sana. Bol bol op kokla bizim yerimize.
Aynrn o günleri de düşünüp kendime kızıyorum ne çabuk tutmadı diye ağladın günleri unuttun diye ama teyzesi öyle böyle yaramazlık değil hrrşeye ağlıyor ... şükür annemin çok yardımı oluyor orda yatıyorum rahatsız olduğumda yada durmayınca hemen gidiyorum yada çağırıyorum insanın ailesi olması ayrı güzellik kaynanamlar merak edip görmeye bile gelmedi :)

Aynrn o günleri de düşünüp kendime kızıyorum ne çabuk tutmadı diye ağladın günleri unuttun diye ama teyzesi öyle böyle yaramazlık değil hrrşeye ağlıyor ... şükür annemin çok yardımı oluyor orda yatıyorum rahatsız olduğumda yada durmayınca hemen gidiyorum yada çağırıyorum insanın ailesi olması ayrı güzellik kaynanamlar merak edip görmeye bile gelmedi :)
Bosver onlari gormek isteyen gelip gorur. Annenin yardiminin olmasi cok guzel canim. Sen bebisin ile bol bol yorucu ama guzel anilar biriktir. Buyuyunce ozlersin bu anlarini.

Bosver onlari gormek isteyen gelip gorur. Annenin yardiminin olmasi cok guzel canim. Sen bebisin ile bol bol yorucu ama guzel anilar biriktir. Buyuyunce ozlersin bu anlarini.
Öyle tabiki zaman öyle geçiyor ve kızım değiştikçe mutlu oluyorum ve büyüyor diye üzülüyorum hep minnak kalsa diye ikinci ayımız doldu :)

Bende menopur u evde kendim hazırladım benimki de bi toz bi su şeklindeydi. Bize hemşire anlattı ve youtube de videolar var bakıp yapabilirsiniz dedi Benim kuzenim hep yaptı bana da .pek zorluğu yok kendin yapabilirsin .
Benim evde daha bi paket duruyor fazla kaldı benimki.

benim de bir onceki tedaviden kalan ilaclarim var. hastaneye gittigimde goturecegim. ilk tedavide de fazla ilac kalmisti geri verdim. dolabin iki rafı ilac su an eski ilaclari birakmam lazim :)

Prenses çok yaramaz teyzesi beni çok yoruyor bazen okadar yoruluyorum ki o ağladıkça artık sinirlerim bozulup bende ağlıyorum ... ufak tefek sağlık sorunları da başladı .. olmayınca bi dert olunca ayrı ... bende iyi olmaya çalışıyorum...
daha simdiden yaramazlik pesinde demek.. cok tatli olmali.. beraber gulmek beraber aglamak da anne-kiz iliskinizi guclendiriyordur. saglik sorunlari da her zaman basit ve cozumu kolay seyler olur umarim. hastalik herkes gibi onlari da buluyor yeter ki ufak tefek seyler olsun

Canim anladigim kadariyla kizin hasta degilkende herseye agliyor, oylemi? bir bebegin herseye aglamasi normal degil, rahatsiz oldugu birsey olmali. Gaz sikintisi, alerjik mide, corap sikmasi, sacinda minik dugum vs hersey olabilir. Kac yasinda veya aylik bilmiyorum ama, cocuklar yaramaz dogmaz aslinda :) Bence bir sure gozlemle, neye agliyor, ne yapinca mutlu, gece neden uyumuyor (genelde midede asit fln yapiyor) bunlari doktor ve cevrendeki deneyimli annelerle birlikte cozer ve kizina bir duzen olusturursan hep rahat edersin. Mutlu anne&mutlu bebek olursunuz :) Saati geldiginde yatagina koyacagin, ve deliksiz uyuyacak bir cocuk senin hayat kaliteni baya yukseltir. Gun icinde de huzursuz olmaz.

Aynen canım pazartesiye kaldı artık. Yaptım bugün ama çkmadı negatif tutmadı mı acaba :KK43:
Haftasonu biraz dinlenip keyif yapip pazartesi kn testini beklemekten baska care yok... Negatif veya pozitif, en azindan belirsizlik ortadan kalkar sende bir sonraki aya hazirlanmaya baslarsin. Insallah guzel haberler gelsin senin icin!

Ben gobekten vuruyorum canim. Aslinda bu cok yakmiyor sadece damara denk getirdigim zaman aciyor. Benim korkulu ruyam progesterone igne. Yagli ve cok yakiyor. Bir sure sonra orda topaklasiyor ve morariyor. Yatamiyordum, oturamiyordum ama mecbur katlaniyordum. Simdi de katlanacagim. Ama gecen sefer sabah yap demisti bu sefer aksam yaptir fazla hareket etme dedi.
canim ben menopuru evde kendim hazirlamistim bir su 3 ‘toz seklinde ama eve hemsire gelmesi bir imkanin varsa birak hemsire gelip yapsin. Deneyimli bir el yapmis olur. Ben haftaya estradiol bant yapistirmaya ve estrofem kullanmaya basliyorum. Bunlari ve mart in 7 sinde basliyacagim progesterone fitil (sabah ve aksam) ve progesterone igneyi hamile kalirsam bebek 12 hafta olana kadar kullanacakmisim. Hormon manyagi yapacaklar beni.

Dilancim bebis karnindaykende igne ve bant kullanacakmisin yani? Gelmesine 1 ay kaldi cünku :)

Günaydın kızlar
Nasılsınız? Benim hiç keyfim yok.. önce mide yanmalarımdan şikayetçiydim iki gece önce neredeyse hiç uyumadım. Dün de başağrısı..her gün bir yerim arıza veriyor. Bir de durduk yere kilo alıyorum. Tamam Harika beslenmedim bu sürede ama dünyaları da yemedim yani, üstüne geçen haftadan beri hiç spor yapmadım ama hareket edecek enerjim yok resmen. Havalar güzelleşiyor, mevsim geçişlerinde genelde mide şikayetlerim olur belki öyle birşeydir. Ama dün troid ilacı hariç hiç bir ilaç veya takviye içmedim. Geçmezse bu sabah mide koruyucu başlayacaktım ama neyse ki şimlidik daha iyiyim.

Günaydın kızlar
Nasılsınız? Benim hiç keyfim yok.. önce mide yanmalarımdan şikayetçiydim iki gece önce neredeyse hiç uyumadım. Dün de başağrısı..her gün bir yerim arıza veriyor. Bir de durduk yere kilo alıyorum. Tamam Harika beslenmedim bu sürede ama dünyaları da yemedim yani, üstüne geçen haftadan beri hiç spor yapmadım ama hareket edecek enerjim yok resmen. Havalar güzelleşiyor, mevsim geçişlerinde genelde mide şikayetlerim olur belki öyle birşeydir. Ama dün troid ilacı hariç hiç bir ilaç veya takviye içmedim. Geçmezse bu sabah mide koruyucu başlayacaktım ama neyse ki şimlidik daha iyiyim.

Canim gecmis olsun. Mevsim gecisidir diye dusunuyorum bende. Birde troid ilaci aliyorsun, yeni bir baslangicin heyecani var. Ruh hallerimiz de dalgali bu aralar. Miden icin suda karbonati eritip icmeyi denedin mi? Belki ilaca gerek kalmadan dinlendirir.

Canim Insallah bir mucize olur ve pazartesi kan da pozitifi gorursun.
Adet tarihin yarın bazen birgn önceden de geliyo. Dün gece byle 2 ufacık kan pıhtısı desem değil kahverengi eski kan gbi bi leke gördüm selpakta dümyam yıkıldı. Korkuyorum geldi gelick dye geceyi sbh edemedm. Bugnde geçmez hele yarn hiç geçmez bna çok korkuyorum tutmadı diye.

Canim gecmis olsun. Mevsim gecisidir diye dusunuyorum bende. Birde troid ilaci aliyorsun, yeni bir baslangicin heyecani var. Ruh hallerimiz de dalgali bu aralar. Miden icin suda karbonati eritip icmeyi denedin mi? Belki ilaca gerek kalmadan dinlendirir.
Mevsim geçişleri beni çok etkiliyor canım. Sonuçta stres de yapmışımdır. Pozitifim şu an ama ilk doktor tedaviden bir haberken ister istemez üzüldüm.. belki dediğin gibi çok kasıyordum yeni tedavi nasıl olacak diye? Şu anda kafam rahat ama o arada mideme olan olmuş demek ki. Üstüne bir de kötü beslendim bir kaç gün. Turşuya sardım iki akşam o beni bitirdi :)

Sen nasılsın ? Bugün nasılsın? Evde olmak kızınla vakit geçirmek iyi geliyor mu sana ?

Adet tarihin yarın bazen birgn önceden de geliyo. Dün gece byle 2 ufacık kan pıhtısı desem değil kahverengi eski kan gbi bi leke gördüm selpakta dümyam yıkıldı. Korkuyorum geldi gelick dye geceyi sbh edemedm. Bugnde geçmez hele yarn hiç geçmez bna çok korkuyorum tutmadı diye.
Bu kaçıncı tedavi bilmiyorum. Gönül ister ki hepimizin ilk tedavide tutsun. Ama bazen zaman alabiliyor. Tutmadıysa tabiki üzüleceksin, üzülme demek çok saçma olur.. ama toparlanıp, yeni umutlar ile tekrar başlamalısın. Sonuçta bu bir tedavi bir iki üç değişebilir ama hepimiz sonunda bebeleri eve götüreceğiz. Aramızda bunu yapanlar, yapmaya aday olanlar var ve bizler de onları takip edeceğiz..

Bu kaçıncı tedavi bilmiyorum. Gönül ister ki hepimizin ilk tedavide tutsun. Ama bazen zaman alabiliyor. Tutmadıysa tabiki üzüleceksin, üzülme demek çok saçma olur.. ama toparlanıp, yeni umutlar ile tekrar başlamalısın. Sonuçta bu bir tedavi bir iki üç değişebilir ama hepimiz sonunda bebeleri eve götüreceğiz. Aramızda bunu yapanlar, yapmaya aday olanlar var ve bizler de onları takip edeceğiz..
2 aşılama ilk tüp bebek inşaallah gelmez hastalığım :(

Yok orada iki tane tüp bebek tedavisi oldu ya.. o tedavilerden önce yapılmadı mı demek istedim. Çünkü rahim filmi çekilmemişse ya da ne bileyim bir ameliyat olup o sırada kanallar vs kontrol edilmediyse tüp bebek tedavilerinden önce çekiliyor ya...

Bizim ki biraz karisik en basindan anlatayim. Simdi biz TRden buraya tasinmadan once bir tup bebek yaptirdik. Fakat amacimiz bu embiryolari dondurmak ve sonradan almakti. Ben yeni bir ise basliyacaktim hemen hamile kalmak istedim. Cunku o zaman zannettik ki biz cocuk sahibi olmak isteyince hemen olacak. Yasim ileri olmasina ragmen hep cok kolay olacagini dusundum. Bir sigorta gibi dusunduk bu embiryo dondurma olayini. Fakat hic beklemedigimiz bir sey oldu ve yumurtalarda cok dusuk oranda bir dollenme gerceklesti. Tabii biz bunu gorunce cok uzulduk ve sok olduk. Hemen hollanda’da klinige gittik. Ama onlarda en az 1 yil spontan deneme sarti varmis siz biraz daha deneyin oyle gelin dediler. Ben de yasimin ileri oldugunu daha once bir tup bebekte kotu denememiz oldugunu soyledim. Hic dinlemediler kurallar boyle dediler. Ben de bu nedenle TRde yine ayni merkeze gittim ve 1 deneme daha yaptim. Fakat hollandada rahim filmimizide cekmek istemedikleri icin mecburen rahim filmsiz gittim ve oyle denedik. Cunku vakit yoktu film cektirmek icin. Bu denemde yine olmadi malesef. Bu surecte TRde olsak hersey daha kolay olurdu ama kismet buymus.

Mevsim geçişleri beni çok etkiliyor canım. Sonuçta stres de yapmışımdır. Pozitifim şu an ama ilk doktor tedaviden bir haberken ister istemez üzüldüm.. belki dediğin gibi çok kasıyordum yeni tedavi nasıl olacak diye? Şu anda kafam rahat ama o arada mideme olan olmuş demek ki. Üstüne bir de kötü beslendim bir kaç gün. Turşuya sardım iki akşam o beni bitirdi :)

Sen nasılsın ? Bugün nasılsın? Evde olmak kızınla vakit geçirmek iyi geliyor mu sana ?

Oooo tursuuu :) Bende yememek icin kendimi zor tuttum gecen hafta, transferden once midem cok kotuydu :)

Canim hepimiz akli basinda insanlariz, bu bir tedavi ve bu yola cikarken bizi ne bekliyor bilmiyoruz. Sonuc ne olacak, sonuna kadar gidebilecekmiyiz hersey belirsiz. Bunlarin farkindayiz, stres yapmamaya calisiyoruz, pozitif olmaya calisiyoruz ama kadar rahat olmaya calissak bile bilinc altimizda keciler cirif atiyor bence :))) Biryerlerden patlak veriyoruz sonra :) Olumsuzluklari yok sayip aynen devam!

Bende bel ve sirt agrisi devam ediyor. Hava cok guzel ama kizimla evde bahcede zaman geciriyoruz. Hala dus almadim o yuzden bahce sinirlari disina cikamiyorum artik :)))

Back
X