- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #8.941
Polip ultrasonda da görünüyor aslında. Ama rahim içine detaylı bakmak da ultrasondan daha etkili sonuçta.Rahim filminde cikmiyormu bunlar? Polip yaniBlablup rahim filmin cekilmedimi?
Canım ilaçlı rahim filminden mi bahaediyorsun? Bende zaten herşey öyle başladı :) Almanya’daki doktorum laporoskopi istemişti benden, bende araştırdım TR de ilaçlı rahim filmi var anestesi kesik falan olmadan, ondan yapalım dedim. Almanya’da yasakmış, çünkü kadınların%50 sonradan enfeksiyon kapıyorlarmış ve farklı sorunlar çıkıyormış. Ben dinlemedim tr se ilaçlı film çekildim, tüplerde sorun çıkmadı, ama sonrasında hemen dış gebelik... Dış gebelikte iç kanamayla ameliyat oldu e o ameliyattan sonra da kendimi birdaha hiç iyi hissetmedim. Bütün dengem bozuldu yani.Rahim filminde cikmiyormu bunlar? Polip yaniBlablup rahim filmin cekilmedimi?
Canım burda yazmıştım hatırlarsan, doktor ultrasonda polip benzeri doku gördü ama ancak histereskopi ile emin olunur demişti.Polip ultrasonda da görünüyor aslında. Ama rahim içine detaylı bakmak da ultrasondan daha etkili sonuçta.
evet canim hatirliyorum. benim polipi doktor ultrasonda gormustu. miyomlarim da vardi gerci. ameliyat kapali basladi polip alindi aciga dondu miyomlari aldi kapatti. hatta ameliyata girince nasil baglayacagina karar verememislerdi doktor gelene kadar. ben de anlattim sonra şakalaşıyorlardı " bravo bildiniz"diye ödülüm de derin uykuya dalacak anestezi oldu :)Canım burda yazmıştım hatırlarsan, doktor ultrasonda polip benzeri doku gördü ama ancak histereskopi ile emin olunur demişti.
Ben anesteziden çok korkuyorum:) Allah başka dert vermesin ama her operasyon intimali olduğunda anestezi ye takılıp stres oluyorum. Zaten bana hiç iyi gelmiyor anestezi :) İnşallah bir lapo daha yoktur görünürde :)evet canim hatirliyorum. benim polipi doktor ultrasonda gormustu. miyomlarim da vardi gerci. ameliyat kapali basladi polip alindi aciga dondu miyomlari aldi kapatti. hatta ameliyata girince nasil baglayacagina karar verememislerdi doktor gelene kadar. ben de anlattim sonra şakalaşıyorlardı " bravo bildiniz"diye ödülüm de derin uykuya dalacak anestezi oldu :)
Canım.. Hangi Alman forumlarını takip ediyorsun? Link verilebiliyor mu? ( Bu soruyu sormam site için yasak mı? bilmiyorum reklama girer mi ama.. öyle ise de özelden yazışabiliriz. yasak değilse de herkes faydalanır diye buradan yazdım.)Dilan’cım benimde aklıma o geldi. Aslında önce kimyasal gebelik belirtisine üzüldüm çünkü alman forumlarında okuduğum kadarıyla 3 ay ara veriliyor sonraki transferden önce. Ama şimdi düşünüyorum, bu sürede diğer ihtimalleri araştırırız. Yarın kan verip perşembe sonucu alınca klinikten randevu alacağım bir sonraki adımı konuşmak için. Birde biyopsi den falan bahsediliyordu, arka arkaya düşük olduğunda yapılmalı mı sence? Birde killercell diye rahimde tutunmayı engelleyen hücrelerden bahsediliyor, benim çünkü hamile kalmamda sorun yok ama rahimde tutunmuyor embriyo diye düşünüyorum.
Canım ilaçlı rahim filminden mi bahaediyorsun? Bende zaten herşey öyle başladı :) Almanya’daki doktorum laporoskopi istemişti benden, bende araştırdım TR de ilaçlı rahim filmi var anestesi kesik falan olmadan, ondan yapalım dedim. Almanya’da yasakmış, çünkü kadınların%50 sonradan enfeksiyon kapıyorlarmış ve farklı sorunlar çıkıyormış. Ben dinlemedim tr se ilaçlı film çekildim, tüplerde sorun çıkmadı, ama sonrasında hemen dış gebelik... Dış gebelikte iç kanamayla ameliyat oldu e o ameliyattan sonra da kendimi birdaha hiç iyi hissetmedim. Bütün dengem bozuldu yani.
Ben anesteziden çok korkuyorum:) Allah başka dert vermesin ama her operasyon intimali olduğunda anestezi ye takılıp stres oluyorum. Zaten bana hiç iyi gelmiyor anestezi :) İnşallah bir lapo daha yoktur görünürde :)
Miyom, kist falanda olsa bilinirdi şimdiye kadar aslında... Ama yinede bir rahim check-up’ı ve temizliği olmadan 2. transfere içim rahat etmez.
icinin rahat etmesi cok onemli persembe sonuca gore atman gereken adimlari atarsin canim. sonucta bu bir tedavi ve sonunda hepimiz bebeklerimizi evlerimize goturecegizBen anesteziden çok korkuyorum:) Allah başka dert vermesin ama her operasyon intimali olduğunda anestezi ye takılıp stres oluyorum. Zaten bana hiç iyi gelmiyor anestezi :) İnşallah bir lapo daha yoktur görünürde :)
Miyom, kist falanda olsa bilinirdi şimdiye kadar aslında... Ama yinede bir rahim check-up’ı ve temizliği olmadan 2. transfere içim rahat etmez.
Canım.. Hangi Alman forumlarını takip ediyorsun? Link verilebiliyor mu? ( Bu soruyu sormam site için yasak mı? bilmiyorum reklama girer mi ama.. öyle ise de özelden yazışabiliriz. yasak değilse de herkes faydalanır diye buradan yazdım.)
Çünkü ben de Almanya’dayım ve yeniyim. Bir de gittiğim merkezden emin değilim, güvenim yok. Bilgi edinebileceğim tarafsız bir yer arıyorum.
Ben her turlu operasyondan cekiniyorum ama bu bebek isi icin katlaniyoruz malesef. Erkeklere ozenmeye basladim ya. Biz operasyonlar oluyoruz, ilaclar kullaniyoruz ve hatta bir IVF doktoru kadar nerdeyse bilgi ogreniyoruz. Erkeklerin butun bu islemler boyunca yapmasi gereken sey sadece 5dk suruyor ve aci ilac falanda yok. Ilk defa hayatimda erkeklere ozeniyorum:)
evet erkeklerin işi daha basit gibi.. bizimle sureci yaşiyorlar ama hersey bizim bünyemizde oluyor :)Ben her turlu operasyondan cekiniyorum ama bu bebek isi icin katlaniyoruz malesef. Erkeklere ozenmeye basladim ya. Biz operasyonlar oluyoruz, ilaclar kullaniyoruz ve hatta bir IVF doktoru kadar nerdeyse bilgi ogreniyoruz. Erkeklerin butun bu islemler boyunca yapmasi gereken sey sadece 5dk suruyor ve aci ilac falanda yok. Ilk defa hayatimda erkeklere ozeniyorum:)
Dis gebelik rahim filminden dolayimi oldu? Bu %50 enfeksiyon olayi ilgincmis cok yuksek. Ben bu islemin bu kadar riskli oldugunu bilmiyordum. Demek ki burda ki doktorum ondan yaptirmak istemedi. Bence de su sonucun ciktiktan sonra herseyi bir detayli arastirsalar daha iyi olur tabii yeni transferin oncesi. Ozellikle kimyasal gebelikse tekrar etmesi durumunda bir arastirmalari lazim bence de.
daha basit mi? Denniscim erkeklerin işleri bile yokki? Getir götür işleri sadece :))))evet erkeklerin işi daha basit gibi.. bizimle sureci yaşiyorlar ama hersey bizim bünyemizde oluyor :)
evet haklısın aslında bize eşlik ediyorlar ya onu zorluktan saydim ne yapayim baska bir sey yok ki :) kan verdikleri de yok, ultrason yok, opu yok, transfer yok :) belki erkek kaynakli bir sorun varsa biraz ugrasiyorlar o kadar..daha basit mi? Denniscim erkeklerin işleri bile yokki? Getir götür işleri sadece :))))
daha basit mi? Denniscim erkeklerin işleri bile yokki? Getir götür işleri sadece :))))
evet haklısın aslında bize eşlik ediyorlar ya onu zorluktan saydim ne yapayim baska bir sey yok ki :) kan verdikleri de yok, ultrason yok, opu yok, transfer yok :) belki erkek kaynakli bir sorun varsa biraz ugrasiyorlar o kadar..
Çok teşekkür ederim.. ingilizcem idare edeceğim kadar var. İzleyebilirim videoları. Amancayı öğrenme aşamasındayım ilerledim baya bi.Farklı dil ve ülkelere hitap ettikleri için rekabete girmez diye düşünüyorum :) 2 forumda gebelik, ivf ve anneliğe dair paylaşımlardan yararlanıyorum
- https://m.rund-ums-baby.de/
- https://www.eltern.de/foren/ (app i de güzel)
İngilizcen var mı canım? Youtube da ingilizce kaynak çok, hatta tüp bebek hemşirelerinin kanalları falan var.
evet haklısın aslında bize eşlik ediyorlar ya onu zorluktan saydim ne yapayim baska bir sey yok ki :) kan verdikleri de yok, ultrason yok, opu yok, transfer yok :) belki erkek kaynakli bir sorun varsa biraz ugrasiyorlar o kadar..
Hahaha aynen cok guldum buna :) cok guzel ozetledin canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?