Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Merhaba kizlar, ben yeni katildim buraya hata bu ilk mesajim.
Ben 6 yillik evliyim ve yasim 36 artik. bende 1,5 senedir tüp bebek tedavisi görüyorum. tam tamina 5 denemem oldu... önce asilama oldu-o tutmadi. sonra iste tüp bebek tedavisi basladi. ilk denemede 4 yumurta toplanmis ama sade ikisi döllenmisdi ve onlar transfer edildi. hemen hamilede kalabilmisdim biriyle ama kontröle gidigimde maalesef 9 haftalikken kalbi attisi durmus...dünyam basima yikildi o zaman. sonra iste aldilar onu benden...hala düsündükce gözlerim doluyor cok kötü olyurom :KK61:Nisan 2018 idi.
Sonra iste tekrar basladik tedaviye:
Düsükten sonra ilk denemede 7 yumurta toplanmisdi; 4dü döllenmis; 2si transfer edilmis ve 2si dondurlumusdu. Transferler tutmadi.
Temmuz gibi donmuslar icin tedavim basladi ama tedavi kanamam oldugu icin durduruldu.
Eylül ayinda donmuslar icin tekrar basladik tedaviye bu sefer transferde gerceklesdi ama maalesef yine adet kanamam geldi ve onlarda tutmadi.
Ekim gibi rahmime cizik atildi ve örnek alindi. Rahmim temiz cikti. Kasimda tekrar tedaviye basladik. bu sürede ultrasonlarda sadece 2 yumurta gözüktü... :KK43: Yumurta toplama isleminden sonra doktor özel görüsmek istedi - o gözüken yumurtalarda kötü cikti; yani biri bos digeri kötü cikti. Doktor AMH (Anti-Müller-Hormon) cok düsük oldugunu söyledi ta 0,14 deymis - bu da demekki oluyorki yumurtam yok gibi birsey :KK43: nasil olabilir diye soruncada, yumurta reservim cok azmis ve simdiye kadar toplanan yumurtalar ile reservim bosalmis dedi :KK43:
Bir kac ay ara verelim ve tekrar deneyelim dediler.
Subatda tekrar basladik. tabi bu sefer Hormon dozunu yükselttiler. Bu da yetmiyormus gibi ultrasonlarda birde kocaman birde kist cikti... bu seferde yine sadece 2 yumurta gözükdü. buna sükredim. Toplandiktan sonra o iki yumurtadan sade biri iyimis. O da sükürler olsun döllendi ve transferim gerceklesdi. Transferden 7 gün sonra hafif ve ara ara kahverengi lekelenmem oldu. bu 5-6 gün devam edi. sonra yine korkdugum basima geldi ve adet kanamam basladi-yani yine tutmadi. Doktora kontrole gidim ve oda bunu onayladi...

Artik neyapacam bilmiyorum... Ümitsiz bir vaka haline geldim.
Doktor AMH'nin yükseltme imkani yok dedi. Bagislanan yumurta (Eizellenspende) ile deneyebilirsiniz dedi ama bunuda ben istemiyorum. O cünkü benim degil baskasinin cocugu olacak...yani aklim ve icim almiyor.
Acaba birde Türkiyede/Istanbuldami denesem? Sanki ordaki tedaviler dahami farkli ve dahami iyi ilgileniyorlar? aranizda tecrübesi olan varmi? Tecrübesi olaniniz varmi?

Yani anlicaginiz CARESIZIM...
Ve buda yetmiyormus gibi Esimlede 4 gündür küsüs: konusmuyoruz, gidip o oturma odasinda yatiyor, yaptigim yemekleri yemiyor, ayni odada bile durmuyoruz... düsünün yani.
Nedeni ise: telefona bakarmisin dedim? ben o an kalkip bakamadim. neymis o kalkamazmis arayan sonra yine ararmis... ariyanda babamdi onuda biliyordu. bu sefer ben bir hisimla kalkdim, telefona giderken niye hep böyle yapiyorsun diye söylendim... vay ben nasil öyle dermisin. SREFSIZ misim onu dedigim icin...
Anlicaginiz artik herseyden bikmis ve bezmis durumdayim... ve yarin dogum günüm
:KK43::KK43::KK43::KK43:
Kusura bakmayin cok uzun oldu ama durumum berbat ve kimseyle hic birsey paylasamiyorum
Allah yardımcın olsun inş en kısa zamanda güzel mucize olur ve hayaline kavuşursun rabbim zaten pes ettiğimiz anda sevindiriyor... Eşler arasında olan standart tartışmalar o yüzden erkektir deyip geç...

Allah yardımcın olsun inş en kısa zamanda güzel mucize olur ve hayaline kavuşursun rabbim zaten pes ettiğimiz anda sevindiriyor... Eşler arasında olan standart tartışmalar o yüzden erkektir deyip geç...
Amin insallah öyle olur...cünkü güc filan kalmadi artik :(

Ah o erkekler varya o erkekler...:kızgın::kızgın:

Ben aslinda zoraki Istanbulda yaptiriyorum, Malesef bizdeki Tasiyicilik hastaligina burdaki Genetikciler bakmiyor, sebebi ölümcül bir hastalik olmadigi icinmis. Yani Avusturyada yaptirabilmek icin her yolu arastirdim, üstelik Türkiye ile kiyaslarsan fiyatlar 2-3 Kati daha fazla, ama en azindan git gel stressi olmayacakti. Ama kismet böyleymis, bizde artik Tatile gidiyor diye düsünüyoruz kendimizi :) :)
Doktorumdan simdilik iyi bakalim pisman etmez bizi insallah, zaten ilk Transfer de tuttmus olmasi da beni biraz rahatlatiyor, yani dogru bir tedavi uygulamis bana ve tuttu, ama emrbyoda birseyler yolunda gitmediki kalbi durdu :KK43::KK43::KK43: Rabbim bu sefer insallah yüzümüzü güldürür kucagimizi doldurur insallah
Insallah tutar bu sefer ve 9 ay sonrada nur topu bir bebis alirsin kucagina.
Istanbulda hangi merkezdesin?

Ben aslinda zoraki Istanbulda yaptiriyorum, Malesef bizdeki Tasiyicilik hastaligina burdaki Genetikciler bakmiyor, sebebi ölümcül bir hastalik olmadigi icinmis. Yani Avusturyada yaptirabilmek icin her yolu arastirdim, üstelik Türkiye ile kiyaslarsan fiyatlar 2-3 Kati daha fazla, ama en azindan git gel stressi olmayacakti. Ama kismet böyleymis, bizde artik Tatile gidiyor diye düsünüyoruz kendimizi :) :)
Doktorumdan simdilik iyi bakalim pisman etmez bizi insallah, zaten ilk Transfer de tuttmus olmasi da beni biraz rahatlatiyor, yani dogru bir tedavi uygulamis bana ve tuttu, ama emrbyoda birseyler yolunda gitmediki kalbi durdu :KK43::KK43::KK43: Rabbim bu sefer insallah yüzümüzü güldürür kucagimizi doldurur insallah

Ben seninkinin tutacagini dusunuyorum. Icimden oyle geciyor. Cunku senin bir problemin yok genetikte iyi olani yerlestirecekleri icin sansinin cok yuksek oldugunu dusunuyorum. Hislerim kuvvetlidir ve insallahta dogru cikar. Gonlunu ferah tut er gec olacak.

@B
Ben iyiyim canim. Tatile gidiyoruz esimle. Ucaktayiz. Senin hamilelik nasil gidiyor? Keseleri ne zaman goruceksin? Blablup Blablup senin embiyocuklar nasil? :) yelek yelek sen ne zaman tekrar bebisleri goreceksin?
Aayy ne güzel tatil, keyfini çıkartın, iyi eğlenceler.. 2 hafta sonra doktor randevum canım.. Blablup Blablup ’ı ben de merak ediyorum acaba nasıl diye:)

Ben iyiyim canim. Tatile gidiyoruz esimle. Ucaktayiz. Senin hamilelik nasil gidiyor? Keseleri ne zaman goruceksin? Blablup Blablup senin embiyocuklar nasil? :) yelek yelek sen ne zaman tekrar bebisleri goreceksin?

İyi tatiller sese’cim. Çocuksuz son tatilinizdir belkide :) Keyfini çıkarın. Ben iyiyim, embriyo bebişlerimde iyidirler umarım, keşke şöyle transferde nano chiplerde gönderseler içeriye drone teknolojili falan, arada baksak neler oluyor diye :)

Kizlar cok sessizsiniz bugun? Neler yapiyorsunuz bakim?

Benim yine koşturmaca ile geçti günüm canım. Yarında farklı olmayacak :) Haftasonundan umutluyum ama, biraz dinlenmeye ihtiyacım varr.

Sen neler yapıyorsun? Neler değişti hayatında güzel haberden sonra? Paylaştınız mı haberi aile ve arkadaşlarla?
@B

Aayy ne güzel tatil, keyfini çıkartın, iyi eğlenceler.. 2 hafta sonra doktor randevum canım.. Blablup Blablup ’ı ben de merak ediyorum acaba nasıl diye:)

İyiyim canım, çok şükür. Bugün hafif bel ağrım var ancak uzanabildim.

düşündüğünüz için teşekkürler kızlar <3

sadece oglusumu gorecegim canim.?ultrason gunu henuz verilmedi.
Iyi tatiller sana canim. Iyice dinlen tedavi oncesi cok iyi geliyor.
İyi tatiller sese’cim. Çocuksuz son tatilinizdir belkide :) Keyfini çıkarın. Ben iyiyim, embriyo bebişlerimde iyidirler umarım, keşke şöyle transferde nano chiplerde gönderseler içeriye drone teknolojili falan, arada baksak neler oluyor diye :)

Benim yine koşturmaca ile geçti günüm canım. Yarında farklı olmayacak :) Haftasonundan umutluyum ama, biraz dinlenmeye ihtiyacım varr.

Sen neler yapıyorsun? Neler değişti hayatında güzel haberden sonra? Paylaştınız mı haberi aile ve arkadaşlarla?

Henuz kimseye soylemedik canim. Benim ailem ve iki gorumcem biliyor. Esimin babasi herkese haber verir diye simdilik ona soylemedik. Belki 10. Haftadan sonra soyleriz. Bir haftadir daha duzenli yemek yemeye ve 2 saatlik oglen uykusu ekledim yasantima.
Senin test gunun Sali demi? Senin de guzel haberlerini bekliyoruz canim.

Henuz kimseye soylemedik canim. Benim ailem ve iki gorumcem biliyor. Esimin babasi herkese haber verir diye simdilik ona soylemedik. Belki 10. Haftadan sonra soyleriz. Bir haftadir daha duzenli yemek yemeye ve 2 saatlik oglen uykusu ekledim yasantima.

İyi yapmışsın canım bol bol dinlen, beslen. Seneye de oğluşunla yatarsın öğlen uykusuna.

Ben salı sabah kan vereceğim, öğleden sonra veya ertesi gün öğrenirim sonucu inşallah.

Ahh Ahh Kalp atisini duyalim, söyleriz, yok ikinciyi duyalim öyle söyleriz, yok 10 Haftalik olsun, yok 3 ay bitsin öyle söyleriz :) :) Herkeste ayni galiba,, icinizden nezaman söylemek gelirse ozaman söylersiniz insallah, Mutlulukla

Benim Dün Kontrollum ve Kan testim vardi, yogun ve stressli bir gün gecirdim ama gün sonu güzel haberler aldim, Rahim kalinligi iyiymis, Progesteron degeride iyi cikti, Dünden beri simdi Utrogest kullaniyorum yani Progesteron Vajinal ve Kismetse insallah Sali günü Transfer olacak, Allahim nasip ederse...
Rabbim bu sefer insallah yavrumuzu Kucagimiza almayi nasip eder, biliyorum hep dua ediyoruz birbirimiz icin ama vakti ve imkani olan Sali günü biziim icin Dua edermi veya Yasin okuyabilirmi, Allahim hepimizin Duasini kabul eder insallah

Ahh Ahh Kalp atisini duyalim, söyleriz, yok ikinciyi duyalim öyle söyleriz, yok 10 Haftalik olsun, yok 3 ay bitsin öyle söyleriz :) :) Herkeste ayni galiba,, icinizden nezaman söylemek gelirse ozaman söylersiniz insallah, Mutlulukla
Biz duyunca herkese söyledik eşim sağolsun dünyaya yaydı:) Bide gidip ikiz olduğunu da söylemiş doktor bi tanesinin kalp atışı göremedi niye söyledin diyorum ilk kez başıma geliyor ne bileyim söyledim herkese diyor:)
Rabbim inşallah sizede en yakın zamanda yaşatsın insan zor tutuyor söylemek istiyor hemen.
Bide herkes test günümü dört gözle bekliyordu .

Insallah canim sagol. Evet ya dimi Ben de istiyorum so teknolojiyi gelistirmelerini. Embiryoyoyu koyar koymak dogana kadar izlesek. Ama o zaman ben hic uyuyamamak ki. Tum isimi gucumu birakip onlari izlerim tum gun :) Senin test gunun ne zamandi?

Benim Dün Kontrollum ve Kan testim vardi, yogun ve stressli bir gün gecirdim ama gün sonu güzel haberler aldim, Rahim kalinligi iyiymis, Progesteron degeride iyi cikti, Dünden beri simdi Utrogest kullaniyorum yani Progesteron Vajinal ve Kismetse insallah Sali günü Transfer olacak, Allahim nasip ederse...
Rabbim bu sefer insallah yavrumuzu Kucagimiza almayi nasip eder, biliyorum hep dua ediyoruz birbirimiz icin ama vakti ve imkani olan Sali günü biziim icin Dua edermi veya Yasin okuyabilirmi, Allahim hepimizin Duasini kabul eder insallah
Hadi hayırla inşallah.
Rabbim bu defa yüzünü güldürsün inşallah.
Salı günü inşallah okurum senin için yasin ve meryem süresi de okurum .Hep dualarimdasiniz rabbim kabul etsin inşallah.

Back
X