Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Yaaa, yine korku heyecan karışımı gelmiş desene.. güzel olacak herşey:) yakında kucağınızda olacak güzellik. Darısı hepimizin başına. Sıcaklar hızlı geldi. Bi anda. O fena yapıyor.

Ben de senin iyi olmana ve seni tekrar burda görmeme sevindim iyi bayramlar
 
Inşallah canım .sıcakta hamilelik çok fena oluyormuş onu anladım:)
 

Canim cok uzuldum. Ne kadar zor birsey oldugunu tahmin bile edemiyorum. Ama ne kadar guclu bir kadinsin ki toparlamaya baslamissin kendini. Hepsini asacagiz insallah ve umudumuzu kaybetmiyecegiz. Ozledik seni ben hatta bir seslenis yaptim burdan sana. Tekrar hosgeldin aramiza ben herseyin iyi olacagina inaniyorum.
 

Tesekkur ederim canim. Benim de icime sindi:) Insallah iyi olacak sonucu. Evet kuvvetli morfin benzeri agri kesici vereceklermis.
 
Sevgili Blablup bildiğim Almanca isimleri yazayım. Muayene çatalında benden genital akıntı örneği almıştı doktorum. Buna Abstrich diyorlar. Sonuçları mikrobiologie bölümüne yollamıştı. Çıkan sonuçlara göre antibiyotik verip (bende 3 çeşit bakteri çıkmıştı) 6 hafta sonraya iyileşmeyi görmek için tekrar randevu almamı istemişti. Bu ayın 25 in de kontrole gidicem. Ayrıca bir yumurtlama öncesi bir de yumurtlama sonrası iki kere kan alındı ve idrar alındı bir kere. Bunların sonuçları henüz belli değil. Kan testi için bakılacaklar listesini işaretlerken amh, fsh gibi Türkiye’deki doktorlarında baktığı değerleri işaretlemişti. Sonucu öğrenemedim henüz. Belli oldukça yazmaya devam ederim
 
insallah hepimizin cocuklari hayirli bir evlat olur. Evet canim randevum persembe. Karnim cikmadi ama belim biraz genisledi.
Amin canim insallah, hepimiz evlatlari hayirli olur insallah. Ben de hareketlerini hissedersem biraz rahatlarim diye dusunuyorum. Ama o zaman da nicin ax hareketli falan diye dusunurum galiba. Senin de gunlerin cok azaldi. Insallah sag salim kucagina alirsin prensesini canim.
canim cok uzuldum, Allah en yakin zaman da boslugunu dolduracak saglikli bir sekilde kucagina alacagin bir evlat nasip etsin canim.
Donmus embriolarina genetik test yaptirmani oneririm canim. Biliyorsun Ben de ve esim de genetik sorun olmamasina ragmen Sadece bir tane saglikli gelmisti,belki yaptirmamis olsaydim kacinci denememde tutacakti veya bununla beraber hasta embrio da transfer edilecekti ikisi de tutmayacakti.
Bana da Kuzenim annemler bulantinin olmasi iyi diyorlar. Ama onu her gun cikartmasi cok zor , mecbur katlaniyorum bebis saglam olsun da 9 ay cikartirim artik.
 
Canım
Kaybın için çok üzgünüm. Bu aşamada kelimeler anlamını yitiriyor. Şu an dinlenip yola devam etmekten başka bir seçenek yok sen de bunu gayet iyi uyguluyorsun bence..

Cok tesekkur ederim kizlar! Insallah hepimiz icin hakkimizda en hayirlisi neyse o olur.

S Sese1212 cim, evet gordum bana cagrini, cok tesekkur ederim beni hatirlayip merak ettigin icin Insallah bundan sonrasi cok guzel olacak
 

Cok tesekkur ederim Caprice`cim. Saniyorum bana yapilmayan tek test yumurtlama öncesi ve sonrasi alinan kanda bakilan seyler. Bunlarda nelere bakildigini arastiracagim, sende net ogrendiginde bana yazarsan cok sevinirim. Bol sanslar canim!
 

Tesekkurler canim. Insallah en kisa zamanda herseyin yolunda gittigi bir hamilelik yasarim. Ilk hamileligimde hic kaygim, stresim yoktu, günlük hayatima devam etmistim. Hatta bebekle de gezmedigim ülke kalmadi :) Cunku bilmiyordum risklerin bu kadar fazla oldugunu... Simdi yasadiklarimdan ve duyup okuduklarimdan sonra saglikli bir gebelik ve dogum mucize gibi geliyor Insallah iyice toparlanirim en kisa zamanda...

Canim genetik testte bozuk cikmasi kromozom bozuklugu olmuyor mu? Yani ciftlerde genetik tasiyicilik yoksa ama bolunurken kromozomal bir sorun olduysa genetik testte o da cikiyor degil mi? Bizim yaslarimizda zaten bir embriyonun bolunurken kromozomal anomali gecirmesi %50 ihtimal degil mi?

Simdi benim 2 tane 5 günlük, 7 tanede 1. gün embryom var, 5. gündekilere mi genetik test yaptirmaliyim? Veya 1. gündekileri de cozdurup, 5. güne getirip fazlaca sayida embriyo mu teste yollamaliyim? Dondurulmus cift transfer istiyorum yine, sansi arttirdigina inaniyorum, ama eldeki sayilarla doktorumu nasil ikna edecegim bilmiyorum. Yarin sabah telefon randevum var, sonraki asamalari konusmak icin arayacak. Histereskopi, genetik test vs aklimdaki seyler. Onun disinda neler onerecek bilmiyorum.
 
Canım
Umarım bugün telefondaki görüşmen iyi geçer kafandaki tüm sorular cevap bulur. DilanBoran genetik test yaptırıp sağlıklı embriyoyu transfer ettirdi. Bu şekilde hem için daha rahat eder, hem de biraz daha güvenilir geliyor.
 
Cok tesekkur ederim Caprice`cim. Saniyorum bana yapilmayan tek test yumurtlama öncesi ve sonrasi alinan kanda bakilan seyler. Bunlarda nelere bakildigini arastiracagim, sende net ogrendiginde bana yazarsan cok sevinirim. Bol sanslar canim!
Bana burada tüp bebek sürecinde ekstra bakılan bir pıhtılaşma testi oldu. Benden genetik istenmedi ama yaşça küçük birisinden istenirken, yaşça büyük birisinden de istenmedi. Buna neye göre karar verdiler bilmiyorum. Ama “bu yaşlarda” diye başlayan cümleler kuracaksa doktorlarımız sanırım genetik de yapılması gerekir, 5. Gün embriyoları da genetiğe gitmelidir. Ama hiç öyle bir refleksleri yok gibi geliyor bana :)
 
Blablup canım tekrar hoşgeldin, gruba hayat getirdin :)
Kaybına üzüldüm, çok geçmiş olsun. Ama çabuk toparlanmana da sevindim.
Cuma günü randevuya tam teşekküllü gidecem ama ilk iki saat dediğin gibi çıkar gezerim, alışveriş falan yaparım büyük ihtimalle. Derdini veren Allah sabrını da verir inşallah.
 

Görüsmem yarin sabah olacak canim, doktorun diyeceklerini az cok tahmin edebiliyorum; belirli bir süre bekleyip yeniden deneyelim. Ben kabul etmezsem histereskopi yapilmasini onerecek gibi geliyor. Aslinda doktorlar icinde kolay degil hemen oneri sunmak, onlar cesitli vakalar goruyor ve istatisliklere gore onlerindeki vakaya yön vermeye calisiyorlar. 1 defa pozitifi gorduk, demekki hamile kalmakta sorun yok, erken haftalarda düsük her hamilelikte oluyor, yolumuza devam edelim diye düsünüyorlar hakli olarak. Tüp bebek klinigindeki doktorlarin amaci hamile kalmayi saglamak, sonrasi pek onlarin ilgi alanina girmiyor :) Tekrarlayan düsüklerden sonra ancak ciddiye alirlar bu isi sanirim.


Bence kromozomsal anomali varsa bu embriyo 5. güne gitmez demek degildir. Hatta saglikli dogum bile olabilir ancak bebek %100 saglikli olmayabilir. Normal gebelikten bir farki yok tüp bebegin bu noktada. Türkiye`deki tedavilerden de bu noktada ayrisiyoruz zaten, orada tüp bebek tedavisi yapilirken gen taramasi yaptirmak istege bagli olarak mumkunken, burada sadece tekrarli düsük (3 ve fazlasi) veya ciddi genetik tasiyicilik varsa yapiliyor. Dogal seleksiyona pek mudahale edilmiyor burada. Gen testi yapilmasini klinik onaylayacaksa bile cok pahali olacagini dusunuyorum ben. Bakalim ne diyecekler yarim :)


Tesekkur ederim canim. Tam olarak toparlanmasamda, ilk haftalarda yasadigim aci gecti diyebilirim. Allah hic birimize ve tekrar bana yasatmasin.

Insallah seninde randevun guzel gecer, hizlica ilerler bundan sonra islerin
 
Cok tesekkur ederim Caprice`cim. Saniyorum bana yapilmayan tek test yumurtlama öncesi ve sonrasi alinan kanda bakilan seyler. Bunlarda nelere bakildigini arastiracagim, sende net ogrendiginde bana yazarsan cok sevinirim. Bol sanslar canim!
Öğrenir öğrenmez seni de etiketleyip paylaşırım. Allah tez zamanda sağlık bebişlerle doldursun kucaklarımızı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…