Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

dennisgo `cum sen nasil ilerleyeksin simdi? Ara veriyor musun? Takviye falan mi aliyorsun bu arada?
Tüm takviyeleri bıraktım. Şu an sadece folik asit içerikli bir multivitamin ve d vitamini alıyorum. Adet başladığında, rahim kalınlaşmasana yardım etmek için östrojen içerikli progynova diye bir hap kullanmaya başlayacağım, günde 6 mg. 10. Gün ilk kontrolüm olacak. Yumurta çatladığında da progestan fitil başlayacağım.. tedavi planında yumurtlamadan 5 gün sonra transfer görünüyor ama rahimin durumuna göre karar verirler herhalde.. yaşayıp göreceğiz :)

Tesekkurler. Ben burada hamilelgi paylastigimda, yazdiklarinizi okuyup imreniyorum, keske banada nasip olsaydi diyorum demistinya. Bogazima bir yumru oturmustu... Herkesin nasibi kendinedir demistim, tamda bu durum icin iste. Belkide sen coook daha once alacaksin evladini kucagina, herkesin sinavi kendine. Insallah hersey diledigin gibi olur.

Cok stressiz ve rahat bir plan gibi gorunuyor canim, bebisin gelmemesi icin artik nedende kalmadi, olasiliklari da eledin iyice :) Ne zaman beklenen adet tarihin? Dinlendirme falan önermedi mi doktorun? Ben cok siki bir diyete girdim, spora basladim, biraz vucudumu toparlayim diyorum, bir yandanda vucudumu strese sokmayim, birseyleri degistirmeyim diye de dusunuyorum. Kafam corba...

Evet herkesin sinavi kendine, Sinavimizi Hakkiyla ve Kolaylikle veririz Insallah. Rabbim en kisa zamanda herkesin kucagini doldursun insallah

Genetik icin bizlere 2 test yapiliyor. 1. si onemli bir hastalik tasiyiyip tasimadiginiz. Eger esin ile ayni hastaligi tasiyorsaniz genetik test ile embriolarda o hastaliga bakiliyor. 2. Test esin ile senin kromozom sayilariniza bakiyorlar. Siz de sorun olmada da malesef bizler 35 in ustu oldugumuz icin embrio bolunurken hata olabiliyor. Benim yaptirdigim bu testi. Embriolarin butun kromozomlarina bakildi. Dogru kromozoma sahip olan transfer edildi. Malesef bu embriodaki bolunme hatasini kimse acikliyamiyor. Dr ve genetikci ile konustum hic bir aciklama yapamadilar. Her yumurta da sansin degistigini saglam bulana kadar denenmesi gerektigini soylediler.
Bence 1. Gun dondurulan 7 embriolarin 5. Gune gelsin canim diger 2 tane ile birlikte genetige gonder. Birde caprice nin anlattigi gibi rahim icine bakilsin katil hucre olup olmadigi arastirilsin. Bana rahim biyopsisi( bir cubugu rahmin icinde dondererek sanki kaziyormus gibi hucre aliyor baya acili bir islem) ve sulu ultrason yapti( rahmin icini daha iyi gorebilmek icin)

Canim malesef cogu dr 2-3 negatif denemeden sonra istiyebiliyor bu testleri. Dedigin gibi ilk baslarda yapilmasi gereken testler aslinda.

Aynen östrojen vermese, tamamen doğal bir tedavi olacak.. çatlatma iğnesi de yok. Ben 11 Mayıs’ta negatif aldım bir ay dinlenmiş olacağım. Reglim en geç 10 Haziran’da başlar diye düşünüyorum ama bu tedavilerden günler biraz karıştı.. Diyet ve spora devam etmen iyi olur bence, herşeyden önce kendini iyi hissedersin. çok sıkı olmadığı sürece vücut da strese girmez. Bence çok sıkı kısmını kaldırarak devam etmek en iyisi.

Canim malesef cogu dr 2-3 negatif denemeden sonra istiyebiliyor bu testleri. Dedigin gibi ilk baslarda yapilmasi gereken testler aslinda.
İşte bana saçma gelen de bu. O kayıpları yaşayan insanın ruh halini düşünen yok. Bazen bir testle basitçe halledeceğin şeyleri kayıplar yaşadıktan sonra çözmek biraz acımasızca geliyor. Ben de bu tedavide doktor vermese de coraspirin kullanmayı düşünüyorum. Bende pıhtılaşma sorunu yok doktor da vermiyor diye şimdiye kadar kullanmadım. Ama progestana kan sulandırıcı kullanmak gerektiğini öğrendim. Belki iğne kullanmak daha etkili olur ama doktor vermediği için ben de corasprin kullanacağım.

Sanirim Avrupa’da para harcamak istemiyorlar. Amerika’da ve TR’de para verdigin yapiyorlar.

Sanirim Avrupa’da para harcamak istemiyorlar. Amerika’da ve TR’de para verdigin yapiyorlar.
Burada sigorta ödese de teklif etmiyorlar galiba :) neye göre ihtiyaç duyuyorlar bilmiyorum. Burada tedavi öncesi bir kişiden istediklerini gördüm tanıdıklarım arasında, onun da bizden farkı neydi bilmiyorum. Görünürde bir sorun yoktu aslında.

Evet canim pihtilasma testini de hemen yapmiyorlar. Nicin dusukleri bekliyorlar anlamiyorum. Gecen sene kurtajdan sonra Ben dr a dedim pihtilasma testi yaptirmak istedigimi. Transferden sonra asprin kullanmaya basladim 36. Haftaya kadar kullanacakmisim.

Bana nasıl olduysa tedavi başlamadan önce yapıldı pıhtılaşma.. hatta ilk opu da testlerin üzerinden üç ay geçmiş diye tekrar yapıldı. Ama sadece onu yaptırdı doktor.Genetik falan istemedi.. söylesem belki ister ama o istemeyince ben de söylemedim bir şey. Fakat bu embriyoların tutunmaması beni düşündürüyor bir sıkıntı mı var bağışıklıkla ilgili testler mi yapılmalı diye. Ama doktora göre zAten her transfer pozitif olmayacağı için bu yaşanan normal. Denemeye devam ediyoruz..

Sigorta odesede ulkenin cebinden ciktigi icin yanasmiyorlar. Benim esim yasadigimiz ulkenin vatandasi o soyledi bana. Hollanda anestezi bile yapmak istemiyor para harcamamak icin.

Sigorta odesede ulkenin cebinden ciktigi icin yanasmiyorlar. Benim esim yasadigimiz ulkenin vatandasi o soyledi bana. Hollanda anestezi bile yapmak istemiyor para harcamamak icin.
Anestezisiz yumurta toplama nasıl olacak acaba? Yapmıyor ama demek ki başka bir yöntemleri var.. bakalım seninle göreceğiz. Rahim filmi çekileceği zaman anestezi yok diye neredeyse Türkiye’ye kaçacaktım ağlayarak :)

Ay evet ya cok aci cektim ben o rahim filiminde. Sende de oldumu?

[QUOTE="BlabluCok gecmis olsun canim, bu is 1 yumurta 1 sperme bakiyor gercekten, bir sekilde 2 sini elde edince herkesin sansi esit. Moralini yuksek tut! Igne sureci cok hizli geciyor biliyorsun.

Cok gecmis olsun canim, bu is 1 yumurta 1 sperme bakiyor gercekten, bir sekilde 2 sini elde edince herkesin sansi esit. Moralini yuksek tut! Igne sureci cok hizli geciyor biliyorsun. Insallah en kisa zamanda hersey istedigin gibi olacak.

Canim cok uzuldum kaybin icin.cok sey yasamissin sen de.Allahim bir daha yasatmasin boyle seyler.Insallah Rabbim en kisa zamanda tekrar nasip etsin sana.cok tesekkur ediyorum bu arada destegin icin.ben de birkac haftaya amerikaya donucem esimin yanina.biraz toparlanip geri gelip tekrar deniycem umarim.hayirlisi artik.bu arada iyi bayramlar canim.keyfinin yerinde olmasina moralinin biraz da olsa duzelmesine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…