Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Kızlar
Dış gebelik teşhisi kondu. Şimdi yatışım yapılıyor akşama doğru ameliyat olacağım ve sağ kanalım alınacak.
Canım çok üzüldüm ne diyeceğimi bilmiyorum
Nasipten öteye gidilmezmis .rabbim yerini doldursun inşallah sen çok guclusun pes etmeyeceğini bebeğine kavuşacağına inanıyorum ben.

Cok gecmis olsun eminlee mi ya. Dış gebelik basit bi şey değil ama illa tuplere de dokunmak zorunda değiller. Ilacla da düşebilir. Binde bi olmaması gereken sana olmuş. Halbuki rahime bırakılıyor.
Geçen hafta değerim 645 miş önce düşük yaptığını düşündüm dedi doktor, dün verdiğim kanda da 814 çıkmış.. rahimde bir çok miyom varmış net göremedim geçen hafta bir şey vardı kese olarak yorumladım dedi, bu değerlerden sonra bence dış gebelik olarak değerlendirdi. Bugün iki doktor kontrol etti zAten.. ortak karar verdiler. İğne ile düşürme de gündeme geldi ama ilk ameliyatımda tüpte hamile kalmaya engel olmasa da fonksiyon bozukluğu varmış sanırım, ameliyat notumda yazıyormuş. Tüp bebek bölüm şefine ulaşamadılar ama cerrah ile değerlendirdiler ameliyat kararı verdiler. Ben de çok sorgulamadım 3 kişi karar verince

Üzücü şeyler skici şeyler . Sklsan da varsa imkan başka doktora gitmelisin. Kese diye yorumladım cümlesini beğenmedim açıkçası. Yani bunu anlaması lazımdı. Tüp te zaten sıvı birikme durumu varsa ona yapacak bibsey olmuyor alınması gerekebiliyor. Kararı son verecek olan sensin. Rabbim kolaylastrsn inşallah

Kızlar
Dış gebelik teşhisi kondu. Şimdi yatışım yapılıyor akşama doğru ameliyat olacağım ve sağ kanalım alınacak.
Canim cok uzuldum. Cok gecmis olsun. Senin diger tupde alinmisti yanilmiyorsam. Sonraki transferinde yerlesecek tup olmadigi icin minik mecbur rahime yerlesir insallah . Miyomlarda temizlenecek mi?

Çok geçmiş olsun... Ne desek boş biliyorum... Bazen o kadar yoruluyor insan bi iğneye bile tahammül edemezken böyle bir operasyon kolay değildir. O yüzden Allah kolaylık versin, ağrı sancı hiçbir şey hissetmeden geçsin inş. Peki ben de merak ettim miyomlar temizlenecek mi ve bu tüpün alınması sonraki tedaviyi daha olumlu mu etkileyecek? İnşallah devamında her şey güzel olsun...

Kızlar
Canım, çok üzüldüm... acil şifalar diliyorum sana hem ruhsal hem fiziksel.
çok güçlü olduğuna ve sonunda bebeğine kavuşacağına eminim ben.

Canim haklisin kendini herturlu sonuca hazirlayip yapmak lazim ve son gune kadar sonucun kesin olmayacagini bilerek. Henuz test almadim ama bugun markette gozlerim bir kaydi testlere dogru:) Biraz daha bekliyecegim ama. Ben de turk cayi icicem. Gerci bugun hic cay icmedim cunku baya yogundum.

Kendi başına karar verseydi kesinlikle başka doktordan görüş almak isterdim. İki doktor ultrasonu beraber yaptı, detaylı ultrason yaptıkları bir yerde farkı makine ile baktılar. Üstüne uzun uzun tartıştılar. İğne ile de sonlandırabilirlerdi, bu konuda da kendi doktorum tatilde olduğu için başka bir doktordan görüş aldılar. Yani üç jinekolog karar verdi. Ben de daha fazla araştırma soruşturma ihtiyacı hissetmedim kabul ettim canım. Ameliyat bitti ama doktoru görmedim sabah göreceğiz muhtemelen. Zaten uzun süre derlenme odasında kalmışım. 20:30 da yukarı getirdiler.

Çok geçmiş olsun canım.

Çok üzüldüm, inşallah tez zamanda toparlanırsin canım.
Teşekkürler canım ameliyat bitti bundan sonrası iyileşme kısmı artık..

Canım çok üzüldüm ne diyeceğimi bilmiyorum
Nasipten öteye gidilmezmis .rabbim yerini doldursun inşallah sen çok guclusun pes etmeyeceğini bebeğine kavuşacağına inanıyorum ben.
Teşekkürler canım. Umarım bu son olur artık ben de sağlıkla tamamlayacağım bir hamilelik yaşarım.
Canim cok uzuldum. Cok gecmis olsun. Senin diger tupde alinmisti yanilmiyorsam. Sonraki transferinde yerlesecek tup olmadigi icin minik mecbur rahime yerlesir insallah . Miyomlarda temizlenecek mi?
Evet canım diğeri de daha önce alınmıştı. Bugün doktor da öyle diyor, artık rahimden başka gidecek yeri kalmadı bakalım.. miyomlar temizlenmedi, onlar için kendi doktoruma gideceğim. Bu acil bir ameliyat olduğu için diğerini gündeme almadılar ama bana sorsalardı da böyle isterdim. Çünkü ameliyatı yapan cerrah jinekolog ama tüp bebek uzmanı değil. Bunu neden önemsiyorum dersen, daha önceki miyom ameliyatımda da hamilelik planladığımız için mutlaka bir tüp bebek uzmanı yapmalı demişlerdi. Bu nedenle kendi doktoruma gitmek istiyorum. Ayrıca Türkiye’deki doktora da bir gitmek istiyorum. Yeni miyomlar oluşmaya başladığını zaten söylüyorlardı sürekli kontrol ediliyor malum. Ama böyle bir sürü olduğu söylenmedi. Bir ayda bu kadar artmasını kendi doktorum değerlendirsin istedim açıkçası.

Saol canım.. öğlen hastaneye gelirken kötü gidebileceğini zAten biliyordum ama bir operasyon geçireceğim aklımın ucundan geçmemişti. Her şey hızlıca olup bitti. Tüpün alınması direk tedaviyi etkilemeyecek aslında çünkü tüpte tıkanıklık vs yoktu. Ama doktor döl yolunda yapısal bir sorun varsa artık ortadan kalktı embriyo rahimde kalacak dedi. ( tam çevirisi böyle herhalde, başka dilde bazen anlamak da ifade etmek de zor oluyor)..

Geçmiş olsun cnm
Teşekkür ederim canım.

Canım, çok üzüldüm... acil şifalar diliyorum sana hem ruhsal hem fiziksel.
çok güçlü olduğuna ve sonunda bebeğine kavuşacağına eminim ben.
Bugün bence annemin hemşire olması ve çocukluğumun hastanelerde geçmesinin avantajını yaşadım bence. Çünkü 4 saat içinde ameliyata girdim. Kolay adapte oldum gelişmelere.. tabiki beklemiyordum, tabiki farklı olmasını çok isterdim. Ama olan oldu yapacak bir şey yok. Şu an iyi ya da kötü değilim..ama bir şeyi biliyorum ki, dış gebelik tehlikeli bir durum ve öylece eve gidemezdim, zaten göndermezlerdi de.. sonuçta hiç bir şey sağlığımızdan önemli değil.. su akacak yolunu bulacak bir kez daha.. önümüze bakacağız artık..

Cok gecmis olsun canim. Cok uzuldum. Gerci ben bunu gorene kadar ameliyatin bitti muhtemelen. Umarim cabuk toparlanirsin.
Evet canım ameliyat bitti. Üç saatte odaya getirdiler. Ameliyat 1 saat sürdü ama ayılmak için epey beklettiler.. eşim biraz gerilmiş, babam, kardeşim, Türkiye’deki yakınlarım oldukça gerilmişler.. ama şu an her şey yolunda. Kalkmama izin vermiyorlar sadece sıkıyor bu da beni..ama sonuçta Bunlar basit ve yarına kalmayacak dertler..

Inan maksadm zaten kafanı karıştırmak değildi . Zaten ameliyat oluo bittiyse demekki kesin tüpteydi. Kendi jinekologun olsaydi tabi ki çok daha iy8 olurdu. Diğer tüpün yokmuş ondan dedim varsa %1 lik bi ihtimal bile doktorlar buna göre tedavi yapsn diye düşünmüştüm. Neyse vardır bunda da bi hayır.elhamd şunu gördük hamile kaldın ve bebek oluşuyor. Bunu bilmek bile mühim. Ben de kendiliginden dış gebelik yasadm. Teşhisi zor bi şey. Ağrısı hele berbat. Iğne ile tedaviyle cozumum olmuştu. En azından sıvı birikimi var mı diye endişen olmayacak insallah

Canim cok gecmis olsun. Belki bu sefer olmadi ama ben bir adim daha yaklastigini dusunuyorum. Cunku yumurtalarinla hamile kalabildigini gorduk. Ayrica artik doktorun dedigi gibi gidebilecegi yer kalmadi embiryonun. Sen de ki bu pozitiflik azim oldukca mutlaka guzel haberi alacagiz bigun. Iyi dinlen umarim cabuk toparlarsin. Agrin varmi?

Ağrı kesici veriyorlar ağrı başlayınca, rahat bir gece geçiriyorum canım. Umarım bir sonraki sefer her şey yolunda gider
Sen nasılsın canım ? Herhangi bir şikayetin ya da belirtin var mı ?

Canim cok gecmis olsun Ayni seyleri ayni degerlerle yasadim... Simdi bu yasadigin seyi bir gebelik sonlandirilmasi olarak gorme, transfer sonucunu negatif say ve bir tedavi olacagina odaklan. Insallah ameliyat basarili gecer, hizlica toparlanirsin.

Dis gebelik teshisi cok zor. Ancak lapo ile teshis ediliyor. Beni gebeligin 7. haftasina kadar her 2 gunde kan alarak takip etmislerdi. Cunku 600 lerden 800 e cikan deger sonra dusebiliyor, tuptede atiliyor. Hemen tupun alinmasi karari bana garip geldi. Eger tupte kese yoksa almayacaklar ama degil mi? ilk ultrasonda doktor kalp atislari var ama duzenli degil demisti, tupte kesedeki embriyonun kalp atislarini duymasi mumkun degil... Bu konulari tartistiniz mi?

Tekrardan gecmis olsun. Dedigin gibi Türkiye deki dr na gorun, miyomlar icin ne yapilmasi gerektigini konusursunuz. Anladigim kadari ile transferi miyomlar temizlenmeden dusunmuyorsun. Allah hakkinda hayirlisini nasip eder insallah. Diger kizlarin da dedigi gibi Sen cok pozitif birisisin. Bu da sana bebisini getirecek.

dennisgo bu kadar güçlü olmana ve toparlanma yoluna girmene hayran kaldım.
Bu yola başvurduğumuz zaman terslikler de olacağını biliyoruz ama verilen emek mutlaka karşılığını bulacaktır. İnşallah iyileşme sürecinden sonra bebeğini kucağına alırsın canım.

Ben daha geçen hafta burada sonlandıralım derse başka doktora gideceğimi söylemiştim. Ama dediğim gibi konu üç doktor tarafından değerlendirilince bu karar içime sindi. Kendi doktorum tatilde olmasaydı ve ameliyatı o yapsaydı, ben de daha iyi hissederdim. Eşimde çok mutlu olurdu, çünkü dün doktorun gelmemesine ve ameliyatın nasıl geçtiğini açıklamamasına kızdı biraz. Bugün öğreniriz problem değil diyorum ben de. daha önceki süreçlerimden anladığım kanalın kim tarafından çıkarıldığı çok da önemli değil fakat miyomaların bir tüp bebek doktoru tarafından çıkarılması önemli. Kaldı ki, annemi kanserden kaybettiğim ve hikayesi rahim içi iyi huylu miyom ile başladığı için, ilk miyom ameliyatı olurken, tüp bebek uzmanı aynı zamanda onkoloji ihtisası olan bir doktor aramıştım. Türkiye’deki doktorun fikrini önemsemem bu nedenle aslında.. ameliyat gerekirse tekrar onun yapmasını da isteyebilirim. şu an bunları düşünmek için erken.. vakti geldiğinde bakacağız artık.

Evet canım değerler bile benzer başlamıştı, hikayemizin sonu da benzer bitti. Tek tüp olduğu için, rahim içinde görmeyince tüpte olduğuna emin gibiydiler. İçimde hiç ağrı sızı yok. Böyle ameliyatlarda bir kazınma, yanma hissi olur ya onu hissetmiyorum. Tüpü almadıklarından şüpheleniyorum açıkçası bugün netleşir muhtemelen.
Seni test ile takip etmişler beni karar verdikleri andan itibaren 3 dakika mesafedeki evime yollamadılar. Sanki her an tüp patlayacakmış gibi. Ama bende hiç şikayet, hiç kanama yoktu. Bu hamileliğin başından beri testte pozitif çıkmasa hamileyim demezdim diyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…