Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Ne kadar sinir bozucu bir dr mus o oyle. Benim gecen sene ki hamileligimde 6. Hafta kalp atisi gorunmuyordu 3 gun geriden geliyordu Yani 5+4 de gorulmedi, bir hafta sonra gittigimde kalp atisi vardi. Transfere gore 7 ultrasona gore 6+4 de duymus oldum. Allah tan umit kesilmez, sen ne zaman transfer olmustun? Kacinci gun embriosu idi? Hala bana erkenmis gibi geliyor.
Transfer günüm 11 Temmuzdu ve 5. gün embriyosuydu.

Transfer günüm 11 Temmuzdu ve 5. gün embriyosuydu.
20 Agustos ta 7+5 oluyor Evet o zaman a kadar gorunmesi lazim. Sen o gun yine 2-3 dr a gorun emin ol kalp atisi olmadigindan. Bebegi patoloji ye gondermek istersen kurtaj olman gerekiyor ve sonuc 2 ayda geliyor Onun yerine donmus embriolarina genetik yaptirmani oneririm. Cok uzuldum senden bunu duyduguma , Sen esin gibi birakma kendini bu olmazsa Eger Ben eminim donmus embrio transferinde yuzun gulecek.

20 Agustos ta 7+5 oluyor Evet o zaman a kadar gorunmesi lazim. Sen o gun yine 2-3 dr a gorun emin ol kalp atisi olmadigindan. Bebegi patoloji ye gondermek istersen kurtaj olman gerekiyor ve sonuc 2 ayda geliyor Onun yerine donmus embriolarina genetik yaptirmani oneririm. Cok uzuldum senden bunu duyduguma , Sen esin gibi birakma kendini bu olmazsa Eger Ben eminim donmus embrio transferinde yuzun gulecek.
Donmuş embriyoyu genetiğe gonderirsem işlem sırasında çöpe gitme durumu var mı ?

Bu ayın 6 sında gittiğimde ultrasona bakan kadını begenmemistim, çünkü 10 saniye bakti ve ben sorunca kalbi atıyor dedi. Emin olmak için dün başka bir kliniğe gittim doktor kalp atışı yok dedi, sonra tekrar aynı hastaneye ultrasondan bakan kadına gittim bu sefer atmıyor dedi. Birde sert bir üslupla insan bir gün yaşar bir gün ölür bugün de yok işte dedi. O hastanedeki doktorum da tekrar baktı ve evet atmıyor kalbi dedi. Şu an transfer tarihine göre 4- 5 haftalik, tam emin olmak için ayın 20 sinde tekrar bakalım dedi. O gün 5+5 oluyor daha fazla beklemeye gerek yok dedi. Sonrasında ilaçları keseriz ve düşer dedi.
Akşam eşim ağlarken ben artık onu teselli ettim. Gece bolca dua ettim ama öyle ise de yoluma devam etmeliyim. Üzüntü ile moralimi bozamam, pozitif olup bir sonraki transfere hazırlıyorum kendimi. Şu an donuk gibiyim.
Canım benim çok üzüldüm hemen pes etmeyin lütfen rabbim büyük. Inşallah yine olacak en azından hamile kalabiliyorsun onada şükür.
Bi gün er ya da geç bebeğine kavuşacaksın inşallah.

Bu ayın 6 sında gittiğimde ultrasona bakan kadını begenmemistim, çünkü 10 saniye bakti ve ben sorunca kalbi atıyor dedi. Emin olmak için dün başka bir kliniğe gittim doktor kalp atışı yok dedi, sonra tekrar aynı hastaneye ultrasondan bakan kadına gittim bu sefer atmıyor dedi. Birde sert bir üslupla insan bir gün yaşar bir gün ölür bugün de yok işte dedi. O hastanedeki doktorum da tekrar baktı ve evet atmıyor kalbi dedi. Şu an transfer tarihine göre 4- 5 haftalik, tam emin olmak için ayın 20 sinde tekrar bakalım dedi. O gün 5+5 oluyor daha fazla beklemeye gerek yok dedi. Sonrasında ilaçları keseriz ve düşer dedi.
Akşam eşim ağlarken ben artık onu teselli ettim. Gece bolca dua ettim ama öyle ise de yoluma devam etmeliyim. Üzüntü ile moralimi bozamam, pozitif olup bir sonraki transfere hazırlıyorum kendimi. Şu an donuk gibiyim.
Allahım ya sabır bu ne biçim doktor bu ne biçim cümle. Sağlam insanı da psikolojik hasta yapar böylesi. Aman uzak dur böylesinden. Durumuna üzüldüm canım ama Dilanın da dediği gibi emin olmakta fayda var. Umarım bir hata vardır bu işte. Eğer yoksa da dediğin gibi güçlü ve pozitif olup bir sonraki denemeye odaklan. Ben eninde sonunda güzel sonuç alacağına inanıyorum. Allah yardımcın olsun 🤲🏻

Donmuş embriyoyu genetiğe gonderirsem işlem sırasında çöpe gitme durumu var mı ?
Laboratuvar cok onemli bu konuda, bazi embriolar cozulurken bozulabiliyor. Benim 2 embriom cozulurken bozulmus bir tanesi de cozuldukten sonra gelisimini durdurmustu. Yani cope gitme ihtimali oluyor.

Laboratuvar cok onemli bu konuda, bazi embriolar cozulurken bozulabiliyor. Benim 2 embriom cozulurken bozulmus bir tanesi de cozuldukten sonra gelisimini durdurmustu. Yani cope gitme ihtimali oluyor.
O riske de girmek istemem.
Bugün dondurma işlemi için aylık parayı ödemeye gittim.
Dün ultrasondan bakan kadından dolayı bayağı sinirlenmistim, gitmisken onu da baş hekime şikayet ettim. Dinledi ve sikayetiniz değerlendirilecek dedi.
Hemen moralinizi bozmayin yarın ve Cumartesi hcg yaptırın dedi, bir bakalım değerler ne durumda, bazı embriyolar geç gelişir dedi.
Ayın 20.de doktorunuz baktıktan sonra detaylı ultrason için başka bir doktora randevu alınmasını söyledi asistana.
Neyse sizlerin de başınızı yordum, herşey olacağına varır.
Olmazsa da mental 2.transfere hazırlıyorum kendimi. Hayırlısı artık.

Dün ultrasondan bakan kadından dolayı bayağı sinirlenmistim, gitmisken onu da baş hekime şikayet ettim. Dinledi ve sikayetiniz değerlendirilecek dedi.
Hemen moralinizi bozmayin yarın ve Cumartesi hcg yaptırın dedi, bir bakalım değerler ne durumda, bazı embriyolar geç gelişir dedi.
Ayın 20.de doktorunuz baktıktan sonra detaylı ultrason için başka bir doktora randevu alınmasını söyledi asistana.
Sikayet etmek ile cok iyi etmissin. Dr larin biraz daha anlayisli olmalari gerekiyor boyle bir durumda. Bas hekimin siyledimlerini kendisinin sana soylemesi gerekiyordu. Ayrintili ultrason lar daha cok gelismis bir makina oldugu icin oraya gondermeleri de iyi. Hakkinda hayirlisi olsun.

Iyiyim canim, cok sukur bitti mide bulantilarim. Simdi de tombis olmaya basladim.
Haftalar iletledikce kuvvetli vuruslar bekliyoruz galiba. Sanki benimki de onceden daha kuvvetli vuruyordu. Senin bebis uykucu da olabilir. Randevun ne zaman? Dr a sorarsin yine normalmi diye? En son gittiginde kac kilo olmustu?
Çok sevindim canım:) en sonunda kurtuldun mide bulantılarından...
En güzel tombişlik bu tombişlik...
Canım, benim plesantam rahimin ön duvarında oluşmuş, bebek onun arkasında kalıyormuş, o yüzden hareketlerini az hissedebilirmişim.. Yani göbeğimin arkasında plesanta onun arkasında bebek var. ama ben yine de bazen paldır küldür hissedince yine bekliyorum öyle olmasını. Olmayınca endişeleniyorum. Bir kere bi hareket yaptı kolum havaya kalktı mesela. İnsan devamını bekliyo☺
Randevum 1 hafta sonra...
En son gittiğimde kilosu 700 gramdı. Biraz ufak demişti doktor ama o zamana kadar hep biraz büyük gidiyordu, kendini dengeliyor, iyi bir şey demişti.
Senin nasıl canım son durumun?

Çok sevindim canım:) en sonunda kurtuldun mide bulantılarından...
En güzel tombişlik bu tombişlik...
Canım, benim plesantam rahimin ön duvarında oluşmuş, bebek onun arkasında kalıyormuş, o yüzden hareketlerini az hissedebilirmişim.. Yani göbeğimin arkasında plesanta onun arkasında bebek var. ama ben yine de bazen paldır küldür hissedince yine bekliyorum öyle olmasını. Olmayınca endişeleniyorum. Bir kere bi hareket yaptı kolum havaya kalktı mesela. İnsan devamını bekliyo☺
Randevum 1 hafta sonra...
En son gittiğimde kilosu 700 gramdı. Biraz ufak demişti doktor ama o zamana kadar hep biraz büyük gidiyordu, kendini dengeliyor, iyi bir şey demişti.
Senin nasıl canım son durumun?
Benim plesanta arkada oldugu icin baya hissediyorum. Haftasi ile uyumlu gitmesi Iyi canim. Zaman ile daha cok hissedersin.
Benim randevum bugun bakalim kac gram olmus. Sadece riskli gebelik dr u kilosuna bakiyor. O nun randevusu da 4 hafta da bir oluyor.

Çok iyi yapmışsın şikayet ederek... Bazı insanlar bazı işler için uygun olmuyorlar. Çok sinirleniyorum böyle empati yoksunj insanlar bu işlerde çalışmasınlar.. Neyse sen koyverme kendini...
Cumartesi günkü teste bi bakalım..
Ne güzel mantıklı konuşmuş seninle, o belki biraz rahatlatmıştır.

Ben fazla bir bilgiye sahip değilim buradaki bazı arkadaşlar bazı konuları benden daha iyi biliyorlar o yüzden şu haftada şu olmalı diyemiyorum...

Dondurulmuş embriyo ile şans yüksek midir bilmiyorum ama ben daha rahat ettim dondurulmuşla.. yani iğne yapmadan, operasyona girmeden direk transfer olması beni daha az yordu. Taze transferde iğneler paikolojimi de çok yıpratmıştı. Dondurulmuşla kendimi daha rahat, doğala daha yakın hissetmiştim.

Umarım iyi sonuç alırsın 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Benim plesanta arkada oldugu icin baya hissediyorum. Haftasi ile uyumlu gitmesi Iyi canim. Zaman ile daha cok hissedersin.
Benim randevum bugun bakalim kac gram olmus. Sadece riskli gebelik dr u kilosuna bakiyor. O nun randevusu da 4 hafta da bir oluyor.
hareketleri hissedince insan doktora gitmeye gerek bile duymuyor. Zaten erkenden de hissetmeye başlamıştın sen.. Ah, şanslısın canım 🧿
Ben hala pıtık pıtıkları hissedeyim diye bekliyorum, gözüm yollarda kalıyor. Neyse sağlıklı olsun da gerisi önemli değil...
sizin orda değişikmiş, benim doktor bakıyor kilosuna..
Acaba ne zaman randevu tarihlerimiz kısalacak da 2 haftada bir gideceğiz mesela? Kaçıncı haftadan sonra?

hareketleri hissedince insan doktora gitmeye gerek bile duymuyor. Zaten erkenden de hissetmeye başlamıştın sen.. Ah, şanslısın canım 🧿
Ben hala pıtık pıtıkları hissedeyim diye bekliyorum, gözüm yollarda kalıyor. Neyse sağlıklı olsun da gerisi önemli değil...
sizin orda değişikmiş, benim doktor bakıyor kilosuna..
Acaba ne zaman randevu tarihlerimiz kısalacak da 2 haftada bir gideceğiz mesela? Kaçıncı haftadan sonra?
Canım hicbendise etme bebisin gayet iyidir doktor söylemiş zaten plasenta önde diye .
Ben son ay 2 haftada bi gittim.

Canım hicbendise etme bebisin gayet iyidir doktor söylemiş zaten plasenta önde diye .
Ben son ay 2 haftada bi gittim.
Sağol canım 😊 Az daha var o zaman 32. Haftadan sonra öyle gidicez demek ki...
nasılsın canım evinizde? Rahatsızlıkların azaldı mı?
Kızın evde daha huzurlu mu?

Sağol canım 😊 Az daha var o zaman 32. Haftadan sonra öyle gidicez demek ki...
nasılsın canım evinizde? Rahatsızlıkların azaldı mı?
Kızın evde daha huzurlu mu?
Evet canım hem o zaman her kontrolde kalp atışlarını da dinliyorsun nst ye bağlıyorlar.

Iyiz şükür ikimizde .gogsum de daha iyi .
Kızım evde daha rahat bugün biraz huysuz du fotoğraf çekimi vardı. Fotoğrafcı gittikten sonra uyudu tekrar anladı sanki :)

Evet canım hem o zaman her kontrolde kalp atışlarını da dinliyorsun nst ye bağlıyorlar.

Iyiz şükür ikimizde .gogsum de daha iyi .
Kızım evde daha rahat bugün biraz huysuz du fotoğraf çekimi vardı. Fotoğrafcı gittikten sonra uyudu tekrar anladı sanki :)

Aman iyi maşallah, çok sevindim 🥰
Canım ya ne tatlı, işi bitince uyumuş ☺️
Nasıl fotoğraflar çekildiniz? Tek kızın mı? Hep beraber mi?

Güzelmiş kalp atışlarını dinlemek. Ona göre ne zaman doğacağı mı belli oluyor?
Benim şimdi bir sonraki randevumda 29. Haftam bitiyor olacak.
O zaman 2 hafta sonraya verirler mi ki randevuyu?

canim kendi arabaniz olsa gidin derdim ama 28. Hafta da otobus yolculugu senin icin yorucu olabilir. Istediginiz zaman duramiyacaksiniz koltugu istedigin gibi ayarliyamiyacaksin. Risk alma derim ama son karar sizin.
hangi donemde kac olmali canim? Transfer asamasinda en az 8 olmali. Adet doneminde 5 in alti olmali.

Selmosum cok gecmis olsun. Diger arkadaslarin dedigi gibi bebegin sag olsun yeter. Hastanedeyim diye uzulme Sen duzelmene bak. Daha cok kizinla evinde vakit gecirecegin zamanin olacak.Dr lar pazartesi cikartmayi dusundugune gore iyilesme var demek ki. Git Türkiye ye ama kendini kardesinin disununde fazla yorma. Bir guzel dinlen orda.

Transfer asamasi canim. Sagol cevabin icin.

Çok saçma doktorlar nerdeyse 8. Haftaya kadar bekletir. Ne kadar basit ordakielr için ya. 5+5 ne ki yani. Yeni oluşma ihtimali bile var o kalbin

Canim insallah iyi olacak sonuc ben de DilanBoran DilanBoran ' a katiliyorum ve sonucun erken oldugunu dusunuyorum. Sonuc her noolursa olsun hamile kalabiliyorsun en azindan insallah bebegin seninle degilse de bir sonra kinde senle olacak inaniyorum buna.

Back
X