Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Haklisin sorayim birdahaki randevuma sagol canim

Tutmasi icin birsey yaptin mi ? Ilk transferin mi ?
Benim mesela rahim cok ii dediler embriyoda en iyi kalite... tutmadi ama mesela transferden sonra 5 dk uzandirmadilar direk eve yolladilar
Arkadaşlar ben ananas yedim bolca bilmiyorum gercekmi daha önce benim tutan embriyomdada ananas tuketmistim

Kızlar selam. Dün sigorta değişikliği için %100 karşılayacak olan sigorta şirketine gittik ve geçiş işlemlerini başlattık. Ancak aklıma takılan birşey oldu. Oradaki bu alanda uzman olan görevli dediki hormon verilip yumurta toplandığında artan yumurtaları dondurmayı karşılamıyoruz. Bu kısmı biliyordum hatta eşime dedim ki neyse parası verelim donduralım olurda birinci tutmazsa ikinci de bi daha iğne hormon vs uğraşmam direkt dondurulmuşlarla deneriz. Ancak bu uzman arkadaş diyorki biz dondurulmuş ile yapılan işlemi karşılamıyoruz. Yani eğer ikinci ve üçüncü şansınızı yine %100 karşılamamız için. Sizin tekrar hormon alıp yumurta toplama işlemine tabi olmanız lazım. Hatta bazı sigortalılar da benim gibi düşünüp dondurulmuşlarla denemek istediklerinde bunun karşılanmayacağını öğrenip dava açan olmuş ama tabi iyice öğrenmemişler koşullarını. Bana çok saçma geldi. Almanya’da olup dondurulmuş ile tekrar deneyen var mı aranızda? Daha ilk denememi bile yapmadım gerçi ama ister istemez merak ediyorum

Evet canim Ben bunu Almanya da yasayan arkadaslardan duymustum. Bazi arkadaslar dondurmadi tekrar yumurta toplattirdi. Blablup yanilmiyorsam dondurulmus transferini kendi odedi. Ben senin yerinde olsam Eger taze transfer tutmaz ise embriolari cope attirtmazdim. Bazen donmus embrio teansferinde sans daha fazla olabiliyor, dinlenmis vucuda transfer yapilmis oluyor.

Canim sizde ki soruna gore bu sorunun cevabi degisebilir ama Ben her zaman ilaclidan yanayim. Doğal siklusun evde denemeden tek farki dr denetiminde olmak gibi geliyor bana.
Bilmiyorum ama sanki kisir problemi olmayan kisinkn dogal siklus daha iyi gibi geldi emin dglm tabi

Dondurma ihtimalini her türlü düşünüyordum masrafını da gözden çıkarmıştım aslında ama illada onu transfer ettirmek istersem komple bütün işlemleri ödemem gerekecek. Tabi o zaman sigorta değiştirmenin avantajını görmemiş olucam. Umarım ilk seferde tutar da bunları düşünmek zorun kalmam. Sağol bilgilendirme için Dilan

Bilmiyorum ama sanki kisir problemi olmayan kisinkn dogal siklus daha iyi gibi geldi emin dglm tabi
Bize de hep sebepsiz infertile dediler. Dr lar bana hep umit verdi her an kendiliginden hamile kalabilirsin diye ama hic kendiliginden hamile kalamadim. Ilacsiz denemek isteselerdi ben kabul etmezdim. Burada sigorta karsilamiyor cok fazla bir ucret oduyorum. Parami ilacsiz siklus icin harcamazdim. Ama sigorta karsilasaydi ve bir cok deneme hakkim olsaydi bir kere Belki deneyebilirdim.

Insallah Ilk denemende tutar da dedigin gibi bunlari dusunmeye gerek kalmaz. Dondurulmus embrio transferi be kadar? 1000-2000 euro arasi diye duymustum sanki

Lutfen oylarmisiniz

Bende Türkiyede tedavi oldum.Sonuç negatif olunca telefonda fazla ara vermeden ikinciyi yapalım gelmeden 15 gün önce arayın ilaç vericem kullanırsınız dedi.Şimdi yurt dışında başladım tedaviye gittiğim doktor kandan genetik test istedi.Kan pıhtılaşması varmış bunun içim başka doktora yönlendirdi,ayrıcı C vitamini çok düşükmüş beslenmekle alakası olmadığını burnunda araştırılması gerektiğini söyledi.Buda gebelik oluşumunda ve sonrasında çok etkiliymiş.Acele etmeden bütün sorunları bilip önlem alıp ona göre ilerleyelim dedi.Türkiye ye gitseydim bunların hiçbirine bakılmayacaktı.İşim maddiyat tarafını geçtim gelip gitme stresi bile çok yormuştu beni tedavi sürecinde.

Aynen canım... ikinci transferde dedim bende şahin bey benim hormonum yüksekmiş jinekologum dedi göğsümden süt geliyo dedim... hormon önemli değil.. yumurtaligim da kist var dedim.. olsun her koşulda transfer olur ben rahime bakarım benim için rahim önemli dedi... 1. Negatif 2. Negatif..... 15000 tl de gitti parayı geçtim benim piskolojim gitti onu düşünen yok....
Buraya geldim bende sanıyorum ki bu ay başlayacak tedaviye...
Senin hormonların yüksek önce hormon doktoru ile başlayacağız randevunu al dedi o doktor da 1 ay sonra ya verdi randevuyu...
Yani 3. Tedavim de yavaş yavaş ilerliyoruz ama inşallah emin adımlar la ilerleyelim...
Siz nerde oturuyorsunuz? Nerde tedavi görüyorsunuz? Turkiyede nerde tedavi gördünüz?

Türkiye de Mustafa Bahçeciydi doktorum.Şimdi Almanya’dayım.Çevremden gördüğüm ve duyduğum hep aynı şey 1. Ve 2. Denemede fazla araştırmadan yapılıyor

Türkiye de Mustafa Bahçeciydi doktorum.Şimdi Almanya’dayım.Çevremden gördüğüm ve duyduğum hep aynı şey 1. Ve 2. Denemede fazla araştırmadan yapılıyor
Evet bizde sorduk bunu doktora...
Araştırılsın istiyoruz ...
Genetik test istiyoruz...
Özel bir serum varmış ondan istiyoruz dedik...
Biz onları 3.. ve 4... de olmazsa o zaman yapıyoruz dedi.. ben şok oldum deneme tahtasımiyim yani ben...
Benim piskolojim nolacak sen kazanacaksın da...
Burdaki doktor daha dikkatli...
9 tüp kan aldı ...
Demekki her şeyi araştırıp öyle başlıyorlar..
Tr de kan alıp da hormonlarıma bile bakmadı dondurulmuş tedavisinde ben ona prolaktinim yüksek olduğunu söyledim önemli değil diyor bana... allaha havale ediyorum hakkımı helal etmiyorum.. benim piskolojim aşırı bozuldu 6 ay Piskolojik tedavi gördüm çok kötü günler yaşadım... bir tek yaşayan bilir....
O doktorlara kolay tabi.. 2. Tedavide aradım yine negatif dedim.. zaten 100 de 50 şans var bidahaki tatiliniz de yine gelin tekrardan başlayalım tedaviye dondurulmuş embriyo da yok.. yani tekrar para alacak 12000 tl...

Evet dediğiniz gibi.Benim TSH ım yüksek ilaç kullanıyorum araştırdığım kadarıyla tsh yüksekken transfer yapılmıyormuş ona bile ben dedikten sonra baktılar.Hastalarını para olarak görüyorlar resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…