- 24 Ağustos 2017
- 2.345
- 3.703
- 133
- 41
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #14.541
Insallah canim, Ben 1. De $8.500 2. De genetik test yaptirmistim $10.000 toplam ilaclara da $2000 odedim.Burda 1800€ önce veriliyor gerisi eve fatura geliyor,bide yasadigim sehirde degil baska sehirde yaptirdik,yanimizda olmayabilirdi okadar para.insallah bu sikintilara deger.
Kesinlikle mucadelenden vazgecme tanidigim insanlar var birisi 20 yil sonra digeride 42 yasinda anne oldu.Amin inşallah canım... umut hep var şükürler olsun.. RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inşallah... ben sonuna kadar mücadele edeceğim inşallah RABBİM de nasip etsin hepimize sağlıklı evlatlar versin Inşallah...
Bize kesinlikle sizin cocugunuz olmaz hic ugrasmaykn dedi esim onda ameliyat olmustu bize yuzde 50 sans verdi ama malesef sonuc
Ameliyattan sonrami sansiniz yuzde 50ye cikti? Sakin vazgecmeyin
Ay ne guzel Allah size hayirli bir evlat etsin insallah . Insallah tutunuyordurBen tup bebek ile 1. De hamile kaldim fakat 9. Hafta kaybettim. 2. De cok sukur ogluma kavustum. Kasik agrisi ilaclardan da olabiliyor. Insallah bebisin tutunuyordur.
Forumda gezerken izmirde symrna tup bebek merkezi diye bir yer okudum orada basari orani baya yuksek fiyatida uygun tabi avrupadakilere 10 katini soylemezlerse. Jettenin hastanelerini cok duydum baya meshur ve iyi doktorlari varmis. Insallah olur bebeginiz ameliyatada gerek kalmazBiz uz jette de gittik ordada umit vermediler ordada elimiz bos donduk simdi iste sansimizi turkiyede deniyoruz gidebilirsek tup bebek denicez esim ameliyat olucak
Biz ivf yapildi ,icsi olursa o 12bin € kadar cikabiliyor fatura ,onu karsilayacak durumumuz yok malesefAllah razı olsun inşallahDarısı başınıza
Bende icsi yapıldı erkek faktörü vardı sayı hareketlilik ve morfoloji kötüydü. Az önce aklıma geldi biz 1500 cebimizden ödedik ama unuttuğum şeyler var. Biz birkaç tane daha sigortanın karşılamadığı ekstra hizmetler satın aldık. Embriyoglue (embriyo yapıştırıcısı olarak geçiyor)+Embryoscop (döllenen yumurtaları içinde bulunduğu kaptan çıkarmadan izliyorlar)+ picsi (tutunma olasılığı en yüksek olan spermleri seçen bir yöntem) + 5. Gün Embriyosu( sigorta 5. Güne kadar giden embriyoyu karşılamıyor)biz bunlara da ayrıca cepten 1000 Euro ödedik. Benim ilk tüp bebek denemem. İnşallah size de nasip olur
İcsiyi zaten erkek infertilitesinde öneriyorlar daha çok. Eğer spermlerde sorun ivf yapıyorlar geneldeBiz ivf yapildi ,icsi olursa o 12bin € kadar cikabiliyor fatura ,onu karsilayacak durumumuz yok malesef
Canim senin hamileligin nasil geciyor? Icimden cinsiyeti kiz diye geciyor, cinsiyet tahmini yaptimi dr un?İcsiyi zaten erkek infertilitesinde öneriyorlar daha çok. Eğer spermlerde sorun ivf yapıyorlar genelde
Merhaba canım. Bişey soracaktım ben. Bizde de eşimin sonuçları çıkınca aşağıda not olarak İCSİ için uygundur yazılmış. Tutma olasılığı var mı yani? Sende icsi ile olmuş dimi? Nolur bana bi akıl verin kafam çok karışık. Eşim de korkuyor olmaz diye. Bide kendi sperminden olmamasından korkuyor bi türlü anlatamıyorumSelam Öykü bizde hem sayı hem morfoloji hem de harekette sorun vardı. Düşük dozda yumurta geliştirici iğne aldım. 5 yumurta toplandı 3 tanesi döllendi ve beşinci güne sadece 2 tane gitti hatta beş gün için ekstra para ödedik ama pazartesi toplanan yumurta cuma transfer edildiği için aslında dördüncü gün oluyormuş. Dördüncü gün 2 yumurta vardı birini transfer ettiler birini de en az 3-4 tane fazla yumurta olursa dondurmaya değer demelerine rağmen sırf para kazanmak için bir yumurtayı dondurdular. Biz icsi yaptırdık çünkü önümüze konan tek seçenekti. İlk seferde tuttu çok şükür ancak ekstradan başka hizmetler de satın aldık. Mesela özel sperm seçme yöntemi picsi, embriyo yapıştırıcısı embriyo glue, embriyoyu konulduğu inkübatörden çıkarmadan günlük izlemeleri için embryoskop gibi hizmetlere ekstra ödedik. Bunların etkisi de var mıdır bilmiyorum. Ancak icsi direkt yumurta içine sperm enjekte edildiği için döllenme şansı arttırılıyor. Bir sonraki randevunda neden icsi yapılmadığını sor. Ben çoğu kliniğe güvenmiyorum resmen tüccar zihniyetindeler. Bence sana büyük ihtimal bu sefer icsi yapılır. Bi sonraki randevun ne zaman ve transfer yapılmaya yeniden başlandı mı yaşadığın ülkede?
Merhaba öncelikle hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama detaylarıyla yazıcam durumu. Ben Almanya’da yaşıyorum. Sürece başlamamdan transferime kadar tam bir yıl geçti bütün tetkiklerimiz yapıldı spermden genetiğe kan şekerinden tiroit ve diğer hormonlara kadar. İhtiyacım olan yerlerde transferden birkaç ay önce ilaçlarımı başladım. Mesela bende insülin direnci çıktı birde tiroit yavaşlığı. Eşim için ise bütün değerleri kötüydü. Yani sıfır sperm değildi tabi ama hareketlilik morfoloji sayı hep sorunluydu. En uygun çözüm icsi dediler. Yani ivf deki gibi spermle yumurtayı bi kaba bırakıp spermin yumurtayı kendiliğinden döllemesini beklemiyorlar direkt işin uzmanları yumurtanın içine enjekte ediyor çünkü bazı sperm başlarının yumurtayı delecek enzimlere sahip olmadığını öğrendik. Her neyse bulunduğum yerde iki merkez vardı kadın Doğum doktoruma sordum hangisini seçeyim diye o özellikle bir yer öneremeyeceğini sordu bende google üzerinden baktım. Bir tane merkezde 5 tane yorum vardı ama hepsi olumluydu diğerinde ise 300 sen fazla yorum vardı ve çoğu olumlu olmak üzere memnuniyetsizlerin de olduğu bir yerdi. Açıkçası buranın yorumları daha gerçekçi geldi ve yorum yapan sayısına bakınca daha mantıklı buldum. İlk görüşmemizi yaptık bize direk hasta isim ve numaralarımızın bulunduğu bir sürü etiket verdiler her gittiğimizde her testimizde bu etiketler kullanıldı. İster istemez insanın aklına eşinizinki gibi sorular gelebilir çok doğal. En son yumurta toplama ve transfer günü her iki işlem günü de işlemi yapmadan ellerindeki kağıttan isim ve Doğum tarihlerimizi kontrol ettiler ki en ufak hata olmasın. O yüzden içiniz rahat olsun. Sürece girdiğinizde içiniz daha da rahatlayacak. Yeterki karar verip bir an önce başlayınMerhaba canım. Bişey soracaktım ben. Bizde de eşimin sonuçları çıkınca aşağıda not olarak İCSİ için uygundur yazılmış. Tutma olasılığı var mı yani? Sende icsi ile olmuş dimi? Nolur bana bi akıl verin kafam çok karışık. Eşim de korkuyor olmaz diye. Bide kendi sperminden olmamasından korkuyor bi türlü anlatamıyorum
Canım bu kadar ayrıntılı ve güzel anlattığın için çook tşk ederim. Yazdıkların içime su serpti inan. Azerbaycanda yaşıyorum. Sürece başladık biz 5 gündür iğnemi de vuruyorum karnımdan. Hormon ve kan tahlillerimiz iyi çıktı çok şükür. Ultrasonla yumurta takibi yapılıyor şu an bana. Bugun adetimin 7ci, iğnemin ise 5ci günüydü. Kocamın sonuçlarını bugun aldım. 15 milyon olması gerekirsen 3 milyon var. 24% de sonucu galiba. Aşağıda İCSİ için uygun yazıyor. Sence olumlu sonuç alma olasılıgımız büyük mü? Ama lütfen dürüstçe cevap ver canımmMerhaba öncelikle hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama detaylarıyla yazıcam durumu. Ben Almanya’da yaşıyorum. Sürece başlamamdan transferime kadar tam bir yıl geçti bütün tetkiklerimiz yapıldı spermden genetiğe kan şekerinden tiroit ve diğer hormonlara kadar. İhtiyacım olan yerlerde transferden birkaç ay önce ilaçlarımı başladım. Mesela bende insülin direnci çıktı birde tiroit yavaşlığı. Eşim için ise bütün değerleri kötüydü. Yani sıfır sperm değildi tabi ama hareketlilik morfoloji sayı hep sorunluydu. En uygun çözüm icsi dediler. Yani ivf deki gibi spermle yumurtayı bi kaba bırakıp spermin yumurtayı kendiliğinden döllemesini beklemiyorlar direkt işin uzmanları yumurtanın içine enjekte ediyor çünkü bazı sperm başlarının yumurtayı delecek enzimlere sahip olmadığını öğrendik. Her neyse bulunduğum yerde iki merkez vardı kadın Doğum doktoruma sordum hangisini seçeyim diye o özellikle bir yer öneremeyeceğini sordu bende google üzerinden baktım. Bir tane merkezde 5 tane yorum vardı ama hepsi olumluydu diğerinde ise 300 sen fazla yorum vardı ve çoğu olumlu olmak üzere memnuniyetsizlerin de olduğu bir yerdi. Açıkçası buranın yorumları daha gerçekçi geldi ve yorum yapan sayısına bakınca daha mantıklı buldum. İlk görüşmemizi yaptık bize direk hasta isim ve numaralarımızın bulunduğu bir sürü etiket verdiler her gittiğimizde her testimizde bu etiketler kullanıldı. İster istemez insanın aklına eşinizinki gibi sorular gelebilir çok doğal. En son yumurta toplama ve transfer günü her iki işlem günü de işlemi yapmadan ellerindeki kağıttan isim ve Doğum tarihlerimizi kontrol ettiler ki en ufak hata olmasın. O yüzden içiniz rahat olsun. Sürece girdiğinizde içiniz daha da rahatlayacak. Yeterki karar verip bir an önce başlayın
Sana şöyle söyleyebilirim. Öncelikle Allah isterse herşey mümkündür. İkincisi eğer sana umut olacaksa şunu söyleyeyim benim kuzenim de icsi yaptırdı üstelik eşindeki sperm sayısı sıfırdı. Ameliyatla testislerde sperm arayıp buldular. Sizde yine 3 milyon sperm var. Üstelik icsi de tek canlı ve sağlıklı sperm bile yeterli. O yüzden içini ferah tut. Allah’ın izniyle sende anne olacaksın. Bu süreçte moralini de yüksek tut. İnşallah bu ay sonuna hamilelik haberini alırız. Bizi de buradan bilgilendirmeyi unutmaCanım bu kadar ayrıntılı ve güzel anlattığın için çook tşk ederim. Yazdıkların içime su serpti inan. Azerbaycanda yaşıyorum. Sürece başladık biz 5 gündür iğnemi de vuruyorum karnımdan. Hormon ve kan tahlillerimiz iyi çıktı çok şükür. Ultrasonla yumurta takibi yapılıyor şu an bana. Bugun adetimin 7ci, iğnemin ise 5ci günüydü. Kocamın sonuçlarını bugun aldım. 15 milyon olması gerekirsen 3 milyon var. 24% de sonucu galiba. Aşağıda İCSİ için uygun yazıyor. Sence olumlu sonuç alma olasılıgımız büyük mü? Ama lütfen dürüstçe cevap ver canımm
Çoook teşekkür ederim canım. Gerçekten bu bana çok moral oldu. ALLAH razı olsunSana şöyle söyleyebilirim. Öncelikle Allah isterse herşey mümkündür. İkincisi eğer sana umut olacaksa şunu söyleyeyim benim kuzenim de icsi yaptırdı üstelik eşindeki sperm sayısı sıfırdı. Ameliyatla testislerde sperm arayıp buldular. Sizde yine 3 milyon sperm var. Üstelik icsi de tek canlı ve sağlıklı sperm bile yeterli. O yüzden içini ferah tut. Allah’ın izniyle sende anne olacaksın. Bu süreçte moralini de yüksek tut. İnşallah bu ay sonuna hamilelik haberini alırız. Bizi de buradan bilgilendirmeyi unutma
Allah hayirlisiyla sorunsuz saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah canimGeçen hafta ilk defa kanamam oldu Cuma günü. Hem kendi doktoruma gittim hem de Cumartesi kanama artınca Kadın Doğum hastanesine gittim. Her ikisinde de bebek hareket ediyordu ve kalbi atıyordu. Kanama sebebini bulamadılar ama dinlenmemi söylediler kanama için magnezyum kullan dediler. Bir de Progesterona yeniden başladım fitil olarak. Bebek iyi şükür ama 2 aydır aşırı bir kaşıntı var vücudumda kan testi falan yaptı ev doktorum hiç birşey çıkmadı. Şimdi Cilt doktoruna sevk etti birde cilt doktoruna gidicem. Onun dışında cinsiyet bellidir tabi ama doktoruma ilk kez 11. Haftada ne zaman öğrenebileceğimi sordum ve dediki en erken 15. Haftada söyleyebilirim ondan önce söylenenlerde hep yanılma payı olur dedi. Önce biraz garip buldum herkes daha erken öğreniyor diye ama aynı ay transfer yaptırdıklarımızla yazışıyoruz burada gerçekten bu ara kız dediklerine erkek erkek dediklerine kız demişler 15-16. Haftalarda. Neyse İki gün önce randevum vardı ve o zaman 14+2 idim. Sordum tekrar doktoruma cinsiyeti öğrenebilir miyim diye dediki şu an 14+2 desiniz ve hala %30 yanılma payı olur cinsiyet tahmininde o yüzden bir sonraki gelişinizde cinsiyete bakıcam dedi ve yine hiç bakılmadı cinsiyete. Bir sonraki randevum da 17 Temmuz’da yani 5 hafta varcidden bu kadar zor mu bakmak diye biraz kızdım ama baktım forumdakiler de sürekli farklı tahmin söylendiği için bana seninki daha iyi dediler en azından 20. Haftada cinsiyetini net öğrenmiş olucam. Zaten o gün organlarına da bakılacak bebeğin detaylı olarak. Orada rahatça bakar ve görür. Tahminin için teşekkürler %50 kız tahmin aldım %50 erkek. Allah önce sağlıklı ve hayırlı evlat versin inşallah
İnşallah tutmuştur bende de yanılmıyorsam transferin 4. Gününden itibaren batmalar olmuştu. Ben erken test yaptım transferimden 7 gün sonra. 4. Gün embriyosuydu ve ikinci çizgiyi gördüm çok şükür. Darısı başına inşallah. Sonucu buradan paylaşırsan sevinirimAllah hayirlisiyla sorunsuz saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah canimdün agrim yoktu sadece ara ara batmalar oldu sanki karni geriliyor gibiydi bide dün sabah wc ciktim silince kahverengi pembemsi gibi akinti oldu1-2saat sonra gitti,simdi ne agri ne batma ama aferdersin kahverengi sümük gibi bise geldi,3.haziranda transferim oldu ogünden beri disari cikmamisdim,bugün is yeri icin rapor almaya cikdim gelince hemen yattim,idrar testi alacakdim cesaret edip alamadim
Insallah banada nasip olur hamileyim diye paylasmak,adet günün normalde bugün,belkide fitili biraksam adet olurum,17haziranda kan vermeye gidecegim,ilk ikisindede kana kadar beklerim hep evde test yapmaya cesaretim olmadi,nasip kismet artik.İnşallah tutmuştur bende de yanılmıyorsam transferin 4. Gününden itibaren batmalar olmuştu. Ben erken test yaptım transferimden 7 gün sonra. 4. Gün embriyosuydu ve ikinci çizgiyi gördüm çok şükür. Darısı başına inşallah. Sonucu buradan paylaşırsan sevinirim
İçin nasıl rahat edecekse öyle yap. Moralini de yüksek tutmaya çalış. Herşey istediğin gibi olur inşallahInsallah banada nasip olur hamileyim diye paylasmak,adet günün normalde bugün,belkide fitili biraksam adet olurum,17haziranda kan vermeye gidecegim,ilk ikisindede kana kadar beklerim hep evde test yapmaya cesaretim olmadi,nasip kismet artik.
Gecmis olsun canim cok dikkat et, Ben 15. Haftaya kadar progesterone u burakmamistim garantiye almak icin. Ben cinsiyetini transfer edildigi gun biliyordum ama Benim sipa 15. Hafta pipiyi gostermisti. Ben herhalde 20. Haftaya kadar ogrenemezsem catlardim kesin dr a giderdim 17. Haftada.Geçen hafta ilk defa kanamam oldu Cuma günü. Hem kendi doktoruma gittim hem de Cumartesi kanama artınca Kadın Doğum hastanesine gittim. Her ikisinde de bebek hareket ediyordu ve kalbi atıyordu. Kanama sebebini bulamadılar ama dinlenmemi söylediler kanama için magnezyum kullan dediler. Bir de Progesterona yeniden başladım fitil olarak. Bebek iyi şükür ama 2 aydır aşırı bir kaşıntı var vücudumda kan testi falan yaptı ev doktorum hiç birşey çıkmadı. Şimdi Cilt doktoruna sevk etti birde cilt doktoruna gidicem. Onun dışında cinsiyet bellidir tabi ama doktoruma ilk kez 11. Haftada ne zaman öğrenebileceğimi sordum ve dediki en erken 15. Haftada söyleyebilirim ondan önce söylenenlerde hep yanılma payı olur dedi. Önce biraz garip buldum herkes daha erken öğreniyor diye ama aynı ay transfer yaptırdıklarımızla yazışıyoruz burada gerçekten bu ara kız dediklerine erkek erkek dediklerine kız demişler 15-16. Haftalarda. Neyse İki gün önce randevum vardı ve o zaman 14+2 idim. Sordum tekrar doktoruma cinsiyeti öğrenebilir miyim diye dediki şu an 14+2 desiniz ve hala %30 yanılma payı olur cinsiyet tahmininde o yüzden bir sonraki gelişinizde cinsiyete bakıcam dedi ve yine hiç bakılmadı cinsiyete. Bir sonraki randevum da 17 Temmuz’da yani 5 hafta varcidden bu kadar zor mu bakmak diye biraz kızdım ama baktım forumdakiler de sürekli farklı tahmin söylendiği için bana seninki daha iyi dediler en azından 20. Haftada cinsiyetini net öğrenmiş olucam. Zaten o gün organlarına da bakılacak bebeğin detaylı olarak. Orada rahatça bakar ve görür. Tahminin için teşekkürler %50 kız tahmin aldım %50 erkek. Allah önce sağlıklı ve hayırlı evlat versin inşallah
Insallah yerlesme kanamasidir canimAllah hayirlisiyla sorunsuz saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah canimdün agrim yoktu sadece ara ara batmalar oldu sanki karni geriliyor gibiydi bide dün sabah wc ciktim silince kahverengi pembemsi gibi akinti oldu1-2saat sonra gitti,simdi ne agri ne batma ama aferdersin kahverengi sümük gibi bise geldi,3.haziranda transferim oldu ogünden beri disari cikmamisdim,bugün is yeri icin rapor almaya cikdim gelince hemen yattim,idrar testi alacakdim cesaret edip alamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?