- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #14.821
Tesekkurler canim. Insallah senin dogum haberinide alacagiz burada. Aylarca cok sey patlastik, üzüldük, yorulduk ama mucizeler zamani geldiginde oluyormus demekki :)
Bende bu tedavide hic sormadim birsey, okumadimda, evdede bahsetmedik hic esimle…Üzerimde bir sakinlik vardi. Demekki cok kurcalamak iyi degil bazi seyleri :)
Sende insulin direnci oldugunu bilmiyordum, aslinda sebepsiz düsük ve hamile kalamama durumlarinda mutlaka bakilirmis buna, bana neden yillardir hic bakilmamis anlamadim. Hatta ilk gittigim klinikteki kan degerlerinde de cikmis ama beni diyabete yonlendirmediler hic. Sürekli fatura göndermekten baska birseyde yapmadilar zaten orada.
Bende gebelik sekeri de cikti, diyet yaptim insuline gerek duymadi doktor. Simdi ilk firsatta yeniden gitmeliyim seker kalici olmus olabilirAma korkuyorum gidipte kotu birsey duymaya.
Insulin direnci sekere donmesinde, suan tek dilegim o. Biran once gidip testi tekrarlamaliyim ama bebeklede zor olacak. Tedavi, hamilelik, dogum derken oyle cok klinik hastahane ziyareti yaptimki artik ayaklarimgeri geri gidiyor :)))Haklısın şeker sevimsiz bir şey ama yine de öyle bir şey kaldı ise diyet yapınca gayet sağlıklı ve uzun bir yaşam seni bekliyor.
Bende insülin direnci senelerdir var.. sürekli takip edilirdi. şimdi kortizon kullandığım için iştahım inanılmaz açık, diyet konusunda çok başarılı değilim ama çoğu zaman diyetle çoğu zaman yoluna giriyor. Ama ilacı kesip yemeye devam edince biraz sapıttı değerlerim. Ama üstüme düşeni yapacağım
Umarım dönmemiştir canım. Gerçekten bir süre hastane detoksu yapmak istiyor insan çok haklısın. Ama şeker demek de hasta ile nikahlanmak demek o yüzden ihmal etmemek en iyisi olacak senin için..Insulin direnci sekere donmesinde, suan tek dilegim o. Biran once gidip testi tekrarlamaliyim ama bebeklede zor olacak. Tedavi, hamilelik, dogum derken oyle cok klinik hastahane ziyareti yaptimki artik ayaklarimgeri geri gidiyor :)))
Canim cok sevindim minigine kavusmana. Kizina kardes gelmis oldu. Senin kalan embriolarini attiracagina uzulmustum fakat Sen bebisinden vazgecmemissin annesi gercekten cok sevindim. Saglikla, huzurla buyut evlatlarini.Ah Denniscim gözün aydin! Cok sevindim, Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.
Bende de haberler aslinda bir tik benzer :) En son 2019 da birakmistik tûp bebek macerasini. Hatta 8 tane dondurulmus embriyoyu attirmak zorunda kaldik devam edemeyecegimiz icin. Sonra corona girdi hayatimiza, karantina döneminde cok bunaldigim bir zaman tedaviyi biraktigima pisman oldugumu farkettim, baska bir klinik buldum daha öncedende aklimda olan ve orada baslamadigima pisman oldugum biyerdi, hemen mail attim. Hizlica geri döndüler. Bende sorun hamile kalamamak degilde arka arkaya gelen düsüklerdi… Ilk kontrolden sonra diyabet klinigine yonlendirdiler, orada insulin direnci oldugu cikti, uzman bunun dusuge sevep oldugunu hep atlanan bir sebep oldugunu soyledi, bana bir recete yazdi, bol sanslar diledi. Ilac kullanmaya basladim, 2. ayinda yumurta toplama, taze Blasto transfer… Simdi o blasto yanimda uyuyor, 4,5 aylik oldu bile :))
Canim Insallah saglicakla bebisini kucagina alirsin. Senin de vazgecmedigini mucizen icin savas verdigini gormek beni cok mutlu etti. Insallah 8 ay sonra kizlar bebisi kucagima aldim haberini de duyariz.Merhaba
Blablup ben de uzun zaman sonra bugün girdim. Nihayet 6. Transferden sonra sorunun ne olduğuna dair ekstra araştırmalar yapıldı. Önce miyom ameliyatı oldum. Sonra rahim için bağışıklık araştırmalarına geçildi. Sonuçta her ülkede yapılan bir şey.. burada da yapılıyordu sigorta da karşılıyordu. Ama biyopsi alacak doktorumuz daha kapsamlı analiz ve tedavi önerileri için Paris’te matricelab’ı önerdi biz de biyopsi yaptırıp parçayı oraya gönderdik. Sigorta karşılamadığı için isteğe bağlı bir şeydi. Ama artık çok sıkıldık ve yorulduk.
Aşırı aktif olduğum ortaya çıktı. Ona uygun bir tedavi planı önerdiler. Senelerdir takip eden doktorum bu tedavinin bazı kısımlarını aşırı, bazı kısımlarını pahalı buldu 7. Transferi ona göre düzenledi. Fransa ile Belçika arasındaki bakış açısı farkı sanırım. Onda da negatif alınca 8. Transferde birebir önerilen tedavi protokolüne uydum ve geçen cuma hamilelik haberi aldım.
Şimdilik her şey yolunda. Transfer aşamasında, sonrasında hiç bir şeyden sakınmadım kendimi. Gayet aktif ve keyifli bir şekilde yaşamaya devam ediyorum. Matricelab’ dan o kadar memnun kaldım ki, pozitif alınca ilaçları ne zaman nasıl bırakmalıyım diye mail attım. Aslında tedavi protokollerinden kaç hafta kullanılacağı yazıyor ama hamilelikte başka önerileri de olabiliyor. Bugün pazar olmasına rağmen mailime yanıt aldım. Doktoruma vereceğim ilk kontrolde..
Bende haberler böyle.. sen nasılsın ? Neler yapıyorsun ?
Canim Insallah saglicakla bebisini kucagina alirsin. Senin de vazgecmedigini mucizen icin savas verdigini gormek beni cok mutlu etti. Insallah 8 ay sonra kizlar bebisi kucagima aldim haberini de duyariz..
Cok tesekkurler Dilan’cim. Demekki nasip baska embriyolaraymis :)Canim cok sevindim minigine kavusmana. Kizina kardes gelmis oldu. Senin kalan embriolarini attiracagina uzulmustum fakat Sen bebisinden vazgecmemissin annesi gercekten cok sevindim. Saglikla, huzurla buyut evlatlarini.
Hic kimse aktif olmadigi icin kimse ile gorusmuyorum.
Teşekkürler canım umarım kucağıma aldığımı da yazacağım günler gelir.
Hep kafamda aynı şeyleri yapıp nasıl farklı sonuç alacağız fikri vardı. Ama farklı şeyler gündeme geldikçe yeniden ısındım ve devam edebildim
Sen nasılsın? Oğlun büyümüştür. Nasıl gidiyor annelik ?
Ben iyiyim kizlar. Boranim da 2,5 yasinda. Cok yaramaz bir cocuk. Tum gunum Onun pesinde kosusturmakla geciyor.Cok tesekkurler Dilan’cim. Demekki nasip baska embriyolaraymis :)
Siz nasilsiniz? Oglun kac yasinda oldu simdi? Neler yapiyorsunuz? Kardes hazirliklari var mi?
Cok merak ettigim isimler vardi, ama nickleri yanlis hatirliyor olabilirim, bir ara gecmisi okuyup hepsini taglayacagim :)
Her şey gönlünce olsun canım. artık o kadar tecrübelisin ki, ikincide daha kolay ve hızlı sonuç alacağına inanıyorum.Ben iyiyim kizlar. Boranim da 2,5 yasinda. Cok yaramaz bir cocuk. Tum gunum Onun pesinde kosusturmakla geciyor.
3 yas icin kres basvurusu yaptim. Eger cikarsa kisin bir kere daha sansimi denemek istiyorum. Cikmaz ise bir sene ertelemis olacagim.
Sagol canim. Gercekten zaman benim icin cok hizli akti. Ne zaman buyudu anlamadim. Hala esim ile bebeklik videolarini izliyoruz. Insallah ikinci icin de pozitif sonuc gorurum.Her şey gönlünce olsun canım. artık o kadar tecrübelisin ki, ikincide daha kolay ve hızlı sonuç alacağına inanıyorum.
Zaman ne çabuk geçiyor baksana boran 2,5 yaşına gelmiş.. güle güle büyüt canım..
MaşallahBen iyiyim kizlar. Boranim da 2,5 yasinda. Cok yaramaz bir cocuk. Tum gunum Onun pesinde kosusturmakla geciyor.
3 yas icin kres basvurusu yaptim. Eger cikarsa kisin bir kere daha sansimi denemek istiyorum. Cikmaz ise bir sene ertelemis olacagim.
Insallah canimMaşallahgerçekten çok hızlı akıyor hayat. Ertelememek lazım planları.
İnşallh ilk denemede hiç yormadan gelir Boran’ın kardeşi. Bende bu kış tekrar deneyeceğim canım.
Maalesef kimsemiz yok burada canim. Coronadan dolayi dogum ve sonrasinda da kimse yoktu. Esimle birlikte buyutuyoruz :) Ama biz 1. cocuktan tecrubeliyiz :) 2. bebegimizde kiz.Insallah canim. Hayirlisi olsun hakkimizda.
Senin yaninda sana yardim Eden biri var mi? Ben 2. Cocugu bile Boran okula gitmeden dusunemiyorum. Burada kimsem Yok Benim.
2. Bebisin cinsiyeti ne ? Kac embrion kaldi? Benim dondurulmus embriomda Yok. Tamamen sifirdan basliyacagim.
Kesinlikle arkadas istiyorlar. Ben her gun parka goturuyorum cocuklarla oynasin diye. Kres kesinlikle cok iyi olacak her konuda. Suan turkce konusuyor , ingilizce cok az kelimesi var. Kres de Ingilizceyide ogrenmis olur.Maalesef kimsemiz yok burada canim. Coronadan dolayi dogum ve sonrasinda da kimse yoktu. Esimle birlikte buyutuyoruz :) Ama biz 1. cocuktan tecrubeliyiz :) 2. bebegimizde kiz.
Bebek bakmak zor degil, belirli bir rutine oturtunca kolay oluyor hersey, saglikli olsunlarda. Asil okul caginda zorlasiyor bence hersey. Büyük kizim yanliz büyüdü, evde oyun arkadasi bizdik sadece ama hep cocuk istiyordu yaninda o yuzden surekli arkadas bulusmalari yapardik, hala öyle. Ikinci cocugun yasi yakin bir kardesi olsun cok istiyorum o yuzden. Surda 40 a 2 kaldi :) O yuzden cokda ertelemeden bu kis baslarim tedaviye diye dusundum, zaten yillar surebiliyor biliyoruz hepimiz. 6 tane dondurulmus var suan, eger tutarsa…
Boran krese baslasa sende cok rahatlarsin, aile disinda sosyal ortamlar cok degistiriyor cocuklari, kurallara daha bagli oluyorlar, enerjilerini atiyorlar orada. Benim buyuk kizim cok aktif bir cocuk, krese gitmese evde yetemezdik ona asla.
Insallah canim. Hayirlisi olsun hakkimizda.
Senin yaninda sana yardim Eden biri var mi? Ben 2. Cocugu bile Boran okula gitmeden dusunemiyorum. Burada kimsem Yok Benim.
2. Bebisin cinsiyeti ne ? Kac embrion kaldi? Benim dondurulmus embriomda Yok. Tamamen sifirdan basliyacagim.
Dilan’cim zaten Boran daha bebek. Onunda hala bebek gibi bakilmasi ilgilenilmesi gerekir. Simdi baska bir bebegin olsa bile yinede ayni zamani ayirmalisin 1. ye. 2. bebek senin kendine ayirdigin zaman, uyku zamanin veya esinle gecirdiginiz zamaninizi caliyor. Bunlarin yani sira, ben her zaman cocuklarin yurumeye basladiktan itibaren zamanla daha bagimsiz olmalarini destekleme taraftariyim. Mesela yemegini kendisi yesin, kendisi uyusun, giyinsin vs. Sorumluluklar vermek onlari guclendiriyor, bizimde hayatimizi kolaylastiriyor. Kardesi olan cocuklar daha hizli ve severek sorumluluk aliyorlar bence, tabii annenin yaklasimi cok onemli.Kesinlikle arkadas istiyorlar. Ben her gun parka goturuyorum cocuklarla oynasin diye. Kres kesinlikle cok iyi olacak her konuda. Suan turkce konusuyor , ingilizce cok az kelimesi var. Kres de Ingilizceyide ogrenmis olur.
Ben Boran a kiyamadim kardes konusunda. Biliyorsun 17 yil sonra geldi. Tamamen ilgimin onda olmasini anneligi doya doya onda yasamak istedim. Hatta hala memeyi bile birakmadi pasam. Biraz keyfine duskun cocuk. Simdi kara kara dusunuyorum nasil memeyi biraktiracagim. Fazlasi ile memeye duskun bir cocuk.
Ben de ayni fikirdeyim kardesi olan cocuklar daha hizli buyuyorlar sanki. Ayyy teyzesi benim oglum buyumesin kucuk kalsin boyle e cok tatli pasam.Dilan’cim zaten Boran daha bebek. Onunda hala bebek gibi bakilmasi ilgilenilmesi gerekir. Simdi baska bir bebegin olsa bile yinede ayni zamani ayirmalisin 1. ye. 2. bebek senin kendine ayirdigin zaman, uyku zamanin veya esinle gecirdiginiz zamaninizi caliyor. Bunlarin yani sira, ben her zaman cocuklarin yurumeye basladiktan itibaren zamanla daha bagimsiz olmalarini destekleme taraftariyim. Mesela yemegini kendisi yesin, kendisi uyusun, giyinsin vs. Sorumluluklar vermek onlari guclendiriyor, bizimde hayatimizi kolaylastiriyor. Kardesi olan cocuklar daha hizli ve severek sorumluluk aliyorlar bence, tabii annenin yaklasimi cok onemli.
ya maalesef… Bende büyümelerine karsiyim ama olgunlasabilirlerBen de ayni fikirdeyim kardesi olan cocuklar daha hizli buyuyorlar sanki. Ayyy teyzesi benim oglum buyumesin kucuk kalsin boyle e cok tatli pasam.
Gecen sene 14 aylikken Boran kalorifer peteginin ustune dustu. Yuzunde 1. Ve 2. Derece yaniklar olustu. 1 hafta hastanede kaldik. Cok sukur Suan yanagindaki iz gecti Ama yuzunun yaninda iz kaldi.Ondan sonra ben daha cok korumaci oldum. Gozumu hic ondan ayirmiyorum. Bir arkadas ortaminda bile arkadaslar Sen otur bizim
Cocuklar bakar diyorlar Ben yine rahat edemiyorum.
Merhaba.Canim merhaba tam yurt disinda tüp bebek merkezleri arastiriyordum bende almanyadayim nerelerde yaptirdin? Sanirim almanyada yaptirmak iyi bir tercih degil gibime geliyor bende cok arada kaldim karariszim..
Merhaba ben hessen eyaletindeyim yaptirma şansim olursa Türkiyede Bahceci klinik var Türkiyenin heryerinde şubeleri var özellikle Prf.Doktor cem çelik'e gitmeyi düsünüyorum.Merhaba.
Neden almanyanin iyi bir tercih olmadigini dusunuyorsun? Hangi eyalettesin? Turkiyede yaptirma imkanin var mi?
Ben Ludwigsburgta basarili sonuc aldim. Deneyimlerime dayanarak cok tavsiye ederim ama hic memnun olmayanlarda varAslinda bu konuda surec uzun ve stresli oldugundan herkes icin farkli oluyor deneyimler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?