Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Merhabalar, benim anlamadığım bir konu var doktorunuzla bu durumları tartışmıyor musunuz? Eğer dil engeliniz varsa bir tercüman talep edebilirsiniz ya da bi arkadaşınızla gidebilirsiniz. Durumun ciddiyetini anlatıp dava açacağınızı söyleyebilirsiniz. Hangi ülkedesiniz bilmiyorum. Benim bulunduğum ülkede de kontroller seyrek, Türkiyedeki kadar ilaç kullandırılmıyor kesinlikle ama doktorum her aşamada ayrıntılı bilgi veriyor çünkü vermek zorunda benim iznim olmadan tırnağıma bile dokunamaz işlem yapamaz. Ayrıca anlıyorum özel bir vakasınız ama yine de 5 kayıp yaşamışsınız ne kadar kanınızı alıp dozaj ayarlasa da doktorunuz başarılı olamamış belki sizin görmediğiniz yanlış işlemler uyguluyordu bunu da bilemeyiz. Türkiye sistemine yakından takibe alışanlar için yurtdışı zor maalesef ama bahsi geçen ülkeler de afrika ülkesi değil sağlıkta ileri ülkeler. Ben sağlık alanında doktora yapıyorum kendi doktorumla ortak aldığım ders var hiç bir zaman öğrenmekten vazgeçmiyorlar hep en iyi en gelişmiş teknolojileri takip ediyorlar.

Gittiğim kadın doğumcu türk.onunla herşeyi konuşuyorum.tartışabiliyorum ama mesela ben harmony testi yaptırmak istedim ne gerek var dedi.ama ben istiyorum dedim bakarız dedi.Yani anlamak istemiyor.Beni kan doktoruna yolladı ona da gittim sanırım bulunduğum yerin en iyi hematoloğuymuş profesör ve randevu zor bulunan biri.alanı olmadığı için bebeğime bakmıyor sadece benim kan değerlerime bakıyor.bu doktora tercümanla gidiyorum yani cahil bir insan değilim öğretmenim.ama bir çok aksaklık gördüm iğneyi veriyor sonra kan alıyor neye göre veriyor iğneyi anlamadım.ben artık allaha bıraktım.bir iki aya türkiyeye gideceğim.

En son yapacağım şey yurt dışında Türk doktora gitmek olurdu çünkü kafalarına göre hareket edebiliyorlar. İşte benim sorum da buydu zaten iğneyi neye göre verdiğini sormuyor musunuz? ki normalde her aşamada hukuken pek çok ülkede doktor seni bilgilendirmek zorunda özellikle de Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerinde. Türkiyede sağlık ocağı doktorunun bile beni soru sordum diye terslediğini bilirim. Ama bu ülkelerde bunu yapamazlar çünkü görev tanımları çok net ve işlerini kaybedebilirler. Size yanlış protokol uygulandığından çok eminseniz belgelerinizi saklayın bir problem oluşursa dava açın derim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Evet hepsini saklıyorum.Ben türk doktoruna daha rahat kendimi ifade ederim diye gittim ama hiçbir hekimliği yok bunu kıyaslayarak görmüş oldum.Diğer doktora da tercümanım sordu herkese ilk seferde bu doz veriliyormuş ben türkiyede doz testi yaptırdığımı hatta genetik testlerimi yaptırdığımı söyledim ama hiç birine bakmak istemedi yeniden yaptırdı 16 tüp kan aldı.Mesela ayaklarım uyuşuyor bu iğne sonrası demek ki tam anlamıyla kan dolaşımı olmuyor doz yetersiz kalıyor dedim iki hafta daha iğneleri kullanacaksın belki vücut alışmaya çalışıyordur dedi.Yani ben bugüne kadar hep deneme yanılmaya maruz kaldım.bakalım inşallah bu kez boşuna korkuyorumdur belki bu yol iyi gelecektir bende artık ne yapacağımı şaşırdım.Mesela geçen hafta bi kan daha aldı bugün aradı damar yolundan demir takviyesi yapecağız dedi.bu arada almanya berlindeyim

Merhaba Öykü,
Cevabın için çok teşekkürler!
Peki Fransa'da tüp bebek prosedürü uzunmu sürüyor? Örneğin Tr de 2 hafta yada 1 ayda bütün işlemler bitebiliyor. Tabi hiç bir sorun yoksa!
Fransa'da hangi sehirdesiniz? Ben Bordeaux tayin.

Selam, ben Paris civarındayım. Aslında tamamen aynı burada da prosedür, hatta daha az kontrole gidiyosun işlemler sırasında ama toplam süre aynı oluyor. İhtiyacın olursa detaylı tüm adımları anlatırım. Ama en önemli olan doktordan ilk randevunu alabilmek:) bazı doktorlar cok yoğun oluyor ancak 1 1.5 ay sonrasına ilk randevuyu yakalayabiliyorsun.

Arakadaslar merhaba ben 14 ekimde regl oldum ve 19 ekimde histereskopi oldum.bugun de regl olmusum ama birmal adetime daha 8-10gun var....histereskopi olup adeti erken gelen var mi stres yaptim simdi

Arakadaslar merhaba ben 14 ekimde regl oldum ve 19 ekimde histereskopi oldum.bugun de regl olmusum ama birmal adetime daha 8-10gun var....histereskopi olup adeti erken gelen var mi stres yaptim simdi

Ben 8 Ağustos ta histereskopi oldum ara ara kanamalar oldu. Ama tam adet dönemim 3 Eylül'de oldu. 3 Ekim'de tekrar oldu . Bakalım bu ay Kasım nasıl olacak !

Ben 8 Ağustos ta histereskopi oldum ara ara kanamalar oldu. Ama tam adet dönemim 3 Eylül'de oldu. 3 Ekim'de tekrar oldu . Bakalım bu ay Kasım nasıl olacak !
Merhaba icime su serptinjz hayatimda ilk defa 10 gun erken adet gordumizmirde yasiyirum acaba dedim dun yasadigim deprem stresi mi tetikledi yoksa histereskopiden mi anlamlandiramamistim

Merhaba icime su serptinjz hayatimda ilk defa 10 gun erken adet gordumizmirde yasiyirum acaba dedim dun yasadigim deprem stresi mi tetikledi yoksa histereskopiden mi anlamlandiramamistim
Öncelikle İzmir için çok üzgünüm geçmiş olsun başımız sağolsun diyorum. Biz yurt dışında yaşıyoruz ama kalbimiz sizinle ! Doktorun bilgi vermiş olması lazım ! Bana da ara ara kanamalar olur demişti normale döndüm şimdi . Mart ayına kadar gebe kalacağım günü bekliyorum. Olmazsa tüp bebek dedi kısmet hayırlısı tabii

Allah razi olsun.kimseye yasatmasin cok kotuydu Rabbim enkaz altinda kalanlara yardim etsin...doktorum belirtmemisti ..benim rahim kalismiyor tuo bebek surecindeyim kontrol amacli histereskopi oldum ve 2 aylik ilacla tedavi sonrasi transfer dusunecegiz demisti...cok tesekkur ederim cevabiniz icin

Butun Izmirlilere cok gecmis olsun. Allah beterinden korusun.
Tedaviniz hayirli olsun, insallah bebisinize kavusursunuz.

Hsg den sonra erken olabiliyor stres yapmayın diğer ay muhtemelen düzene girer inşallah Rabbim hayırlı haber aldirsin

Selam arkadaslar nasilsiniz? Ben yine olumsuz haberle geldim buraya. Gectigimiz cunartesi gunu 3. Transferimi olmustum cok iyi kalite bir embriyo. Bu kez doktorum naturel yapalim dedi transferden birkac gun once basladigim progesteron hapi dışında bir ilaç kullanmadım. 20. Gün transferim gerçekleşti. Ama 3 gün sonra kahverengi akıntı gelmeye başladı. 5. Gun iyice koyulaştı ve biraz da arttı hatta hafif pıhtı da geldi. Doktora sordum ama tabi ki bir açıklama alamadım. Test gününe kadar ilaca devam dedi sadece var mı hiç başına böyle birşey gelen? Resmen hiiiç progesterom almıyo hiç embriyo konulmamış gibi normal adet günüme denk gelen zamanda adetim gelmiş gibi ya

Uzuldum canim, test gunun ne zaman? Kacinci gun embriosu transfer edilmisti?

Son durumunuz nedir acaba ?benimde durumun sizinle aynı bu ay transfer olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…