- 22 Nisan 2018
- 632
- 1.609
- 63
- Konu Sahibi Hurihuri2013
- #8.221
Senin yumurtalar biraz asi çıktı, direniyorlar :) Bak canım şöyle birşeyler buldum nette:Hiç sıkılmıyorum canım benim merak etme. Altın yumurta ne demek bu arada ilk defa duyuyorum. Bilmiyorum doktor tek yumurta ile tüp bebek sürecine girmeyi tercih etmedi. Zaten o da folikül ya içinde sağlıklı bir yumurta var mı bilmiyoruz. Genelde daha çok sayıda olmasını istiyorlar biliyorsun. Belki hormon değerleri de böyle bir şey yapmaması için fikir veriyordur. Hiç bilmiyorum. Ama geçen sefer olgunlaşmış yumurta var şansımızı deneyelim dedi aşılamayı tercih etti.. Ama negatif sonucu aldık oturduk yerimize :) şimdi aynı doz aynı ilaçla başladı. 11 folikül vardı adetin 2. Günü. Bölümde kontrolleri nöbetleşe yapıyorlar. Bu ara bölüm şefi nöbetçi ilk ultrasonda sorun yoktu şimdi de bir büyük diğerleri küçük yumurtalar var dedi. Yani boyutlarını bile sormadım aynı şey oldu diye. Karnımdan da baktı sonra ama sonuç aynı.. bir vitaminli yumurta ve küçükler :) benim yumurtalıklar konuyu tam anlamıyor işi doğal seleksiyona çeviriyor :)
'Altın yumurta' nedir?
Biz tüp bebekçilerin kullandığı hem bizim için, hem de hastalarımız açısından çok önemli bir deyimdir. Anne-baba adayı için 'altın yumurta'; kılpayı yakalanan şans demektir. Tüp bebek tedavilerinde verilen ilaçlar sayesinde kadınlarda birden fazla yumurta büyütülmekte ve gebelik şansı fazlalaştırılmaktadır. Ancak bazı durumlarda, yumurtalıkların özelliğinden dolayı ne yaparsak yapalım, hastaya yüksek dozda ilaç bile versek, doğa sadece tek bir yumurtanın büyümesine izin veriyor. Yani altın yumurta; yapılan tedavilere sadece bir tek yumurta büyüterek cevap verebilen ve sonrasında bu tek yumurta ile gebelik elde edilen hastalar için 'bir bebek' demektir.