Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Canım bu bildiğin pozitif .çok sevindim.:-)

Çok teşekkürler canım! Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

Bak bu benim testim 10.gün yapmıştım.Eki Görüntüle 2237718 seninki böyle cikmasi gayet normal 6.gün ve bide benim ikisi de tutunduğu için çok koyu çıkmıştı. Blablup Blablup

Senin minnoş 9. gün sana merhaba demiş canım, bende daha önceki 2 gebeliğimde aynı bu testi yaptım ve adetime 3-4 gün kala baya koyu çıkmıştı. O yüzden bugün bu kadar silik çıkması ilk başta moralimi bozmuştu. Cuma sabah yeniden yapacağım, paylaşırım yine.

Çok teşekkürler canım! Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

Senin minnoş 9. gün sana merhaba demiş canım, bende daha önceki 2 gebeliğimde aynı bu testi yaptım ve adetime 3-4 gün kala baya koyu çıkmıştı. O yüzden bugün bu kadar silik çıkması ilk başta moralimi bozmuştu. Cuma sabah yeniden yapacağım, paylaşırım yine.
Hiç moralini bozma canım olmasaydi hiç çıkmazdı silik de olsa ikinci çizgi çıkmış çok güzel bisey bu .Bugün rüyamda test yapıyordum doğum yapmıştım daha yeni test yapıyordum çift çizgi çıkıyordu .demekki seninmis çok sevindim senin adına.

Hiç moralini bozma canım olmasaydi hiç çıkmazdı silik de olsa ikinci çizgi çıkmış çok güzel bisey bu .Bugün rüyamda test yapıyordum doğum yapmıştım daha yeni test yapıyordum çift çizgi çıkıyordu .demekki seninmis çok sevindim senin adına.
Canımm çok sağol! Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah.

iyiyiz canim sen nasilsin? kizin nasil??
Şükür ben iyim ama kızım çok hasta teyzesi :(
Canim anladigim kadariyla kizin hasta degilkende herseye agliyor, oylemi? bir bebegin herseye aglamasi normal degil, rahatsiz oldugu birsey olmali. Gaz sikintisi, alerjik mide, corap sikmasi, sacinda minik dugum vs hersey olabilir. Kac yasinda veya aylik bilmiyorum ama, cocuklar yaramaz dogmaz aslinda :) Bence bir sure gozlemle, neye agliyor, ne yapinca mutlu, gece neden uyumuyor (genelde midede asit fln yapiyor) bunlari doktor ve cevrendeki deneyimli annelerle birlikte cozer ve kizina bir duzen olusturursan hep rahat edersin. Mutlu anne&mutlu bebek olursunuz :) Saati geldiginde yatagina koyacagin, ve deliksiz uyuyacak bir cocuk senin hayat kaliteni baya yukseltir. Gun icinde de huzursuz olmaz.
Doktora okadar götürüyorum ki artık şaşırıyor yine neyi var muhabbeti oldu :) ufak şeylerden bile korkup soluğu doktordan alıyorum tek gaz sorunu çıktı ve 3 aya kadar huzursuz uyku düzensizliği ola bilir dedi.. Bu arada da 1 ayda iki kez ağır gripe yakalandı şuna yavrum soluğunu zor alıyor sabaha kadar bişi olacak korkusu ile yatıyorum yüksek ateş de cabası :(

Şükür ben iyim ama kızım çok hasta teyzesi :KK43:

Doktora okadar götürüyorum ki artık şaşırıyor yine neyi var muhabbeti oldu :) ufak şeylerden bile korkup soluğu doktordan alıyorum tek gaz sorunu çıktı ve 3 aya kadar huzursuz uyku düzensizliği ola bilir dedi.. Bu arada da 1 ayda iki kez ağır gripe yakalandı şuna yavrum soluğunu zor alıyor sabaha kadar bişi olacak korkusu ile yatıyorum yüksek ateş de cabası :KK43:
Çok geçmiş olsun canım umarım bir an önce toparlar. Doktor bu kadar ağır geçirmesi için bir şey diyor mu ? Sanırım o ne kadar iyi, sen de o kadar iyi ve huzurlusun şu dönemde.

Çok geçmiş olsun canım umarım bir an önce toparlar. Doktor bu kadar ağır geçirmesi için bir şey diyor mu ? Sanırım o ne kadar iyi, sen de o kadar iyi ve huzurlusun şu dönemde.
Çok tşkler... Ben zaten bu Almanların rahatlığına hastayım her halta normal diyor geçer sabırlı ol diye geçiştiriyor ilk çocuğum olduğu için sanki evham yapıyormuşum gibi geliyor onlara... 2 gündür uykusuz ayaktayım gece bişi olacak diye ama doktorcuk 39 kadar rahat ol diyor sanki elimde acayip dövesim geldi bugün ....

Çok tşkler... Ben zaten bu Almanların rahatlığına hastayım her halta normal diyor geçer sabırlı ol diye geçiştiriyor ilk çocuğum olduğu için sanki evham yapıyormuşum gibi geliyor onlara... 2 gündür uykusuz ayaktayım gece bişi olacak diye ama doktorcuk 39 kadar rahat ol diyor sanki elimde acayip dövesim geldi bugün ....
Haklısın ama öyle diyorsa da vardır bir bildiği canım. Tabiki sen iyileşmeden rahatlayamayacaksın. Sana kaygılanma demek de çok anlamsız.. ama doktora güvenmek de gerekiyor sanki. Bir an önce iyileşir de önce o rahatlar sonra da sen rahatlarsın umarım.

Haklısın ama öyle diyorsa da vardır bir bildiği canım. Tabiki sen iyileşmeden rahatlayamayacaksın. Sana kaygılanma demek de çok anlamsız.. ama doktora güvenmek de gerekiyor sanki. Bir an önce iyileşir de önce o rahatlar sonra da sen rahatlarsın umarım.
Doktor dur candır ama ateşe bile normal diyor oysa en riskli olay Ateş benim de çocukluğumdan belli korktuğun tek hastalık Ateş şimdi griple Ateş Yanyana gelince endişe etmemek elde değil daha 2 aylık yavrum :(

Doktor dur candır ama ateşe bile normal diyor oysa en riskli olay Ateş benim de çocukluğumdan belli korktuğun tek hastalık Ateş şimdi griple Ateş Yanyana gelince endişe etmemek elde değil daha 2 aylık yavrum :KK43:
Dediğin gibi griple daha da ağırlaşmış bir an önce toparlar umarım.
Uykusuzluktan ölüyorum ama korkudanda uyuyamıyorum nefessiz kalırsa duymam diye bakalım kaç saat daha dayana bileceğim :KK43:
Uyanık kaldığın sürede böyle bir sorun mu gördün? Senin nefessiz kalacağına dair korkunun nedeni bunu yaşamış olman mı? Senin de dinlenmen lazım. Mutlaka uyanık kalman gerekiyorsa eşin bir süre bakamaz mı sen dinlensen? Anladığım kadarıyla ailen yanında değil.

Dediğin gibi griple daha da ağırlaşmış bir an önce toparlar umarım.

Uyanık kaldığın sürede böyle bir sorun mu gördün? Senin nefessiz kalacağına dair korkunun nedeni bunu yaşamış olman mı? Senin de dinlenmen lazım. Mutlaka uyanık kalman gerekiyorsa eşin bir süre bakamaz mı sen dinlensen? Anladığım kadarıyla ailen yanında değil.
Bugün iki kez nefesi gitti burnu tamamen kapandı ağızda almayı beceremedi ben sallayıp da kendine getirdim şimdi Derya ben uykudayken nefesi giderse diye korkuyorum eşime bile güvenemiyorum o biraz rahat biridir... Ailem le komşuyuz evler çapraz ama maglesef bütün aile hasta :(

Bugün iki kez nefesi gitti burnu tamamen kapandı ağızda almayı beceremedi ben sallayıp da kendine getirdim şimdi Derya ben uykudayken nefesi giderse diye korkuyorum eşime bile güvenemiyorum o biraz rahat biridir... Ailem le komşuyuz evler çapraz ama maglesef bütün aile hasta :KK43:
Geçmiş olsun canım. Ama sen de dikkat etmelisin. Umarım bir an önce toparlar kızın. Çok küçük ve ağır geçirmesi de şanssızlık. Ama böyle böyle de bağışıklığı gelişecek annesi..

Geçmiş olsun canım. Ama sen de dikkat etmelisin. Umarım bir an önce toparlar kızın. Çok küçük ve ağır geçirmesi de şanssızlık. Ama böyle böyle de bağışıklığı gelişecek annesi..
Çok sağol... Annem evlat acısı yaşadı ve ne tarifsiz bi acı olduğunu biliyorum o yüzden korkularım daha büyük heran bişi olacakmış korkusu yaşıyorum :( kızım iyi olsa ben kendimden baz geçtim

Doktora okadar götürüyorum ki artık şaşırıyor yine neyi var muhabbeti oldu :) ufak şeylerden bile korkup soluğu doktordan alıyorum tek gaz sorunu çıktı ve 3 aya kadar huzursuz uyku düzensizliği ola bilir dedi.. Bu arada da 1 ayda iki kez ağır gripe yakalandı şuna yavrum soluğunu zor alıyor sabaha kadar bişi olacak korkusu ile yatıyorum yüksek ateş de cabası :KK43:
Cok gecmis olsun canim. Minigin insallah en yakin zaman da toparlar. Bebegin ilk aylarinda bakim zormus ama sonraki aylarda biraz rahatlarsin canim.

Geçmiş olsun yeniden canım. Ben 2 yaşından küçük olup günlerce süren yüksek ateş yaşamamış çocuk görmedim henüz :) Doktorun sana rahat ol deme sebebi de bunun çok sık görülmesi. Senin yapman gereken 1 hafta uykusuz kalıp sürekli ateş takibi yapmak. İlaç kullanıyorsan düzenli vermek ve çocuğun sıvı kaybı yaşamadığından emin olmak.
39 çocuklar için yüksek ateş sayılıyor ama onlar tolere edebiliyorlar. Çocuk baygın gibi yatıp sayıklamadığı sürece, biraz mızmız günlük hayata devam ediyorda sorun yok demektir.
Biliyorum insan çok çaresiz hissediyor, hele de doktorların çok normalmiş gibi davranması ( ki aslında öyle :)) sinirlerimizi bozuyor, ama 3-4 sene sonra geriye dönüp bakınca sende çok normal bulacaksın bunu. Daha çok yeni bebekli hayat sana, kreş dönemi geldiğinde etrafındaki diğer annelerden de duyacaksın, çocuklar 1 gün kreşte sonra hastalanıp evdeler...

Çok geçmiş olsun canım korkma bisey olmaz inşallah insan ne kadar dikkat ederse etsin yinede hastalanıyor bebekler .rabbim şifa versin inşallah.

Geçmiş olsun yeniden canım. Ben 2 yaşından küçük olup günlerce süren yüksek ateş yaşamamış çocuk görmedim henüz :) Doktorun sana rahat ol deme sebebi de bunun çok sık görülmesi. Senin yapman gereken 1 hafta uykusuz kalıp sürekli ateş takibi yapmak. İlaç kullanıyorsan düzenli vermek ve çocuğun sıvı kaybı yaşamadığından emin olmak.
39 çocuklar için yüksek ateş sayılıyor ama onlar tolere edebiliyorlar. Çocuk baygın gibi yatıp sayıklamadığı sürece, biraz mızmız günlük hayata devam ediyorda sorun yok demektir.
Biliyorum insan çok çaresiz hissediyor, hele de doktorların çok normalmiş gibi davranması ( ki aslında öyle :)) sinirlerimizi bozuyor, ama 3-4 sene sonra geriye dönüp bakınca sende çok normal bulacaksın bunu. Daha çok yeni bebekli hayat sana, kreş dönemi geldiğinde etrafındaki diğer annelerden de duyacaksın, çocuklar 1 gün kreşte sonra hastalanıp evdeler...
Geçen acile götürdüğümde acilin Doktoru çok korkuttu belki de panik halinde olmam bu yüzden kadın iyiki beklememişsiniz bekleseniz çok kötü olurdu kayıp bile ede bilirdiniz Ateş yeni doğan bebeklerde ölüm riski taşıyormuş bunu duyupta normal deme ihtimalim yok :(

Back
X