Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Tabii tabii sınıfımızda herkes ikişer kişilik gruplar halinde 3 çıkış noktası kullanarak kendi yazdı oyununu. Aynı kelimeler başka gruplarda farklı farklı işleniyor. Çok eğleniyoruz. Biz kendi grubumuzu biliyoruz bir de şehirdeki tüm kurslar hazırlanıyor. Kim bilir daha ne eğlenceli şeyler üretiyorlar. 21 Mart’ta göreceğiz hepimiz.
Aslında çok iyi düşünmüşler, dil öğrenirken en büyük sorun utanmak oluyor adamlar da atıyor sahneye :)
Çocuğumuz ilk denemesi. Herkes biraz korkuyor tabiki ama güzel zaman geçiriyoruz ve bence sonu da güzel olacak.
Canim Blablup Blablup un dedigi gibi video istiyoruz. Ozelden atmak istersen seve seve izleriz.:halay:

Merhaba, benim transferimin 6. günü bugün. 2.gün 2 hücreli embriyo transferim oldu, dondurulmuşlarla. Doğal döngüde transfer ettiler. Şimdi gün sayıyorum test gününe. Bir yandan da korkuyorum...
2 günlük embriyonun 2 hücreli olması normal mi?
Sorunun cevabını hiç bilmiyorum ama sorun olsa zaten transfer edilmezdi diye düşünüyorum canım. Bence sen hiç kendini strese sokma. Test gününde güzel haber alırsın umarım.

Hoşgeldin! Hayırlı olsun, inşallah güzel haberler alırsın! Nasıl hissediyorsun kendini?

Yumurta toplama saati ve transfer saatine bağlı olarak bence 2 hücreli olması normal. Yumurta ve sperm örnekleri öğleden sonra laboratuvara verildiyse, döllenme olduktan sonra (diyelim ertesi gün oldu) zigot oluyorlar, sonraki 24 saat içinde de 2 ye bölünüyorlar. Yani rahme konulduktan sonra hemen bölünme gerçekleşip 4 hücreli olmuştur belki ve 2. gün diye tabir ettiğimiz hücre sayısına erişmiştir diye düşündüm.

Doktorun ne dedi embriyo hücre sayısı için? Hangi ülkedesin?
Ben Almanya’dayım. Kendimi iyi hissediyorum gibi ama korkuyorum sonucu almaya...

Döllendikleri gün yani 1. gün donduruldular. Transferden 1 gün önce ise 2 tane çözdüler. Bir tanesi hiç bölünememiş bile. Diğeri 2 ye bölünmüştü ama transfer esnasında biraz daha ilerlemişti.

Doktor bölünmeyene bişey demedi ama diğeri için; olsun belki bu tutar dedi.

Herhalde ben yanlis anladim canim. Bana cizelgeyi verdiginde adetimi bekliyecekmiyiz diye sormustum hayir demisti. Ben de adet olmayacagim sanmistim. Ben dogum kontrol haplarinin 21 gunluk kullanimdan sonra 1 hafta icinde adet getirttigini biliyordum ama Demek ki kac gun kullandigimiz onemli degilmis Ben biraktigim zaman hemen adetim geliyor. Onlar da cizelgeyi Ona gore hazirlamislar herhalde.
bu konuda hic arastirmamistim canim oyleyse normal Benim degerim. Cizelgeye gore yarin artiyor ilaclar ama telefon bekliyorum kan sonucuna gore baslarsin dedi.

Bir bak istern östrojen ve progesteron un en düşük ve yüksek olduğu dönemde rahim kalınlıkları diye. Bize de yazmayı unutma doktor arayınca, sabah uyanınca görürüz :)

Canim Blablup Blablup un dedigi gibi video istiyoruz. Ozelden atmak istersen seve seve izleriz.:halay:

Tamam ama yeteneksiz olduğumu bilin de sonra hayal kırıklığına uğramayın :)

Bizde tiyatro eleştirmeni değiliz ki canım, seni görür biraz fransızca birşeyler dinler anlıyormuş gibi yaparız :)

Test günü ne zaman? Bu arada beklerken günlerini nasıl geçiriyorsun ?
28 şubat test günüm, 7 gün var. Çalışmıyorum, kendimi yormamaya çalılıyorum. İlk birkaç gün evdeydim ama süreki yatmadım. Sonrasında her gün bir kaç saat dışarıda dolaşıyorum. Böyle geçiyor günlerim.
Psikolojim git gelli.. ama çok umutluyum bu yüzden de korkuyorum sonuçtan.

Ben Almanya’dayım. Kendimi iyi hissediyorum gibi ama korkuyorum sonucu almaya...

Döllendikleri gün yani 1. gün donduruldular. Transferden 1 gün önce ise 2 tane çözdüler. Bir tanesi hiç bölünememiş bile. Diğeri 2 ye bölünmüştü ama transfer esnasında biraz daha ilerlemişti.

Doktor bölünmeyene bişey demedi ama diğeri için; olsun belki bu tutar dedi.

Canım neden ilk günden dondurdular? O dondurulanlar tek hücreli oluyor zaten. Sonra çözülüp 24 saat içinde transfer edilmiş 2 hücreli olması normal değil mi?

Ben pek anlayamadım sende neden taze transfer yapılmadığını :s Yoksa dondurulmuşlar daha önceki tedaviden mi kalmıştı?

Canım neden ilk günden dondurdular? O dondurulanlar tek hücreli oluyor zaten. Sonra çözülüp 24 saat içinde transfer edilmiş 2 hücreli olması normal değil mi?

Ben pek anlayamadım sende neden taze transfer yapılmadığını :s Yoksa dondurulmuşlar daha önceki tedaviden mi kalmıştı?
Evet canım daha önceki tedaviden kalmıştı. İlk gün dondurduklarını öğrendiğimde ben de çok yıkılmış ve üzülmüştüm. Doktora sordum; Almanya’nın yasaları böyle imiş. Her canlıya yaşama şansı veriyorlarmış ayırt etmeden. Öyle mi gerçekten? Sen hangi ülkedesin?

28 şubat test günüm, 7 gün var. Çalışmıyorum, kendimi yormamaya çalılıyorum. İlk birkaç gün evdeydim ama süreki yatmadım. Sonrasında her gün bir kaç saat dışarıda dolaşıyorum. Böyle geçiyor günlerim.
Psikolojim git gelli.. ama çok umutluyum bu yüzden de korkuyorum sonuçtan.

Yelek’cim bence gününe ve sayısına takılma hiç. Allah ol deyince oluyor biliyoruz hepimiz. Bende 5. gün transferi yapıldı, embriyolog transfer sabahı aradı, 5 adet hepside çok iyi kalite embriyo var dedi, bu yüzden 1 tane transfer edeceğiz. Kliniğe gittik, 5 değil 4 adet iyi kalite klmıştı. Yani transfer saatim 1 saat önce olsaydı ve o embriyo seçilseydi transfer sonrası tutunmadan bölünmesi duracaktı belkide.

Bu konularda 1 saat sonrasına bile garanti verilmiyor. Belki laboratuvar ortamında bölünemeyen embriyo doğal ortamında hızlıca gelişim göstermiştir. Doğal gebeliklerde nasıl ilerliyorsa bundan sonrası da öyle ilerleyecek sende.

Tesekkurler kizlar. Insallahhhh pozitiftir sonuc. Pazartesiyi iple cekiyorum <3
Ayy, hayırlısı olsun senin için de :)
Yelek’cim bence gününe ve sayısına takılma hiç. Allah ol deyince oluyor biliyoruz hepimiz. Bende 5. gün transferi yapıldı, embriyolog transfer sabahı aradı, 5 adet hepside çok iyi kalite embriyo var dedi, bu yüzden 1 tane transfer edeceğiz. Kliniğe gittik, 5 değil 4 adet iyi kalite klmıştı. Yani transfer saatim 1 saat önce olsaydı ve o embriyo seçilseydi transfer sonrası tutunmadan bölünmesi duracaktı belkide.

Bu konularda 1 saat sonrasına bile garanti verilmiyor. Belki laboratuvar ortamında bölünemeyen embriyo doğal ortamında hızlıca gelişim göstermiştir. Doğal gebeliklerde nasıl ilerliyorsa bundan sonrası da öyle ilerleyecek sende.
evet, öyle olacak.. ama bakalım ne olacak... merak, heyecan ve korku karışık bekliyorum. Haftaya perşembe günü öğrenicez.

Evet canım daha önceki tedaviden kalmıştı. İlk gün dondurduklarını öğrendiğimde ben de çok yıkılmış ve üzülmüştüm. Doktora sordum; Almanya’nın yasaları böyle imiş. Her canlıya yaşama şansı veriyorlarmış ayırt etmeden. Öyle mi gerçekten? Sen hangi ülkedesin?

Evet canım bende Almanya’dayım. Ve tüp bebeği burada yaptırma nedenlerimden birisi bu. Bende en başta ilk bunu sordum, embriyo atılmasını veya başarı şansı artsın diye hepsinin döllendirilmesini istemedim. Benden çok yumurta toplanmıştı, 21 tane, en başta 7 tane donduruldu hemen, 8 tane ile devam ettik. Şimdi sürekli kafamda dondurulmuş embriyoları ne yapacağımız var :KK43: Bu hamilelik sağlıkla devam ederse sanırım sonrasında transfer yaparım hemen...

Hangi eyalettesin sen?

Herhalde ben yanlis anladim canim. Bana cizelgeyi verdiginde adetimi bekliyecekmiyiz diye sormustum hayir demisti. Ben de adet olmayacagim sanmistim. Ben dogum kontrol haplarinin 21 gunluk kullanimdan sonra 1 hafta icinde adet getirttigini biliyordum ama Demek ki kac gun kullandigimiz onemli degilmis Ben biraktigim zaman hemen adetim geliyor. Onlar da cizelgeyi Ona gore hazirlamislar herhalde.
bu konuda hic arastirmamistim canim oyleyse normal Benim degerim. Cizelgeye gore yarin artiyor ilaclar ama telefon bekliyorum kan sonucuna gore baslarsin dedi.
Hadi bakalım başlıyorsun hayırlısıyla inşallah. Kan sonucu gelince yaz bizede .
Rahim kalınlığı hakkında bende hiç bilmiyorum kaç olmalı progesteron değeri oluyor sanırım .ilk kanntestimde söylemişlerdi banada öncesinde hiç bilgi vermiyor burdaki klinikler .ilk test günümde 63 gibi bisey çıkmıştı sanirum .

Merhaba,
Pozitif dusun su an cok erken endise etmek icin. Baska seylere konsantre olmaya calis. Sevdigin seyleri yap, televizyonda seni gulduren biseyler izle. Kafani bosalt. Insallah cok guzel olur sonucu.

Dilancim, rahim kalinligini niye ve nasil olcuyorlar. Transfer icinmi hazirliyorlar?

Hadi bakalım başlıyorsun hayırlısıyla inşallah. Kan sonucu gelince yaz bizede .
Rahim kalınlığı hakkında bende hiç bilmiyorum kaç olmalı progesteron değeri oluyor sanırım .ilk kanntestimde söylemişlerdi banada öncesinde hiç bilgi vermiyor burdaki klinikler .ilk test günümde 63 gibi bisey çıkmıştı sanirum .
@dennisgo Blablup Blablup kizlar henuz aramadi hemsire ama 1 saat icinde arar. Transfer icin 9 -14 dk n ideali rahim kalinliginin. Progesterone farkli canim. Senin 63 cikmasi progesterone degerinin iyi oldugunu gosteriyor sen fitil mi kullanmistin? Kacinci haftada biraktin?

Dilancim, rahim kalinligini niye ve nasil olcuyorlar. Transfer icinmi hazirliyorlar?
ultrason a bakarak olcuyorlar evet bugun itibari ile transfer hazirligina basliyorum. Diger kizlar da sormustu unuttum cevaplamayi kontroller haftalik olacak. Subat 28 , Mart 6-11 kontrollerim var .

@dennisgo Blablup Blablup kizlar henuz aramadi hemsire ama 1 saat icinde arar. Transfer icin 9 -14 dk n ideali rahim kalinliginin. Progesterone farkli canim. Senin 63 cikmasi progesterone degerinin iyi oldugunu gosteriyor sen fitil mi kullanmistin? Kacinci haftada biraktin?

ultrason a bakarak olcuyorlar evet bugun itibari ile transfer hazirligina basliyorum. Diger kizlar da sormustu unuttum cevaplamayi kontroller haftalik olacak. Subat 28 , Mart 6-11 kontrollerim var .

Dilan’cım senin genetik test ne zaman yapılacak? Hemen transferden önce mi oluyor? Bir daha dondurulmuyor değil mi?

Evet canım bende Almanya’dayım. Ve tüp bebeği burada yaptırma nedenlerimden birisi bu. Bende en başta ilk bunu sordum, embriyo atılmasını veya başarı şansı artsın diye hepsinin döllendirilmesini istemedim. Benden çok yumurta toplanmıştı, 21 tane, en başta 7 tane donduruldu hemen, 8 tane ile devam ettik. Şimdi sürekli kafamda dondurulmuş embriyoları ne yapacağımız var :KK43: Bu hamilelik sağlıkla devam ederse sanırım sonrasında transfer yaparım hemen...

Hangi eyalettesin sen?
Ben Berlin’detim.. sen? Eyaletlerin de yasaları değişiklik gösteriyor mu? Ama dondurulmuşların bi 4 -5. günde dondurulmaşarını isterdim ben. Zaten gelişemeyen gelişemiyor. En azından gelişim gösterenler dondurulurdu. Onlar transfer edilirdi.
Mesela geçen tedavide benim hamilelik değerim 3 kere arttı, heveslendik sonra kesenin içinde bebek gelişmedi. Öyle olunca da kötü oluyor :KK43:

Siz de kardeş yaparsınız dondurulmuşlardan.

Back
X