- 24 Ağustos 2017
- 2.345
- 3.703
- 133
- 41
- Konu Sahibi Hurihuri2013
- #9.321
ben de opu dan sonra antibiotic kullanmistim. Bugun ne icin kan aldilar canim? Yarin insallah kaliteli yumoslarin toplanacak canim. Stres yapilacak bir sey yok cok basit bir islem.Geçen ay çatlamaması için iğne vururken çatladı ya. Çatlatma iğnesiyle kesinlikle çatlar gibi bir fikir oluştu. Aslında doktor neden iğneye rağmen çatladığını anlattı ben de ikna oldum. Ama yumurtlama ağrısı başlayınca unutuyorum söylenenleri :)
Şu an daha iyiyim ama saol.. ayrıca kaygı duysam ne olacak ki? Şu akacak yolunu bulacak en iyisi sakin kalabilmek.
Yarın 7;30 da hastanede olacağım sanırım 8;30 gibi toplanır. Sonrasında 3 gün antibiyotik kullanacakmışım. Test tarihine kadar sabah, öğlen, akşam progestan.. hamilelik olursa progestan devam edecekmiş. Kaçıncı gün embriyosu transfer edileceği de 2. Gün belli olacakmış. Cuma ya da Pazar transfer olacak herşey yolunda giderse.
Sen ne yaptın konuşabildin mi canım.
canim ben den transfer sonrasi 3-9-11-13-20. Gunler kan istemislerdi.Bir ilginçlik daha söyleyeyim yumurta toplamadan sonraki planda 2 kan testi görünüyor. 18 Mart ve 21 Mart Günlerde. Ama dediler ki ilk kan verdiğinizde arayıp sonuç almayacaksınız, 21 Mart’ta öğreneceksiniz. Yani ikinci test değer katlanıyor mu diye anladım. Ama neden ilkinde öğrenemiyorum saçma değil mi :)

sigorta da ariyor sana sorular soruyor gercekten yapilmali ameliyat diye. Bir de hastane de imza attiriyorlar ameliyat olmayi kabul ettigine dair. Anestezi dr da imza aliyor. Cok buyuk bir dr hatasi olmadigi surece hastane artik kendi tedbirini aliyor. 6 ay baya uzun sure insallah bir sorun gozukmez de en yakin zaman da baslarsin canim. Beklemen gerekirse de moralini bozma hayirlisi ile sonu guzel olur ve bebisine kavusursun canim. Smoothie tarifleri cok guzel ben de kaydettim. Sagol bizler ile paylastigin icin.Bu konularda biz avrupalilardan daha rahatiz canim. her türlü opersyon öncesi burada sakinlestirici hap veriliyor. Operasyon icin gün aldiktan sonra sana kalin bir dosyada anestezi ve olacagin operasonla ilgili uzuuun uzuuun bilgileri veriyorlar, o gun neler yapilacak detayli yazili oluyor, o sakinlestirici hapada pembe hap diyorlar :) Ameliyathane katina su saatte giris yapin ve hemsireden pembe hapinizi alin gibi birsey zayiyordu bende :)
Avrupalilarda kesili ameliyat bizdeki gibi kolay olmuyor, ameliyatin tibbi olarak kesin gerekliliüi yoksa adam yaralamaya giriyor islem :) Sezeryani da o nedenle yapmiyorlar gercekten gerekmiyorsa.
Ben once tanisal histereskopi isteyecegim, klinikte o yapilabiliyor, eger doktor birsey gorurse, hastahaneye sevk olacatir. Oradanda randevu almak kim bilir ne kadar surer, acil bir islem degil cunku... Yani eger doktor birsey gorurse, ben en az 6 ay var daha transfere diye dusunuyorum...