Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Kizlar transfere girmeden once fitili yapip mi gittiniz? Yoksa transferden sonra eve geldiginizde mi yaptiniz?
Bana opu sonrasını anlatırken progestan günde üç kez dendi transfere gelirken kesin demedi. Bilmiyorum transfer günü verirken mi söylüyorlar ama şimdilik kullandıracaklar gibi duruyor.

Evet canım. Sürpriz bebek olduğu için gerçekten her anını harika yaşadım. Kaygı yapmaya zamanımız olmadı. Çok şükür geçmiş 6 seneye baktığımda kendimi çocuktan dolayı yorgun, bakımsız falan hissetmedim hiç. Düzenli uyudu, yedi... Yaşına göre hep çok akıllı mutlu bir çocuk kızım, ağlaması bile sayılıdır :) 2. de bunların acısı çıkmaz inşallah :))) 3. olmayacağına eminim artık eşimin hafızasını falan yitirmesi lazım.
3. Bebek eşimin ısrarıyla oldu diyeceğin bir noktaya geliyormuşsunuz bir de :) ne kadar şaşırırsın kimbilir. Evinizde sakin bir ortam varsa, tonunuz alçalsa bebek etkilenip sakin oluyor diyorlar ama her zaman doğru mu bilmiyorum.

Benim korkum diyordum ya küfür falan edersem valla çok kötü olurdu :)
Ben kadın ameliyat dediğinde Fransızca küfür etmiştim kısık sesle istemsizce..bana narkoz gerekmiyor demek ki küfür için. Çok saçma bir ortam oldu, Fransızca bilmiyorum ama küfür ediyorum. Üstelik anlayacağı şekilde. Eşim de bari Türkçe edeydin dedi direk :)

Canım transferden 3 gün önce fitile başladım ben, ama transfer sabağı kullanmadan gelin dediler. Transfer sonrasında doktor eve gidince fitile geri başlayın dedi.
Sagol canim , Ben de o sekil de tahmin ettim ama emin olmak icin pazartesi dr a soracagim.
Bana opu sonrasını anlatırken progestan günde üç kez dendi transfere gelirken kesin demedi. Bilmiyorum transfer günü verirken mi söylüyorlar ama şimdilik kullandıracaklar gibi duruyor.
canim seni transfere cagirdiklarinda bunu sor. Ben genelde forumlarda fitilin transferden sonra yapildigini okudum.

Kizlar transfere girmeden once fitili yapip mi gittiniz? Yoksa transferden sonra eve geldiginizde mi yaptiniz?
Canım ben progestanı transfer öncesinde hap şeklinde alıyordum. Transfer günü doktorum dedi ki; fitil olarak daha iyi o şekilde yap. Ama dolayısıyla transfer günü sabah hap olarak almıştım. Bir öncekinde tedavimde de fitili transferden sonra verdiler. O taze transferdi.

Sagol canim , Ben de o sekil de tahmin ettim ama emin olmak icin pazartesi dr a soracagim.
canim seni transfere cagirdiklarinda bunu sor. Ben genelde forumlarda fitilin transferden sonra yapildigini okudum.
sorayım canım. Belki bana da transfer sonrası diyecekler.. bu fitilin saatleri önemli değil herhalde değil mi? İğneler gibi her akşam aynı saatte olması gerekmiyordur tahminimce

Canım ben progestanı transfer öncesinde hap şeklinde alıyordum. Transfer günü doktorum dedi ki; fitil olarak daha iyi o şekilde yap. Ama dolayısıyla transfer günü sabah hap olarak almıştım. Bir öncekinde tedavimde de fitili transferden sonra verdiler. O taze transferdi.
Sagol canim . Benim taze transferde transferden 3 gun once igneye baslamistim. Simdi de 6. Gun onceden fitil ve igneye baslamis olacagim. Canim dualarim senin ile yarin insallah icinin rahat edecegi bir rakam gorursun. Sonuc cikar cikmaz yaz bize.
sorayım canım. Belki bana da transfer sonrası diyecekler.. bu fitilin saatleri önemli değil herhalde değil mi? İğneler gibi her akşam aynı saatte olması gerekmiyordur tahminimce
bana fitil icin sabah 7 aksam 10 da yapabilirsin dedi. Ama yarin gidip Sabah 10 aksam 11 de yapabilirmiyim diye soracagim? Buyuk ihtimal sorun olmaz.

Keske hatirlasam soyadini veya nereyi tarif ettigini, asla gecmem oradan :) Direk komsu degildi onu hatirliyorum ama yakin bir mahelle gibi tarif etmisti sanki. Benim zaten bu surecte en dikkat ettigim sey biraz ozel hayatin, bilgilerin korunmasidi. En savunmasiz kisminda patavatsiz komsu cikti karsima :) Gunahini almayim, adamcagiz esprili, arkadasca yaklasti, beni rahatlatmak icin odadakilere de komsuma en guzel uyutan kokteylimi yapicam falan diyordu ama ben soktan cikamadim :)

Her insan cocuk istemek zorunda degil zaten canim, kimisi hic istemez, kimine 1 cocuk yeter. Herkes üremek icin evlenmiyorki. Her cocuk yapanda zaten anne baba olamiyor. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Amin canım.
Biz ikimizde evlendigimiz günden beri hep çocuk istedik insan saniyor ki evlenir nevlenmez hemen olacak .Nasip kısmet herşey nasip olmamıştı. Benim eşimin istememe sebebi uğraşmak istemiyordu ve benim acı çekmemi istemiyordu. Şimdi o kadar çabuk kabullendiki benden çok dikkat ediyor herşeye.bi defa lekelenmem oldu benden çok üzülüyordu bisey olursa ben katlanamam seni dusunemiyorum dedi .
Şimdide aklımda olmayanı o sokuyor :) çok tatlı yeme bebek çok oynamasın diyor niye dedim kordonu var bi tarafına dolar diyor :) çok hareket etme rahatsız olmasın diyor:) şimdiden babalık havasına girmiş.

Hap guzelmis ya keske hep oyle alsak. Fitilde ignede sec beyan al seklinde. Al birini vur otekine.

Amin canım.
Biz ikimizde evlendigimiz günden beri hep çocuk istedik insan saniyor ki evlenir nevlenmez hemen olacak .Nasip kısmet herşey nasip olmamıştı. Benim eşimin istememe sebebi uğraşmak istemiyordu ve benim acı çekmemi istemiyordu. Şimdi o kadar çabuk kabullendiki benden çok dikkat ediyor herşeye.bi defa lekelenmem oldu benden çok üzülüyordu bisey olursa ben katlanamam seni dusunemiyorum dedi .
Şimdide aklımda olmayanı o sokuyor :) çok tatlı yeme bebek çok oynamasın diyor niye dedim kordonu var bi tarafına dolar diyor :) çok hareket etme rahatsız olmasın diyor:) şimdiden babalık havasına girmiş.

Evet, cocugunun olmasi fikri baya korkutucu heralde, ama sonra varligini ogrenip kabullenince deli divane oluyorlar. Zaten en korumaci, dikkatli ve ozen gosteren ebeveynler genelde bu karari zor almis olanlar oluyor benim gozlemlerime gore...

Ben 1-2 saat erken veya gec yapmistim canim. Doktor ayni saatte dememisti, sabah ogle aksam dedi sadece. Ama ilk saatlerini ayarlarken, oglen ve aksam saatlerini evde oldugun saatlere denk getir bence, ben 9-15-21 saatlerinde yapmistim, ama bir daha olsa 2 saat daha gece cekerim cunku saat 15:00 te hep evde olup yatamiyorsun. Veya aksam 21 den sonra 1 saat yatmak zor oluyor, tam ertesi gune canta, cocuga kiyafet utu camasir vs saatleri benim :)

3. Bebek eşimin ısrarıyla oldu diyeceğin bir noktaya geliyormuşsunuz bir de :) ne kadar şaşırırsın kimbilir. Evinizde sakin bir ortam varsa, tonunuz alçalsa bebek etkilenip sakin oluyor diyorlar ama her zaman doğru mu bilmiyorum.

O mümkün degil iste :) Bence bebegin sakinligi karakter meselesi, benim kizim sessiz sakin kosede oynayan bir cocuk degil ama gurultucu, sebepsiz aglayan, huysuzluk yapan cocukta degil. Cok aktif ama kurallarimizi, rutinimizi biliyor. Dogdugundan itibaren besigine yatirip sirtini pispis yaprak kendi uyumaya alistirdik, yemek konusunda da taviz vermedik. Kar kis soguk demeden gunde belirli bir sure temiz havada gezdi, banyosunu yapti. Rutini olmasi cok onemli bence. Onun disinda zaten evde ilgi odagi, cok sevildigini ona zaman ayrildigini bilerek buyudu. Bir cocuk tok ve dinlenmisse, kendini guvenli hissettigi bir ortamda buyuyorsa bence bir zorlugu olmuyor. Ama bunu 1 cocuk deneyimi ile soyluyorum :)

Bu seferki Planda Intralipid var, o yüzden biraz stressliyim, ama yok ya sakin kalacagim, elimde olan birsey yok, hayirlisi nezamansa ozaman gelsin insallah :) :) Hayat iste, bu ay gelsin diye beklerim, öbür ay gelmesin diye,, allahim hepimizin yüzünü en yakin zamanda güldürsün insallah,, Benim Transfer Istanbulda olacagi icin, herseyi planlamam gerekiyor, Calisiyorum, is yerimden Izin almaliyim felan felan, yani ayni sehirde olsaydi belki daha kolaydi,, ama cok sükürkü Bir Sansimiz var

Back
X