Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Kizlar sizde mesela ne gibi Testler yapildi? Bana doktorum hicbir test yapmadan ilaclari veriyor, yani Hormonlara felan bakildi ama baska birsey yapilmadi, soruyorum belki baska problem vardir neden bakilmiyor diye, bana söyledigi, ben olabilecek bütün sorunlara karsi sana ilaclarini veriyorum diyor, internetden arastirdim gercekten bana verdigi ilaclar cogu kisinin kullandigi ilaclar cikiyor. Bizim tüpbebek denememizin tek sebebi Tasiyicilik durumu. Ha bide ikimizinde Chromosomlarina bakildi normal cikti. Bazen düsünmeden duramiyorum, anliyordunuz beni degilmi
Canım bana taze tedavi zamanındayken testler yapılmıştı. Hormon testleriydş diye hatırlıyorum ama diğerlerini bilmiyorum. Genetik bir hastalık taşıyomuyuz diye de bakıldı. Yani dna ve gen testi de yapıldı. Ama o ne işe yaradı, ne faydası oldu bilmiyorum.

Ben de şeyi merak ediyorum. Kromozom bozukluğu gibi şeyler belli oluyor mu testle?

DilanBoran DilanBoran Allahim insallah Hepimizin kucaklarini doldurur en kisa zamanda, Amin
Amin insallah canim.🤲🤲
DilanBoran DilanBoran suan nasil mutlu oldum, nasil sevindim, anlatamam. Kizimi kucagima alip dans ettim dilan teyzen hamile diye. Cok cok cok mutlu oldum. 🥰🥰🥰🥰 tosuncuk pasa geliyor yazmisin, cinsiyet neden belli onu kacirdim 🙃

Simdi artik bol bol dinlenmeli, sana az biraz bulanti diliyorum :) o bulanti bile insani öyle bi mutlu ediyorki anlatamam 🥰🥰
Masallah prensesime🧿. Sagol canim kurtaj dan sonra hep bugunlerin hayalini kurdum tekrar baslayayip yine hamile kalmak ve bu sefer kucagimda gorebilmek icin. Cok sukur bugunume. Ben embriolarimi genetik teste gonderdim canim. Burada genetikten gelen embrionun cinsiyeti belli oluyor, dr lar soyluyorlar cinsiyetlerini. Benim sadece oglusum saglam geldi. Allah in izni ile de insallah onu kucagimda gorurum. 🤲🤲🧿
Canım bana taze tedavi zamanındayken testler yapılmıştı. Hormon testleriydş diye hatırlıyorum ama diğerlerini bilmiyorum. Genetik bir hastalık taşıyomuyuz diye de bakıldı. Yani dna ve gen testi de yapıldı. Ama o ne işe yaradı, ne faydası oldu bilmiyorum.

Ben de şeyi merak ediyorum. Kromozom bozukluğu gibi şeyler belli oluyor mu testle?
Genetik test te herhangi bir hastaligin var mi diye bakiyorlar. Esin ile ayni ciddi hastaligi tasiyorsaniz genetik test oneriyor dr lar. Kromozom testi farkli oluyor. Kromozom sayin dr mu diye bakiyorlar.

Amin insallah canim.🤲🤲
Masallah prensesime🧿. Sagol canim kurtaj dan sonra hep bugunlerin hayalini kurdum tekrar baslayayip yine hamile kalmak ve bu sefer kucagimda gorebilmek icin. Cok sukur bugunume. Ben embriolarimi genetik teste gonderdim canim. Burada genetikten gelen embrionun cinsiyeti belli oluyor, dr lar soyluyorlar cinsiyetlerini. Benim sadece oglusum saglam geldi. Allah in izni ile de insallah onu kucagimda gorurum. 🤲🤲🧿

Genetik test te herhangi bir hastaligin var mi diye bakiyorlar. Esin ile ayni ciddi hastaligi tasiyorsaniz genetik test oneriyor dr lar. Kromozom testi farkli oluyor. Kromozom sayin dr mu diye bakiyorlar.
Mesela öyle bir şeyi be zaman gerekli görüyorşar kş? Bize yapılmadı.

Mesela öyle bir şeyi be zaman gerekli görüyorşar kş? Bize yapılmadı.
Bir kac defa dusuk yaptiktan sonra bakiyorlar. Ilk basta yapilan bir sey degil. Bana da baslarken yapmamislardi hatta dr a embrilolari genetige ginderelim mi dedigimde gerek yok demisti. Ben kurtajdan sonra bebegi patoloji ye gindermistim bebek te kromozom fazlaligi cikinca bizden de test istediler.

Bir kac defa dusuk yaptiktan sonra bakiyorlar. Ilk basta yapilan bir sey degil. Bana da baslarken yapmamislardi hatta dr a embrilolari genetige ginderelim mi dedigimde gerek yok demisti. Ben kurtajdan sonra bebegi patoloji ye gindermistim bebek te kromozom fazlaligi cikinca bizden de test istediler.
Anladım canım, sağol.
Benim hala az da olsa korkularım var da...

Kizlar, düsününce öyle karisik ve sadece Allahim mucizesi, Anne Babanin Kromozomlari iyi olur ama döllenme sirasinda emrbyoda Kromozom problemi cikabiliyormus malesef
Biraz can sihintisiyla dolu bir Haftasonu gecirdim, kendimce paniklendim üzüldüm agladim, belkide ilaclarimin yan etkisi, estrafem sanirim bende biraz yan etki yapiyor, ve asiri derecede geceleri terleme yapiyor, normalde hic terleyen birisi deglimdir :( Insallah sifa olur ne diyeyim

Kizlar, düsününce öyle karisik ve sadece Allahim mucizesi, Anne Babanin Kromozomlari iyi olur ama döllenme sirasinda emrbyoda Kromozom problemi cikabiliyormus malesef
Biraz can sihintisiyla dolu bir Haftasonu gecirdim, kendimce paniklendim üzüldüm agladim, belkide ilaclarimin yan etkisi, estrafem sanirim bende biraz yan etki yapiyor, ve asiri derecede geceleri terleme yapiyor, normalde hic terleyen birisi deglimdir :KK43: Insallah sifa olur ne diyeyim
Ne oldu ki canım? Niye panikledin ağladın?

ja bende bu tedavide extra Serum ve Neupogen ignesi ni denemek istedi doktor, ve ignenin birisi rahim icine yapilirsa iyi olur dediydi, ve Doktorkontrollunde rahim icine giremedi yapamadi, oda beni üzdü hani daha iyi olur denildi ve yapilamadigi icin üzüldüm :( sonra kendi kendimi rahatlatmaya calistim, doktorumda Göbekten yaparsin dedi, zaten 3 kez göbekten olacakti, artik 5 kez göbekten yapilir dedi, zaten garantisi yok bakalim deniyoruz :) ama bugun daha iyiyim, kabullendim sadece göbekten kullanacagim, zaten ilk tedavimde hic kullanmamistim yine tutmustu, Insan birkez düsük yasayinca yine ayni korkulari isteer istemez yasiyor, hissediyor,, ama düsügün sanirim en büyük sebebi emrbyonun kendi kalitesi,, kendime ben saglikli bir insanim, hamile kalamamak icin hicbir sebebim nedenim yok diye güzel güzel ögüt veriyorum :KK28::KK28::KK28:

ja bende bu tedavide extra Serum ve Neupogen ignesi ni denemek istedi doktor, ve ignenin birisi rahim icine yapilirsa iyi olur dediydi, ve Doktorkontrollunde rahim icine giremedi yapamadi, oda beni üzdü hani daha iyi olur denildi ve yapilamadigi icin üzüldüm :KK43: sonra kendi kendimi rahatlatmaya calistim, doktorumda Göbekten yaparsin dedi, zaten 3 kez göbekten olacakti, artik 5 kez göbekten yapilir dedi, zaten garantisi yok bakalim deniyoruz :) ama bugun daha iyiyim, kabullendim sadece göbekten kullanacagim, zaten ilk tedavimde hic kullanmamistim yine tutmustu, Insan birkez düsük yasayinca yine ayni korkulari isteer istemez yasiyor, hissediyor,, ama düsügün sanirim en büyük sebebi emrbyonun kendi kalitesi,, kendime ben saglikli bir insanim, hamile kalamamak icin hicbir sebebim nedenim yok diye güzel güzel ögüt veriyorum :KK28::KK28::KK28:
Ah canım, işte hep o travmalar..
Bende de var aynı korkular.. ben de kimyasal gebelik yaşamıştım ilk tedavimde. Şimdi hamile kaldım seviniyorum ama kendimi hep dizginlemek zorunda kalıyorum.
Hep eski yaşadıklarımız da aklımıza geliyor.
Ama her yeni gün yeni bir şey diye düşünelim. Hiç bir zaman aynı günü tekrar yaşamıyorsak, aynı olayı da yaşayacağız diye bir şey yok.
Durumlar farklı... Rahat olmaya çalış canım. Kendini rahatlatan şeyler yap, seveceğin, hoşuna gidecek şeyler yap. Keyif alacağın şeyleri düşün, seni rahatlatan şeyleri düşün bul, onları yap.

ahim icine giremedi yapamadi, oda beni üzdü hani daha iyi olur denildi ve yapilamadigi icin üzüldüm :KK43: sonra kendi kendimi rahatlatmaya calistim, doktorumda Göbekten yaparsin dedi, zaten 3 kez göbekten olacakti, artik 5 kez göbekten yapilir dedi, zaten garantisi yok bakalim deniyoruz :) ama bugun daha iyiyim, kabullendim sadece göbekten kullanacagim, zaten ilk tedavimde hic kullanmamistim yine tutmustu, Insan birkez düsük yasayinca yine ayni korkulari isteer istemez yasiyor, hissediyor,, ama düsügün sanirim en büyük sebebi emrbyonun kendi kalitesi,, kendime ben saglikli bir insanim, hamile kalamamak icin hicbir sebebim nedenim yok diye güzel güzel ögüt veriyorum :KK28::KK28::KK28:

Bahar`cim lutfen kaygilanma, eger o igne yapilsaydi da gebelik garanti degildi, yapilmadigi icinde transfer basarisiz olacak degil. Herseyin sende bittigine inandir kendini lutfen, bu defa hazirim, hersey yolunda gidecek, su tarihte pozitif kan testi sonucu alacagim diye dusun. Kotuye odaklaninca strese giriyor ve sansimizi azaltiyoruz. Suanda tedavin belli, ilac protokolun belli, bunlar degismeyecek, transfer tarihine de az kaldi, tek yapman gereken kendini manevi olarak hazirlamak. Ozellikle geceleri guzel seyler dusun, uyumadan eglenceli seyler izle, cocuk esyalari bak veya seni ne mutlu ediyorsa onu yap iste :) ama kendini hazirla lutfen! 2 gundur seni cok kaygili goruyorum. Guzel haber alacaksin cok yakinda! Kaygilanacak birsey yok Allahin izniyle <3

Ah canım, işte hep o travmalar..
Bende de var aynı korkular.. ben de kimyasal gebelik yaşamıştım ilk tedavimde. Şimdi hamile kaldım seviniyorum ama kendimi hep dizginlemek zorunda kalıyorum.
Hep eski yaşadıklarımız da aklımıza geliyor.
Ama her yeni gün yeni bir şey diye düşünelim. Hiç bir zaman aynı günü tekrar yaşamıyorsak, aynı olayı da yaşayacağız diye bir şey yok.
Durumlar farklı... Rahat olmaya çalış canım. Kendini rahatlatan şeyler yap, seveceğin, hoşuna gidecek şeyler yap. Keyif alacağın şeyleri düşün, seni rahatlatan şeyleri düşün bul, onları yap.

yelek`cim sende guzel haberi aldigindan beri rahatlayamadin :( seni cok iyi anliyorum, hep icimizde bir suphe kaliyor maalesef. Bilmiyorum seni rahatlatir mi ama; bu yasadigin kaygilari akli basinda olan her hamile kadin yasiyor. Kimsenin hamileligi gulluk gulistanlik gecmiyor inan. Zaten hamileligi ogrenir ogrenmez internetten arastirmaya ogrenmeye basliyoruz, olasi gebelik problemlerini de ogrendikce aklimizin bir kosesinde hep "ya bende yasarsam" oluyor. Inan bu kaygilari yasamadan doguran kadin yok :) Annelerin kaygilari hic bitmiyor, seninde oyle olacak, dogduktan sonra da aylarca nefesini dinleyeceksin. Bu kaygilar hamileligine sevinmeni engellemesin, tadini cikar en guzel donemlerinin. Bunlar yuzunden hem depresif kalsaydik, annelerin yuzu hic gulmezdi :) Zamanla sende alisacaksin yeni ruh haline, bununla yasamayi ogreneceksin.

Tesekür ederim kizlar, bugun daha iyiyim :) Ve bugun hatta Istanbul icin ucak biletini aldik, biliyorsunuz benim asil tedavim Istanbulda oluyor, PID yaptirdigmiz icin ve transfer icinde yine istanbula ucmaliyiz, bu Persembe belli olacak Rahim kallinligi ve Progesteron, ve ona göre en erken Sali Transfer olur demisti, veya 1-2 gün gec de olabilir demisti,, ama biz bugunden biletimizi aldik hayirlisiyla olucak insallah Transfer, eger bir aksilik cikarsa veya progesteron cok yüksek cikarsada artik kismet tatil yapip geliriz, birgüzel gezeriz tozariz kafamiz dagilir :halay::halay:
Ama ben inaniyorum hicbir aksilik cikmiycak ve yumoslarimizi alip gelecegiz insallah:anneadayı::anneadayı::anneadayı:

Tesekür ederim kizlar, bugun daha iyiyim :) Ve bugun hatta Istanbul icin ucak biletini aldik, biliyorsunuz benim asil tedavim Istanbulda oluyor, PID yaptirdigmiz icin ve transfer icinde yine istanbula ucmaliyiz, bu Persembe belli olacak Rahim kallinligi ve Progesteron, ve ona göre en erken Sali Transfer olur demisti, veya 1-2 gün gec de olabilir demisti,, ama biz bugunden biletimizi aldik hayirlisiyla olucak insallah Transfer, eger bir aksilik cikarsa veya progesteron cok yüksek cikarsada artik kismet tatil yapip geliriz, birgüzel gezeriz tozariz kafamiz dagilir :halay::halay:
Ama ben inaniyorum hicbir aksilik cikmiycak ve yumoslarimizi alip gelecegiz insallah:anneadayı::anneadayı::anneadayı:
Aynen canim hep pozitif dusunmeye calis. Bir kere hamile kalmissin ignesiz Allah in izni ile tekrar kalirsin. Transfer den kac gun sonra doneceksiniz?

Bahar`cim lutfen kaygilanma, eger o igne yapilsaydi da gebelik garanti degildi, yapilmadigi icinde transfer basarisiz olacak degil. Herseyin sende bittigine inandir kendini lutfen, bu defa hazirim, hersey yolunda gidecek, su tarihte pozitif kan testi sonucu alacagim diye dusun. Kotuye odaklaninca strese giriyor ve sansimizi azaltiyoruz. Suanda tedavin belli, ilac protokolun belli, bunlar degismeyecek, transfer tarihine de az kaldi, tek yapman gereken kendini manevi olarak hazirlamak. Ozellikle geceleri guzel seyler dusun, uyumadan eglenceli seyler izle, cocuk esyalari bak veya seni ne mutlu ediyorsa onu yap iste :) ama kendini hazirla lutfen! 2 gundur seni cok kaygili goruyorum. Guzel haber alacaksin cok yakinda! Kaygilanacak birsey yok Allahin izniyle <3
Ne güzel yazmışsın, ne güzel bir destek:) belki transferi yapılınca içi ılınıverir:)
yelek`cim sende guzel haberi aldigindan beri rahatlayamadin :KK43: seni cok iyi anliyorum, hep icimizde bir suphe kaliyor maalesef. Bilmiyorum seni rahatlatir mi ama; bu yasadigin kaygilari akli basinda olan her hamile kadin yasiyor. Kimsenin hamileligi gulluk gulistanlik gecmiyor inan. Zaten hamileligi ogrenir ogrenmez internetten arastirmaya ogrenmeye basliyoruz, olasi gebelik problemlerini de ogrendikce aklimizin bir kosesinde hep "ya bende yasarsam" oluyor. Inan bu kaygilari yasamadan doguran kadin yok :) Annelerin kaygilari hic bitmiyor, seninde oyle olacak, dogduktan sonra da aylarca nefesini dinleyeceksin. Bu kaygilar hamileligine sevinmeni engellemesin, tadini cikar en guzel donemlerinin. Bunlar yuzunden hem depresif kalsaydik, annelerin yuzu hic gulmezdi :) Zamanla sende alisacaksin yeni ruh haline, bununla yasamayi ogreneceksin.
Sağolasın canım... ya bebeğin kalbini dinlediğim gün bile bir arkadaşım 3 defa gebeliğinin sona erdiğini anlattı. Durumumu da biliyor. Ne bileyim, ben olsam anlatmazdım. Anlatacak bu zamanı mı buldu ya da.. anlatırken de çok şaşırdım. Yok artık neden anlatıyor ki dedim. Ama demek ki konuşacak kşmsesi yok benş buldu diye susturmadım da.

Başka bir arkadaşım başka bir şey yaşadı. Şimdi yazıp da negatif enerji vermek istemiyorum size. Eczaneden iğne almaya gittim orada da benzer problemli biri eşi için gelmişti. Eczacıyla muhabbet ettiler derken içim şişti.

Ama çok teşekkür ederim. Yazdıkların çok rahatlatıcı canım.. artık farklı bşr boyuttayım. Normal hamilelik yaşıyorum sanırım.

Senin nasıl gidiyor?

Harika canım:) çok sevindim, güzel hissetmene. Kendini iyi hissetmediğinde bize yazabilirsin. Bizi bizden daha iyi anlayan çok az oluyor.

Aynen canim hep pozitif dusunmeye calis. Bir kere hamile kalmissin ignesiz Allah in izni ile tekrar kalirsin. Transfer den kac gun sonra doneceksiniz?
Normalde Adetimin 18ci gününde Transfer yapicak, ve bu 2.4 Sali gününe denk geliyor, eger Rahim kalinligi istedigi gibi olmazsa ilaclarla 1-2 gün daha devam ettircekmis, bizim Dönüsümüz Cumartesi günü, yani Sali günü Transfer olursa 4 gün daha Istanbuldayiz, eger Carsamba Persembe olursa ozaman 2 - 3 Gün sonra, veya biletimi yeniden alirim

Ne güzel yazmışsın, ne güzel bir destek:) belki transferi yapılınca içi ılınıverir:)

Sağolasın canım... ya bebeğin kalbini dinlediğim gün bile bir arkadaşım 3 defa gebeliğinin sona erdiğini anlattı. Durumumu da biliyor. Ne bileyim, ben olsam anlatmazdım. Anlatacak bu zamanı mı buldu ya da.. anlatırken de çok şaşırdım. Yok artık neden anlatıyor ki dedim. Ama demek ki konuşacak kşmsesi yok benş buldu diye susturmadım da.

Başka bir arkadaşım başka bir şey yaşadı. Şimdi yazıp da negatif enerji vermek istemiyorum size. Eczaneden iğne almaya gittim orada da benzer problemli biri eşi için gelmişti. Eczacıyla muhabbet ettiler derken içim şişti.

Ama çok teşekkür ederim. Yazdıkların çok rahatlatıcı canım.. artık farklı bşr boyuttayım. Normal hamilelik yaşıyorum sanırım.

Senin nasıl gidiyor?
Negatif haberler bizleri cok etkiliyor. Arkadasinin sana anlatmasi kotu olmus. Zaten hepimizin icin de hep korku oluyor acaba kaybedecekmiyiz diye? Ama sen onlar kotu deneyim yasadi diye acaba ben de yasayacakmiyim diye dusunme . Pozitif ol Ben bu cocugu doguracagim diye dusun.

Normalde Adetimin 18ci gününde Transfer yapicak, ve bu 2.4 Sali gününe denk geliyor, eger Rahim kalinligi istedigi gibi olmazsa ilaclarla 1-2 gün daha devam ettircekmis, bizim Dönüsümüz Cumartesi günü, yani Sali günü Transfer olursa 4 gün daha Istanbuldayiz, eger Carsamba Persembe olursa ozaman 2 - 3 Gün sonra, veya biletimi yeniden alirim

Hayirli haberler ile gel canim. Transferden hemen sonra ucaga binmemen iyi, dinlen bir kac gun.

Back
X