Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Hayirlisi olsun canim. 3D de bol bol bebisine bak. Ben burda kac ultrason u sigortam karsiliyor bilmiyorum. Buradaki dr a hic gitmedim. Tup bebek dr na para ile muayene oluyorum.
Hayirli ramazanlar bayanlar.🤲🤲
Ben sadece bi defa ilk kontrolde tüp bebek doktoruna gittim artık kadın doktoruna git buraya gelmene gerek yok dediler .Bizde karindan bakmayı sigorta 3 defa ödüyor geri kalanı kendin ödüyorsun ama karindan daha güzel oluyor:)
Ama alttan bakma da da daha iyi anlaşılıyor açılma ve rahim ağzı kısalmışsa hemen anlıyorlar onun avantajı var .
Yüzünü gösterirse inşallah resim de çekeriz renkli bu defa çok merak ediyorum kime benzicek diye:)

Sen nasıl oldun ablam bulantin varmi hala .

Selam kızlar ;
Regl olacakmışım gibi sol kasığımda ağrım var. Bir saat önce falan başladı. Direk bu ağrı ile başlamıyor reglim, belki 1-2 gün böyle devam ediyor sonra biraz şekli değişiyor ağrının, tarif edemiyorum ama hissediyorum o farkı, kısa süre sonra da adet başlıyor. Ağrı o kadar tanıdık ki ama şaşırdım böyle olmasına sonuçta daha 5. Gün yani Regl olacaksam da daha zaman olmalı. Ayrıca adet başlamadan bir hafta önce olan tipik bir şikayetim vardır. ayaklarım buz gibi, suratım sıcaktan pancar gibi kızarık gezerim bir gün. Bugün onu da yaşıyorum. Sonuçta henüz süreç devam ediyor ben de sakince bekliyorum ama bu şikayetler olmasaydı daha iyi olurdu tabiki :)
Canım hiç belli olmuyor benimde herzamanki adet şikâyetlerimle başladı hamilelik ve adet belirtileri çok benziyor gerçekten inşallah seninde hamileliktendir bu güzel gunlerin hatrina rabbim sevindirsin seni daha az önce namaz kılarken aklıma geldin dua ettim senin için de rabbim duysun sesimizi inşallah.

Selam kızlar ;
Regl olacakmışım gibi sol kasığımda ağrım var. Bir saat önce falan başladı. Direk bu ağrı ile başlamıyor reglim, belki 1-2 gün böyle devam ediyor sonra biraz şekli değişiyor ağrının, tarif edemiyorum ama hissediyorum o farkı, kısa süre sonra da adet başlıyor. Ağrı o kadar tanıdık ki ama şaşırdım böyle olmasına sonuçta daha 5. Gün yani Regl olacaksam da daha zaman olmalı. Ayrıca adet başlamadan bir hafta önce olan tipik bir şikayetim vardır. ayaklarım buz gibi, suratım sıcaktan pancar gibi kızarık gezerim bir gün. Bugün onu da yaşıyorum. Sonuçta henüz süreç devam ediyor ben de sakince bekliyorum ama bu şikayetler olmasaydı daha iyi olurdu tabiki :)

Canım ben hiç hamile kalmadım ama belirtilerin benzer olduğunu çok yerde okudum. Demesi kolay biliyorum ama stres yapmamaya çalış, kendini sevdiğin birşeyi yaparak oyala. Ben ne zaman stresli olsam pasta börek tatlı fln yapmaya koyulurum. Hatta önce netten araştırırım değişik farklı bir tatlı bulabilirsem onu denerim. Örgü, amigurumi, origami vs. bunlar aklıma gelen şeyler deneyebilirsin. Belki bebişine amigurumi emzik zinciri fln yaparsın ; ) Ama illa ki dikkatini karnındaki ağrıdan uzaklaştıracak bişey olsun. Yoksa olmayan ağrıyı bile hissedebilirsin

Hayırlı uğurlu olsun. Tutunsun bebişin sımsıkı inşallah. Test günü ne zaman oluyor? Transferden sonra kaç gün beklemek lazım?
Cok tesekkur ederim canim.umarim tutunur.bana 18 mayis dediler test gunu icin.12 gun sonrasi yani.3.gun embriyosu benimki

Canım hiç belli olmuyor benimde herzamanki adet şikâyetlerimle başladı hamilelik ve adet belirtileri çok benziyor gerçekten inşallah seninde hamileliktendir bu güzel gunlerin hatrina rabbim sevindirsin seni daha az önce namaz kılarken aklıma geldin dua ettim senin için de rabbim duysun sesimizi inşallah.
Bariz adet belirtileri yaşıyorum şu an ama umarım benimki de seninkiyle aynı nedendedir canım. Bekleyip göreceğiz bakalım. Teşekkür ederim beni hatırladığın için bu arada.burada gerçekten birbirimiz hikayesini sahipleniyoruz ne güzel

Canım ben hiç hamile kalmadım ama belirtilerin benzer olduğunu çok yerde okudum. Demesi kolay biliyorum ama stres yapmamaya çalış, kendini sevdiğin birşeyi yaparak oyala. Ben ne zaman stresli olsam pasta börek tatlı fln yapmaya koyulurum. Hatta önce netten araştırırım değişik farklı bir tatlı bulabilirsem onu denerim. Örgü, amigurumi, origami vs. bunlar aklıma gelen şeyler deneyebilirsin. Belki bebişine amigurumi emzik zinciri fln yaparsın ; ) Ama illa ki dikkatini karnındaki ağrıdan uzaklaştıracak bişey olsun. Yoksa olmayan ağrıyı bile hissedebilirsin
Ben de hiç hamile kalmadım o nedenle en iyisi bekleyip görmek. Stres yapmıyorum ama sonuçta hiç şikayet yokken daha rahattım. Zaten şu saatten sonra stres yapsam da sakin olsam da herşey olacağına varacak. Değiştiremeyeceğimiz şeyler için kendimizi çok da yıpratmamamız gerekiyor bence. Bekleyip göreceğiz.

Ben şimdiden kızıma 9 aylık hamile olduğum kilomdayım :) çok korkuyorum, kaç kiloyla tamamlıcam acaba 9 ayı :)

Aynen bende senin gibiyim canim, tedaviye basladigimdan beri 7 kg almistim. Hamileligi ogrendigimden beri de 3 kg almisim. Suan kendimi hic rahat hissetmiyorum. Eskisi kadar hareketli degilim, herseyi yiyemedigim icin sık ve genelde kuru şeyler yiyorum. Birde karnım değil ama midem şiş, 6 aylık hamile gibiyim daha 2. ayımda :KK43: Kendimi hiç sağlıklı hissetmiyorum bu durumdayken. Şimdi progesteronu bırakmayı bekliyorum, 3. aydan sonra biraz şişlikte inince yogaya başlayacağım.

Haklısın canım, normal doğum şansını da etkiliyor kilo. Yaş faktörü de var, artık kilo vermek eskisi kadar kolay olmuyor, metabolizmamız zayıf :KK43:
En önemli şey bence su an gücünüz varken hareket etmek.yani yürüyüş ve basit plates hareketleri. En azından kg alınsada vücudun daha az yorulması ve esneklik için lazm.

Benim sadece bi sefer karindan bakıldı bide bu sefer bakılacak sonra nasıl devam ederiz bilmiyorum ama karindan baksa bile yinede alttan bakıyor eliyle kontrol ediyor rahim ağzını ölçüyor ve sıvı alıp kontrol ediyor .Bende karindan bakmasını çok isterim daha rahat oluyor bebisin hareketlerini çok net görebiliyorsun.
Bende bu sefer 3d Istedim kendimiz ödüyoruz bizde .Inşallah yüzünü de gösterir.
Her yerin yöntemi cok degisik ya.ben zaten sürekli perinatalog doktrouna muayene oluyorum. Hep 3d ya 4d. rica etsem acar mesela . Yüzünü görmek istedim 26 da falan gösterdi tam netti resmen çok duygusaldı. sonra kâğıda rica ettim verdi. Istesem yine acar renkliyi. Alttan muayene 35 te yaparm demişti unuttu galiba ben de hatırlatmadm . Artık ilk defa o uzunluga falan filan bakar.

Her yerin yöntemi cok degisik ya.ben zaten sürekli perinatalog doktrouna muayene oluyorum. Hep 3d ya 4d. rica etsem acar mesela . Yüzünü görmek istedim 26 da falan gösterdi tam netti resmen çok duygusaldı. sonra kâğıda rica ettim verdi. Istesem yine acar renkliyi. Alttan muayene 35 te yaparm demişti unuttu galiba ben de hatırlatmadm . Artık ilk defa o uzunluga falan filan bakar.
Bizimki ücretli 3d Ama isterseniz sigortaya gidip paranızı geri alabilirsiniz dedi doktor bi seferlik oda .
Heryer farklı gerçekten. Senin doğuma az kalmış artık sık sık gidiyorsundur. Benimki her defasında rahim ağzı uzunluğunu ölçüyor 2 bucugun altına düşerse tehlikeli demişti allahtan benim iyi .

Bizimki ücretli 3d Ama isterseniz sigortaya gidip paranızı geri alabilirsiniz dedi doktor bi seferlik oda .
Heryer farklı gerçekten. Senin doğuma az kalmış artık sık sık gidiyorsundur. Benimki her defasında rahim ağzı uzunluğunu ölçüyor 2 bucugun altına düşerse tehlikeli demişti allahtan benim iyi .
Valla hiç sormadım kaç diye. Sorun olunca gen3lde söylüyor.oralarda gittigignz develt hastanesi mi oluyor yoksa oralarda cihazlar hep o tarz mi.burda genelde özellerde hep en az 3d.2 hafta da bir gidiyorum . Ben ultrasonda çok sıkılıyorum hele o jel deli ediyor beni. Doktor bi tek yüzünü gösterse her halfe tamam yeter derim ☺ tabi surekli inceliyor her seyi

Ben sadece bi defa ilk kontrolde tüp bebek doktoruna gittim artık kadın doktoruna git buraya gelmene gerek yok dediler .Bizde karindan bakmayı sigorta 3 defa ödüyor geri kalanı kendin ödüyorsun ama karindan daha güzel oluyor:)
Ama alttan bakma da da daha iyi anlaşılıyor açılma ve rahim ağzı kısalmışsa hemen anlıyorlar onun avantajı var .
Yüzünü gösterirse inşallah resim de çekeriz renkli bu defa çok merak ediyorum kime benzicek diye:)

Sen nasıl oldun ablam bulantin varmi hala .
Esin de izin alabilirse is yerinden beraber gidin cok guzel bir ani olur sizin icin.
Benim bulantilarim devam ediyor. Endokrin dr da randevum vardi tsh dusmus cok sukur. 3 ay once ki kilom ile ayni kilodayim. Hic kilo almamisim. Cok ilac kullaniyorsun aksam ki bulantilarin ilaclardan olabilir dedi. 10 gun sonra buyuk ihtimal azalacak ilaclarim. Insallah mide bulantim da gecer.

Selma’cim 2li taranayi da 3d ultrasound la yapmiyorlar miydi? Ben mi yanlis hatirliyorum? Senin simdi 3d 3lu tarama icin mi?

Valla hiç sormadım kaç diye. Sorun olunca gen3lde söylüyor.oralarda gittigignz develt hastanesi mi oluyor yoksa oralarda cihazlar hep o tarz mi.burda genelde özellerde hep en az 3d.2 hafta da bir gidiyorum . Ben ultrasonda çok sıkılıyorum hele o jel deli ediyor beni. Doktor bi tek yüzünü gösterse her halfe tamam yeter derim ☺ tabi surekli inceliyor her seyi
Benimki en son 4.8 gibi bişeydi sanırım.
Devlet hastanesi değil canım her doktorun kendine özel yeri var. Cihazları var ama ücretli bakılıyor.
Bende o helden nefret ediyorum:)

Esin de izin alabilirse is yerinden beraber gidin cok guzel bir ani olur sizin icin.
Benim bulantilarim devam ediyor. Endokrin dr da randevum vardi tsh dusmus cok sukur. 3 ay once ki kilom ile ayni kilodayim. Hic kilo almamisim. Cok ilac kullaniyorsun aksam ki bulantilarin ilaclardan olabilir dedi. 10 gun sonra buyuk ihtimal azalacak ilaclarim. Insallah mide bulantim da gecer.
Evet oda gelecek inşallah gelmese bile cd ve fotograf veriyorlar .
Benim de tsh hep bakılıyor ama sonucu hiç söylemiyorlar ilacın dozu hep aynı demekki değişmiyor.
Bulantılar artık yavaş yavaş biter inşallah çok kötü ya
Çok kustugun için kilo almazsın sen .Tek avantajı o:)

Selma’cim 2li taranayi da 3d ultrasound la yapmiyorlar miydi? Ben mi yanlis hatirliyorum? Senin simdi 3d 3lu tarama icin mi?
Ben 2 li tarama testini yaptırmadım nasıl bakılıyor bilmiyorum .
Benimki şimdi tamamen bebisi görmek için meraktan anı kalsın diye cd ve fotoğraf da veriyorlar.
Ben hiç bi testi yaptırmadım canım sadece şeker yüklemesi yaptırdık.

Benimki en son 4.8 gibi bişeydi sanırım.
Devlet hastanesi değil canım her doktorun kendine özel yeri var. Cihazları var ama ücretli bakılıyor.
Bende o helden nefret ediyorum:)
Bu da değişik bi şeymiş. Her halde biz zaten direk parati veriyrouz diye ultrason her türlü yani. Bi ayrım yok öyle .sadece resim alma ve rapor için güzel para alınıyor o kadar.

Ben 2 li tarama testini yaptırmadım nasıl bakılıyor bilmiyorum .
Benimki şimdi tamamen bebisi görmek için meraktan anı kalsın diye cd ve fotoğraf da veriyorlar.
Ben hiç bi testi yaptırmadım canım sadece şeker yüklemesi yaptırdık.
2 li dedikleri de pap mi ne Öyle bi sey.şöyle sonuç ne olursa olsun senin ne yapacaginla ilgili. Herşeyiyle razı isen gerek yok . Ama dediğim gibi o hafta da ayrıntılı ultrason lazım. Ben tahlil yapmadım ama doktorum çok iyiydi teşhisi falan zaten direk ultrasonda koydu.amniyo da yapma dedi ama biri de yao dediği için yapmıştım. Amniyo temiz ckmisti .

Back
X