Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Bu da değişik bi şeymiş. Her halde biz zaten direk parati veriyrouz diye ultrason her türlü yani. Bi ayrım yok öyle .sadece resim alma ve rapor için güzel para alınıyor o kadar.
Bizimkini sigorta ödüyor çoğu şeyi o yüzden çok gerekli olmayan şeyler ücretli bakılıyor. Mesela her gittiğimde idrar tahlili ve demir eksikliğine bakılıyor bunları sigorta ödüyor. Ama ekstra dersen ben bebeği uzun görmek istiyorum karindan bak ücret ödüyorsun. Heryerin farklı sanırım buda sigortadan sigortaya farkediyor galiba.

2 li dedikleri de pap mi ne Öyle bi sey.şöyle sonuç ne olursa olsun senin ne yapacaginla ilgili. Herşeyiyle razı isen gerek yok . Ama dediğim gibi o hafta da ayrıntılı ultrason lazım. Ben tahlil yapmadım ama doktorum çok iyiydi teşhisi falan zaten direk ultrasonda koydu.amniyo da yapma dedi ama biri de yao dediği için yapmıştım. Amniyo temiz ckmisti .
Aynen sonuç zaten olasılıklar üzerine kesin değil olduki sonuç kötü çıktı bu sefer amniyo yapacak emin olmak için. Bana sordu doktor sonuç kötü olursa hamileligini sonlandırmak istersen yap yoksa tavsiye etmem dedi. Bende asla öyle bisey düşünmedim zaten o yüzden gerek görmedim.

Bizimkini sigorta ödüyor çoğu şeyi o yüzden çok gerekli olmayan şeyler ücretli bakılıyor. Mesela her gittiğimde idrar tahlili ve demir eksikliğine bakılıyor bunları sigorta ödüyor. Ama ekstra dersen ben bebeği uzun görmek istiyorum karindan bak ücret ödüyorsun. Heryerin farklı sanırım buda sigortadan sigortaya farkediyor galiba.
Allah allah çok ilginç sistem. Nsl yani hep alttan mi muayene edildin zamana kadar.

10. haftadayim ve 3 kg almisim canim. Kilodan cok karnimin sisligi rahatsiz ediyor, alt karindan sismeye baslarizya normalde, benim direk ust karinda sis. Sen kac kg almistin ilk 3 ayda? Hatirliyor musun?
Benim de senin gibi. Göbeğim 5 aylık gibi baya da belirgin. Tedaviden ve hareketsizlikten olduğunu düşünüyorum. Yavaş yavaş bebekten de şişlik oldu tabii ama bu koca göbeğin hepsi bebekten değil. Ben de 4 kilo aldım ama boyum kısa benim. O yüzden o 4 kilonun dağılımı kendini baya bi gösteriyor.

Selam kızlar ;
Regl olacakmışım gibi sol kasığımda ağrım var. Bir saat önce falan başladı. Direk bu ağrı ile başlamıyor reglim, belki 1-2 gün böyle devam ediyor sonra biraz şekli değişiyor ağrının, tarif edemiyorum ama hissediyorum o farkı, kısa süre sonra da adet başlıyor. Ağrı o kadar tanıdık ki ama şaşırdım böyle olmasına sonuçta daha 5. Gün yani Regl olacaksam da daha zaman olmalı. Ayrıca adet başlamadan bir hafta önce olan tipik bir şikayetim vardır. ayaklarım buz gibi, suratım sıcaktan pancar gibi kızarık gezerim bir gün. Bugün onu da yaşıyorum. Sonuçta henüz süreç devam ediyor ben de sakince bekliyorum ama bu şikayetler olmasaydı daha iyi olurdu tabiki :)
Transferin 10. günüydü benim de öyle olmuştu. Benimki 2. gün embriyosu.
benim de adeti başlatan aynı o ağrım olmuştu. Ağlamıştım korkmuştum ve bir taraftan da sevinsem mi ki demiştim... çorba içmiştim ayaklarım ısınmıştı, çok iyi gelmişti. Korkmakla sevinmek arasında kalmıştım.

Olsun canım o şikayetler de sürecin bir parçası.. Neye işaret ettiğini bilemeyiz test yapılmadan ama umarım, umarım beklediğimiz haberin temelleri atılmıştır 🙏🏻
Artık zaten ne olduysa oldu sadece biz bilmiyoruz.

Ben sadece bi defa ilk kontrolde tüp bebek doktoruna gittim artık kadın doktoruna git buraya gelmene gerek yok dediler .Bizde karindan bakmayı sigorta 3 defa ödüyor geri kalanı kendin ödüyorsun ama karindan daha güzel oluyor:)
Ama alttan bakma da da daha iyi anlaşılıyor açılma ve rahim ağzı kısalmışsa hemen anlıyorlar onun avantajı var .
Yüzünü gösterirse inşallah resim de çekeriz renkli bu defa çok merak ediyorum kime benzicek diye:)

Sen nasıl oldun ablam bulantin varmi hala .
Çok heyecanlı 😍😍

Esin de izin alabilirse is yerinden beraber gidin cok guzel bir ani olur sizin icin.
Benim bulantilarim devam ediyor. Endokrin dr da randevum vardi tsh dusmus cok sukur. 3 ay once ki kilom ile ayni kilodayim. Hic kilo almamisim. Cok ilac kullaniyorsun aksam ki bulantilarin ilaclardan olabilir dedi. 10 gun sonra buyuk ihtimal azalacak ilaclarim. Insallah mide bulantim da gecer.
Oh, çok iyi canım. İlaçları bırakmak iyi hissettiriyor. Ben de çok yüksek dozda progesteron alıyordum. Şimdi yarıya düştü. 1-2 haftaya da sonlanacak. Progesteronsuz bir hayat tuhafıma gidecek 😄
Mide bulantılarında hiç bir değişiklik yok mu? 😔

Transferin 10. günüydü benim de öyle olmuştu. Benimki 2. gün embriyosu.
benim de adeti başlatan aynı o ağrım olmuştu. Ağlamıştım korkmuştum ve bir taraftan da sevinsem mi ki demiştim... çorba içmiştim ayaklarım ısınmıştı, çok iyi gelmişti. Korkmakla sevinmek arasında kalmıştım.

Olsun canım o şikayetler de sürecin bir parçası.. Neye işaret ettiğini bilemeyiz test yapılmadan ama umarım, umarım beklediğimiz haberin temelleri atılmıştır 🙏🏻
Artık zaten ne olduysa oldu sadece biz bilmiyoruz.
Şu an her ne oldu ise oldu bence.. bana kalan sonuç öğrenmek ona da bir kaç gün kaldı

Oh, çok iyi canım. İlaçları bırakmak iyi hissettiriyor. Ben de çok yüksek dozda progesteron alıyordum. Şimdi yarıya düştü. 1-2 haftaya da sonlanacak. Progesteronsuz bir hayat tuhafıma gidecek 😄
Mide bulantılarında hiç bir değişiklik yok mu? 😔
fitil degil de igneden kurtulacagim gunu sabirsizlikla bekliyorum. Bant da oyle cok kasindiriyor. Benim mide bulantim aynen devam hic azalma olmadi. Bakalim ne zaman gececek.

Selam hanımlar,
10 gün önce ilk muayenemi olmuştum. Dün doktorum aradı ve akıntı tahlillerimde 3 ayrı bakteriye rastlandığını söyledi. Gittim antibiyotik verdi iki adet. Bir tane de fitil verdi. Bakterilerden birinin bende varsa kesinlikle eşimde de olabilecek bir cinsten olduğu için onun da ilaç kullanması gerektiğini söyledi ama eşim için ilaç yazamayacağını onun için eşimin kendi doktorundan alması gerektiğini söyledi. Türkiye’de eşli tedavide kadın doğum doktoru erkeğin ilacını da reçete ediyor burada maalesef yine dolambaçlı yoldan uzatıyorlar. Eşimin ürololog randevusu haziran ayında ben şimdi tedavi olsam bile tekrardan bulaşmaması için eşime yaklaşmamam gerekiyor. Buna rağmen antibiyotik alımına başladım. Eşim de ilacı daha erken alabilmek için şansını ev doktorumuzda deneyecek. Benim Kadın doktorunun dediğine göre onlarda yazabiliyormuş elimizde test sonucu olduğu için. Bakalım nasıl yapacağız. Ev doktorumuz eşimin arkadaşı eşim işten izin almadan ona yazdırabilirse gidip ben alıcam artık ilacı. 6 hafta sonra iyileşme var mı diye kontrole gidicem. Bendeki gelişmeler şimdilik böyle.

Selam hanımlar,
10 gün önce ilk muayenemi olmuştum. Dün doktorum aradı ve akıntı tahlillerimde 3 ayrı bakteriye rastlandığını söyledi. Gittim antibiyotik verdi iki adet. Bir tane de fitil verdi. Bakterilerden birinin bende varsa kesinlikle eşimde de olabilecek bir cinsten olduğu için onun da ilaç kullanması gerektiğini söyledi ama eşim için ilaç yazamayacağını onun için eşimin kendi doktorundan alması gerektiğini söyledi. Türkiye’de eşli tedavide kadın doğum doktoru erkeğin ilacını da reçete ediyor burada maalesef yine dolambaçlı yoldan uzatıyorlar. Eşimin ürololog randevusu haziran ayında ben şimdi tedavi olsam bile tekrardan bulaşmaması için eşime yaklaşmamam gerekiyor. Buna rağmen antibiyotik alımına başladım. Eşim de ilacı daha erken alabilmek için şansını ev doktorumuzda deneyecek. Benim Kadın doktorunun dediğine göre onlarda yazabiliyormuş elimizde test sonucu olduğu için. Bakalım nasıl yapacağız. Ev doktorumuz eşimin arkadaşı eşim işten izin almadan ona yazdırabilirse gidip ben alıcam artık ilacı. 6 hafta sonra iyileşme var mı diye kontrole gidicem. Bendeki gelişmeler şimdilik böyle.

Umarim cozum bulursunuz. Tedavisi kolay bisey sonucta.

Back
X