Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
supersin, su memlekette senden 3 5 milyon tane olsa farkli bi yer olurduk.

Artıları eksileri bu şekilde objektif olarak tecrübeye dayandırarak dile getirmekle körü körüne bi yeri kötülemenin/övmenin farkı çok net hissediliyor yorumlarda.

Biz ailecek Avrupa’dan dönüş yaptık. 4 kardeşiz her yaş grubundan bir misalimiz vardı yani. Önemli olan aileden herkesin bunu istemesi. İsteyince kolay oluyor. Diğer meseleye gelince. Ben Avrupa’da doğup orada 19 yıl yaşamış biri olarak kültürüme, dinime, değerlerime yabancı yetişmedim ve dejenere olmadım. İlla böyle olacak diye bir şey yok. Bu hem sizin aile içi yaşantınıza hem çocuğunuzun çevresine bağlı. Mutlaka Türk vakıf ve derneklerinde faal olmaya çalışın, organizasyonlarına katılın ve çocuklarınızı bu konuda teşvik edin. Ve özellikle dillerini iyi öğrenmelerini sağlayın

Cocuklqr 5 yil sonda en büyüğü 9 yasinda olacak alidir diye dusunuyorm. Akrabanız nerden gelmisti neler yasadi

Aynen öyle , biz iki gün önce türk marketinde bi kutu sucuk 10 euro verdik bu 50/60 euroya araaba dolduranlar nerden alışveriş yapıyolar ? hayal dünyası , insanlara konuşmak kolay geliyor bence . Kesinlikle coronadan dolayı herşey pahalandı .

Kanadayu gorsenix . Walmarta gidiyoruz asla 200 dolar bırakmadan sepet dolmaz. Burda aldi lidl yok maalesef. Bütün dünyaya açmışlar buraya acmamislar

Soğuğunu da geçtim pahali cok market telefon vs ve turkiyeye uzak. Is bulsak avrupaya yerlesirim

Katılıyorum size. Benim gözümde aydın kesimin de düşüncelerini başka bir seçenek yokmuşçasına savunması kabul edilebilir bir şey değil. Üslubumuz kimliğimizdir, haklılık oranı ne olursa olsun bunları nefret içeren üslupla söylemenin kimseye faydası yok. Ben provoke olmam insanların konuşmalarından, kendimi bir kere anlatmaya çalışırım ve olmuyorsa ikinciyi denemem bile. Ancak karşımızda belki bizi gerçekten duyacak biri var, bunu kaos yaratacak bir üslupla söyleyip düşüncelerimizin duyulmaması fikri çok daha ürkütücü geliyor bana aslında.

Ben yine de her insanın bir hikayesi olduğuna inanıyorum ve insanları dinleyip, anlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Kimsenin kendi fikrini birbirine dayatmadığı günler için de hala umudum var. :)

Sen türkiyeyi ne sandın ki? Bak bugün pazara gittik 4-5 poşet bir şeyler aldık 75 tl verdik. İki sene önce 20-25 veriyorduk...

Kanadayu gorsenix . Walmarta gidiyoruz asla 200 dolar bırakmadan sepet dolmaz. Burda aldi lidl yok maalesef. Bütün dünyaya açmışlar buraya acmamislar
Bir ailenin 4 kişilik doku dolu alışverişi 400 euro sonra sebzeyi tazede alıyosunuz extra yani bizede kolay değil gerçekten .

Boyle düşünen cok insan var. Oyle bisey yapmayın. Buraya fikir almaya geldim tehdit ediliyorum resmen .

Dillerinde sikinti yok guzel konusuyolar . Tdk ederm . Kimisi zor olur cocuklar kaybolur diyor

Boyle düşünen cok insan var. Oyle bisey yapmayın. Buraya fikir almaya geldim tehdit ediliyorum resmen .

Bunda kötü ne var ki zaten dönmek istiyorsunuz, o tarafı da sevmiyorsunuz çıkar gelirsiniz. Sevmediğiniz beğenmediğiniz yerin vatandaşlığını ne yapacaksınız zaten boşverin gitsin. Dönerim ama çocuklar iş bulamaz, enflasyon fırlar işler b.ka sararsa da Kanadaya gönderiveririz diyorsanız o başka tabi

Ekmeğini yediğin vatandaşlığı için yıllarını verdiğin ülkeye de dejenere demek biraz şov bence. Öyle olduğunu düşünüyorsanız buyurun gelin ülkeye, çocuklar vatandaşmış zaten size ne gerek? Gurbetçilerin maddiyat için elin ülkesine gidip çalışıp da sonra millet sevdalısı geçinmesinden gına geldi. Aileyi, aidiyet hissini, doğup büyüdüğün toprakları özlemek çok normal tabii ama tutup da daha iyi bir hayat için gittiğin ülkeye çamur atmak pek akıl işi değil. Her ülkenin olumlu olumsuz imkanları vardır. Kaldı ki rica ederim insanların cinsel tercihlerini, inançlarını, hayat seçimlerini rahat bırakın burnunuzu sokmayın. Orada eminim ki çocuklarınız burada olacağından daha çok hoşgörüyü ve başkalarının hayatına seçimlerine karışmamayı öğrenir. Onlar ve dünya için daha hayırlı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…