- 15 Şubat 2013
- 26.428
- En iyi cevaplar
- 1
- 102.438
- 798
- Konu Sahibi mercandedee
-
supersin, su memlekette senden 3 5 milyon tane olsa farkli bi yer olurduk.İsterim aksine eşcinselliği kötü bir şey görürse garipserim başkalarının tercihlerini ve yönelimlerini kendine dert edecek kadar düşük zekalı olmasını istemem kimsenin dini dili ırkı bizi ilgilendirmemeli asıl önemli olan karakteri bence. Sizin dinsizlik dediğiniz yer de onların dini veya inanmamayı tercih etmeleri yaşam felsefeleri kendinizden farklı herkesi böyle öcü görmekten vazgeçin şu sıralar kardeşime annelik yapmakla yükümlüyüm iki sene olacak bakımından her şeyinden sadece ben
sorumuyum anne kız gibiyiz ilk başlarda cinselliği öcü göstermezseniz bilinç kazandırırsanız zaten evlilik dışı böyle şeyler yaşama ihtimaliniz düşüyor evlilik dışı ilişkiye karşı değilim kimin ne yaptığı da beni ilgilendirmez ama genelde böyle şeyleri bilmeyen ayıp yapılmaz diye büyütülen çocuklara daha cazip geliyor çünkü yasak artı bütün sülalemle aynı ülkedeyim ama neredeyse iki senedir yüz yüze gelmedik gerek olursa denk gelirse toplanırız artık her şey teknoloji sayesinde bir adım ötemizde zaten burada kimse sandığınız gibi maaile mutlu mutlu geçinmiyor zaten herkes bir hayat sürdürme derdinde
Artıları eksileri bu şekilde objektif olarak tecrübeye dayandırarak dile getirmekle körü körüne bi yeri kötülemenin/övmenin farkı çok net hissediliyor yorumlarda.Avrupada doğup büyümüş ve yaşayan biri olarak cevabım: birazda çocuklarinizi düsünün. Belki siz ayak uyduramamis olabilirsiniz ama eminim ki cocuklariniz icin alistiklari ortamdan ayrilmak ve yeni bir düzene adapte olmaya calismak daha da zor olacaktir. Kaldi ki dejenere olurlar lafi bana biraz da bahane gibi geldi cünki bu cevreyle alakali birsey degil ilk etapta, anne babanin cocuklarini nasil yetistirdigine bagli. Benimde ömrüm gurbette gecti, geciyorda ama yine de dilimi dinimi vesaire unutturmadi kimse bana. Kaldi ki gurbet dedigimiz yerde coktandir vatanim oldu zaten, alistigim ve sevdigim icin. Büyük ihtimal cocuklariniz da böyle düsünüyor olabilir, bir anne olarak bunu göz ardi etmemeniz gerekir diye düsünüyorum.
Cocuklqr 5 yil sonda en büyüğü 9 yasinda olacak alidir diye dusunuyorm. Akrabanız nerden gelmisti neler yasadiO arkadaş kesin geri dönmez.
Konu sahibi de çocuksuz olsalar dönsünlerde ama çocuklar var onların geleceği var. Şuan çocukları için dönmek istiyor ama problem asıl orda. O çocuklar gelicek farklı çevre, farklı eğitim sistemi adapte olamıcaklar belki. Yakınımdan biliyorum. Çok zorlandılar.
Aynen öyle , biz iki gün önce türk marketinde bi kutu sucuk 10 euro verdikTek kişiysen, Aldi stili bir marketse ancak olur. Ben tek yaşıyorum, genelde ufak&pahalıca bir Edekaya gidiyorum, et balık da varsa tepeleme sepet 40-50ye geliyor. Onu da 3 günde yiyorum
Dün markete gittim 1 koli su, 1 çikolata, 3 kutulu meyve aldım 12euro geldiCorona da gıda fiyatlarına ayrıca koydu geçti.
Avrupa farkli iste avrupa Türkiye givu gittim gezdim. Elini carpsan turk.Artıları eksileri bu şekilde objektif olarak tecrübeye dayandırarak dile getirmekle körü körüne bi yeri kötülemenin/övmenin farkı çok net hissediliyor yorumlarda.
Kanadayu gorsenix . Walmarta gidiyoruz asla 200 dolar bırakmadan sepet dolmaz. Burda aldi lidl yok maalesef. Bütün dünyaya açmışlar buraya acmamislarAynen öyle , biz iki gün önce türk marketinde bi kutu sucuk 10 euro verdikbu 50/60 euroya araaba dolduranlar nerden alışveriş yapıyolar ? hayal dünyası , insanlara konuşmak kolay geliyor bence . Kesinlikle coronadan dolayı herşey pahalandı .
Soğuğunu da geçtim pahali cok market telefon vs ve turkiyeye uzak. Is bulsak avrupaya yerlesirimKk hatunları kazmayı küreği alıp konu sahibini resmen gömmüş. Kanada hakkında çok fazla vlog var.Bir de kültürü araştırınca kanadalıların yaşadığı ülke gibi soğuk ve kuralcı olduğunu görüyorsunuz.Onlarda arkadaşlık ve komşuluk bağları yok denecek kadar az. Biz de ki paylaşımcılık, cömertlik ihtiyacı olana el uzatma falan asla yok.
Ülke aşırı pahalı .Her konuda katı ve kuralcı. Burdaki diplomanız orda geçersiz ve eğitim (lisans/lisansüstü) çok aşırı pahalı.
Burda yaşayan ve insan ilişkileri olarak çok içiçe ve kuralların esnek olduğu bir ülkeden sonra öyle katı ,kuralcı ve soğuk bir ülkeye alışmak hiç kolay bir şey değil. Pahalılıktan bahsetmiyorum bile.
Özetle dünyadaki yaşam amacımız mutlu olmak ise ve siz nerede mutlu olacaksanız ordaya yaşamaya çalışın konu sahibi...,
Mutluluk in gerisi out..
Yok olmaz, türkiyeyi sevemezsiniz. Türkiye'ye dair iyi olan herhangi birşeyden bahsedemezsiniz, iyi olan herhangi durumun altında muhakkak bir bit yeniği vardır. Aksine kar-zarar hesabı yapamayan ve negatif-pozitifi değerlendirme yetisine sahip olmayan pembe renkli at gözlüklü insanımıza türkiyenin ne kadar kötü bir yer olduğunu sürekli anlatmalısınız. İç sesiniz aah bu cahiller anlamazlar azizim dese de vazgeçmemelisiniz. Duyarlı ve bilgili bir aydın olmak bunu gerektirir. Mesela torpilden ve rüşvetten mi rahatsızsınız, ben bir vatandaş olarak bu sistemi besleyen herhangi bir işi yapmayacağım, paramı da helalinden kazanacağım demenize gerek yok, bu eksiklerin altını sürekli çizmeniz kafi, birileri bir gün düzeltir. Katma değerli üretimin azlığı kötü mü, çalışayım üreteyim diye niyet etmeye gerek yok, zaten niyet etsek de sizin bizim gibi über insanın paçasına yapışıp aşağı çekerler bu memlekette. İfade özgürlüğü yok, kimseye istediğim hakareti edemiyor iftira atamıyorum, twittera bir cümle yazsam hemen nezarete alıyorlar. Cahil insanlar çok mu, ben iyi bir eğitim alayım, çoluğumu çocuğumu iyi eğiteyim iyi insanlar olalım, çevremize güzel örnek olalım demeye gerek yok, bu insanlar ne anlar örnekten. Burada 70 milyon kadınları dövüyor, çocuklara tecavüz ediyor, hayvanlara işkence ediyor. Ha elbette belirtmeye bile gerek yok ama anlamayanlar (!) için yine de söyleyelim, bütün bunlar son 17 yılda oldu. Önceden böyle şeyler yoktu. Ayrıca başka memleketlerde böyle şeyler halen yok.
Neyse ki oturduğu yerden bunları sürekli dile getiren bazı insanlarımız sayesinde biz de aklımız yettiğince dünyaya dair bişeyler öğreniyoruz.
Bunların türkiyeye dönünce olmayacağını mı düşünüyorsunuz? Hiç haber izlemiyor veya okumuyor musunuz?Dejenere olmak dinsizligi secmek escinseligi normal gormek , uyusturucu almak , isyankar olmak
Ay aminnnn vallahi hayirlsiyla ins aminnnn. Bakin kanada reklami yapılan bir ülke ama ici zor. Ornegin adam mühendis geliho ise giremiyor niye kanada deneyimi istiyor. Ikincisi cok pahali ya hem avrupadan hem abd den cok pahali. Avrupada markete 50 60 euro verihosn dolu sey aliyosun burda 3 5 bisey anca. Faturalar pahali
Bir ailenin 4 kişilik doku dolu alışverişi 400 euro sonra sebzeyi tazede alıyosunuz extra yani bizede kolay değil gerçekten .Kanadayu gorsenix . Walmarta gidiyoruz asla 200 dolar bırakmadan sepet dolmaz. Burda aldi lidl yok maalesef. Bütün dünyaya açmışlar buraya acmamislar
Ne alaka . Boyle bisey yapacaksınız.Yazılanları okudum hem çocuklarınız dejenere olacakmış, hem de vatandaşlık bekliyorsunuz! Ekran görüntüsünü alıp kanada göçmen ofisine yollayacağım. Beğenmiyorsan vatandaşlığa da ihtiyacın olmaz zaten.
Boyle düşünen cok insan var. Oyle bisey yapmayın. Buraya fikir almaya geldim tehdit ediliyorum resmen .Yazılanları okudum hem çocuklarınız dejenere olacakmış, hem de vatandaşlık bekliyorsunuz! Ekran görüntüsünü alıp kanada göçmen ofisine yollayacağım. Beğenmiyorsan vatandaşlığa da ihtiyacın olmaz zaten.
Dillerinde sikinti yok guzel konusuyolar . Tdk ederm . Kimisi zor olur cocuklar kaybolur diyorBiz ailecek Avrupa’dan dönüş yaptık. 4 kardeşiz her yaş grubundan bir misalimiz vardı yani. Önemli olan aileden herkesin bunu istemesi. İsteyince kolay oluyor. Diğer meseleye gelince. Ben Avrupa’da doğup orada 19 yıl yaşamış biri olarak kültürüme, dinime, değerlerime yabancı yetişmedim ve dejenere olmadım. İlla böyle olacak diye bir şey yok. Bu hem sizin aile içi yaşantınıza hem çocuğunuzun çevresine bağlı. Mutlaka Türk vakıf ve derneklerinde faal olmaya çalışın, organizasyonlarına katılın ve çocuklarınızı bu konuda teşvik edin. Ve özellikle dillerini iyi öğrenmelerini sağlayın
Boyle düşünen cok insan var. Oyle bisey yapmayın. Buraya fikir almaya geldim tehdit ediliyorum resmen .
Kanada’da durum nasıl bilmiyorum. Ancak her şey ailede başlayıp ailede bitiyor. Siz kültürünüze bağlı kalmaları için neler yapıyorsunuz mesela?Dillerinde sikinti yok guzel konusuyolar . Tdk ederm . Kimisi zor olur cocuklar kaybolur diyor
Sende dahilsupersin, su memlekette senden 3 5 milyon tane olsa farkli bi yer olurduk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?