- 18 Mart 2013
- 3.854
- 12.419
- 363
- Konu Sahibi mercandedee
-
Bu yazdığınız inanın herkese söylediğim şey 'sevmiyorsan sevmiyorsun'. Ben şu an tropikal iklimde yaşıyorum ve cidden bu kadar sıcak havayı sevemedim bir türlü, 12 ay yaz fikri gelirken yaşanabilir geliyordu ama içinde yaşayınca gerçekten sıcağı pek sevmeyen biri için çok zor. Bir de Türkiye' de istediğim gibi bir iş bulamasam bile yakın olmak istiyorum, o yüzden burada kalmayacağım uzun vadede. Her seferinde açıklama yapıyordum önceden neden diye soranlara artık sevmiyorsa sevmiyor insan deyip geçiyorum :)
çünkü insanlar birbirlerinin yaşamına saygı duymayı daha küçükken öğreniyor oralarda.
şimdi çıkıp birileri Türklerdeki yardımseverlik yok burada der belki ama burada da insanların genelde yardımlarını ne amaçla yaptıkları ortada. ya gösteriş ya da kaz gelecekse tavuk esirgememe.
Ben en çok çocukların ve gençlerin yeteneklerini bulup kullanmaya fırsat bulmadıklarina üzülüyorum. Türkiyede insanlarla konuşuyorum. Okumak veya çalışmak isteyen cok ama o fırsatı elde edemiyorlar işte. Sonra yandaşcilik aşırı fazla
Katiliyorum. Ben de uzun vadede ailemden bu kadar ayri kalmayi tahayyul edemiyorum. Hayalimdeki hayatta annemle babamla surekli gorustugum, kuzenlerle muzenlerle, arkadaslarimla ic ice bir yasam var. Yengec burcuyum, yapim boyle. Gezmek, gormek, farkli kulturden insanlar tanimak, farkli yerlere adapte olmak cok guzel bisey, ama uzun vadede herkese gore olmayabilir...
Katiliyorum. Ben de uzun vadede ailemden bu kadar ayri kalmayi tahayyul edemiyorum. Hayalimdeki hayatta annemle babamla surekli gorustugum, kuzenlerle muzenlerle, arkadaslarimla ic ice bir yasam var. Yengec burcuyum, yapim boyle. Gezmek, gormek, farkli kulturden insanlar tanimak, farkli yerlere adapte olmak cok guzel bisey, ama uzun vadede herkese gore olmayabilir...
Asla donus yapmam ben olsam
Uc kurus etmeyecek akrabalar icin hele hele asla
Dejenere olmak nedir tam olarak? Yasadigimiz ulkeye bagli bir sey degil ki,aile yapinizla alakali bir durum bu. Siz cocuklarinizi duzgun yetistirin,dunyali olsunlar Turkiyede olmalari sart degil. Evrensel dusunebilsinler,dogaya,insana hayvana saygili olsunlar. Bulunduklari yere hayirlari olsun. Boyle yetistirin onlara buyuk iyilik yapmis olursunuz.
Maalesef ben de balık burcuyumSu burçları aşırı duygusal yani mal gibi afedersiniz balık burcu da yengeç de berbat seçeneğim olsa kesinlike seçmezdim
Ben de dönmek isteyenlerdenim kime desem deli misin, işin harika şartların harika diyor ama ben sosyal yalnızlık sebebinden dönmek istiyorum. Arkadaşlarımla 2 lafın belini kırmayı özledim, haftasonu gezmeyi müzikli eğlence yerine gitmeyi özledim, ailemi özledim ne bileyim kendi insanlarımızla yaşamayı özledim. Dün fal baktırdım, bu abimize uzun süredir baktırıyorum herkes gitme peşinde sen tersine gidiyorsun dediAilem çalışma hayatına sebep gelme diyor, sana göre iş burda yok yapamayıp 6 ay sonra dönceksin diyorlar. Kafam milyon bazen.
11 yil avrupanin gobeginde yasadim, vatandaslik aldim, sartlari ortalamanin ustundeydi ama ben dondum.
Dejenere Olma korkusu degil aksine cok rahat insanimdir.
Esim yabanci.
Insanin kendi ana dilini konustugu yerde yasamasiyla gurbette yasamasi cok farkli.
Ben pragdaydim.
Belki almanyada olsam bu kadar ozlem cekmezdim.
Cogu arkadasimda geri donus plani yapiyor.
Kaos var vs ama turkiye gercekten sevimli guzel memleket.
Icimiz bayildi senelerce soguk yerlerde
Ben de en azından haftasonu olduğunda ailemin özel bir günü ise cumadan uçağa atlayıp uçaktan inince 'Anne çayı koyar mısın, geliyorum' diyeceğim, pazartesi de işe geri dönebileceğim mesafeye taşınmak istiyorum :)) Benim eşim Türk değil o yüzden illa Türkiye' ye dönelim diye ısrar etmem eşime haksızlık olur, onun yerine avrupa ülkelerinden birine yoğunlaşmak istiyorum. Gerçi eşim uzun vadede Türkiye'ye yerleşmek istiyor ama adam Ayvalık'ta yazlık hayali kuran Türk insanı gibi sürekli bana sizin yazlığın oradan ev alıp yerleşelim ileride bahçe de yaparız falan diyor :)))
Doktoramı sağsağlim bitirebilirsem 2-2.5 seneye buradan ayrılmış oluruz, bir aksilik olur bitiremezsem de zaten eşimin şirketi geçen seneden beri onu avrupa sorumlusu yapmak istiyor (şu an benim doktoram nedeniyle erteliyorlar) peşine takılıp gideceğim ne yapayım.
Ben en çok çocukların ve gençlerin yeteneklerini bulup kullanmaya fırsat bulmadıklarina üzülüyorum. Türkiyede insanlarla konuşuyorum. Okumak veya çalışmak isteyen cok ama o fırsatı elde edemiyorlar işte. Sonra yandaşcilik aşırı fazla
Ben deli demem, don bencede
sizin hayatinizin emin olun beni zerre kadar ilgilendiren hicbir yani yok. tercihlerimle mutlu bir sekilde yasamama izin verdiginiz icin cok tesekkur ederim.Dediğim gibi siz de dahil herkes önceliklerine göre, istediği ülkede yaşayabilir. Mesela bu yazdıklarınız sizin öncelikleriniz, siz buna göre yaşadığınız ülke seçimi yaptığınızda size nasıl neden diye sormazsam, tamamen manevi sebeplerden ülkesine geri dönmeyi tercih edenlere de neden diye sormam. İnsanların seçimlerini kendi önceliklerime göre yargılamayı tercih etmiyorum. Roket bilimcisi değilim, yapay zeka ile çalışan bir mühendisim ve evet hangi ülke daha iyi hangi ülke daha kötü tartışmanın kendi adıma mantıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü iyi ve kötü kavramlarının keskin çizgilerle ayrıldığına inanmıyorum. Ben hayatı grilerde yaşıyorum ve yazdıklarım benim fikrimdi, herkes mutlu olduğu şekilde yaşamaya devam edebilir :) Sorunuzun cevabı da bende değil, isteyen elbette ki geri dönebilir. İyi forumlar.
O güzel oluyor, ben yapıyorum1 gün izin isteyip kaytarıyorum, Ankaraya perşembeleri direkt uçuş oluyor 3 saat. bagajsız da giderseniz 4te havalanına gidip akşam 10da iniyorsun. Bir kere alışveriş kaçamağına İstanbula gittim çok çok güzeldi, 1 arkadaş ziyareti, bahar sezonluk 2 günlük alışveriş 2 elbise, 2 bluz, 1 çift ayakkabı, çılgın bir Taksimli cumartesi akşamı, dostlar ... pazartesi sabahı uçağa bindiğimde cebimde 20 tl nakit, ayağımda gezmekten yara bereler, yarım bavul erzak, işarkadaşlarıma lokum çikolata vardı Tadı damağımda kaldı valla bu virüs nerden çıktı arkadaş
malesef ülkemizde kadınlar hala 2. sınıf insan.
Kanada kadar guzel yer mi var yav su dunyada.
Yok olmaz, türkiyeyi sevemezsiniz. Türkiye'ye dair iyi olan herhangi birşeyden bahsedemezsiniz, iyi olan herhangi durumun altında muhakkak bir bit yeniği vardır. Aksine kar-zarar hesabı yapamayan ve negatif-pozitifi değerlendirme yetisine sahip olmayan pembe renkli at gözlüklü insanımıza türkiyenin ne kadar kötü bir yer olduğunu sürekli anlatmalısınız. İç sesiniz aah bu cahiller anlamazlar azizim dese de vazgeçmemelisiniz. Duyarlı ve bilgili bir aydın olmak bunu gerektirir. Mesela torpilden ve rüşvetten mi rahatsızsınız, ben bir vatandaş olarak bu sistemi besleyen herhangi bir işi yapmayacağım, paramı da helalinden kazanacağım demenize gerek yok, bu eksiklerin altını sürekli çizmeniz kafi, birileri bir gün düzeltir. Katma değerli üretimin azlığı kötü mü, çalışayım üreteyim diye niyet etmeye gerek yok, zaten niyet etsek de sizin bizim gibi über insanın paçasına yapışıp aşağı çekerler bu memlekette. İfade özgürlüğü yok, kimseye istediğim hakareti edemiyor iftira atamıyorum, twittera bir cümle yazsam hemen nezarete alıyorlar. Cahil insanlar çok mu, ben iyi bir eğitim alayım, çoluğumu çocuğumu iyi eğiteyim iyi insanlar olalım, çevremize güzel örnek olalım demeye gerek yok, bu insanlar ne anlar örnekten. Burada 70 milyon kadınları dövüyor, çocuklara tecavüz ediyor, hayvanlara işkence ediyor. Ha elbette belirtmeye bile gerek yok ama anlamayanlar (!) için yine de söyleyelim, bütün bunlar son 17 yılda oldu. Önceden böyle şeyler yoktu. Ayrıca başka memleketlerde böyle şeyler halen yok.Ben bu tarz konularda Turkiye dahil herhangi bir ulkeyi yerip diger ulkeleri yuceltenlerin uzun sureli yurtdisinda yasayip yasamadigini samimiyetle merak ediyorum.
Ben su an 3.ulkemde yasiyorum, ayni zamanda yasadigim 3.kita burasi. Oldukca fazla ulkeye de seyahat ettim. Tecrubelerimden cikardigim tek sonuc hemen hemen butun ulkeler birbirinin bir degisigi. Ve icinde yasayan insanlara sorarsaniz mutlaka sikayet edecek bir suru konu buluyorlar :) Ben mesela su an suc orani en dusuk ulkelerden birinde yasiyorum ama yine cinayet oluyor, hirsizlik oluyor, taciz oluyor. Bazen medyaya yansiyor, bazen yumusatilip anlatiliyor kisaca. Ve intihar orani oldukca yuksek bir ulke burasi. Anlatsam dersiniz bu kadar imkanin arasinda neden intihar ediyorlar? Ama onlarinda kulturleri kapsaminda yuklendigi ve altinda ezildikleri sorunlar oluyor. Hicbir ulke sorunsuz degil. Insanlarin oncelikleri ayni degil. Yasadiginiz yer secimi siyah ve beyaz olmak zorunda degil, grilerde yasayip onceliklerinizi belirleyebilirsiniz. Ben doktora egitimim icin geldim, sonrasinda bizi neresi bekliyor bilmiyorum. Benim onceligim kariyerim, esimle islerimizi en iyi yurutebilecegimiz ulkeye gidebiliriz. Hicbir ulkeye kapali degilim, her ulkenin icindeki guzellikleri veya sorunlari gorup degerlendirebiliyorum. Tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?