Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Su an gidemem mumkub dgl vatabdaslgi bekliyorm oda 4 5 yila ancak olur. Temelli istiyorum. Avruoa da olsaydm kalirdim yaşardım orda. Orasi cok rahag. Hem daha ucuz hem turkiyeyw cok yakin ve heryer turk insan kendini yabanci hissetmez
oranın kültürüyle çocukların etkilenmesinden korkuyorsunuz ama vatandaşlıkları olsun ilerde gelirler diyorsunuz. bu nasıl iş hayret ediyorum.

Şu videoyu izlediniz mi 'Neden kanada'ya göç ettik? Nihayet açıklıyoruz'. 2 yıl kpss deneyen bir gencin başından geçenleri anlattığı videoyu kastediyorum.

oranın kültürüyle çocukların etkilenmesinden korkuyorsunuz ama vatandaşlıkları olsun ilerde gelirler diyorsunuz. bu nasıl iş hayret ediyorum.

Çünkü modern sistemleri kullanmayı çok isterler, ama "çocuğum gavura sakın benzemesin" kafasındalar. O "gavurlardan" gelen sosyal yardimlarida da çatir çatır alırlar. Cok o tiplerden Avrupadada

Yazmayacaktım ama bu yazdığınızı okuyunca dayanamadım , Almanyada yaşıyorum ve kesinlikle öyle 50/70 a market arabası dolduramıyoruz . Size kim yanlış bilgiyi verdi ?

Tek kişiysen, Aldi stili bir marketse ancak olur. Ben tek yaşıyorum, genelde ufak&pahalıca bir Edekaya gidiyorum, et balık da varsa tepeleme sepet 40-50ye geliyor. Onu da 3 günde yiyorum
Dün markete gittim 1 koli su, 1 çikolata, 3 kutulu meyve aldım 12euro geldi Corona da gıda fiyatlarına ayrıca koydu geçti.

Bu konu gün içinde kapanır. Konu sahibi umarım yorumlar bir nebze dar bakış açınıza fayda sağlamıştır.

çok merak ettim eşcinsel görünce özeniyor musunuz vatanım diye ağlıyor musunuz

3 ulkede yasadim bunlardan biri egitim aldigim Avrupa digeri calistigim Ortadogu ulkesi. seyahat ettigim ulkelerin sayisini bilmem.
her ulkenin iyisi kotusu olmakla birlikte kimileri daha iyidir bunu tartismak icin de roket bilimcisi olmaya gerek yoktur. hangi ulkede is imkani fazladir? sosyal yardim fazladir? geri donusume, dogaya onem verilir? herhangi bir sorunda hukuk yoluya hak aranabilecegi bilinir? kadin haklari onemlidir? bunlarin cevabini yillarca yasamaya gerek yok, 6 ay yasasan verirsin.
ben de ulkemi ozluyorum, cok ozledigim zamanlar oldu. ama bazi gercekler var hayatta ve ben gerceklere dayali bir hayat yasamayi tercih ediyorum ve bu konuda da durust davranilmasi gerektigini dusunuyorum. Turkiye donen herkesi kabul ediyor, ulkemiz kapilarini aciyor, sikayet edenler neden donmuyor?

Çocuğunuz escinselligi normal gorsun istermisib. Veya evlilik olmadan gebe kalmasını veya dinsizligi ben cok dindar degilm ama inancliyim. Veya ananenden teyzeden haladan uzak buyusun. Gidecek dogru duzgyn kapımız yok
bu bahsettiginiz her sey dunyanin her yerinde var.
kisilerin dusuncelerine tercihlerine saygi duyabilen ebeveynler yetistirmek yerine aaa suna bak bak bak tuh kaka diyecek cocuklar yetistirmek istiyorsunuz sanirim.
sizene insanlarin eacinselliginden evliliginden bekarligindan kimden hamile kaldigindan.
bana komsi olsaniz cocugunuz bir escinselle ilgili bisey sorsq kisilerin kendi cinsel tercihi bizi ilgilendirmez desem napacaksiniz burdandami tasinacaksiniz

Valla keske dinsizlik olsa escinsellik olsa, her zaman tercihimdir. Escinselden hic zarar gormedim,dinsizin de dinsizliginden bana ne? Ama
Hirsizdan,ugursuzdan,beceriksiz aptal insanlardan,
Torpilli beyzadelerden
Ye kurkum ye’cilerden
Vatan millet satan hainlerden
Yedigi kaba micanlardan
Dogaya,hayvana bitkiye saygi duymayanlardan
Dunya uzerindeki nimetlerin hepsini insanin mali zanneden davarlardan hep zarar gordum
Escinsel olsun bu yuzden,dinsiz olsun. Daha iyi

İnsanın özgür olduğu yer vatanıdır. İnsan haklarına saygılı, beyninde sınırlar olmayan, bilime değer veren, inanca da kişilerin özel alanı olarak bakan, saygı gösteren evlat yetiştirmek ülkemizde malesef çok zor. Gerçi bu özellikleri evladına aşılamak isteyen aileler de yok. Dejenere olan genç nasıl olur bilmiyorum da bu özelliklere sahip olmayan her birey benim için ziyandır.4 seneye vatandaşlık gelicekse gelemezsiniz zaten buraya. Burda orda doldurduğunuz market arabasını zaten dolduramazsınız. Sınavlar arasında perişan edilen çocuklarınız mı olsun istiyorsunuz? Eskiden her gelirden ailelenin çocukları aynı okulda okuyabilirdi, artık o da mümkün değil. Yaşam yeri seçerken kültürden ziyade o ülkenin sağlık, eğitim, adalet sistemine bakın. Globalleşen dünyada kültürümüz dediğiniz bir çok şeyin hükmü yok. Burda yetişen çocuklar için de hükmü yok.

hem karnım doysun hem pastam dursun tarzında iş.
daha iyi imkanlar için yurtdışına gidip sonra da türkiye'de şanslısınız, yok dinimiz, aman imanımız, vay efendim burada herkes eşcinsel, canım vatanım diyenleri anlamıyorum.
madem bu kadar kıymetliydi gitmeseydin.
madem gittin üzerine de senelerce yaşadın ve hala vatandaşlık için dönmek istemiyorsun o zaman da susacaksın.

Dediğim gibi siz de dahil herkes önceliklerine göre, istediği ülkede yaşayabilir. Mesela bu yazdıklarınız sizin öncelikleriniz, siz buna göre yaşadığınız ülke seçimi yaptığınızda size nasıl neden diye sormazsam, tamamen manevi sebeplerden ülkesine geri dönmeyi tercih edenlere de neden diye sormam. İnsanların seçimlerini kendi önceliklerime göre yargılamayı tercih etmiyorum. Roket bilimcisi değilim, yapay zeka ile çalışan bir mühendisim ve evet hangi ülke daha iyi hangi ülke daha kötü tartışmanın kendi adıma mantıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü iyi ve kötü kavramlarının keskin çizgilerle ayrıldığına inanmıyorum. Ben hayatı grilerde yaşıyorum ve yazdıklarım benim fikrimdi, herkes mutlu olduğu şekilde yaşamaya devam edebilir :) Sorunuzun cevabı da bende değil, isteyen elbette ki geri dönebilir. İyi forumlar.

Millet ne kadar avrupa meraklisi pes yani
Bende TÜRKIYE de yaşamaktan çokta memnunum
Gördük avrupa dediginiz " medeni (!) " toplumu şu virüste bile insanina yaşlasına sahip çıkmadı çogu ülke
Ben memnun değilim. Cinsiyet ayrımcılığı görüyorum. Sorgulayamıyorum sorgulamak günah sayılıyor. Erkekler her alanda önüme geçiyor. Kapalı olsun ayrı açık olsan ayrı dert. Meslek edinmek icin gecen gündüzün kalmıyor. İlgi ve isteklerin doğrultusunda bir meslek edinemiyorsun. Torpil dünyanın her yerinde vardır ama kücük ülkedesin iş yok olan işi de torpillilere kaptırıyorsun.
Daha geçen gün bir meclis üyesi. Sevgilisi tarafından öldürülen bir kadın için. "Özgürlük düşkünü olan kadınları sonu bu"dedi. Bizim sevmediğimiz şey ülkemiz değil. Zihniyet.
Kültürlenemiyorsun sadece matematigin iyiyse dahi sayılıyorsun. Spor,müzik,resim, bilim öğretilmiyor. Milli eğitim programının amaçları arasında "eleştirel düşünen ,üreten,sorgulayan,empati yeteneğine sahip bireyler yetiştirmek" deniyor. Uygulamaya gelince yok.
Eminim siz de cok basit bir sivil toplum projesi için gittiginiz 3 farklı kurumdan red yeseydiniz ve hicbirinin neden reddettigi hakkında bir fikri olmasaydı farklı düşünürdünüz

Kanadada yaşayıp konu sahibesi kadar cahil olmaya bravo diyorum

Kanada düşünce özgürlüğüne ve politik şeffaflığa önem veren bir ülke konu sahibesi hiç mi gazete okumaz, TV izlemez? Ortadoğudan çıktığı gibi kafası eşcinseller, dinsizler münafıklar, onun dini, bunun uçkuru ... bırakın bunları Allah aşkına karşıdaki İNSAN mı düzgün biri mi ona bakın yeter. Bizim ülkede inanılmaz bir kültürel dejenerasyonu var ayrıca. Hayvanlara işkence, kadın düşmanlığı, tecavüz olayları, şiddet olayları... en çok hayvan düşmanlığı midemi bulandırıyor. Ağzı dili olmayan kimseye zararı olmayan hayvanlara işkence yapılıyor.Bu nasıl bir vicdan aklım almıyor.

Türkiye'de son 10 yılda o kadar vahşice ve iğrenç olaylar yaşandı ki, ne din engelleyebildi bunları ne de ahlak. Özgecanı vahşice katlettiler. Ensest çok yaygın hala, gayet büyük bir şehirde çalışan doktor bir arkadaşım 15yaşında hamile çocuk gördüklerinde ilk kızın abisinden şüpheleniyorum diyor, tarikat denen yobazlık leşlik aldı başını gitti, halkı din adıyla uyutma var, cemaat mekanında erkek çocuklara istismar var da var ... işin daha kötüsü toplum tepki gösterse bile failler ceza almıyor. Toplum ataerkil tecavüzcü yırtıyor, cemaatleri iktidar koruyor bakan 1 kerecikten bir şey olmaz diyor. Nerde adalet? Adaletin olmadığı yerde insanlar nasıl rahat yaşasın? Burda kim yarın öbür gün mağdur olursa devletin yanında olacağına güvenebilir??

Konu sahibesi yazmış ki ateistler var, ne yaptı bu ateistler kendisine babasını mı öldürdü? Bunca dert edinecek şey varken masada hala eşcinsel, ateist, din elden gidiyeahhh yazan insana Ortadoğulu deniyor maalesef. Ortadoğulular akıllanmaz arkadaş. İçsavaşta birbirlerini de keserler, mezhep savaşında birbirlerini de yakarlar, hayvanları da öldürürler. Coğrafya kader de insan az biraz akıllanır yahu yüzyıllar geçti dünya aydınlanalı insanımız akıllanmadı.

Çünkü modern sistemleri kullanmayı çok isterler, ama "çocuğum gavura sakın benzemesin" kafasındalar. O "gavurlardan" gelen sosyal yardimlarida da çatir çatır alırlar. Cok o tiplerden Avrupadada

belki 70li, 80li yıllarda bunları düşünmek doğruymuş. ama artık tüm dünya tek bir ülke aslında. herkes her yerde yaşayabiliyor gayet rahat. - mülteci mevzuları ayrı bir başlık.

insan herşeyden önce daha iyi imkanlarda yaşamayı hakeder. benim 90 yaşında anneannem bile, o kadar okuyup burada karın tokluğuna yaşıyorsunuz, yazık, avrupadaki amerikadaki kuzenlerinin imkanları ne kadar iyi diyor.

demek ki önce karnının doyması, insan olarak sana değer verilmesi, emeğinin karşılığını alabilmen önemli.

ben annemin hastalığı nedeniyle gidemedim, ama şimdi fırsatım olsa giderim.

böyle hem gidip hem de ağlayanlar, vatancılık kasanlar gerçekten sinir bozuyor. kimse kimseyi zorla göndermiyor. gönüllü gidip sonra dinim, vatanım duyarı sadece demogojidir bana göre.

ortada sikinti yok ki. donmek istiyorsan donersin yani bu kadar basit bir sey olamaz. ama yok ben vatandaslik alayim diye bekleyecekseniz o zaman samimiyetiniz kalmiyor ortada.

hem turk hem abd vatandasiyim, dunyada 50den fazla ulke gezdim ve her ulkenin insani kendi yasadigi yerden sikayet ediyor bu bir gercek. ben de abd’de yasarken sikayet ettigim cok sey vardi. turkiyeye geldim yine var. insanim sonucta olabilir her seye tam uyum saglayamayabilirim. ama eger mutsuzsam kurnazlik yapacagima donerim ulkeme. don giyeyim ama totoma degmesin dediginiz icin kendinize sikinti cikarmissiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…