- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
- Konu Sahibi mercandedee
-
oranın kültürüyle çocukların etkilenmesinden korkuyorsunuz ama vatandaşlıkları olsun ilerde gelirler diyorsunuz. bu nasıl iş hayret ediyorum.Su an gidemem mumkub dgl vatabdaslgi bekliyorm oda 4 5 yila ancak olur. Temelli istiyorum. Avruoa da olsaydm kalirdim yaşardım orda. Orasi cok rahag. Hem daha ucuz hem turkiyeyw cok yakin ve heryer turk insan kendini yabanci hissetmez
oranın kültürüyle çocukların etkilenmesinden korkuyorsunuz ama vatandaşlıkları olsun ilerde gelirler diyorsunuz. bu nasıl iş hayret ediyorum.
Yazmayacaktım ama bu yazdığınızı okuyunca dayanamadım , Almanyada yaşıyorum ve kesinlikle öyle 50/70 a market arabası dolduramıyoruz . Size kim yanlış bilgiyi verdi ?
çok merak ettim eşcinsel görünce özeniyor musunuz vatanım diye ağlıyor musunuzTek kişiysen, Aldi stili bir marketse ancak olur. Ben tek yaşıyorum, genelde ufak&pahalıca bir Edekaya gidiyorum, et balık da varsa tepeleme sepet 40-50ye geliyor. Onu da 3 günde yiyorum
Dün markete gittim 1 koli su, 1 çikolata, 3 kutulu meyve aldım 12euro geldiCorona da gıda fiyatlarına ayrıca koydu geçti.
Siz nasil yerleştiniz Kanadaya?
Eşiniz ve sizin mesleğiniz yokmuş ,bunlar şart değilmi?
3 ulkede yasadim bunlardan biri egitim aldigim Avrupa digeri calistigim Ortadogu ulkesi. seyahat ettigim ulkelerin sayisini bilmem.Ben bu tarz konularda Turkiye dahil herhangi bir ulkeyi yerip diger ulkeleri yuceltenlerin uzun sureli yurtdisinda yasayip yasamadigini samimiyetle merak ediyorum.
Ben su an 3.ulkemde yasiyorum, ayni zamanda yasadigim 3.kita burasi. Oldukca fazla ulkeye de seyahat ettim. Tecrubelerimden cikardigim tek sonuc hemen hemen butun ulkeler birbirinin bir degisigi. Ve icinde yasayan insanlara sorarsaniz mutlaka sikayet edecek bir suru konu buluyorlar :) Ben mesela su an suc orani en dusuk ulkelerden birinde yasiyorum ama yine cinayet oluyor, hirsizlik oluyor, taciz oluyor. Bazen medyaya yansiyor, bazen yumusatilip anlatiliyor kisaca. Ve intihar orani oldukca yuksek bir ulke burasi. Anlatsam dersiniz bu kadar imkanin arasinda neden intihar ediyorlar? Ama onlarinda kulturleri kapsaminda yuklendigi ve altinda ezildikleri sorunlar oluyor. Hicbir ulke sorunsuz degil. Insanlarin oncelikleri ayni degil. Yasadiginiz yer secimi siyah ve beyaz olmak zorunda degil, grilerde yasayip onceliklerinizi belirleyebilirsiniz. Ben doktora egitimim icin geldim, sonrasinda bizi neresi bekliyor bilmiyorum. Benim onceligim kariyerim, esimle islerimizi en iyi yurutebilecegimiz ulkeye gidebiliriz. Hicbir ulkeye kapali degilim, her ulkenin icindeki guzellikleri veya sorunlari gorup degerlendirebiliyorum. Tavsiye ederim.
bu bahsettiginiz her sey dunyanin her yerinde var.Çocuğunuz escinselligi normal gorsun istermisib. Veya evlilik olmadan gebe kalmasını veya dinsizligi ben cok dindar degilm ama inancliyim. Veya ananenden teyzeden haladan uzak buyusun. Gidecek dogru duzgyn kapımız yok
çok merak ettim eşcinsel görünce özeniyor musunuz vatanım diye ağlıyor musunuz
oranın kültürüyle çocukların etkilenmesinden korkuyorsunuz ama vatandaşlıkları olsun ilerde gelirler diyorsunuz. bu nasıl iş hayret ediyorum.
3 ulkede yasadim bunlardan biri egitim aldigim Avrupa digeri calistigim Ortadogu ulkesi. seyahat ettigim ulkelerin sayisini bilmem.
her ulkenin iyisi kotusu olmakla birlikte kimileri daha iyidir bunu tartismak icin de roket bilimcisi olmaya gerek yoktur. hangi ulkede is imkani fazladir? sosyal yardim fazladir? geri donusume, dogaya onem verilir? herhangi bir sorunda hukuk yoluya hak aranabilecegi bilinir? kadin haklari onemlidir? bunlarin cevabini yillarca yasamaya gerek yok, 6 ay yasasan verirsin.
ben de ulkemi ozluyorum, cok ozledigim zamanlar oldu. ama bazi gercekler var hayatta ve ben gerceklere dayali bir hayat yasamayi tercih ediyorum ve bu konuda da durust davranilmasi gerektigini dusunuyorum. Turkiye donen herkesi kabul ediyor, ulkemiz kapilarini aciyor, sikayet edenler neden donmuyor?
Ben memnun değilim. Cinsiyet ayrımcılığı görüyorum. Sorgulayamıyorum sorgulamak günah sayılıyor. Erkekler her alanda önüme geçiyor. Kapalı olsun ayrı açık olsan ayrı dert. Meslek edinmek icin gecen gündüzün kalmıyor. İlgi ve isteklerin doğrultusunda bir meslek edinemiyorsun. Torpil dünyanın her yerinde vardır ama kücük ülkedesin iş yok olan işi de torpillilere kaptırıyorsun.Millet ne kadar avrupa meraklisi pes yani
Bende TÜRKIYE de yaşamaktan çokta memnunum
Gördük avrupa dediginiz " medeni (!) " toplumu şu virüste bile insanina yaşlasına sahip çıkmadı çogu ülke
Çünkü modern sistemleri kullanmayı çok isterler, ama "çocuğum gavura sakın benzemesin" kafasındalar. O "gavurlardan" gelen sosyal yardimlarida da çatir çatır alırlar. Cok o tiplerden Avrupadada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?