Yurtdışında yaşam?

Merhaba canim,ben Almanya‘ ya 38 yasindan sonra geldim..Ogretmendim meslegimi biraktim esimle geldim.BENIM ICIN COK ZOR BIR DONEM OLDU.12 yildir burdayiz.Ogretmenlik yapamadim.Dil ogrenmekte cok zorlandim.Bunalimlara girdim ciktim.Anca kendime geldim.Ama herkes boyle olmayabilir..Senin guzel meslegin var..
esime simdi sordum bence Isvicre’ye basvursun dedi..Ozel hastanelere basvuru yapsin dedi.Almanya bile olur dedi..
Ingiltere bu yilin sonuna kadar kolaylik gostrecek galiba sonrasinda zor olabilir.Bizim bir arkadaslarimiz bu ayin sonunda Ingiltreye geliyorlar..Ankara anlasmasiyla yalniz.Ankara anlasmasi bu sene sonmus.Bu arkadaslarinmizla ortak arkadaslar var.bayan esi doktor.Onun sayesinde ingiltereye gitmisti.Simdide onlar aynu sehire gidiyor.
Burada bir doktor var.Turkiyeden geldi.oda buaraya gelip muayene acmis.iki sene once gelmis.Butun musterileri Turk.Tek kelime almanca da bilmiyormus.
Ama bir sey soylemek istiyorum..Avrupa’da hic de dusunuldugu gubu degil saglik sektoru...Sistem cok berbat.Doktorlar da teshis koyamiyorlar...

Almanya doktor cok aliyor..Funku burada kalitelu doktor kalmadi.Cogu Isvicre’ye gidiyor.Cok multeci doktor bile aldi..

hayır hiçbişeyim yok. Sadece sınavları araştırıyorum şu an. Doktorum kendi işimi yapmak istiyorum.
Geçen sene tanıştığım Orta Dogulu bir çocuk vardı. Tanıştıktan birkaç gün sonra İngiltere'ye doktor olmak için gitmişti. Manchester'da onun gibi yedi duvelden gelenlerin eğitim alıp sınava girdiği, geçerse de İngiltere'de doktor olarak çalışabilecegi bir sistemden bahsetmişti.
Yani , neden olmasın ki?
Bazı şeylere en baştan baslamak zorunda kalsan da herkes nasıl yapıyorsa sen de bir yerinden başlayabilirsin:))
YouTube derya deniz aslında. Bir şekilde ayağı başka ülkeye değen hemen kanal açıyor. Çok boş vaktin var mıdır bilmem ama boş vakitlerinde YouTube'un uçsuz bucaksız kanallarında gezinebilirsin. Elbet vardır doktor olup İngiltere'ye göç eden bir Türk:)
Yurtdışinda yaşam nasıldır konusunda da bu şehre göre değişir, sana göre değişir, ortama göre değişir... Kadınlar kulübünde Avrupa'da yasayan çoğu kişi (eğitimli göçmen diyeyim) sosyalleşmenin zorluğundan, insanların mesafeli olduğundan ve Türkiye'deki gibi kolaycacik sohbet kuramayacagindan bahseder. Ama ben turist olarak gittiğimde neredeyse her ülkede kolayca sokakta, kafede ,metroda bile tanışıp beraber yürüdüğüm, birşeyler içtiğim , denize girdiğim, hatta ekleşip bir de Türkiye'de agirladigim insanlarla tanışmıştım. Bana sorsan 'ay çok kolay,Avrupa'da insanlar çok sıcak kanliiii,insanlar nassil yardımseveeeer' diye bir yorumda bulunabilirim ama yanlış olur çünkü göç başka turizm başka

Uzman doktor olarak gitme şansınız çok çok fazla; doktor degilim(yurt dışına gitmekle ilgili hemen her şeyi okuyorum)ama İngiltere'nin 'plab' sınavıyla aldığını okumuştum ama bildiğim kadarıyla bir alt evreden basliyorsunuz; uzmanlık yerine asistanlık. Instagram'da 'kendisinin doktoru' diye bi hesap var, İngiltere'ye goc eden bir doktor.

Böbreğimi gözden çıkardım tek amacım, yüksek lisansa almanya'ya gidip geri dönmemek. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur, hemen gidebiliriz.

Yeni yaptık bizde planları , bir şirketle görüştük. Eskisi gibi kolayda değil yurtdışına gitmek Bende 2 diploma, eşte 2 diploma , yılların iş deneyimi birimiz dış ticaret birimiz lojistikçi. Küçük çocuk. Bende 8 ielts eşte 7 ielts ve bankada yüklü miktar para göstermeyle zar zor oluyor bazı şeyler. 20 sene önce dayım okuldan birinci olduğu diplomasıyla kanadaya gidip azınlığım diye solcuyum diye iş vermiyorlar dedi 2 ayda Kanada da oturum aldı. Teyzem kocadan kaçtım kardeşim burda dedi 3 saatte oturum aldı. Biz şimdi gitmek için kılı kırk yarıyoruz. Eylül ayı master programlarını sordum 3.6larda diyorlar 4 üzerinden. Zaten artık iltica falan kabul etmiyorlar. Gerçekten çok zorlaştı gitmek,kalmak daha zor. Biz erkek düşünüyoruz diyen şirketlere dış ticaretçi olmak daha da zor. Annesin otur evde kafası ise bambaşka. Bilmiyorum nasıl olacak. Ben 35 eşim 39 yaşında iken gideceğiz , gidebilirsek Kendimizden zaten geçtik , çocuğumuzu kurtarma çabası artık.

40 yasimdayken esim ve iki cocugumla göçtuk yurtdışına, siz daha cok gencsiniz , ankara anlasmasiyla ingiltereye gidebilirsiniz eger is yapabilecek bir meslege sahipseniz
Ankara antlaşması size uymaz dediler, genelde ticaret yapanlar gidiyor. Mesleğimi resmi olarak yapmam için denklik almam şart

Evet gerçekten zor bende araştırıyorum çok çalışma ve başarılı olmayla mümkün ne güzel ielts puanlarınız çok iyi. Ben sağlıkçıyım farklı bir sınava giricem. Umarım bende geçer not alırım.

Dün ev almıyor muydunuz o birikiminizle? Çok hızlı kararlar alıyorsunuz sanki.

Amerika'ya giden diş doktoru arkadaşım oradan yeninde okudu baştan sona. TR diplomasını bişeye saymadılar çünkü.

Avrupa için durum nasıl bilmiyorum, ama Covid ve doktor açığı sizin için bir avantaj olabilir şu an.

Ankara antlaşması size uymaz dediler, genelde ticaret yapanlar gidiyor. Mesleğimi resmi olarak yapmam için denklik almam şart
Simdi gordum doktormussunuz , sadece denklik yetmiyor , facebookta gruplar var onlara bakin , bir takim sinavlari gecmeniz lazim vs vs
Kanadaya basvurabilirsiniz

İnşallah hep bildiğiniz yerden çıkarda yollarınız açılır , önünüz ferahlar

Simdi gordum doktormussunuz , sadece denklik yetmiyor , facebookta gruplar var onlara bakin , bir takim sinavlari gecmeniz lazim vs vs
Kanadaya basvurabilirsiniz

evet gruplara katıldım sadece denklik yetmediğini biliyorum. Yani şöyle dil denkliği sonrası mesleki denklik gerekiyor.

yurtdışı için ayrı bir yatırımım var:) aynen şu an covid nedeniyle zor durumdalarmış. Genelde Türk doktorları beğeniyorlar diye biliyorum. Biz amele gibi çalıştığımız için pratikte onlardan iyiyiz.

Almanya doktor cok aliyor..Funku burada kalitelu doktor kalmadi.Cogu Isvicre’ye gidiyor.Cok multeci doktor bile aldi..

hımm. Almanca öğrenmek zor geliyor
Evet bende öyle duymuştum. Neden kaliteli doktor kalmadı acaba

Hiçbir şey yapamasanız bile yatılı çocuk bakın oturum alana kadar vs. Hem masrafınız olmaz hem para biriktirirsiniz. Yurtdışında yaşayan biri olarak her zaman söylüyorum. Pişman olacağınız tek nokta daha önce gelmemiş olmak olacaktır.

şimdi gördüm dr sunuz galiba. Yukarıda söylediğim bu yolu düşünenler için fikir olsun. Siz havada kapılırsınız. Pratik zekası her zaman öne çıkarıyor dr larımızı. Atatürk boşuna türk dr lara güvenmemiş.

Ben yurtdisina tek basima tasindim, doktora yapmak icin. Sonra is buldum ve evlenip kaldim.

Benim babam da profesor doktor ve cok fazla ogrencisi Almanya'ya gitti hekim olarak. Almanca kursuna gidiyormus bircok ogrencisi. Siz dusunmez misiniz Almanya'yi?

çok iyi yapmışsınız
Aslında Almanya daha kolay alıyormuş ama sıfırdan yeni bir dil zor geliyor varolan ingilizcemi daha kısa sürede geliştiririm diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…