Geçen sene tanıştığım Orta Dogulu bir çocuk vardı. Tanıştıktan birkaç gün sonra İngiltere'ye doktor olmak için gitmişti. Manchester'da onun gibi yedi duvelden gelenlerin eğitim alıp sınava girdiği, geçerse de İngiltere'de doktor olarak çalışabilecegi bir sistemden bahsetmişti.hayır hiçbişeyim yok. Sadece sınavları araştırıyorum şu an. Doktorum kendi işimi yapmak istiyorum.
İngiltereye gitmek istiyorum yeni bir dil öğrenmek zor geliyor ingilizcem var birazAklınızda bi ülke var mı
Ankara antlaşması size uymaz dediler, genelde ticaret yapanlar gidiyor. Mesleğimi resmi olarak yapmam için denklik almam şart40 yasimdayken esim ve iki cocugumla göçtuk yurtdışına, siz daha cok gencsiniz , ankara anlasmasiyla ingiltereye gidebilirsiniz eger is yapabilecek bir meslege sahipseniz
Evet gerçekten zor bende araştırıyorum çok çalışma ve başarılı olmayla mümkün ne güzel ielts puanlarınız çok iyi. Ben sağlıkçıyım farklı bir sınava giricem. Umarım bende geçer not alırım.Yeni yaptık bizde planları , bir şirketle görüştük. Eskisi gibi kolayda değil yurtdışına gitmekBende 2 diploma, eşte 2 diploma , yılların iş deneyimi birimiz dış ticaret birimiz lojistikçi. Küçük çocuk. Bende 8 ielts eşte 7 ielts ve bankada yüklü miktar para göstermeyle zar zor oluyor bazı şeyler. 20 sene önce dayım okuldan birinci olduğu diplomasıyla kanadaya gidip azınlığım diye solcuyum diye iş vermiyorlar dedi 2 ayda Kanada da oturum aldı. Teyzem kocadan kaçtım kardeşim burda dedi 3 saatte oturum aldı. Biz şimdi gitmek için kılı kırk yarıyoruz. Eylül ayı master programlarını sordum 3.6larda diyorlar 4 üzerinden. Zaten artık iltica falan kabul etmiyorlar. Gerçekten çok zorlaştı gitmek,kalmak daha zor. Biz erkek düşünüyoruz diyen şirketlere dış ticaretçi olmak daha da zor. Annesin otur evde kafası ise bambaşka. Bilmiyorum nasıl olacak. Ben 35 eşim 39 yaşında iken gideceğiz , gidebilirsek Kendimizden zaten geçtik , çocuğumuzu kurtarma çabası artık.
Simdi gordum doktormussunuz , sadece denklik yetmiyor , facebookta gruplar var onlara bakin , bir takim sinavlari gecmeniz lazim vs vsAnkara antlaşması size uymaz dediler, genelde ticaret yapanlar gidiyor. Mesleğimi resmi olarak yapmam için denklik almam şart
İnşallah hep bildiğiniz yerden çıkarda yollarınız açılır , önünüz ferahlarEvet gerçekten zor bende araştırıyorum çok çalışma ve başarılı olmayla mümkün ne güzel ielts puanlarınız çok iyi. Ben sağlıkçıyım farklı bir sınava giricem. Umarım bende geçer not alırım.
Simdi gordum doktormussunuz , sadece denklik yetmiyor , facebookta gruplar var onlara bakin , bir takim sinavlari gecmeniz lazim vs vs
Kanadaya basvurabilirsiniz
Dün ev almıyor muydunuz o birikiminizle? Çok hızlı kararlar alıyorsunuz sanki.
Amerika'ya giden diş doktoru arkadaşım oradan yeninde okudu baştan sona. TR diplomasını bişeye saymadılar çünkü.
Avrupa için durum nasıl bilmiyorum, ama Covid ve doktor açığı sizin için bir avantaj olabilir şu an.
Almanya doktor cok aliyor..Funku burada kalitelu doktor kalmadi.Cogu Isvicre’ye gidiyor.Cok multeci doktor bile aldi..
Hiçbir şey yapamasanız bile yatılı çocuk bakın oturum alana kadar vs. Hem masrafınız olmaz hem para biriktirirsiniz. Yurtdışında yaşayan biri olarak her zaman söylüyorum. Pişman olacağınız tek nokta daha önce gelmemiş olmak olacaktır.Arkadaşlar yurtdışına gitmeyi düşünüyorum, bu ülkede geleceğimi göremiyorum. Biliyorum çok çok zor her açıdan ama istenirse yapılmaz mı? 31 yaşındayım. Sonradan gidip alışabildiniz mi? İngiltereye gitmek istiyorum
Ben yurtdisina tek basima tasindim, doktora yapmak icin. Sonra is buldum ve evlenip kaldim.
Benim babam da profesor doktor ve cok fazla ogrencisi Almanya'ya gitti hekim olarak. Almanca kursuna gidiyormus bircok ogrencisi. Siz dusunmez misiniz Almanya'yi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?