Yurtdışında yaşam?

İsviçre çok güzel olurdu tabi ama Almanca gerekiyor sanırım ora içinde. Yeni bir dil öğrenemem
Ingilizce yeterli buraya gelen Turk doktorun hic almacasi yok demistim daha once isze.Hem sizlerin meslegi olacak parasi olacak.esimin muhendis arkadaslari var.Tek ingilizceyle hareket ediyorlar.Bayan muhendis arkadaslar da en iyi kurslara gittiler.Ben calisamadigim icin gidemedim.Gemnsiniz kolay ogrenirsiniz.Burda Suriyeden gelen multeciler bir almanca ogreniyorlar sasarsiniz.Ben 12 yildir burdayim cik zor ogrendim.Onlar iki uc senede ogreniyorlar.Bazen kendime kiziyorum onlar kadar olamiyorum diye..

Kız doktorsan ABDden tut, Kanada, İngiltere, AB ülkeleri her yerde çalışabilirsin.

Yani dil öğrenmekle uğraşmam dersen İngiltere gayet mantıklı.

Ben kişisel olarak soğuk hava sevmiyorum Bu yüzden ben de İsviçre tavsiye etmeye geldim, kışın ısınma sistemi gayet iyi bahar ve yaz gayet güzel, İtalya Fransa gibi tüm tatil ülkelerine yakın İsviçrede herkes İngilizce biliyor zaten anlaşırsın olmazsa da az biraz Almanca kaparsın.

Ankara anlaşmasına ya da başka anlaşmaya ihtiyacın yok İŞ BULCAKSIN ilanlara bakıp, sonra oturum iznin hemen çıkar.Direkt gidip çalışabilrsin yani. Göç etmek istiyorsan da doktorlar için ülkelerin sunduğu ayrıca başvuru şekilleri oluyor, kimse doktorsan gelme demez.

Merhaba gittiniz mi yurtdisina?gittiyseniz hangi ulekeye gottiniz acaba

Gitmeyin.hastanelerde doktor kalmadi.bu ülke size emek verdi siz de hizmet etmelisiniz...burada yetistiniz burada kalın.

Beyin göcü normal. Almanyadanda baska ülkelerde yasam sartlari daha iyi diye giden doktorlar var. Sistem iyilestirilmedikce insanlar gitmeye devam edecek. Daha dündü galiba yine saglik calisanlarina saldirmislar Türkiyede. Hatta gecenlerde hamile bir saglik calisana. Internetde yorumlara baksan "bakalim ne yapti da hak etti" gibi yorumlar görüyorlar. Yani aldiklari maas nasil bilmiyorum ama saglik sektöründe insanlarla ugrasmak cok zor

Gitmeyin.hastanelerde doktor kalmadi.bu ülke size emek verdi siz de hizmet etmelisiniz...burada yetistiniz burada kalın.

Valla ben sonuna kadar arkalarindayim kendimi de harcıyorum ama doktorsuzlugu çoktan hakkettik
Özel hastahanelerde tamamlayıcı sigorta gayet iş görüyor tavsiye ederim.
Dayak yerken kimse nerede yetiştiğini düşünmüyor gitme de diyemez

Tamamlayıcı sigorta nasıl birşey acaba?

Gitmeyin lütfen
3 5 cahilin kendini bilmezin yüzünden ülkeyi biz sade normal saygılı insanlara değer veren kesimi cezalandirmayin

Tamamlayıcı sigorta nasıl birşey acaba?

Bütçenize göre özel hastahanelerde kullanabileceğiniz 10 ayakta sınırsız yatarak tedavi görebileceğiniz bir tür sigorta. Hiç ihtiyaç duymazsınız checkup ve diş paketi oluyor yine maliyeti kurtarırsın. Ben kullandığım halde çok fazla fiyat artmadı.

Maaş az dayak çok diye haber yapıldı bu ülkede böyle maalesef. Her meslek değer kaybeyyi doktorlukta daha çok. Şimdi hakkımızı arıyoruz bakalım.

Arastıracagım, cok tesekkurler

Ülke emek verdi ama devletin desteğini zerre hissetmiyoruz ki. Herkes depresif her meslek sıkıntıda sistemin komple değilmesi lazım

Maaş az dayak çok diye haber yapıldı bu ülkede böyle maalesef. Her meslek değer kaybeyyi doktorlukta daha çok. Şimdi hakkımızı arıyoruz bakalım.

Çok şükür artık doktor dövebiliyoruz eskiden öyle miydi diye sokak röportajı dinledim
Hele ki pandemiye inanmayan size saygı duymayan sizden utanıp 1 tane bile kısıtlamaya uymayanlara dolu 2 sene gecirmisken 1 dk bile durmayın gidin

Gecenlerde Almanya ya göcmüs bir doktoru izlemistim. Adam bir hastasi vefat edince sadece güvenlikle hasta yakinlarin yanina gidebiliyormus Türkiyede. Almanyada en azindan yakinin elini tutabiliyorum haberi verirken dedi. Bir diger doktor yaralandiktan sonra meslegi birakti. Durum böyleyken kimseyi "sen bize borclusun" diye tutamazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…