Yurtdışında yaşamanın zorlugu

yurt dışında yaşamak bu kadar mı zor?

Alismak zor. Arkadas cevrenden, ailenden, konustugun dilden, gezdigin yerlerden, solugudugun havadan, günesten, sabah simit kokusundan, ince belli bardakta cay icerken denizi izlemekten, hergun baktigin dag manzarasindan, senin gibi olan insanlardan kopmak zor. Ama alisinca sevmeye basliyor insan. Gecmis burnunda tütse de alisiyorsun.

bende gitmeyi planlıyorum bi aksilik olmazsa ama böyle yazılınca korkmuyor değilim :)

bende gitmeyi planlıyorum bi aksilik olmazsa ama böyle yazılınca korkmuyor değilim :)

Ama ben evlenerek geldim ve esim Türkiye 'ye dönmeyi düsünmüyor. Siz egitim veya is icin çikarsaniz yurtdisina belki farkli olur. Kursta hic tanimadigim insanlar icinde aglamistim. Herkes memleketini anlatiyordu, ki ben dedemi kaybettim (cok duskunduk birbirimize)aglamadim kimsenin yaninda. Demem o ki ben biraz agir gecirdim bu home sick olayini

ben evet iş için düşünüyorum kısmetse tabi..olur tabiki özlem ama ne bilim Türkiye gün geçtikçe geriliyor..

Çok doğru yazmışsınız. Benim şartlarım olduğum yerde çok iyi mesela, ama yine de vatan hissini karşılamıyor. Yani şunu anladım ki , anadil+vatan anne,baba,kardeş gibi yeri doldurulamayan şeylerden. İnsan ister istemez kalbiyle beyni arasında ikiye bölümüyor. Ben olduğum yerde de gayet mutluyum ama içimdeki o sızı bir yerde duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…