- 17 Şubat 2014
- 6.349
- 11.571
- 298
- Konu Sahibi edaligeceler
-
Cok merak ettim neresi orası ?Bende yaklasik 4yildir yurtdisinda yasiyorum. Turk insaninin sicakligi samimiyeti misafitperverligi baska hic bir millette yok. Yemeklerimizi bende cok ozluyorum. Bizim cektigimiz en buyuk sikinti ekonomik olarak tr.den daha asagi bir ulkedeyim. Miller bizi tr.de agactan para topluyor zannediyor. Yok oyle bisi.
Birde turk dizileri meshur burada. Turkiyedeki her kadini bihter gibi takip takistirip el el ustunde oturuyor butun gun paytak paytak evde geziyor zannediyorlar. Hepimiz bogaz manzarali evlerde bolluk icinde yasiyoruz hizmetciler etrafimizda dort donuyor onlara gore. Kizlar turk erkeklerine bayiliyor. Yeterki biri onunla evlensin tr.ye yerlessin.
Bir balkan ulkesi..Cok merak ettim neresi orası ?
Böyle bazen düşünüyorum,türkiyede olsam daha mutlu olurum gibi geliyor.
Burada sıkılıyorum artık,soğuk insanlar,soğuk havalar,bunaltan disiplin...
Ülkemi seviyorum, özlüyorum...
Bir kaç önce orada içindeydim.İzmir de. Birdaha seneye bekle şimdi...
Türk bakkalı yok yakınımda,uzak bayağı.türk gıdaların özledim.sucuk çok seviyorum mesela yiyemiyorum
Off herşey de Türkiye arıyorum artık...
ALMANYADA BEN SAHSEN ASLA DEYISIK BIR MUAMELE GÖRMEDIM:
EVET BELKI INTEGRE OLMAYAN VATANDASLARIMIZ YASAMISDIR...AMA TR DE AYNI SORUN HATTA BIN BETERI:::
yani ben almayada deyisik muamele görsen bile hiiiiiiic tinlamazdi beni...cünkü adamlarin devletinde hukuken ayni siniftayim...bazi köpekler havlasin dursun...kilima zarar gelmez.
bazen tr den haber izliyorum.
kendi vatanimda...mezhep...politika icin deyisik muamele görmem (VE BU TR DE OLUYOR) beni acayip rencide ederdi....hem vergi öde...hem seni kütügün yanlis sehirde diye kimse insan yerine koymasin.
sizde demekki...dogru sehire bagli kütük...ve tr standartlarina göre dogru mezhephe sahipsiniz...sanslisiniz...
ama insan gibi muamele görmeyen coooook türk vatandasimiz tr de yasiyor... ve hatta türk oglu türkler
Arap ülkesi sanmıştım.Bir balkan ulkesi..
Konu almanyada degil yurt disinda yasamak da bunu spesifik olarak almanyaya indirgeyeceksek bu konuda saglam bi belgesel izlemistim 2. 3. kusaklarin yani tamamen orada dogup yetisenlerin yasadigi kulturel sorunlar ve gordukleri sosyal muameleler senin yazdigin gibi pembe degil
Konuyu siyasete cekmissin de turkiyede her vatandas ayni sartlara sahip ve dileyen diledigi gibi yasiyor. Ben de tabii ki iyi standartlarda yasayan bi insanim. Kendini gelistiren her insan da yasar. 80lerde kaldi senin dedigin isler
Almanyada 30 dk doktor beklesem mevzu cikaririm trdee??!!! yazmissin bi yerde sen en son ulkeye 90larda giris yaptin heralde randevunu alip saatinde isini hallediyosun ustelik ozel hastanelerde de devlet guvencesiyle. Yurt disinda yasayan arkadaslarim tum hastalik durumlarini turkiyede halletmeye calisiyo
Yasadigin yerde mutlu olman guzel bunu her mesaji alintilayip yalan yanlis seylerle ozvatanini asagilamana gerek yok bi aidiyet duygusu gelistirdiysen bunu ifadenin yolu anavatana saldiri degil
yok anlamiyor bilmiyorlar ki ne sahip cikmasiavrupa yi tatillerinden veya tv den ordan burdan görüyorlar sonra
aman avrupa cok güzel sistemi harika isliyor vs sanki on yil boyunca o sistemin icinde yasamislar da ince detayina kadar biliyorlar herseyi .. keske herkesin avrupada yasama imkani olsa da anlasalar sizin gibi neyin ne oldugunu hos bazisi yine anlamiyor da gözüne pembe geliyor beyin kendini sartliyor herhalde avrupa diye duyunca (halbuki yabancilarin cogu bile bu avrupa sisteminden sikayetci iken) .. cok ahim sahim birsey saniyorlar kendi memleketlerini türklüklerini kötülüyor bizimkiler.. Bende delleniyordum hatta avrupada yasayan cogu insan delleniyor türkiyede yasayan vatandaslarimizin bu isyanlarindan dolayi.. ama sonra camur bize atiliyor yok siz rahatsiniz tabi vs diye.. siz tecrübelerinizi bizimle paylastiginiz icin tesekkür ediyorum hem bir psikolog olarak daha iyi gözlemlemis olabiliyorsunuz bu durumu.
Cehaletinden mi yoksa caps lock acik pembe harflerinden gozlerim kanadi bilmiyorum da seninle ayni zeminde kesinlikle muhatap olamayiz. En azindan gunluk bir ulusal bir kac da global yayin takip etmeni tavsiye ederim ya da herhangi bir sosyal tartismaya girmemeni. Iyi forumlarben 1. öz vatanimi assaglamadim. SADACE BUNLAR GERCEKLER: SEN BELKI FARKINDA DEYILSIN AMA TÜM DÜNYA FARKINDA. Türkiyede ekonomi 0...endüstri 0...fakirlik 80%...kadin haklari 0...insan haklari 0
BUNLARI GÖRSEN BELKI TÜRKIYE SUAN BU HALDE OLMAZDI...
2. daha augustos ayinda tr´deydim...ve evet gecekondu ve cocuguna ekmegi cöpden cikartan insan gördüm. demekki sen Bebek´de geziyorsun....ve hala öz vataninin durumunu anlamadin galiba. SANA TR NIN GÜZEL HAVASI CARPMIS...biraz gerceklere yaklassan ikimizde rahat ederiz!
3. 80li yillarda kalan durumu aciklarsan memnun olurum...demekki gazeteler filan hep yalan söylüyor...tr de insan hakki olsun...kadin hakki olsun cooooook savunuluyor. kusura bakma unutmusum. mini etek giyince tecavüze tahrik etdi diyip savcilikdan beyaz kagitla cikan vatandaslar demekki tr de deyil baska yerde yasiyormus.
ve sen kesinlikle gecenin 3 de rahat yanliz evine gidebiliyorsun demi???
4. tr de her vatandasin ayni sartlara sahip olmadigini kendin yazmissin....özel okullar...özel hastaneler özel de özel...tr parasi olana güzel. Allah sana baya vermis galiba....demekki artik gözün tr de yasiyan insanlarini görmez olmus. ayyy...daha cok versin....bogazda balik güzelmis öyle duydum :)
Evet avrupada yasayanlar gelip estatik yaptiriyo tr de. özel alman veya amerikan hastanesinde...ucuz oldugu icin. bunu düsünemedin galiba- Euro YTL´nin 3 kati degerde oldugu icin... baska bir sebebi yok...yani kullanilan cihazlar zaten alman veya japon üretimi....ama neyse. ben unutmusum tr nin saglikli bir endüstrisin olmadugunu:) iyiki sen bile farkina varmamissin...
IYI UYUMALAR HANIMEFENDI
Cehaletinden mi yoksa caps lock acik pembe harflerinden gozlerim kanadi bilmiyorum da seninle ayni zeminde kesinlikle muhatap olamayiz. En azindan gunluk bir ulusal bir kac da global yayin takip etmeni tavsiye ederim ya da herhangi bir kulturel tartismaya girmemeni. Iyi forumlar
Birazdan yoneticiler senin beynine kani gonderir hucrelerini canlandirirHIC GÜLECEGIM YOKDU!!
SAG OL...GÜLDÜRDÜN BENI...KEM KENDINE HEMDE DIBE VURMUS CAHILLIGINE:
KUZUCUM, BEN SENIN GIBI SEDA SAYAN SHOW´DAN ALMADIM EKONOMI, IC VE DIS POLITIKA ÜZERINDEKI BILGILERIMI!!
NEYSE...AZ KANASIN...BELKI YEN KAN ÜREDIKCE BEYNINE AZ GIDER...BIDE DERIN NEFES ALMAYI DENE:::HÜCRELERIN CANLANSIN
Birazdan yoneticiler senin beynine kani gonderir hucrelerini canlandirir
Forum yoneticileri bu saatten sonra senin muhatabin ben degilim, onlar ogretirler sana ne uslupla konusursan benimle muhatap olabileceginiBIDE TEHDIT EDIYOR. SEN GALIBA ITICE YAZMA SEKLINDEN BAYA HABERSIZ DURUMDASIN. BAK O BEYIN DENILEN ORGAN...ASLINDA BIR KAS...YANI KULLNADIKCA GEKLISIYO. TAVSIYE EDERIM. HOSUNA GIDECEKDIR.
Forum yoneticileri bu saatten sonra senin muhatabin ben degilim, onlar ogretirler sana ne uslupla konusursan benimle muhatap olabilecegini
Ya ne Almanya aşkıymış kardeş. Tamam almanya schokützel biz ee kaka
İnsan nasıl kendi ülkesinden bu kadar kopar, başka bir ülkenin bu kadar taraftarı olur anlamak çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?