- 23 Ağustos 2012
- 51.869
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.584
- 898
- Konu Sahibi edaligeceler
-
Konu almanyada degil yurt disinda yasamak da bunu spesifik olarak almanyaya indirgeyeceksek bu konuda saglam bi belgesel izlemistim 2. 3. kusaklarin yani tamamen orada dogup yetisenlerin yasadigi kulturel sorunlar ve gordukleri sosyal muameleler senin yazdigin gibi pembe degil
Konuyu siyasete cekmissin de turkiyede her vatandas ayni sartlara sahip ve dileyen diledigi gibi yasiyor. Ben de tabii ki iyi standartlarda yasayan bi insanim. Kendini gelistiren her insan da yasar. 80lerde kaldi senin dedigin isler
Almanyada 30 dk doktor beklesem mevzu cikaririm trdee??!!! yazmissin bi yerde sen en son ulkeye 90larda giris yaptin heralde randevunu alip saatinde isini hallediyosun ustelik ozel hastanelerde de devlet guvencesiyle. Yurt disinda yasayan arkadaslarim tum hastalik durumlarini turkiyede halletmeye calisiyo
Yasadigin yerde mutlu olman guzel bunu her mesaji alintilayip yalan yanlis seylerle ozvatanini asagilamana gerek yok bi aidiyet duygusu gelistirdiysen bunu ifadenin yolu anavatana saldiri degil
ülkesinden kopan yokki. bende ilk mesajlarimda ülkemi cok sevdigimi belirtdim yeterince. ama bazen insanin durumuna sükür etmesi gerek. ve durumlar tr de toz pembe olmus olsaydi kimse zaten isci olrak almanyaya gelme gerekcesi duymazdi demi.
bence avrupada yasayan ve hala avrupayi kötüleyen gencler önce bir anne ve babalarini sorsunlar...niye geldiniz...ve hala niye burdasiniz diye... belki ozaman bazi seyleri anlamak daha kolay olur.
Türkiye'de her vatandaş aynı şartlara mı sahip?!? Bana öyle geliyor ki parası olanlar kaymak yaşıyor, olmayanlar sürünüyor. Gelir dağılımı çok adaletsiz.
Gelir dağılımı adaletsizliğinden daha kötüsü ortalama direk denen kavramın artık bitmesi ve orta direk sınıfının artık kıt kanaat geçinmesi. Yani ortalama insanın refahı da çok düşük, hayat çok pahalı. Asgari ücret alanların vay haline.
Adalet sistemi berbat, eğitim sistemi kötü, doktorlar iyi ama sağlık sistemi kötü hastaneler dolup taşıyor. Nüfus planlaması yok, dış politikada plan yok, tarım politikası yok saman bile ithal, teknoloji politikası hiç yok. Çok kötü yönetiliyoruz, insanlarımız Allah'a emanet yaşıyor.
Bu şekilde daha nereye kadar gideriz bilmiyorum cidden.
tamam siz memnunsunuzdur da neden bu kadar sinirlendiğinizi anlamlandıramıyorum.
herkesin düşünce yapısı farklı
ben almanyanın berbat bir yer olduğunu düşünsem bu sizin hayat tarzınızı değiştirmeyecek ki
ben şahsen avrupanın türkiyeden iyi olduğunu düşünmüyorum
benim türkiyedeki yaşamımla buradaki arasında bir fark yok
tek farkı ülkemi özlüyorum
siz de almanyayı seviyorsunuz, bize göre de ülke sizin anlattığınız kadar kötü değil
standartları değişti eskisi gibi değil bunu anlatmaya çalışıyordu arkadaş
sinirlenmenize gerek yoktu
Ben bunlari zaten biliyorum. ve sinirlenmemin sebebi...arkadasin ilk mesajinda avrupada yasayan insanlarin 2. veya 3. sinif insan olarak görüldügünü savunmasiydi. bunu bir belgeselde görmüs...ve anlam veremiyo nasil insanin bu sartlar altinda yasamayi tercih ettigini. ben asla hic bir durumda 3. sinif insan olarak görülmedim...
sadece beni kizdiran bu lafi...baska herkez istedigi yerde ve sartlar altinda yasiyabilir.
Ben bunlari zaten biliyorum. ve sinirlenmemin sebebi...arkadasin ilk mesajinda avrupada yasayan insanlarin 2. veya 3. sinif insan olarak görüldügünü savunmasiydi. bunu bir belgeselde görmüs...ve anlam veremiyo nasil insanin bu sartlar altinda yasamayi tercih ettigini. ben asla hic bir durumda 3. sinif insan olarak görülmedim...
sadece beni kizdiran bu lafi...baska herkez istedigi yerde ve sartlar altinda yasiyabilir.
ve sakin yanlis anlamayin...ben birtek almanyada deyil, iki deyisik ülkede yasadim ve egitim gördüm. Bir Hukukcu olarak insan haklari benim en büyük dayanisma gösterdigim bir bölüm. ve Türkiyede bu suanda insan haklari göremiyorum. yani almanya ne kadar kötü olursa olsun, ben bir türk olarak ayni haklara sahibim. bunu cok iyi biliyorum cünkü kendim avukatim.
ve asla hakkim yenilmedi...ve ne okulda olsun nede üniversitede 3. sinif insan gibi görülmedim.
Türkiyede yasamak isteyen vatandaslarimiz tabiikide geri dönebilirler. Ama avrupanin her konuda olan konforundan vazgecmeyipde internetden...sucuk özledim...veya ben vatanimi cok seviyorum demek bana biraz abes kaciyo...buda bir gercek. insanlar genelde sevdigi seylerin yakinda olur.
sizi tam olarak almanyada tutan ne hanimefendi?
Tamam da sen Türkiye'nin en modern ve belki de en yaşanılası şehrinden gitmişsin oraya..bak böyle tartışabiliriz ne güzel sakin sakin.
yasalar güzel ona laf yok ama onların da her zaman uygulandığını görmedim ben. birçok ülkeden arkadaşım var dediğim gibi ben açıkçası büyük bir farklılık göremedim. asyadan gelen arkadaşlarım ve avrupa kültürü arasında dağ gibi fark var ama şunu fark ettim Türkiye asyadan ziyade avrupaya yakınlaşmış bir ülke ve o yolda ilerliyor
ben almanyada yaşamıyorum başka bir ülkedeyim
değişik bir kültür tanımak için geldim, ve hakkaten avrupadan beklentim yüksekti ama hayalkırıklığına uğradım
çok daha iyi olacağını ummuştum türkiyeden ama aradığımı bulamadım.
çünkü dediğim gibi ben izmirliyim, izmire yaşıyordum ve benim için özgürlük, hak hukuk manasında değişen bir şey olmadı. izmirden önce de bir marmara şehrinde yaşadım uzun süre.
bilemiyorum açıkçası bana göre türkiyenin daha iyi işleyen yönleri bile var.
çünkü kültürünü tanıma fırsatını bulduğum birçok ülkede can sıkan problemleri var. yani bu yalnızca bizim ülkemize has bir durum değil.
burada yolsuzluk, suç oranı yüksek mesela. belçikanın 3e bölünmesi durumu söz konusu, tüm eğitim sistemlerini baştan yenilemeleri söz konusu vs oy siyasete girmemem lazım, ispanyada catalunya vs uzar bu
Benimle canımevet yaa yegeninnoldu? seninlemi?
Yani size ne diyeceğimi şaşırdım,Sen galiba almanyanin köylük yerinde yasiyorsun. ben mesela Hamburgda yasadigim icin cok rahat ve mutluyum...asla geri dönmem türkiyeye...ve hatda tatillerimi bile türkiyede gecirmiyorum. yani...canada...brezilya filan.
türkiye insana güzel eurolarimizla cooooook tatli geliyo...tabi senede bir kere gidip...tatli eurolarimizla baya prensesler gibi yasiyoruz....istedigini al...ye ic...gez toz...
bide istanbulun trafiginde bir normal is gününü düsün.
tabiiii tr de bol bol sucuk pastirma var...ama asgeri ücretle millet alip doyaca yiyemiyo. ben sahsen te deki aileme almanyadan sucuk pastirma gönderiyorum.
sen tr nin günesini....tatli turist havasini seviyorsun...bi hasta olda SSK´ sürün...bak ozaman izmir sana cennetmi cehennemmi...
yani...biraz cocukca düsünüyorsun.
bence yasadigin yeri sorgula...ve parlayan hersey altin deyildir.
tr de yasasanda...ordaki insanlarinda sorunlari ve isleri var...sen tatile gidince herkez sana ilgi nezaket gösteriyor...orda olsan...kimse ev isini cocugunu birakip senle poy poy bir ömür boyu gezmez....hangi parayla...
ekmek aslanin agizinda. sen galiba hala babaevinde biraz rahatlik batdi galiba...
sucuk salam düsünme...bir üniversiteye filan git...almanyada bedava...sonra berlin veya hamburga yerlesebilirsin.
Herkes sizin gibi türklerin olduğu yerde yaşamıyor ki hanım efendi. Ben küçük bir alman kasabasında yaşıyorum,hatta köy.Ne tuhaf bende almanyadayim her yer türk dolu kurslar var her imkan var spora git cik cevre edin ...
27yildir buradayım ben, gözümu burada acdim ilk dünyaya.Alışamamak değil yani asla sıkıldım artık sadece tek sorun bu.Hmmm Almanya'da dogup oraya alisamamak olayini pek anlayamadim ama neyse. Ben Hollanda'dayim 14 yasimda ailemle geldim. Sizin aileniz yaninizda mi bilmiyorum. Yanlis anlasilmasinda biz sirf cok az yabanci var diye buna turklerde dahil diye baska bir yere tasindik. Elbette bizde oyleyiz de nerde cokluk orda... misali eski oturdugumuz yerde hep bi vukuat oluyordu. Ben sahsen cok turklerin oldugu yerlerde bulunmak istemiyorum cokta aramiyorum. Almanya hollanda soguk ulkeler dogru ama ben bu soguga baya alistim oyle ki yazin turkiye sicagina dayanamiyorum. Izinlerimi sonbaharda kullanıyorum. Ben izine gitsem 2 hafta sonra hollandayi o sakinligi duzeni özlüyorum. 14 yil türkiyede yasadim ama simdi burasi agir basiyor. Garip ama boyle :)
Ben turklerin yoğun olduğu yerde yaşamıyorum malesef. Küçük bi köydeyim.Almanya dasın ve türklere yönelik birșey olmamasından șikayetcisin, çok ilginç.
Almanya zannedersem türklerin en yoğun olduğu ülke.
Demekki sen Türkiye ye dönmelisin, Almanya da niçin bulunuyorsun canım
Tamam da sen Türkiye'nin en modern ve belki de en yaşanılası şehrinden gitmişsin oraya..
Türkiye bir Ortadoğu ülkesi artık, değilse de oldu..biraz iç Anadolu, Doğu inan izmirden Muğla'dan cok farklı..
İtalya' da ben de yaşadım bir süre.. Dağlar kadar fark yok izmirle kültür olarak doğrusun..İspanya, italya, Yunanistan zaten buralar da Akdeniz ülkeleri ab' de olma sebepleri bir Parça dini de..
Ancak kuzey ülkeleri olsun ingiltere olsun mesela buralar muazzam..
Insan Hakları'nın, demokrasinin , fırsat eşitliğinin gercekten çok ileri olduğu ülkeler ve evet Akdeniz ülkeleri ile bence kıyaslanmazlar.
Not: birebir gözlemdir.
Just, profil fotodaki kıyafetin çok hoş colessiumun önünde..
İzmir'de gezersin böyle de ya Erzurum'da? Van da? Sivas'ta?
Bak șimdi merak ettim orası neresi, bende Almanya da çalışıyorumBen turklerin yoğun olduğu yerde yaşamıyorum malesef. Küçük bi köydeyim.
Ben de kucuk bir kasabadayim. Sizi cok iyi anliyorum. Burda biri vardi o da ulkemi ozlesim diye konu acmisti zopa tutuldu yazikHerkes sizin gibi türklerin olduğu yerde yaşamıyor ki hanım efendi. Ben küçük bir alman kasabasında yaşıyorum,hatta köy.
Şuan için ne tr ye ne başka büyük şehre gitme imkanım zaten yok. Biraz sikintimi dile getirdim sadece.
Bir ergene yazar gibi yazmışsın çok güldüm ya :)))) karşındaki avrupanın diskolarına tav olmuş bi ergen sanırım :)))Cehaletinden mi yoksa caps lock acik pembe harflerinden gozlerim kanadi bilmiyorum da seninle ayni zeminde kesinlikle muhatap olamayiz. En azindan gunluk bir ulusal bir kac da global yayin takip etmeni tavsiye ederim ya da herhangi bir sosyal tartismaya girmemeni. Iyi forumlar
Burda normaldir topa tutulması sonra ban yemesi falanBen de kucuk bir kasabadayim. Sizi cok iyi anliyorum. Burda biri vardi o da ulkemi ozlesim diye konu acmisti zopa tutuldu yazik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?