Yurtdışında yaşamanın zorlugu

Türkiye'de her vatandaş aynı şartlara mı sahip?!? Bana öyle geliyor ki parası olanlar kaymak yaşıyor, olmayanlar sürünüyor. Gelir dağılımı çok adaletsiz.

Gelir dağılımı adaletsizliğinden daha kötüsü ortalama direk denen kavramın artık bitmesi ve orta direk sınıfının artık kıt kanaat geçinmesi. Yani ortalama insanın refahı da çok düşük, hayat çok pahalı. Asgari ücret alanların vay haline. Toplu taşıma başlı başına işkence ve ömür törpüsü ortalama bir insan için.

İşsizlik coştu, kadının işgücüne katılımı çok az. Kadınlara toplumun bakış açısına değinmicem bile.

Adalet sistemi berbat, eğitim sistemi kötü, doktorlar iyi ama sağlık sistemi kötü hastaneler dolup taşıyor. Nüfus planlaması yok, dış politikada plan yok, tarım politikası yok saman bile ithal, teknoloji politikası hiç yok. Çok kötü yönetiliyoruz, insanlarımız Allah'a emanet yaşıyor.

Bu şekilde daha nereye kadar gideriz bilmiyorum cidden.

Son düzenleme:

tamam siz memnunsunuzdur da neden bu kadar sinirlendiğinizi anlamlandıramıyorum.
herkesin düşünce yapısı farklı
ben almanyanın berbat bir yer olduğunu düşünsem bu sizin hayat tarzınızı değiştirmeyecek ki
ben şahsen avrupanın türkiyeden iyi olduğunu düşünmüyorum
benim türkiyedeki yaşamımla buradaki arasında bir fark yok
tek farkı ülkemi özlüyorum

siz de almanyayı seviyorsunuz, bize göre de ülke sizin anlattığınız kadar kötü değil
standartları değişti eskisi gibi değil bunu anlatmaya çalışıyordu arkadaş
sinirlenmenize gerek yoktu

aman aman...sakin bu hanimefedinin toz pembe hayellerini yikma kardes: bak bana ne laflar diyip...yöneticilere ögrettircekmis onunla usluplu konusmayi... :)

Ben bunlari zaten biliyorum. ve sinirlenmemin sebebi...arkadasin ilk mesajinda avrupada yasayan insanlarin 2. veya 3. sinif insan olarak görüldügünü savunmasiydi. bunu bir belgeselde görmüs...ve anlam veremiyo nasil insanin bu sartlar altinda yasamayi tercih ettigini. ben asla hic bir durumda 3. sinif insan olarak görülmedim...
sadece beni kizdiran bu lafi...baska herkez istedigi yerde ve sartlar altinda yasiyabilir.

öyle bir şeyle hiç karşılaşmadım
çoğu insan farkında artık Türkiyenin seküler ve modern bir ülke olduğunun
yasalar önünde herkes eşit zaten
en fazla olabilecek ayrımcılık kendi ülkende de yaşadığın kadarıdır o bana da oldu reddedemem de onlar da zaten dünyadan bi haber gerikafalı insanlardı
takılacak bir şey değil yani kimse 2., 3. sınıf muamelesi yapamaz, yaparsa da hakkını ararsın..

ve sakin yanlis anlamayin...ben birtek almanyada deyil, iki deyisik ülkede yasadim ve egitim gördüm. Bir Hukukcu olarak insan haklari benim en büyük dayanisma gösterdigim bir bölüm. ve Türkiyede bu suanda insan haklari göremiyorum. yani almanya ne kadar kötü olursa olsun, ben bir türk olarak ayni haklara sahibim. bunu cok iyi biliyorum cünkü kendim avukatim.
ve asla hakkim yenilmedi...ve ne okulda olsun nede üniversitede 3. sinif insan gibi görülmedim.
Türkiyede yasamak isteyen vatandaslarimiz tabiikide geri dönebilirler. Ama avrupanin her konuda olan konforundan vazgecmeyipde internetden...sucuk özledim...veya ben vatanimi cok seviyorum demek bana biraz abes kaciyo...buda bir gercek. insanlar genelde sevdigi seylerin yakinda olur.

sizi tam olarak almanyada tutan ne hanimefendi?

bak böyle tartışabiliriz ne güzel sakin sakin.
yasalar güzel ona laf yok ama onların da her zaman uygulandığını görmedim ben. birçok ülkeden arkadaşım var dediğim gibi ben açıkçası büyük bir farklılık göremedim. asyadan gelen arkadaşlarım ve avrupa kültürü arasında dağ gibi fark var ama şunu fark ettim Türkiye asyadan ziyade avrupaya yakınlaşmış bir ülke ve o yolda ilerliyor
ben almanyada yaşamıyorum başka bir ülkedeyim
değişik bir kültür tanımak için geldim, ve hakkaten avrupadan beklentim yüksekti ama hayalkırıklığına uğradım
çok daha iyi olacağını ummuştum türkiyeden ama aradığımı bulamadım.
çünkü dediğim gibi ben izmirliyim, izmire yaşıyordum ve benim için özgürlük, hak hukuk manasında değişen bir şey olmadı. izmirden önce de bir marmara şehrinde yaşadım uzun süre.
bilemiyorum açıkçası bana göre türkiyenin daha iyi işleyen yönleri bile var.
çünkü kültürünü tanıma fırsatını bulduğum birçok ülkede can sıkan problemleri var. yani bu yalnızca bizim ülkemize has bir durum değil.

burada yolsuzluk, suç oranı yüksek mesela. belçikanın 3e bölünmesi durumu söz konusu, tüm eğitim sistemlerini baştan yenilemeleri söz konusu vs oy siyasete girmemem lazım, ispanyada catalunya vs uzar bu

Tamam da sen Türkiye'nin en modern ve belki de en yaşanılası şehrinden gitmişsin oraya..
Türkiye bir Ortadoğu ülkesi artık, değilse de oldu..biraz iç Anadolu, Doğu inan izmirden Muğla'dan cok farklı..

İtalya' da ben de yaşadım bir süre.. Dağlar kadar fark yok izmirle kültür olarak doğrusun..İspanya, italya, Yunanistan zaten buralar da Akdeniz ülkeleri ab' de olma sebepleri bir Parça dini de..

Ancak kuzey ülkeleri olsun ingiltere olsun mesela buralar muazzam..

Insan Hakları'nın, demokrasinin , fırsat eşitliğinin gercekten çok ileri olduğu ülkeler ve evet Akdeniz ülkeleri ile bence kıyaslanmazlar.
Not: birebir gözlemdir.

Just, profil fotodaki kıyafetin çok hoş colessiumun önünde..

İzmir'de gezersin böyle de ya Erzurum'da? Van da? Sivas'ta?

Yani size ne diyeceğimi şaşırdım,
Baba evinde olduğumu nerden çıkardınız,okul okumadığımi nereden çıkardınız,evli barklı çocuklu kadınım ben şuan.
Bir mesajınızda bilmem kaç üni okuduğunuzu,5dil falan bildiğinizi yazmışsınız. İnanın hiç belli olmuyor şu söylem lerinizden. Yada bir ata sözü okumak cehaleti alır Vs diye o dogrulaniyor yine...

Ne tuhaf bende almanyadayim her yer türk dolu kurslar var her imkan var spora git cik cevre edin ...
Herkes sizin gibi türklerin olduğu yerde yaşamıyor ki hanım efendi. Ben küçük bir alman kasabasında yaşıyorum,hatta köy.
Şuan için ne tr ye ne başka büyük şehre gitme imkanım zaten yok. Biraz sikintimi dile getirdim sadece.

27yildir buradayım ben, gözümu burada acdim ilk dünyaya.Alışamamak değil yani asla sıkıldım artık sadece tek sorun bu.

Almanya dasın ve türklere yönelik birșey olmamasından șikayetcisin, çok ilginç.
Almanya zannedersem türklerin en yoğun olduğu ülke.
Demekki sen Türkiye ye dönmelisin, Almanya da niçin bulunuyorsun canım
Ben turklerin yoğun olduğu yerde yaşamıyorum malesef. Küçük bi köydeyim.

Just, profil fotodaki kıyafetin çok hoş colessiumun önünde..

İzmir'de gezersin böyle de ya Erzurum'da? Van da? Sivas'ta?

Ona bir sey diyemem bak ulkenin gittigim en dogu yeri baskent ankara. Geri kalanini anne babamin dogu gorevlerinden biliyorum ama turkiye kesinlikle bir ortadogu ulkesi degil inan ordan da cok arkadas edindim asyadan ve ortadogudan. Bizle aralarinda cok fark var ve bunun icin Ataturke minnet borcluyum meger ne kadar medeniymisiz ne kadar degismisiz dusunce yapilari vs cok tuhaf. Kesinlikle avrupaya cok daha yakiniz. Toplumsal baski vardir belki de yasal olarak kimse bisey yapamaz ortadogunun aksine.

Benim kimligimdeki din kismi bos hickimse ayrimcilik yapamadi bana bugune kadar ama sekuler olmayan bi ulkeye gidersen bunu teklif dahi edemezsin. Mesela hristiyan biriyle evlenebilirim ama sekuler olmayan bi ulkede evli bile sayilmiyorsun dini islam degilse, basim acik geziyorum kimse beni tutup zorlayamaz gibi gibi bir suru ornek. Ve giderek daha da acik fikirli bi genclik yetisiyor benim umudum var turk gencligine dair

Ben su an mukemmeliz demiyorum ama yapmayin etmeyin ya ortadogu nere turkiye nere

Gerci irandan da arkadasim var sasirdim ulkesinde fotograflarini falan gorunce gayet acik sacik falan arkadaslariyla bazen medyanin bizi yedigini dusunuyorum agir sekilde

Son düzenleme:
Ben de kucuk bir kasabadayim. Sizi cok iyi anliyorum. Burda biri vardi o da ulkemi ozlesim diye konu acmisti zopa tutuldu yazik

Bir ergene yazar gibi yazmışsın çok güldüm ya :)))) karşındaki avrupanın diskolarına tav olmuş bi ergen sanırım :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…