- 21 Nisan 2021
- 618
- 1.815
- 63
- Konu Sahibi mercandedee
-
Evet can güvenliğimiz yok. Sırf bunun için bile orada kalınır. Benim bir tanıdığım değil Amerika, Kuzey Avrupa; Romanya'ya yerleşti, ev aldı. Asla gelmeyi düşünmüyorum diyor.Burası oraya göre inanılmaz medeni diyor. Zaten gıda enflasyonu dehşet durumda. Ne desem bilemiyorum. Benim çocukluğumda ayşe kadın fasülye bu kadar pahalı değildi. Şu an kilosu 100 tl şaka gibi ya.Her cinsten vatandaşı var sokakların güvenliği yok evinde otururken eve hırsız giriyor polisi arasan umrunda değil giden malın gitti dolandırıcılar desen cirit atıyor hangi birini anlatalım yahu denizler desen pis temiz balık bulmak zorlaştı saymakla bitmez artık bu ülkenin zengini için güzel bir ülke evde oturursan iyi dicem ama insanın canı meyve yemek istese kilosu 70 80 den başlıyor 1 kilo konu sahibinin 4 çocuğuna yeter mi mümkün değil
Evet geçen hafta pazarda 100 TL idi tarım ülkesinde bu durum içler acısı kesinlikle arkadaşınız çok iyi yapmış en azından yeşili var oraların buralar her yer beton oldu dip dibe binalar kalabalık trafik rezillik kurallara uyan yok hadi araban var osu busu bi ton masraf dışarı çıksan 1 saatlik otopark 70 TL mazot desen yine uçtu neresinden tutsan elinde kalıyorEvet can güvenliğimiz yok. Sırf bunun için bile orada kalınır. Benim bir tanıdığım değil Amerika, Avrupa; Romanya'ya yerleşti, ev aldı. Asla gelmeyi düşünmüyorum diyor.Burası bile oraya göre inanılmaz medeni diyor. Zaten gıda enflasyonu dehşet durumda. Ne desem bilemiyorum. Benim çocukluğumda ayşe kadın fasülye bu kadar pahalı değildi. Şu an kilosu 100 tl şaka gibi ya.
Gerçekten ilginçmiş peki orada yaşayanların genelinin refah seviyesi nasıl yüksek mi?
En iyisi bizdeSağlık sistemi şu an Türkiye’de kötü olabilir ama yinede tüm Avrupa kanada amerikadan yine kar kat kat iyi durumda . Bakin youtube kanallarina göçenlere. Anlatıyorlar
Evet büyük genelleme yapamasanız bile az buçuk dolar ülkesi olarak dünyaya hükmeden bir ülke olarak temel ihtiyaçları alım konusunda fikir verebilirsiniz o manada söyledim.Amerika yuzolcumu olarak o kadar buyuk bir ulke ki, 50 tane eyaletten olusuyor zaten, o yuzden hangi eyalette hangi sartlarda yasadigina gore degisen bir konu bu, cok da genelleme yapilabilecek bir durum degil. En basidi odedigin vergi miktarindan tut, kanunlara kadar yasadigin eyalete gore degisiyor, o yuzden herhangi bir konuda genelleme yapilmasi cok zor bir ulke burasi.
Bu da aşırı salamazyon. Amerika zaten göçmen ülkesi olduğu için kimse sizden şakır şakır ingilizce beklemez. (Gündelik hayat için konuşuyorum.) New York'ta zenciler fazla. Onlar yayarak konuşuyor. El kol hareketi çok yapıyor. Los Angeles'ta Meksika'yla sınır komşusu olduğu için İspanyolca çok fazla konuşuluyor.Öyle bisey olmadı . Yurtdışında çocuk büyütmek zor okullar kolay dgl . Dil eksik görüyolar sizi yetersiz görüyolar . Vs vs .
Öyle, bu hayatı çok pahalıya çok kötü yaşıyoruz. Hala tatillerde gurbetçiler buraya geliyor ya çok şaşırıyorum. Ailesi olanlar hariç,ben olsam tatil için bile buraya gelmem. Gıda artık ucuz değil ki. Peynir yemek şu an lüks, kuruyemiş de, çoğu ürün de. Allah yardımcımız olsun, kışın ne yapacağız hiç bilmiyorum.Evet geçen hafta pazarda 100 TL idi tarım ülkesinde bu durum içler acısı kesinlikle arkadaşınız çok iyi yapmış en azından yeşili var oraların buralar her yer beton oldu dip dibe binalar kalabalık trafik rezillik kurallara uyan yok hadi araban var osu busu bi ton masraf dışarı çıksan 1 saatlik otopark 70 TL mazot desen yine uçtu neresinden tutsan elinde kalıyor
Tatile gelenler de ülke hasretini gidermek için geliyorlar kuruyemiş mi aa aa o da ne diyeceğiz yakında elektrik doğalgaz zamlarını, konut kiralama fiyatlarından hiç bahsetmedik bileÖyle, bu hayatı çok pahalıya çok kötü yaşıyoruz. Hala tatillerde gurbetçiler buraya geliyor ya çok şaşırıyorum. Ailesi olanlar hariç,ben olsam tatil için bile buraya gelmem. Gıda artık ucuz değil ki. Peynir yemek şu an lüks, kuruyemiş de, çoğu ürün de. Allah yardımcımız olsun, kışın ne yapacağız hiç bilmiyorum.
Gurbetçiler bile artık ne kadar pahalı vs demeye başladı. Eskiden ülke cennet cennet deniyordu. İyi oldu, herkes farkında artık. Elektrik zammı oldu, doğalgazda olur artık en az yüzde 50. Kiraları hiç düşünmek istemiyorum. 100 milyonu geçen bir ülke için hiçbir şey artık yetmiyor.Tatile gelenler de ülke hasretini gidermek için geliyorlar kuruyemiş mi aa aa o da ne diyeceğiz yakında elektrik doğalgaz zamlarını, konut kiralama fiyatlarından hiç bahsetmedik bile
Sallamiyor bence , zira kendisi zaten en düşük seviyede bildigi ve evde de sürekli Türkçe konuşulduğu için çocuklar çat pat bile ogrenememiş, okul da doğal olarak bu kadar da olmaz deyip eksikleri göstermiş sadece....Bu da aşırı salamazyon. Amerika zaten göçmen ülkesi olduğu için kimse sizden şakır şakır ingilizce beklemez. (Gündelik hayat için konuşuyorum.) New York'ta zenciler fazla. Onlar yayarak konuşuyor. El kol hareketi çok yapıyor. Los Angeles'ta Meksika'yla sınır komşusu olduğu için İspanyolca çok fazla konuşuluyor.
Çat pat ingilizce ile çok rahat başını kurtarırsın.
Hayır bilemedin Piraye . Cat pat konuşmuyorlar . Gayet güzel konuşuyorlar ancak okulda yeterli gelmiyor dile çok önem veriyolar . Bilmiyorsun. İnsan stres oluyor bundan dolayı . Burada hayat kolay dgl değişik değişik stres alanlari var maalesef . Çocuklar üç dil öğreniyor haliyle zorlaniyolar ancak okullar bunu göz onunde bulundurmuyor. İlla istdedikleri seviyeye gelecek . NeyseSallamiyor bence , zira kendisi zaten en düşük seviyede bildigi ve evde de sürekli Türkçe konuşulduğu için çocuklar çat pat bile ogrenememiş, okul da doğal olarak bu kadar da olmaz deyip eksikleri göstermiş sadece....
Evet öyle görüyorum aslında ama orda yasamadigim için insan an’yamiyor bazı şeyleri . Belki gelsm bir iki yıl yaşasam farki gorurum. Zaten çocukların masraflari yeterGurbetçiler bile artık ne kadar pahalı vs demeye başladı. Eskiden ülke cennet cennet deniyordu. İyi oldu, herkes farkında artık. Elektrik zammı oldu, doğalgazda olur artık en az yüzde 50. Kiraları hiç düşünmek istemiyorum. 100 milyonu geçen bir ülke için hiçbir şey artık yetmiyor.
Bu da aşırı salamazyon. Amerika zaten göçmen ülkesi olduğu için kimse sizden şakır şakır ingilizce beklemez. (Gündelik hayat için konuşuyorum.) New York'ta zenciler fazla. Onlar yayarak konuşuyor. El kol hareketi çok yapıyor. Los Angeles'ta Meksika'yla sınır komşusu olduğu için İspanyolca çok fazla konuşuluyor.
Çat pat ingilizce ile çok rahat başını kurtarırsın.
Şey sorucam, 2 yaşında kreşe göndermeye başladınız. Bu yeterince geliştirmedi mi yoksa kısa süreli mi gitti çocuğunuz? Orda sosyalleşmesi faydalı olur diye düşünmüştüm.Hayır bilemedin Piraye . Cat pat konuşmuyorlar . Gayet güzel konuşuyorlar ancak okulda yeterli gelmiyor dile çok önem veriyolar . Bilmiyorsun. İnsan stres oluyor bundan dolayı . Burada hayat kolay dgl değişik değişik stres alanlari var maalesef . Çocuklar üç dil öğreniyor haliyle zorlaniyolar ancak okullar bunu göz onunde bulundurmuyor. İlla istdedikleri seviyeye gelecek . Neyse
Ben hep kısa süreli kaldım. Bürokrasi işlerine şahit olmadım ama konu aşırı sallama geldi bana. Amerika'da taksiye biniyorsun Pakistanlı. Çinliler vardı. Chinatown'dan dışarı çıkmamışlar. İngilizce bilmiyor. Çalışmaya gönlü olanın en kolay iş bulacağı ülke Amerika. Hem çok güzel paralar kazanıyorlar, hem de inanılmaz tüketiyorlar. Yemek porsiyonları XXL Kozmetikte sürekli yeni seriler çıkarıyorlar. Kızlarda her seferinde sanki farklı bir şeymiş gibi alıyorlardı.Guneydeki eyaletlerin demografik yapisi kuzeydekiler kadar iyi degil malesef, o yuzden genel olarak gocmen nufus ve Ispanyolca konusma orani cok yuksek. Benim esim Ispanyol, geldiginden beri herhalde gunluk hayatta Ispanyolca'yi daha cok kullaniyor Ingilizce'den (guneydeyiz biz de).
Cocuklarda Ingilizcesi yetersizse English as a Second Language (ESL) destegi verir okul, neden alsin ellerinden? Zaten CPS (sosyal hizmetler) o kadar yetersiz ki, inanilmaz calisan eksigi var, davalara yetisemiyorlar ve bu yuzden surekli elestiri yagmuru altindalar. Kimse kimsenin evde cicek gibi bakilan gocmen cocugunun Ingilizcesi kotu diye islem baslatmaz, cocugun hayatini kolaylastirmaya calisir.
Gelistirmiyor yeterli gelmiyor sanırım bende anlamadım .Şey sorucam, 2 yaşında kreşe göndermeye başladınız. Bu yeterince geliştirmedi mi yoksa kısa süreli mi gitti çocuğunuz? Orda sosyalleşmesi faydalı olur diye düşünmüştüm.
Bunda çok şaşıracak bişey yokÖyle, bu hayatı çok pahalıya çok kötü yaşıyoruz. Hala tatillerde gurbetçiler buraya geliyor ya çok şaşırıyorum. Ailesi olanlar hariç,ben olsam tatil için bile buraya gelmem. Gıda artık ucuz değil ki. Peynir yemek şu an lüks, kuruyemiş de, çoğu ürün de. Allah yardımcımız olsun, kışın ne yapacağız hiç bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?