- 17 Temmuz 2018
- 4.192
- 19.405
- 208
- Konu Sahibi mercandedee
-
Ben hep kısa süreli kaldım. Bürokrasi işlerine şahit olmadım ama konu aşırı sallama geldi bana. Amerika'da taksiye biniyorsun Pakistanlı. Çinliler vardı. Chinatown'dan dışarı çıkmamışlar. İngilizce bilmiyor. Çalışmaya gönlü olanın en kolay iş bulacağı ülke Amerika. Hem çok güzel paralar kazanıyorlar, hem de inanılmaz tüketiyorlar. Yemek porsiyonları XXL Kozmetikte sürekli yeni seriler çıkarıyorlar. Kızlarda her seferinde sanki farklı bir şeymiş gibi alıyorlardı.
Sizinde hayırlı uğurlu olsun.En son Singapur'daydınız sanırım. Orda kalmıştım
Ben anladım anlatayım; daha önce bir konunuzda "çocuklarimın buradakilere benzemesini istemiyorum" demişsiniz, bu konunuzda da evde sürekli Türkçe konuştuğunuzu belirtmişsiniz...Yani siz çocuklarinizin içinde doğduğu dile ve kültüre adapte olmamaları için adeta özel çaba sarf ediyorsunuz....Bu yüzden çocuklarınız okula ve ülkeye uyum sağlayamıyor olabilirler mi? Belki okullar yetersiz değildir? Hiç düşündünüz mü?Gelistirmiyor yeterli gelmiyor sanırım bende anlamadım .
Hayır burda genelde Türk çocuklarında olan bisey . Çocuk evet kendi kültürünü bilsin arada kalmasın diye düşündüm . Ne var bundaBen anladım anlatayım; daha önce bir konunuzda "çocuklarimın buradakilere benzemesini istemiyorum" demişsiniz, bu konunuzda da evde sürekli Türkçe konuştuğunuzu belirtmişsiniz...Yani siz çocuklarinizin içinde doğduğu dile ve kültüre adapte olmamaları için adeta özel çaba sarf ediyorsunuz....Bu yüzden çocuklarınız okula ve ülkeye uyum sağlayamıyor olabilirler mi? Hiç düşündünüz mü?
Peki buradakilere benzemesin derken neyi kastediyorsunuz? Neler benzemesin mesela?Hayır burda genelde Türk çocuklarında olan bisey . Çocuk evet kendi kültürünü bilsin arada kalmasın diye düşündüm . Ne var bunda
Bir de çocuk daha dilini bile bilmediği bir kültürle evde dayatılan şeyin arasında nasıl kalacak? Birini hiç bilmiyor, öğrenemiyor zaten, ötekisini de evde gördüğü kadar biliyor....Evde öğrendiği de kendi kulturu değil ki?Hayır burda genelde Türk çocuklarında olan bisey . Çocuk evet kendi kültürünü bilsin arada kalmasın diye düşündüm . Ne var bunda
Neyse Piraye anlatamadım ben sana boşver en iyisi . Çocuk Türk nasıl kendi kültürü değil burda zaten kendi dilinizi konuşun derler konuşmayın demezler ama buranın dilinide super ogrensin isterler . Uzun şeyler bunlar . Yeterince cnm skkin daha anlatamicam. Anlayanlar fikir veriyor sagolsunlarBir de çocuk daha dilini bile bilmediği bir kültürle evde dayatılan şeyin arasında nasıl kalacak? Birini hiç bilmiyor, öğrenemiyor zaten, ötekisini de evde gördüğü kadar biliyor....Evde öğrendiği de kendi kulturu değil ki?
Her cinsten vatandaşı var sokakların güvenliği yok evinde otururken eve hırsız giriyor polisi arasan umrunda değil giden malın gitti dolandırıcılar desen cirit atıyor hangi birini anlatalım yahu denizler desen pis temiz balık bulmak zorlaştı saymakla bitmez artık bu ülkenin zengini için güzel bir ülke evde oturursan iyi dicem ama insanın canı meyve yemek istese kilosu 70 80 den başlıyor 1 kilo konu sahibinin 4 çocuğuna yeter mi mümkün değil
Evet geçen hafta pazarda 100 TL idi tarım ülkesinde bu durum içler acısı kesinlikle. en azından yeşili var oraların buralar her yer beton oldu dip dibe binalar kalabalık trafik rezillik kurallara uyan yok hadi araban var osu busu bi ton masraf dışarı çıksan 1 saatlik otopark 70 TL mazot desen yine uçtu neresinden tutsan elinde kalıyor
Yani niloya yazmayayım konu dışı, banlanmayayim diyorum ama her seçim zamanı azılı bir hükumet savunucusu olarak sence ülkenin bu kadar yaşanmaz hale gelmesinde hiç emeğin yok mu???????Konu sahibi bu ülkede tereyağı lüks margarin de lüks olma yolunda ilerliyor balık et desen içler acısı gelip de 4 çocukla zebil olmayın buralarda he kuru ekmeğe razıyız diyorsan o başka
Ama benim bahsettiğim üniversite mezunu iş arayan kesim. Benim çevrem biliyor ve iş bulamıyor. Örnek de verdim arkadaşım ana dili gibi Almanca konuşuyor ve Almanca şartlı işlere giremedi. Anne babamdan bahsetmedim hahahhahsNeredeyse herkesin 2 dili mi var eyvahlar olsunmikrofon tutsanız vatandaşa good morning nedir diye 10 kişiden yarısı bilemez Türkiyede 2 dil bilen işsiz kalmaz çünkü dil bilen insanlar parmakla gösterilecek kadar az
Araştırma aşağıdadır:
Türkiye nüfusunun %15.9'u 1 yabancı dil, %2.3'ü 2 yabancı dil, %0.3'ü 3 yabancı dil biliyor. Türkiye nüfusunun %81.8'i ise hiç yabancı dil bilmiyor. Bu oranın 2007 yılında %75.5 iken 2011 yılında %81,8' çıktığı, yani yabancı dil bilenlerin oranının azaldığı görülüyor.
Hayır bilemedin Piraye . Cat pat konuşmuyorlar . Gayet güzel konuşuyorlar ancak okulda yeterli gelmiyor dile çok önem veriyolar . Bilmiyorsun. İnsan stres oluyor bundan dolayı . Burada hayat kolay dgl değişik değişik stres alanlari var maalesef . Çocuklar üç dil öğreniyor haliyle zorlaniyolar ancak okullar bunu göz onunde bulundurmuyor. İlla istdedikleri seviyeye gelecek . Neyse
Dil olayını ben de anlamadım. Benim oğlum İngilizce konusulmayan bir ülkede 1 sene uluslararası kreşe gitti ve çat pat seviyesine geldi. Senelerdir yurtdışında olan çocuklar nasıl öğrenemiyorlar?
Arkadaşımın oğlu Amerika'da doğdu. Birkaç yıl sonra Türkiye'ye döndüklerinde Türkçe hiç bilmiyordu.
He bacım he.Turkiye cennet.Buyur gelHayirrrr . Cocuklar küçüktü . Psikolojik olarak iyi dgldim. Şu an çocuklar büyüdü ama kolay dgl iş bulmak gercekten
Siz bana pek iki dil biliyor gibi gelmediniz. Daha kendi ana dilinizde kavrayışınız zayıf.Anlamadım yazdığını. Sen de mi yurtdışındasin ve memnun degilmisiniz? Ordaki maasiniz dusukmu nasil anlayamadim
Havuzlu fılan buraya gelsın ozaman akdeniZBedavaymiş.
Turkiyede Istanbulda arkadasim daha yeni ortalama bi semtte 1+1 site ici olmayan yol ustu apartman dairesini 20 kusure kiralamiş. Cocuklu aile yasayamaz.
Bence gurbetçilerin tatil için TR’yi seçme sebepleri ucuz olmasından çok yaşadıkları ülkenin dilinden başka dil bilmemeleri. Örneğin Almanya’da yaşıyorlarsa Almanca, Türkçe biliyorlar ve İngilizce konuşmaları gereken ülkelere gitmiyorlar.Öyle, bu hayatı çok pahalıya çok kötü yaşıyoruz. Hala tatillerde gurbetçiler buraya geliyor ya çok şaşırıyorum. Ailesi olanlar hariç,ben olsam tatil için bile buraya gelmem. Gıda artık ucuz değil ki. Peynir yemek şu an lüks, kuruyemiş de, çoğu ürün de. Allah yardımcımız olsun, kışın ne yapacağız hiç bilmiyorum.
Alanınız nedir? Dil seviyeniz nedir? Ben de yurtdışındayım ve 2 yaşından küçük bebeğim var ama bir süre sonra iş hayatına dönmeyi planlıyorum. Siz ne tür işler baktınız veya evde boş zamanlarınızda neler yaptınız?Herkese selam , yıllardır yurtdışı dayım uzak bir ülkede . Ancak iş anlamında hicbisey yapamadim çocuklar küçüktü ama kolay değil iş bulmak vs . Türkiye’deki arkadaşlarıma bakıyorum yillardir calisip kariyer yapıyolar . Okadar pismanimki ama kendi başıma karar alıp Türkiye’ye donememe yalniz değilim .
Emeklilik iş güç gelecek kaygisi başladı . Lütfen aynı durumda olanlar neler yaptı tavsiyelerinizi bekliyorum .
Bence gurbetçilerin tatil için TR’ye seçme sebepleri ucuz olmasından çok yaşadıkları ülkenin dilinden başka dil bilmemeleri. Örneğin Almanya’da yaşıyorlarsa Almanca, Türkçe biliyorlar ve İngilizce konuşmaları gereken ülkelere gitmiyorlar.
Sağlık sistemi şu an Türkiye’de kötü olabilir ama yinede tüm Avrupa kanada amerikadan yine kar kat kat iyi durumda . Bakin youtube kanallarina göçenlere. Anlatıyorlar
Sormayın yaptık bi hata bu yıl da Türkiye’den tatil aldıkÖyle, bu hayatı çok pahalıya çok kötü yaşıyoruz. Hala tatillerde gurbetçiler buraya geliyor ya çok şaşırıyorum. Ailesi olanlar hariç,ben olsam tatil için bile buraya gelmem. Gıda artık ucuz değil ki. Peynir yemek şu an lüks, kuruyemiş de, çoğu ürün de. Allah yardımcımız olsun, kışın ne yapacağız hiç bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?