YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burası o açıdan iyi. Kapsamı geniş bir özel sigortayla direkt uzman doktorla görüşebilmek, yakın zamana randevu bulabilmek güzel. Devlet hastaneleri hala zor.

Evet benim de en buyuk endisem maddi kulfetini goze alsak dahi doktora ulasamiyor olmak. Randevu yok cunku. Is arkadaslarimdan biri cocuklari icin 4 aydir bir uzman doktor randevusu bekliyordu, randevudan 2 hafta once klinikten bir telefon geldi biz sizin anlasmali oldugunuz sigorta sirketi ile calismayi biraktik diye. Tekrar anlasmali bir yer bulup bir daha bekleme suresine girdiler. Cunku baska hicbir sey yapamazlar malesef. Biz o yuzden esimle Turkiye'ye ucak bileti alip gitsek daha cabuk hallederiz bile diye dusunuyoruz bazi durumlarda. Parasini verseniz dahi saglik hizmetine ulasmanin bu kadar zor olmasi gercekten buyuk bir anksiyete yasatiyor.

Daha guzel anlatilabilir miydi bilmiyorum. Ben de senelerdir hep bunu anlatmaya calisiyorum. Tabii ki enflasyon burada da var, tabii ki ev fiyatlarinin artisi ve ciddi bir konaklama krizi burada da mevcut. 1 adet sogana 3$, yarim kilo elmaya 9$ veriyorum su an bunlar anormal rakamlar, burada da herkes market fiyatlarindan sikayetci. Elektrik faturalari 3 sene onceye gore %50 artmis durumda falan. Bir sorun buradaki yerel halka kim bilir neler derler, ozellikle secimler yaklastigi icin insanlar diken ustunde zaten.

Ama sanki yurtdisinda yasayinca bunlari belirtip, sikayetci olmaya calisma hakki yokmus gibi davraniliyor, eeee geri donun o zaman deniyor. Burada enflasyonla bogusmaya devam etmemizin geri donmeyle ne alakasi var ki, lokasyon degistirip hayatta kalma cabamiza devam etmis olacagiz Ki ben hicbir zaman asla donmem diyenlerden de degilim.

Hicbir yer mukemmel degil. Ekonomik, sosyal acidan, demografik yapisi acisindan her yerde sorunlar bulunuyor ve herkes arti - eksi hesabi yapip, kendisi icin en iyi karari vermeye calisiyor. Ve bu surecte elbette memnun olup olmadiklari oluyor, hayat zaten grilerden ibaret, boyle siyah - beyaz ayrimlari ile bir yere varilmaz.

Konu sahibi, eski yazdıklarınıza baktım. Sizin sorununuz yaşadığınız yer ile ilgili degil sizin sorununuz kendinizle ilgili. Siz nereye giderseniz gidin memnuniyetsizliginizi ve mutsuzluğunuzu beraberinde taşıyacaksınız.

Mutsuz bir evliliğiniz var. Çocuk sahibi olmaktansa kariyer sahibi olmayı olmayı istediğinizi soylemenize rağmen 4. cocuk sahibi olmuşsunuz. Sürekli tercihlerinizden dolayı şikayetçisiniz ve yıllardır geç kaldığınızı düşünüyorsunuz ama sürekli şikayetçi olmak yerine yıllardır bunun için hiçbir şey yapmamışsınız.

27 yaşında evlenmis 28 yasinda ilk çocuğunuz olmus su an 37 yaşında 4 cocuk annesisiniz. Gerçekten kariyer sahibi olmak isteseydiniz 4 çocuk yapmazdınız. Zaten sizin kariyeriniz çocuk yapmak olmuş.

Evet Amerika'da yaşamanın kendine göre zorlukları var ama Amerika'da öğretmen olan biri ile Türkiye'de öğretmenlik yapan biri kıyaslanamaz bile. 40 bin TL yaklaşık 1200 dolar. Siz 1200 dolar ve 4 çocukla ile Amerika'da ne yapabilirsiniz. Kaldi ki Amerika'da alım gücü daha fazla.

Amerika'da iş olanağı çok fazla ( burada Türkiye'deki dayılar gibi düşünüyorum ) Siz iş begenmiyorsunuz.

Siz terapi almaya yeniden başlayın. Yaşadığınız yeri suçlamak yerine kendi seçimlerinizi bir gözden geçirin.

Özellikle dil konusunda problem yaşıyorsanız iş secmeden, kasiyerlik vs bile olsa çalışmaya başlayın.

Özellikle dil konusunda problem yaşıyorsanız iş secmeden, kasiyerlik vs bile olsa çalışmaya başlayın.
Kasiyerlik mi? Konu sahibi dil öğrenmek veya egitim almak zorunda kalmadan öğretmen veya terapist olmak istiyor... Zaten hane geliri artınca Amerika'daki çocuk parasının kesilmesinden de şikayetçi, onu hiç istemiyor...Türkiye de mutlu olacağını çunku ısrarla 40000 TL maaşın 5000 dolardan yüksek olduğunu ama Türkiye'ye donemedigini de söylüyor...Kısaca Amerika'dan çocuk parası alıp Türkiye'de kpss kasmadan öğretmen olmak ayrica Amerikalı çocuklara benzemeyen ama Amerika'da eğitim alan çocuklar yetiştirmek istiyor....

Son düzenleme:

Biz almanyada yaşiyoruz. Aile dilimiz almanca ama ben oğlumla sadece türkce konuşuyorum ve babasi sadece italyanca konuşuyor.
Siz evde Türkçe konuşsaniz bile çocuğunuz kreşde ana dili gibi ögrenir. Kafaniza takmayin bunu. Bozuk bir aksanla konuşmayin. Siz türkce konuşun. Kreşe başladiğinda hemen ögreniyorlar.

Yo, biliyoruz.
Ben şahsen 5 dil konuşuyorum. Tanidiğim her Türk (50 yaş alti) en az okul seviyesinde İngilizce biliyor. Almanlarin okuduğu okulu bizde okuyoruz. Bize özel türkish mafish okul yok burda :)
Gurbetci derken 60 li yillarda gelen işcilerin coğu sizlere ömür. O garibanlari hala konu yapmiyorsunuzdur inşallah!

Birincisi, Türkiye sanildigi kadar ucuz değil. Ikincisi, belki inanmazsiniz ama , tarihi acidan baya zengin bir ülke.
Ne bilim, eşim ve ben seve seve geziyoruz.

Bütün gurbetçiler aynı değil. Yeni nesiller daha eğitimli tabi ki önceki nesillere göre. Zaten yeni nesilde durumun bir tık değiştiğini söyledim başka bir mesajımda. Ama ben Hollanda için konuşursak yeni nesilde de gözlemledim bu dil bilmeme durumunu. Bilen de var bilmeyen de, ama Hollandalılar şakır şakır ingilizce konuşurken bizim genç nesil gurbetçi Türklerin aynı okullarda okuyup çat pat konuşmasına şaşırdım.
Türkiye’yi de bana açıklamanıza gerek yok. İki sene öncesine kadar orda yaşıyordum. Birçok tarihi ve turistiki bölgesine gittim. Hala da her yıl yazın tatil yaparım çünkü güzelliğinin farkındayım. Ucuz bir yer olmadığı hepimizin malumu oraya girmeme gerek yok bence :)

Son düzenleme:
Siz bile artik pahalılığı hissediyorsunuz ki cebinizde euro var. Ondan buraya tatile gelen gurbetçilere çok şaşırıyorum. Çok pahalı. Ben AB vatandaşı vs olsam asla gelmem. Bir sürü Akdeniz ülkesi var. Yunanistan, adaları, ispanya,İtalya o kadar güzel ve daha uygun yerler var ki..buraya ailem varsa en fazla 1 hafta gelir kalır sonra Yunanistan'a giderim. Kardeşim selanik'e gitti. Airbnb ile 5 bine ev buldu 1 haftalığına, her öğün şahane yemekler yedi. Maksimum 5 6 euro ödemiş. Ve tabaklar çok büyük bizdeki gibi avuç içi koyup en az 600 liraya satmıyorlar. Sadece o da degil malzemeler kaliteli. Hele balık vs o kadar ucuz ki dedi. Burada kaziklaniyorsun. Bir kalamar mezesi 1 porsiyon 600 tl. Bir avuç kızartma Durumum iyi olsaydı yurtdışında yaşasaydim annemlere de bilet alırdım Yunanistan'da buluşturdum. TL kazanıp döviz harciyor gibiyiz. İşte cennet cennet lafı mazide kaldı, hele burada yaşayanlara bu pahalilik cehennem maalesef.

Evet herkes mutsuz. Herkes sinirli, gergin. Seneye ailenize de bilet alsanız, Yunanistan vs airbnb ev kiralasaniz gönlünüzce güzel bir tatil yaparsınız. Hem medeni insanların arasında olursunuz. Hem kültür turizmi olur. Zaten mutfaklar aynı sayılır. Daha az maliyetle daha kaliteli malzemelerle yemekler yersiniz. Bir de cok Türk turist geldiği için oralarda iyi davraniyorlarmis. Kardeşim söyledi o gitti bu sene. Çok ikram etmişler iyi davranmislar çoğu ayvalık İzmir vs gelip gitmiş zaten biliyorlarmis. Seneye bende düşünüyorum burada kalitesiz yemeklerle bizi kaziklayan esnafı zengin etmemek lazım.

Eski kuşak öyle olabilir. Zaten artık gelenlerin çoğu eski kuşak. Bir tanıdığım romanya'da yaşıyor. Geliyor ailesini 1 hafta görüp sonra italya'ya 3 haftalığına gidiyorlar. Buradaki tatil beldelerine asla gitmiyor. Hiç beğenmiyor. O gelenler tahminen köyde evleri veya tatil yerlerinde yazlıkları var. Ondan geliyorlardir. Dil bilmeyenler de ceplerinde euro var. Bir tur acentesi ile anlaşıp gezmek çok kolay ki. Çoğu AB vatandaşı zaten. Vize alma derdi vs yok. Bir de gurbetciler buraya gelip mutsuz insanımız ile aylarca kalıyorlar. Ülkenin sıkıntıları daraltmiyor mu onları, ben olsam mutsuz bir ülkeye gelmek istemezdim.

Güle oynaya oy verdiğimi nereden biliyorsun hadi onu geçtim oy verdiğimi nereden biliyorsun!!! Rica ediyorum yazma göz ardısın. Ayrıca o çok savunduğunuz parti bizi bu hallere getirdi terör partisi ile yandaşlık yapmasaydı bir çoğumuz ona verecektik bizi malum partiye el mahkum yapanlar utansın

Secim zamani siyaset topiginde yazdıklarınızdan tabii ki, nereden bileceğim yoksa anonim sitede yazan kadının görüşünü.
Neyse, yeni geldim zaten KKya, banlanmak istemem

Merhaba yurtdışında doğup büyüyen biriyim hangi ülkede olduğunuzu ve ne şartlar gerektiriyor hayatınızı yolunuza sokmanız için bilmiyorum fakat Avrupa da katı kurallar vardır. Zordur özellikle de kağıt kürek işleri çok birikir eğer devletten sürekli geçinirseniz hayatınızı yoluna sokmazsanız sizi bıktırmak için yıldırmak için pes ettirmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Size önerim hangi ülkedeyseniz mutlaka dil kurslarına katilin diliniz varsa kendinizi ezdirmezsiniz başınız dik olur eliniz iş tutar. Bir diğer konu ise oturumdan dolayı sıkıntı çekmezsiniz. Ve tek başına da yaşamak artık size kolay gelir. Bir diğer önerim ise size mutlaka ehliyet almanız. Yurtdışında büyük şehirlerde ulaşım güzel olsa da araba / ehliyet yurt dışında lüks değildir eliniz ayağımızdır. Yoğun tempo ve randevular içinde sıkışıp kaldığımız günler oldukça çok zaman sıkıntısı çok sadede iş ev randevu arası git gel oluyor. Eğer tek çocuklarla yaşıyorsanız zor olabilir ama çocuklarının eğitimiyle ilgilenin hiç bir şeyden geri kalmasınlar dillerini geliştirsinler benim annem zamanında ne ehliyeti ne dili vardı.. 2 saat temizliğe giderdi beni kreşe bırakıp Mücadeleci olmak lazım güçlü olmak zorundasınız Türkiye’ye dönerseniz ne yapacaksınız ? Onu da düşündünüz mü plansız hareket etmeyin oturun düşünün hesap kitap yapın liste oluşturun devletten bedava Danişma randevusu oluşturup yardım isteyebilirsiniz size yol gösterirler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…