YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

"Değişik" insanlarla tanışmişsiniz :) buyrun beni ziyaret edin. Size, 3-7 dil bilen Türkleri taniştirayim.
Ayni okulda okuyup bir hollandali nasil şakir şakir konuşuyorda diğeri cat pat?

Sadece eski nesile göre daha eğitimli değiller. Bir hollandali veya alman hangi eğitimi aldiysa onlarda ayni eğitime sahipler. Kiyaslamayi lütfen, 60li yillarda köyden göcüp gitmiş, belki ilkokul diplomasi bile olmayan insanlarla yapmayin. Ayip oluyor.

Eminimki sizde dedenize veya nenenize göre daha eğitimlisinizdir. Buda zaten normal olani ve hemen hemen her Türk için geçerli.
Ayrica 2 yıldır avrupada yaşiyorsaniz burda doğan ve büyüyen 3cü veya 4cü nesile "gurbetçi" denilmediğini öğrenin lütfen. Dedeleri gurbetciydi.

mavi yaka diye tabir ettiğimiz işleri bulabilirainiz. Kasiyerlik, uber, temizlik, evden yemek yapıp satma vs. Bunlardan yaklaşık 2500 dolar kazanırsınız.
Evet konu sahibi hiçbir girişimde bulunmamış bence. Poyrazsergen'in videolarını izliyorum. Kanaat eden herkes çok rahat iş buluyor. Hizmet sektöründe çok eleman açığı var. Görüldüğü üzere Havaalanında ingilizce bilmeyen kadın kasiyerlik yapıyor.

Ben de aynen sizin gibi “değişik” olduklarını düşünüyorum zaten. Ama varlar. Günlük hayatta alışveriş yaparken, bir yerden bir yere giderken karşılaştığım insanlar bunlar. Özellikle arayıp bulmadım.
Neyse asıl cevap verdiğiniz mesajımda neden tatil için Türkiye’ye geldiklerini açıklamıştım. Bu bahsettiğim insanlar da 40 50 yaşında insanlar. Siz kaç dil bildiğinizin sidik yarışına çevirdiniz konuyu. Eğitimli olmanızla ve ülkemizin insanını iyi şekilde temsil ediyor olmanızla ancak gurur duyarım. Sizi yüz yüze görüp ne kadar bilgili ve birikimli olduğunuzu görmeye ihtiyacım yok.
Sizin de çok bilmiş bir üslupla ilk mesajınızdan beri bana bir şeyler öğretmeye çalışır üslupla mesaj atmanız da ayıp oluyor.
Çocukla konuşur gibi doğup büyüdüğüm ülkeyi bana anlatıyorsunuz. Lütfen işinize bakın, bir daha cevap vermeyeceğim size, aşağılık komplekslerinizi kendinize saklayın.

Şimdi Türkiye'deyiz. Doğumdan sonra gidicez inşallah. 3 kişi benzer şeyler yazdı. Yaşanmış, denenmiş. Öyle devam edeyim ben de. Teşekkür ederim.
Kendi çocuklarımdan bahsedeyim. Kızım doğduğunda dilim temel seviyede ve oldukça kötü aksanlıydı bu yüzden sadece Türkçe konuştum, eşimin anadil seviyesinde ancak o da Türkçe konuştu. Uzmanlar evde anadil konuşulmasını öneriyor çünkü. 15 aylıkken kreşe başladı 4 yaşına kadar yaşadığımız ülke dilini konuşmayı reddetti. Türkçesi oldukça düzgün, aksansız, kelime sayısı ve dili kullanımı oldukça iyiydi ki hala öyle ama ikinci dili kullanmayı asla istemedi kreşte belli başlı kelimeler ile derdini anlatıp günü bitiriyordu. Ne zaman ilkokula başladı bir ay sonra ikinci dilin büyük bölümüne hakimdi. Şuan iki dili de çok iyi kullanıyor, hatta geçenlerde dedesine kelimeler öğretiyordu.
Oğlum iki yaşında onun ikinci dili birkaç yıla anadili olacak belli. Şuan hangi kelime daha kolaysa onu söylüyor ama dil reddi gibi bir durum görünmüyor en azından.

Size sadece neden bazi türklerin TRde tatil yaptığını acikladim.

Sizinle sidik yarişina giren yok. Tanımam etmem. Yaptığınız genelleme yanlış.

Tabiki 2 senecik içinde siz olayi cözmüşsünüzdür.
Kesinlikle inglizce bilmedikleri icin TRde tatil yapiyorlardir
Doğrudur.

Sağolun yorum için. Hepsinin ayrı karakteri var bakalım bizim kız ne yapacak

Yazmıcam dedim ama sınırlarımı zorluyorsunuz. Başından beri küçümser bir tavırla konuşuyorsunuz. Yan yana gelsek gözümün içine bakamazsınız. Azcık saygılı olmayı da öğrenseydiniz keşke beş dil öğrenirken.
“2 senecik” :)
30 yaşındayım, Tr’de doğdum, büyüdüm okudum, iki sene önce yerleştim. Daha iyisini aynı şartlarda yapabiliyorsanız ancak bu konu hakkında yorum yapabilirsiniz.

Amerika’da çocuk parası var mı ki

Francisca ve İngilizce biliyorum amerikadym
Amerikada yasayip is bulamayip turkiyede ki 40 bin ogretmen maasina iyi demenize sok oldum. Bence kendinizi gelistirip yasadiginiz ulkenin nimetlerini ogrenmeye calisin bu konuda eksik oldugunuzu dusunuyorum madem diliniz var biraz vizyonunuzu gelistirin.

Piraye haklısın ama atladığın konu şu, yurtdışında bizdeki gibi yüksek maaş artışları yok. İngiltere'de çalışırken senelik %1 zam almıştım Kiralar çok pahalı, genç nüfus genelikle paylaşımlı evleri tercih ediyor . İngiltere'de yaşayan arkadaşım market fiyatlarındaki artışın %30 - %40 civarinda olduğu söylemişti bu arada. İnsanlar para harcamayı bıraktı, kafeler vs eskisi gibi dolu değil diye anlatıyordu.

Detayları bilemeyeceğim de, ilkokul arkadaşım hiç dil bilmeden Amerika ya gitti. Bir ailenin yanına yerleşip çocuklarına baktı. Orada Türkiye deki gibi bakıcıya yemek temizlik kitlemek de yok yalnız onun için eğlenceliydi. Maaşı iyiydi barınma yemek masrafı da yoktu. 1 sene içinde araba, 4 sene içinde de ev aldı. Orada hizmet sektöründe insanlar yanlışlıkla iş buluyor o derece. Acaba sorun sizde olabilir mi

Devlete sağlık kesintisi ödememek mümkün mü ödüyorlar canım benim, üstüne BUPA- özel saglik sigortasi için ayrıca ödeme yapiyorsun. Ben SGK'ya acayip b.k atardım ama özel sağlık sigortam olmasına rağmen 2 yilda 1 kez romatolog yüzü görünce gözünü sevdiğimin Türkiyesi dedim. Ayrıca emin ol trde ödediğin ilaç parası asla para değil. Çoğu ülkede kat kat fazlasını ödüyorsun. Bazı ülkeler kanser ilaçlarını bile karşılamıyor.

Hayır burda genelde Türk çocuklarında olan bisey . Çocuk evet kendi kültürünü bilsin arada kalmasın diye düşündüm . Ne var bunda
Siz çok kapalı bir çevrede falan mı yaşıyorsunuz? arkadaşlarımın çocukları çatır çatır İngilizce konuşuyorlar. Türk çocuklarında var diye genellemeyin isterseniz.

Benim sirketim global bir ilac sirketi herkesin evinde en az 1 ilac vardir bizim sirketten.
Ben ekip lideriyim, haziran ayinda senelik performans degerlendirmelerini yaptim ve IK tarafindan uygulamam uygun gorulen maas artislarini yaziyorum:

'Beklentimi karsiladi' : %2-3.5 arasi
'Beklentimin ustunde' : %3.5-5 arasi

Ve beklentimin ustunde olarak sadece 2 kisi secme hakkim vardi. Butun ekibe beklentimi karsiladi ve %3.5'tan zam vermek istedim ama bir baktim IK birkacina %2'den zam uygulamis otomatik olarak. Defalarca motivasyonlarini dusuruyorsunuz konusmasi yaptim departmanla ama malesef enflasyonu yakalayacak kadar bile zam vermiyorlar.

Bu arada evet ben de hem devlete saglik sigortasi hem de sosyal guvenlik sigortasi odemesi yapiyorum, FICA vergisi olarak geciyor. Kendi odedigimiz ozel saglik sigortasi bundan bagimsiz, zaten vatandas olmadigim icin odedigim Medicare vergisinin hizmetinden yararlanma hakkim bile yok Hem de bunun uzerine federal ve eyalet vergisi de oduyorum, brut maasimin yaklasik %30'u vergilere gidiyor Vatandas olmadigim icin bu vergilerin bana yararli bir geri donusu asla olmayacak, hicbir mantikli aciklamalari da yok 'herkes her maastan bu vergileri odemek zorunda' demek harici.

Yurtdışında o kadar para biriktirenler genelde yemeyip içmeyip sefalet içinde onu biriktiriyor. Tr deki gibi tatile gideceğim, çocuklarımı iyi bir devlet okuluna göndereceğim derseniz yine masraflı

4 çocuk yaparak kendine nasıl kariyer basamaklari icra edecektin acaba?
2020'de açtığın konularda bile buram buram vizyonu olmayan bir kadın var ve gram kendisine bir şey katmamış bunca yıldır.
Dönün lütfen siz.
Gelin buraya.
Gelin de 4 çocuk için para ödeyin üstüne de içiniz rahat etsin
Cocuklariniz lgs ve yks için yırtın kendini ve en dandik dershaneye 70-80 bin ödeyin.
1000 doları süper bir maaş olarak gören kadina daha çok şeyler yazmak isterdim ama konu o kadar avam ki ikna etmek için efor sarfetmeye bile değmez.
İnşallah donersiniz hanımefendi.
Gercekten dönün siz.

Sakamisin? Keyfimizmisin nereye gidicegimizin?
Senenin basinda ispanya gezimizi yaptik, yazin turkiyeye geldik. Yilda bir gelirim turkiyeye. Iki defada yabanci ülkelere giderim.

Almancam ingilizcem super durumda, butün ömrzm boyunca yillarca calistim araliksiz. Ve calisiyorum.
Siz 50/60 li yillarda kalmis olabilirsinizde, yeni generarasyon her tarafta imzasini atmis durumda almanyada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…