YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Almanyanin birçok iyi yani var ama doğru konuşmak gerekirse iyi yanlarının tadını yüksek gelirli insanlar çıkarıyor.

Eşimin kuzenin geliri, çocuk parasi dahil 2400 net.
Fix giderler kesilince eline 800 Euro kaliyor. Bu parayla ne sinemaya gidiliyor ne havuza. Karin doyuyor sadece.

Ellerinde taş gibi italyan pasaportlari var ama 2 senede bir italyada kendi köylerinde tatil yapabiliyorlar.

Kismetse seneye italyaya geri dönecekler (hepsi 3cü nesil almanyada doğan insanlar).

Ordada gelirleri düşük olacak ama bari yedikleri sebze organik olur ve çocuklar sıcak aylarda denizde oynarlar.

Burda kuş gibi evde oturuyorlar. Sosyal faliyet 0.

KKde gezinen, almanyada yaşayan kadinlar (benim izlemlelerime göre) yüksek gelirli olanlar.

Bu sebepten almanya banada biraz daha tatli geliyor.
Yukarda doktora yaklaşik 1000 euro bayildiğimi yazdim. Olmasaydi ibuprofene talim yaşiyor olurdum. Ne bilim, çok kasvet basinca bilet alip gidiyorum aklimin estiği yere. Çocuk olmasina rağmen full gezme imkanim var ve 12 ay boyunca annelik iznim için havadan 1800 euro + çocuk parasi aldim. Kicimla findik kirdim. Bu hayati malasef almanyadada coğu kadin yaşayamiyor malasef. Firsatim olsa o aileleri çekip İnternete atarım.

Hep beraber bu ülkeyi toparlayacağız inşallah

Ben tabi almanyada zor geçinen insanları pek bilmiyorum, son 2 yıl hariç göçebe bir işim vardı, çevrem de genelde bizim gibi sonradan gelenler olduğu için minimum 3 4 bin giriyordur evlerine. Ama eskilerden duyarız kısıtlı imkanlarla yaşayanları. Açıkçası durumun italyaya dönecek kadar kötü olduğunu hiç düşünmemiştim

Benim bulunduğum çevrede ise en büyük sorun buraya gelince sihirli değnek değmiş gibi her şeyin düzeleceğini sanan ama inanılmaz hayal kırıklığına uğramış bir kesim var. Yanlış olmasın genelde iş bularak gelen erkek olduğu ve eline ilk defa güzel para geçtiği için erkek taraf memnun oluyor ama kadınlar bebek bakmaktan dil kursuna bile gidememiş, denkliği zor bölümlerden olan, iş bulamayan, eşin gölgesinde kariyerini bırakmış, bürokrasiden yılmış oluyor. Bir de öyle bir reklamı yapılıyor ki ülkenin, kimse ben hayata sıfırdan başlıyorum, bazı zorluklara hazırlıklı olarak gelmeliyim diye düşünmüyor. Bak burada bile şu şu konu var diyoruz inandıramiyoruz. Yani ben kendim de çok büyük direnç gösteriyordum böyle şeylere gocmeden önce o yüzden biraz anlıyorum ama ben bilmediğim konuda böyle inat etmiyordum. Sadece kulak ardı ediyordum, inanmak istemiyordum.

Ben yine çok büyük bir motivasyonla geldim bunlardan biri de tabi ki maddi, bırakıp dönmem. Ama bazen işe amerikadan ya da gelişmiş başka yerlerden insanlar alıyoruz, 4 ay durmayıp dönen var. Okul zorunlu ama çocuğu 4 ay hiçbir okula kaydedemedi adam, oturuma başvuracak, şirket kefil oldu ev tutamadı, eşi iş başvurusu yaptı küçük çocuğa kreş çıkmadı başlayamadı tek maaş ev yok çocukların okul yok dalga mı geçiyorsunuz dedi hop hollandada başka iş buldu gitti bilemiyorum artık oradan memnun kalmış mıdır, ben aracı olmuştum diye çok utandım bir daha konuşmadım

Uzman doktora direkt ulaşabiliyor olmak bence harika bir şey. Hiçbir zaman boş yere hastaneye gitmem. Ama ihtiyacınız sağlıksa, özel sigorta sahibi olup kırık kolla saatlerce bekletilmemelisiniz hastanede. Bunu yaşayanlar var yurtdışında. Ambulans çağıramıyorsunuz kendiniz acile gidebiliyorsanız. Mutlaka acil durumlar için biliyorum. Tek başıma yaşadığım zaman sürünerek taksiye binip gitmiştim. Çağıriyim demiyorum kesinlikle. Ama bekleme süreleri çok uzun. Empatiden uzak. Suistimale açıklık olabilir. Biz zaten beklemeyi bilmeyen bir milletiz. Her şeyimiz hemen olsun istiyoruz evet. Dediğim gibi uzmana ulaşabilmek, hamileyken ultrason zenginliği çok değerli. Bu sistemde bunu seviyorum.

Eğer hazır bir iş teklifiyle yurt dışına çıkmamışsanız ve ciddi bir sermayeniz de yoksa, kısaca sıfırdan başlıyorsanız, yurtdışında ilk 2 yılın sürünmek olduğunu kabul etmelisiniz.Dilinizin olması ciddi bir avantaj olsa da Türkiye’deki standartlarınıza hemen ulaşmanızı garantilemez.İlk geldiğim yıllarda aşçı yamaklığı yapıp yer de paspasladım,kreşte çalışıp alt da temizledim.Şu an büyük bir şirkette masa başı ortalamanın üstü geliri olan bir işte çalışıyorum ama bugünlere gelmek kolay olmadı.Alt gelir grubu işlere girmekten gocunmayın.Bir yerden başlamalısınız

Hep beraber bu ülkeyi toparlayacağız inşallah
Sanırım benden 20 yaş kucuksunuz ve göreve henüz 2 yıl önce başlamış çicegi burnunda bir hekimsiniz.... Öncelikle küçüğüm de olsanız şifa dağıtan ellerinizden öpüyorum Bütün söylediklerinize ve asıl onemlisi de şu temenninize sonuna kadar katılıyorum, umarım birgün biz de gelişmiş ülkeler gibi olup, "bizim toprağımız , vatandasligimiz, doğal kaynaklarımız, yetişmiş insanımız, çocuklarimiz, gençlerimiz, muhendisimiz, öğretmenimiz,doktorumuz sebil değildir, elini kolunu sallayarak gelen herkes sırf parası var veya sırf oy devşirmek için öyle dayatılıyor diye cahil cuhelanin arsizin keyfine peşkeş çekilip, harcanamaz" diyebileceğiz....Umut hep var

Son düzenleme:

Senin çevren tabiki senin gibi yüksek eğitim alarak gelen insanlarla çevrili. Şükürler olsun böyle saçma dertleriniz yok.

Madalyanin diğer tarafi malasef hiç sevimli değil.
39.8 milyon çalışandan yaklaşik 9.3 milyonu asgari ücret alıyor. Asla geçinemiyorlar ve hiçbir perspektifleri yok. Ev-iş. Karın tokluğuna.
Eşimin kuzeninin Brüt geliri 2150 Euro! Brüt.
Bu gelirle almayada ne ev alabilir ne kredi çekip güzel bir araba cekebilir altina.
Adam daha 31 yaşında ve ruhu öldü. Sifir perspektif.

Kadinlar için 60 yıldır sorunlar hiç değişmemiş. Nasil ilk gelen işcilerin karıları eve tikanip kaldiysa şimdide ayni.
Almanyanin en sevimsiz yani,
değişime açık olmamasi

Burda bile bazi üyeler (almanlardan ögrenmişler galiba) ağızlarını yaya yaya ilk gelen gurbetçilerle dalga geçiyorlar. Neymiş, dil ögrenmemişler, kadinlar çalışmamiş vs vs.

Yahu, şimdi gelenler bile zorluk çekiyorlar (TRden kapi gibi diplomayla gelen insanlar, hepsi inglizce biliyor), ev bulamiyor, kreş bulamıyor, kağıt kürek sorunu yaşıyorlar.

Bundan 60 sene önce gelen nasil başarsin? Şimdi en kötüsü internet üzeri arıyorsun evi. Annem eskiden local gazete avına çıkıyordu belki bir ilan denk gelir diye. Şimdi en zoru google translater üzeri kağıtlari tercüme edersin. Eskiden kapi kapi yeterli almanca bilen ve en önemlisi içeriği anlayan insan aranıyordu.

Neyse, almanya geliri güzel olana veya kös kös evde oturup devletden geçinene (bazilarina yetiyor) güzel. Arada kalanin pestili çıkıyor. Gelirimin 42% vergiye gidiyor. Üstüne aldigim her ürüne 16% kdv, yetmedi birikimime 25% (kapitalerttagssteuer) vergi ödüyorum.
Bizde italyadan ev aldik. Çocuk az daha büyüsün (planda ikinci var) bende gidicem.
Expat olsam almanyaya gelmezdim. Burda büyüdügüm için bi nebzede olsa vatan hissiyati var. Ayrica, şükürler olsun gelirim güzel. Coğu sorunlari yaşamiyorum ama arkadaş/aile bireylerinden görüyorum.
Tuzum kuru olmasina rağmen bunaldim.

Evet uzman doktora herkes direk ulaşmayı harika gördüğü için devlette ki doktorlar günü ortalama 140 hasta ile kapatıyor. Hatta başı 2.5 dk. Basit hastalıklarda ilaç alıp iyileşirsinizde işte önemli bir probleminiz varsa sıkıntı. Sonra doktor yanlış teşhis koydu oluyor. Çok şükür büyük geniş odaları olan şehir hastanelerimiz var. Yıllık belli sayıda tomografi garantisi verilen firmalar var da herkes her halta film çektiriyor sistem müthiş

Tamamen iyi niyetli, normal bir insan olarak söylüyorum. Önce aile hekiminden 1 haftada randevu alıp, sonra benim 1-2 hafta sonra görebileceğim uzmana yönlendirmemesinden memnunum sistemin. Demek istediğim bu. Ki yakında öyle bir sistemin olduğu yere küçük çocuk götüreceğimizin korkusu var ama mecburuz başka sebeplerden.

Doktora ulaşma kolayliginda iddia edilen hak bu noktaya geldi maalesef sondaki bakiş herşeyi anlatıyor

Doktora ulaşma kolayliginda iddia edilen hak bu noktaya geldi maalesef sondaki bakiş herşeyi anlatıyor

Bu hayvanlik ama. Resmen hayvana ayip oldu ama başka kelime bulamadim.

Yukarda yorumumda yazdim. Kendi yaşadığım şehirde hala uzman doktor bulamadim. Dövmeyi birak sesimi yükseltmek bile aklima gelmez. Doktorlarımızin (hangi ülke olursa olsun) zaten çalışa çalışa canları çıkıyor.
Umarim en ağır cezayi alirlar. Elleri kırılsın

Sadece doktorluk da değil, öğretmen, asker, polis.. çoğu mesleğe olan saygıyı sıfırladılar yıllardır. Eskiden asker dedin mi öğretmen dedin mi bir saygı vardı. Her şeyin altını boşalttılar. Hele kadındaki ezilmişliğin geldiği hale bak, yüzünden okunuyor intikam hırsı. Buralar hep siyaset girmeyeyim

Zor ulastiginiz şey değerlidir... Elinizin altında her an ulasabildiginiz, yasalarla da kötüye kullanımda sınırsız hak sahibi yapildiginiz hiçbirseye saygı duymazsınız...Hele ki cahilseniz ....

Bu arada ek bilgi vereyim; sağlık sendikaları bu ablaya dava açtı, düşünceyi ifade özgürlüğü kapsamında beraat etti...

Arkadaşlar bu kadar nefret ettiyseniz iltica diye bir şey var dilerseniz iltica edin bu sosyal devlet imkanlarından faydalanın. Niye kendinizi dolduruyorsunuz?
Kendimizi doldurmuyoruz , biz zaten gırtlagimiza kadar dolduk...Niye dolduk, nasıl dolduk soran oldukca anlatıyoruz, dertlerimizi paylaşıyoruz, birbirimize destek verip umutlaniyoruz, bazen karamsarlığa kapiliyouz, çozmek için yollar ariyoruz...

Siz ilticanin anlamını bilip de mi bunu bana soruyorsunuz? Biliyorsunuz varsayip cevap vereyim ; Evet artık legal yollarla göç etmeyi , nefes almayı ve insanca yaşamayı da çok istiyoruz ama sizin kastettiginiz anlamda iltica edecek kadar şerefsiz değiliz çok şükür...

Son düzenleme:
bence dalga geçiyor arkadaş, Türkiye'de millet kariyer yapsa ne olacak 30-40 bin TL alıp sadece nefes almak için yaşıyorlar, ben yaklaşık 2 senedir avrupa'da part time çalışıyorum para sıkıntısı bir gün bile çekmedim. amerika hele iş açısından daha iyi çocuk bakıcısı olablirsiniz

Arkadaşlar bu kadar nefret ettiyseniz iltica diye bir şey var dilerseniz iltica edin bu sosyal devlet imkanlarından faydalanın. Niye kendinizi dolduruyorsunuz?

20 sayfa yazilandan çıkardığın sosyal inkanlarindan faydalanma sevdasımı?

Umarim ilticanin ne olduğunu bilmediğin için böyle bir öneride bulunmuşsundur

Ben uzun zaman Turkiyedeydim, yeni gittik. 1 sene sonra ben de her şeyi unutup deniz, eglemmcee cok hosss diyecegim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…