- Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
-
Birkac yorumu okudumda hayret ettim.
Ben almanyada dogdum büyüdüm suan burda Üniverste okuyorum ve insallah seneye bitiriyorum. Ben dogdugumdan beri sevemedim bu memleketi. Sevmiyorum alisamadim ben kendimi bi türlü buraya ait hissedemedim düsünceleri yasayis tarzlari hersey bana itici geliyor.
Özellikle Abitur zamanindan beri nefret ettim burdaki herseyden.
Türklerin ilerlememesi icin ellerinden geleni yapiyolar benim önüme egitim hayatimda ne engeller cikardilar sirf türk oldugum icin bunu ögretmenin biri yüzüme karsi bile söyledi ki bu ögretmen 10sene istanbulda özel bi okulda ögretmenlik yapmis türkleri en iyi anlamasi gerek biri...ilk baslarda hadi bu benim sansizligim böyle ögretmenler bana denk geldi dedim ama simdi bakiyorumda 1 senedir baska bi okulda baska ögretmenler sirf kardesim Abitur yapmasin diye cocuga yapmadiklarini birakmadilar 16 yasindaki cocuk bile nefret ediyorum bu memleketten diyor...
Ek olarak suan bir iste calisiyorum benimle calisan bayan eleman ananemleri annemleri 20senedir tanir bizimkilerde pek sever türklere karsi cok anlayisli diye kadinla bi muhabbet ettik ben kadinin duymak istedigi seyleri masustan zarf atmak icin söyledikce ( örnegin daha cok türkmüsün almanmisin diye sorup almanim dedigimde) o 20senelik türk dostu cok sevindi ve ancak benim gibi düsünenlerin almanyada yasamayi hak ettigini geri kalan türk gibi yasamaya calisan (yani basörtüsü takan oruc tutan türkce konusan domuz eti yemeyen) türleri almanyadan geri "AHIRLARA" yollamak gerektigini söyledi. Benim memleketimin ahirina kurban olsun onlar. Bunlari düsünen insanlarin memleketinde ben napim söylesenize? Neyini sevmeye calisim? Benim milletimi kücümsemelerinimi? Ben domuz eti yemiyorum diye bana yan yan bakmalarinimi? Bide bunlar göööyaaa cok "tolerant" hadi be pabucumun toleranti gözünüzü acinda iyi bakin etrafiniza. Almanyayi öve öve bitiremeyen türkiyeyide yerden yere vuran insanlari bunca senelik ömrümde anlayamadim hic birzamanda anlayamicam. Ben türkiyenin ege gibi cennet kösesinden geliyorum insallah en tez zamandada oraya geri dönecegim...
huuuu nerdesiniz kizlaaar ?
ben buralardayim cnm :)
selam canim, nasilsin? hangi ülke´den kesin dönüs yapacaksin canim TR ye?
Bende iyiyim caniim tesekkür ederim. Bende Almanya´da yasiyorum ve kesin dönüs yapmak istiyorum, ama alman vatandasiyim ve TR´de mavi kartla emekli olunamaz diye biliyorum, suan onu arastirmaya calisiyorum.
bende türkiyeye evlenip geldim.simdi burada okula devam etmek istiyorum acikögretimden sinavlara girerim diye düsünüyorum ama nasıl olacagını bende bılmıyorum.almanyanın neresindensin.?ben duisburgdan geldim.bu yaz 4yıl olucak.arada oglumla beraber ailemin yanına gıdıyorum gezmeye.
bende 24 yasindayım canım.evet biraz zorlukları oluyo tabi ama alısıyo insan zamanla.en cokta ailemden uzak olmak cok zorluyo beni
nekadar istedigim zaman esim gitmeme izin versede yakın Olmaya benzemiyoha diyince gelemiyolar,sen gidemiyosun iste zor oluyo ya.ama mutlu olduktan sonra dogru insanı bulduguna inandıktan sonra insan dayaniyo.sonucta sen mutlu olunca ailende senın mutlulugunla mutlu oluyo onlarda alısıyo.sen kac yasındasn canım.nzamn düsünüyosun buraya dönmeyi
suan okuyomusun orada?nerede yasamayı düsünüyosun canım buraya gelince?
ben istanbulda yasiyorum canım.ben kastamonuluyum esim adapazarlı ama burada oturuyorlar esim ve ailesi.ailemde yazları istanbula geliyorlar zaten.bizim akrabalarımız hep istanbuldalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?