Yurtdışından Türkiye'ye gelin giden arkadaşlar... Buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaslarim sizleri korkutmak istemem ama sadece hikayemden ibret almanizi istedim ben dogma buyume fransadaydim ve turkiyeye gelin gittim bakin basima neler geldi neler.

Ben 2010 yilinda bir evlilik yaptim. Gelin giitigim yerde hic kimsem yoktu inanirmisiniz. Cunku tanimadigim bir sehre gittim esime guvenmisitim cunku ama degmezmis.
Evliligimden ilk gununden itibaren bize takilan altinlarin ortadan kayboldugunu farkettim kayinvalidem almis bize sormadan ve esim buna hic bir tepki gostermedi. Iki hafta sonra kayinvalidemin sozlu tacizlerine hakaretlerini maruz kaldim yani sen odana cekiliyorsun bizimle sohbet etmiyorsun suratin asik seni sepetlerim sen israfcisin seni sepetlerim sizin aileniz buyu yapmis bize perdelerim lekeli kiziyla birlikte surekli beni cekistirmeler dalga gecmeler korunma ilaclarima varasiya kdr karsimalar dolabimin iclerine karismalar giyimime makyajima varana kdr. Ve bu ister istemez esimle benim huzurumu bozuyordu esimle her kavga ettigimizde esim bana senden bosanacagim ben seni cekemem seni ailenin evine gonderecegim diyordu. Ben'de bu baskilardan dolayi ailemi ozledigimi oraya gitmek istedigimi soyledim. Ama esim biraz sabret gideriz diyordu. Bir aksam evliligimden uc hafta sonra kiz kardesi kendisi ve annesi annemi arayp beni sikayet ettiler. Benim hakkimda anneme ileri geri konustular. Ve ne olduysa o aksam oldu esim birden kalk seni goruturuyorum dedi. Ben giderken esime diyordum geri almaya geleceksin beni herhalde oda surekli sonra konusruz bunlari diyordu. Neyse ailemin yanina birakti beni gecenin bir vakti. Amtinlarimide elimden aldi annesine verdi bana takilan bilenzikleri set takimini vs. Ertesi gun babami arayip beni sikayet etti babama iste ulku soyledir boyledir sunu yapiyor bunu yapiyor annemle anlasamiyor gibisinden. Bende esime dedimki ayri eve cikalim cunku huzurumuz bozuluyor dedim bunu goruyorsun biliyorsun dedim. Cunku kiz kardesi esinide alip bizde kaliyordu evimin isini bile yapamiyordum ozel hayat denen bisey kalmamisti. Esim dedi ya boyle yasarsin bunlari kabul edersin yada sen bilirsin dedi. Babam dediki kizim geri git esinin yanina dedi bende tamam dedim o gun esimi aradim ve esim ben seni alamam getirirse baban getirsin yoksa gelme dedi. Bende bu laflardan sonra fransaya gitmeyi dusunyorum dedim esime. Esim o gun dilekceni ver bosanalim ben seni istemiyorum burayada gelme artik dedi. Bende bu arada bir evlilik terapistine basvurdum inanirmisiniz sigortam yok birseyim yok esim cebime bes kurus para koymamis varimi yogumu oraya doktumki acaba evliligimiz duzelirmi diye. Doktorumdan esimi aramasini rica ettim oda aradi ve kadina o gun bir suru hakaret kufurde bulundu. Her neyse bu kez'de ben evlenecegim diye tutturdu ben kayinbabami ariyordum beni esim gelip alsin diye ama oda benimle dalga gecer gibi konusuyordu. Alir alir sen oyle zannet dercesine. Ben ailemle fransaya geri dondum iki ay fransada kaldim cebimde bes kurus param yok ve o sirada esimin baska bir kizla sanal alemde iliski yasadigini orendim esimi aradim ve o gun baristik ben geri gittim. Gittim ama ilk gunden annesi ben bunu istemiyorum geri gonder bundan gelin olmaz diyerekten esimin karsisinda beni rendice etti esimde annesinin soylediklerine katildi. Bunlari atlattik ve ben ise girdim hersey guzel gidiyordu ama esim benden habersiz maasimi alip harciyordu. Bu zoruma gidiyordu benim. Bir aksam annesi bana iftira atti ulku bana bagirdi diye ve o gunun aksami is donusumde esim silah cekti bana ve tehditle bosanma kagidi imzalatti. Ya yazarsin yada seni oldurum diyordu bende yazdim. O olaydan sonra git seni istemiyorum dedi gerekirse kolumu bir kadin takar eve getiririm diyordu. O gun tekrardan konusup bunuda gectik ama ben aileme bisey belli etmedim. Ben egitimim icin burs parasi aliyordum ve esim uc ay boyunca o burs parasi gelecek diye yoksa seni gonderirim diye beni tehdit ediyordu. Bir aksam o parayi benden isteme parami yonetemezsin dedim diye bana tokat ve tekrardan bosanma kagidi imzalatti. Yarin seni gonderecegim bende dedim gondereceksen beni simdi gonder valizlerimi hazirladim kayseride kimsem yok ailem fransada cebimde yine bes kurus param yok o gunude atlattik. Gun geldi esim eve mutlu bir sekilde geliyor esimin bir arkadasi var dolandirilicik yapiyor altinlarimi ben gormeden etmeden bozdurdular ona 18 milyar para verdiler sahte diploma ve kanun disi kendilerini ve beni ise sokmasi icin ben her gece dua ediyordum bu is olmasin diye esimi diyordum ondan uzak dur diye ama esim beni anlamiyordu. Bu kez'de kiz kardesi esiyle tartisti diye iki hafta boyunca cocuguyla birlikte bizde kaldi. Benim psikolojim bozuluyordu evimin isini bile yapamiyordum ozel hayatim yoktu sabah ben kalkmadan kiz kardesi ve esi eve girip salonda oturuyorlardi. Bu zoruma gidiyordu. Ve esim parami yiyordu derken ben isi biraklaya karar verdim. O gun esim gitti ve ucak biletimi one aldirdi dediki git seni istemiyorum ben antalyaya gidecegimbabam birakir seni dedi havalimanina git bir dahada gelme dedi. O gun istifami imzalamaya gittim ve o stresle brilikte ailemi arayip bana ne yaptilarsa anlattim. Ailemde bu silah olayindan endiselenip polisi aramis haberim yoktu. Eve geldim bir baktim eve polis geldi. Ikimizi alip karakola goturduler ben o gun esimin arkadasini ihbar edeyim derken bayginlik gecirdim ve hastanelik oldum o gunde esimin babasina senet imzalattirdilar. hastaneden cikista polis ifademi aldi sikayetci oldum silahla ilgili beni evden kovamasiyla ilgili ailesinin hakaretleriyle ilgili altinlarini neden bozdurduyla ilgili hepsini rapor etti polis ve aile mahkemesinden korunma kagidimi cikardi.
O gun korkup eve gitmedim polis evinde kaldim. Babam kayseriden akrabalarini gonderdi beni almalari icin. Bende o gun ben esimden habersiz bir yer gidemem gelsin beni alsin dedim. Esimde gelip beni aldi akrabalarima yine beni kotulediler mazeretleriyse ben anneme va babama herseyi anlatiyormusum. O olayida oyle atlattik. Uc gun sonra fransaya dondum. Bu kezde esim beni ne aradi nede sordu beni tehdit etti aileme hakaret ve banada ayni sekilde burs parasini getirmessen seni gonderirim adam olmassan seni gonderirim ailen beni neden polise sikayet etti beni rezil ettiler vs gibi seyler soyluyordu. Beni surekli oyaliyordu su gun gelme bugun gel o gun gelme su gun gel gibi. Annesinin beni istemedigini soyledi. Onunla iyi anlasmak zorunda oldugumu soyledi. Turkiyeye donmeden esimi aradim ve beni yaine tehdit etti hakaret kufur vs. O gun donmedim gitmedim bu soyledikleri engeldi benim icin. Gitmedigim icin abimi arayip yine tehdit etti. Ve uc ay oldu biz ayriyiz benim oraya gelmemi engeleyyen kendisi esyalarimi almami engeleyyen kendisi. Ben aradim kendisini bana dedi senden bosanacagim haberin bile olmayacak. Esim imam nikahli esini gtirdigini soyledi gerekirse uc tane daha getircegini kendilerinde irsi oldugunu soyledi. Kendi aziyla zina yaptiginida soyledi. Annesi elinden gelen herseyi yapti ayrilmamiz icin inanirmisiniz kiziyla surekli beni cekistirmeler temizligime karismalari herseyimi kiyafetlerime sacimin boyasina varana dek herseyime aileme hakaretler gelinlik bile gozumde kaldi hersey gozumde kaldi yani dugunden sonra degistirler !!!

O yuzden turkiyeye elin gidenler yada gidecekler size tavsiyem hikayemden ibret alin eyer icinizden biri benle hemen hemen ayni sorunlari yasiyorsa yada yasadiyda paylasabilir tesekkurler

derbeder
uzuldum durumunuza yaaaa.allah yardimcin olsun

evet canim ikisi farki seyler türkiyenin her kösesinde rahatlikla bir tercüme bürosu bulursun noterle bi isin yok yeminli tercümanin stempeli gerekiyor trde nerdesin bilmiyorum ben samsundayim burada 1 sayfayi 25 TL ye ceviriyorlar
ama denklestirmek parasiz onu bulundugun sehirin milli egitim bakanligina gideceksin diyeceksin ben almanyadan geldim okul karnelerimi denklestirmek istiyorum diye onlar orjinalini aliyor kararlastirip sana elinde bir yazi ile geri veriyorlar ben mesela mittlere reife yaptim 2 kere biri meslekten dolayi biri berufsoberschulede burada lisenin 10. sinifini bitirmis saydilar

bence türkiyede alman konsoloslugunu ara bi arastir canim nede olsa vizeyi orasi veriyor ama ondan önce almanyada ausländerbehördede davetiye cikartmalisin

25TL de az para degil ama dimi?
Peki bu cevriyi sadece türkiyede mi yapabilirim?
Yoksa bulundugum ülke de türk konsolosluguna gidipte yaptirabilirmiyim?
Yardimlarin icin tekrar tesekkür ederim.

Merhaba kizlar,

bende Türkiye´ye gelin gelelei 2 yili geciyor bile...Dogma büyüme almanya´li olmama ragmen cok cabuk alistim...Tabi Istanbul´da yasamak bir ayricalik, baska bir sehirde yapamazdim ama herhalde..! Ben sahsen seviyorum Istanbul´u ve bazi seylerinede katlaniyorum...Nüfus cok yogun olunca, tabiki tuhaf haller yasiyor insan...Korkunun ecele faydasi yok...Siz kendinize güvenmelisiniz!

Evlendikten sonra 6 ay calismadim ama sonra calismaya basladim..Alman bir cagri merkezinde calisiyorum...Kendi ekomonik özgürlügüme kavustum sonra yine...Calismayi seviyorum, bu sehri´de seviyorum...Mutluyum

Benim arastirmalarima göre, cocuk parasi alabilmek icin (legal yol ile yani) cocuk & anne Almanya´da ikamet etmeli. Tabi insanlarimiz kafasina göre is yapiyor olabilir..Iyi arastirmak gerek..! Dikkatli olun, Almanya artik bir cok seyi arastiriyor..!

Hepinizin yolu ve bahti acik olsun!!!

Calismadan nasil is yerinden para aliyor anlamadim ve yeni cocuk dogurmus zaten isten ayrilmak zorunda cünki anne koruma zamaninda.
Zahmetin icin cok tesekkürler ama bana bir bit kemigi varmis gibi geldi.

Canim kendisi almanyada dogma büyüme, burda evlendi ve calisiyordu, evlendikten sonra TR yerlesti esiyle birlikte, bir bit kemigi yok yani, ve hamile kalinca isten ayrilmadi annelik iznine cikti anliyormusun, tabiki annelik izini bitince parada kesilcek....

evet o yüzden TR gittiginiz zaman burda mutlaka bir yerde kayit birakin yani Nebenwohnung, varsa aileniz arkadasiniz vs, ozamanda legal yoldan almis oluyorsunuz cocuk parasini

25TL de az para degil ama dimi?
Peki bu cevriyi sadece türkiyede mi yapabilirim?
Yoksa bulundugum ülke de türk konsolosluguna gidipte yaptirabilirmiyim?
Yardimlarin icin tekrar tesekkür ederim.

sanırım almanyadanda herhangi bir yeminli tercüman çevirse trde geçerli olur canım tercümanın altına imzası ve stempeli önemli olan

evet o yüzden TR gittiginiz zaman burda mutlaka bir yerde kayit birakin yani Nebenwohnung, varsa aileniz arkadasiniz vs, ozamanda legal yoldan almis oluyorsunuz cocuk parasini

Canim, o senin dedigin "Zweitwohnsitz" yurtdisi icin gecerli degil..."Einwohnermeldeamt" senin yurtdisi adresini ikinci adres olarak eklemiyor...Bu sadece Almanya icinde ikinci bir adresin varsa gecerliymis...Dolayisiyla, olay sallantiya giriyor!

Canim, o senin dedigin "Zweitwohnsitz" yurtdisi icin gecerli degil..."Einwohnermeldeamt" senin yurtdisi adresini ikinci adres olarak eklemiyor...Bu sadece Almanya icinde ikinci bir adresin varsa gecerliymis...Dolayisiyla, olay sallantiya giriyor!

Hayir ne demek istedigimi anlamadim, TR ikametgahin olacak, burda Almanya`da Nebenwohnung anmelden yapacaksiniz,
kac kisiden biliyorum öyle yaptilar

Hayir ne demek istedigimi anlamadim, TR ikametgahin olacak, burda Almanya`da Nebenwohnung anmelden yapacaksiniz,
kac kisiden biliyorum öyle yaptilar

Belki eyaletten eyalete degisiktir uygulama..Ben NRW´de kaliyordum ve aynen senin dedigin gibi yapmak istedim ama yetkili birim olmaz dedi. Hem TR´de ikamet edip, hemde Almanyada "Zweitwohnsitz" yapman mümkün degil dedi. Eger sizin orada oluyorsa, tabiki bu firsati kullanin derim.

bende nrw denim, banada boyle dediler. bende hauptwohnung olarak almanyada annemgilin evini gosterdim artik neyapiyim mecburen

Hmmm olabilir...
Peki Alman mi yoksa Türk vatandasimisin?

Alman vatandasimisin?
IYi de böylesi daha zor degilmi? Sürekli bir isin oldugundan Almanya`ya gitmek zorunda degilmisin

turk vatandasiyim, 5-6ayda bir giris cikis yapiorum. bi is olursa gittigimde hallediyorum.
suan zaten 2 aydir almanyadayim dogum icin geldim. daha 5 haftam var

Alıştığın yerden ayrılıp başka bir yere uyum sağlamaya çalışmak inanılmaz zor

-Hala çatkapı misafir gelmesine alışamadım
-Misafir gelecek diye seferber olan kadınları anlayamıyorum, bu kadar dert olacaksa çağırma, ama öyle de olmuyor, çağrılmayan kişi ayıplıyor, misafire kek börek yapılması sanki bir zorunluluk gibi, yapmazsanız tuhaf kalıyorsunuz
-Gelen misafir yatılı kalabiliyor, kendi evi başka ilde olsa tamam mecburiyet ama değilse de kalabiliyor, gittiğiniz yerde ''geç oldu hadi burda kalın'' gibi ısrarlar oluyor
-İnsanlar sürekli bir şey yemeniz için ısrar ediyor
-Herkes 10 dakika konuştuk diye evine davet ediyor gitmezseniz kırılıyor, ''kırılırım ama bak'' lafını silah olarak kullanıyorlar
-İnsanlar ev oturmasını ''gezme'' olarak görüyor, ve çok seviyor

Gelin olarak gelmedim ama 7 senedir alışamadım, ama türk mahallesinden gelenler tabiki bu kadar zorluk çekmez, ben hiç türk olmayan bir yerde büyüyüp geldim
Uzaydan gelmiş gibi kalıyorum :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…