Yurtdışından Türkiye'ye gelin giden arkadaşlar... Buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
En büyük korkularimdan bir tanesi bu..

ayneeeen nefret ediyorum, yatiyomuyuz musait degilmiyiz kimsenin umrunda degil. saat ve gün farketmiyo pat diye kapi caliyo. sinir oluyorum . telefon denen bisey var

Hayir ne demek istedigimi anlamadim, TR ikametgahin olacak, burda Almanya`da Nebenwohnung anmelden yapacaksiniz,
kac kisiden biliyorum öyle yaptilar

evet bunu bende biliyorum annemlerde öyle yaptı ama nebenwohnung olarak değilde briefanschrift olarak yani kağıt evrak işleri olunca
fakat biz alman vatandaşlarında biraz değişiyor iş canım eğer yurtdışında kalıyorsan bildirmen gerekiyor ve o anda abmelden yapmalısın ve hiç bir yardım alamazsın o yüzden ben doğumdan sonra gidince (senin o arkadaşının yaptığı gibi bana detayları lütfen öğren bekliyorum) mecburen anmelden yapıp tekrar almanyada yaşıyorum demeliyim yani trde olduğumu bilmeyecekler

vallaha allah uzun ömürler versin hiç güleceğim yoktu böyle durumda olsam bende bunalırdım ama almanyada düzenim nasıl ise buradada öyle ben kolu komşu kayınvalide ve onların çevresini hiç kimseyi alıştırmadım öyle çat kapı gelmeye hepsi gelecği zaman haberli gelir çekinirler hemde
insanlar oturmayı gezme olarak görüyor diyorsun ya bende şeye şaşırdım alışveriş merkezine gitmeyi gezme olarak sayıyorlar halbuki almanya alışveriş merkezi dolu ve bizler sadece alışveriş yapmaya giderdik öyle müze gezer gibi değil bende buna şaşıyorum

Ben sadece Alman vatandasiyim.

Hmmm ok, bende Alman vatandasiyim

turk vatandasiyim, 5-6ayda bir giris cikis yapiorum. bi is olursa gittigimde hallediyorum.
suan zaten 2 aydir almanyadayim dogum icin geldim. daha 5 haftam var

Ok anladim, dogumun icin hayirlisi insallah saglikla kavusursun bebegine

Valla inanin ben öbür türlü biliyorum, yani Nebenwohnung kayitli kalabiliyor diye biliyorum, hatta Arbeitsamt`ta calisan arkadasim var, o da söyledi bunlari bana, hatta iste isten kendi isteginle degilde is yeri cikartirsa, bir sene issizlik parasi alma hakkin bile var dedi bana.... tekrar bir arastirip ögrenelim hepimiz

25TL de az para degil ama dimi?
Peki bu cevriyi sadece türkiyede mi yapabilirim?
Yoksa bulundugum ülke de türk konsolosluguna gidipte yaptirabilirmiyim?
Yardimlarin icin tekrar tesekkür ederim.

sadece trde yasadigin sehirde milli egitim bakanliginda denklestirdigin yani ''cevirdigin '' diploma gecerli kendin yada bir cevirmenin yaptigi kabul edilmiyor bende sordum bunu milli egitime kabul etmediler

Evet evet aynen
Arkadaşlarım arıyor gezmeye gidicez sen de gel diye tamam diyorum nereye gidicez, cevahire istinye parka gibi cevaplar alıyorum Çok tuhaf geliyor
Nasıl bir zevk veriyor her haftasonu aynı mağazaların rafına bakmak anlamıyorum

Bir de şimdi mesela türkiyede değilim tatil dolayısıyla, türkiyede olsam uykusuz geceler beni bekliyordu, ramazan davulcusunu duyduğum an uyanıyorum daha da uyuyamıyorum
evinde çalar saat cep telefonu olmayan insan mı var? gelenekmiş, iyi güzel hoş da hastası var cocuğu var yaşlısı var onları uyandırmaya ne hakları var ki? Herkes oruç mu tutuyor? Tutsa bile yıl olmuş 2011 hala davulla mı uyanıcaz, teknoloji neden var ki o zaman taş devrindeki gibi yaşayalım işte, geliyor gitmek bilmiyor.
Bütün gelenekler unutulmuş gitmiş bir bu mu kaldı
Ramazan davulcusunu ilk duyduğumda ''biri almış silahı bizim evi tarıyor galiba'' diye korkudan ölecek gibi olmuştum
(3 yaşıma kadar türkiyedeydim ama olanın bitenin farkında değilmişim o yaşlarda)

arkdaslar hayret ettim bazi yazilariniza almanyanin neyini ovuyorsunuz anlamadim issizlik diz boyu hani halini bilmesek aglancak halinizle turkiyeyi bu kadar elstirmeniz bana cok komik geldi bende isvicredeyim almanyaya cok daha iyi bir seviyede yasam duzeyi almanya bitmis durumda turkiyede is imkani eger elinizde diplomaniz varsa yabanci dilinizde varsa bitmistir ha tabi tembellik yapmayi sevipte sosyalden gecinen insanlar kopamazlar avrupadan oda ayri bir konu bilmeyen insanlarda yazdiklarinizi okuyunca ciddiye alicak diye uzuluyorum insan sevmedigi yerde niye yasarki ?
guldugunuz alay ettiginiz davul burdaki canlardan cok daha guzel bir amaca hizmet ediyor cagdan bahsediyorsunuz ya teknoleji avrupada da geride o kadar cok celiskileriniz varki yazdiklarinizde bence siz guluncek halinizle adete dalga gecer haldesiniz

Kizlar,

Türkiye´de yasamak size o kadar rahatsizlik veriyorsa, neden eslerinizi alip tekrar yurtdisina gitmiyorsunuz? Sürekli bir sey hakkinda sikayet etmeniz, onu sevilir hale getirmez ki..!!

Birkac yorumu okudumda hayret ettim.
Ben almanyada dogdum büyüdüm suan burda Üniverste okuyorum ve insallah seneye bitiriyorum. Ben dogdugumdan beri sevemedim bu memleketi. Sevmiyorum alisamadim ben kendimi bi türlü buraya ait hissedemedim düsünceleri yasayis tarzlari hersey bana itici geliyor.
Özellikle Abitur zamanindan beri nefret ettim burdaki herseyden.
Türklerin ilerlememesi icin ellerinden geleni yapiyolar benim önüme egitim hayatimda ne engeller cikardilar sirf türk oldugum icin bunu ögretmenin biri yüzüme karsi bile söyledi ki bu ögretmen 10sene istanbulda özel bi okulda ögretmenlik yapmis türkleri en iyi anlamasi gerek biri...ilk baslarda hadi bu benim sansizligim böyle ögretmenler bana denk geldi dedim ama simdi bakiyorumda 1 senedir baska bi okulda baska ögretmenler sirf kardesim Abitur yapmasin diye cocuga yapmadiklarini birakmadilar 16 yasindaki cocuk bile nefret ediyorum bu memleketten diyor...
Ek olarak suan bir iste calisiyorum benimle calisan bayan eleman ananemleri annemleri 20senedir tanir bizimkilerde pek sever türklere karsi cok anlayisli diye kadinla bi muhabbet ettik ben kadinin duymak istedigi seyleri masustan zarf atmak icin söyledikce ( örnegin daha cok türkmüsün almanmisin diye sorup almanim dedigimde) o 20senelik türk dostu cok sevindi ve ancak benim gibi düsünenlerin almanyada yasamayi hak ettigini geri kalan türk gibi yasamaya calisan (yani basörtüsü takan oruc tutan türkce konusan domuz eti yemeyen) türleri almanyadan geri "AHIRLARA" yollamak gerektigini söyledi. Benim memleketimin ahirina kurban olsun onlar. Bunlari düsünen insanlarin memleketinde ben napim söylesenize? Neyini sevmeye calisim? Benim milletimi kücümsemelerinimi? Ben domuz eti yemiyorum diye bana yan yan bakmalarinimi? Bide bunlar göööyaaa cok "tolerant" hadi be pabucumun toleranti gözünüzü acinda iyi bakin etrafiniza. Almanyayi öve öve bitiremeyen türkiyeyide yerden yere vuran insanlari bunca senelik ömrümde anlayamadim hic birzamanda anlayamicam. Ben türkiyenin ege gibi cennet kösesinden geliyorum insallah en tez zamandada oraya geri dönecegim...

Helal !!!
İnşallah tez zamanda Türkiye'ye kesin dönüş yaparsın!

slm kizlar ,suan almanyadayim dogum yaptim alla sukur. standesamttan kagit bekliyorum o gelince pasaporta basvurabilirmisim bebek icin.
ben ve esim turk vatandasiyiz tr ye gelin gittim (3sene oldu)dogum icin alm.geldim.
cocuk icin hangi pasaporta basvurmam gerekiyor bilgisi olan varmi , reisepass mi isticem yoksa ne yapcam hic bilgim yok. alman vatandasi olamaz ikinizde türksünüz esinle dedi bazi komsular. peki ozaman turk konsolosluguna gidip ustumemi yazdirmam lazim. ne gibi bi islem yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim :26:

Canim, bildigim kadariyla ebeveynlerden biri alman vatandasi ise, cocuk otomatik olarak cifte vatandas oluyor ama ebeveynlerin ikiside türk vatandasi ise dogrudan konsolosluga gitmen gerek. Kanunlarda bir degisiklik olmadiysa bunlar bildiklerim!

hmmmmmmmm :26: tsk canim. bende bilmiyorum iste

Yorumlarinizi okudukca iyice hevesleniyorum. Allahim insallah günün birinde bize´de nasip eder, "Merhabaaa bende suanda Türkiye´den yaziyorum" demeyi.
Geri dönmeyi okadar cok istiyorumki anlatamam. Insallah, insallah insallah olur

merhaba bende 3.5 yıldır istanbulda yasiyorum.evlenip gelin geldim almanyadan buraya.2yasindada bir oglum var.
simdi okula devam etmek ıstiyorum ama nasıl yaparım nerden baslarım bılmıyorum.önce almanca olan karnelerime burada denklik işlemi yapılması gerekiyomus galıba.ben gesamtschulede 10 yıl okudum FORQ aldım acaba bu abschluss turkıyede ne oluyo bılen varmı acaba.
bu konuyu yenı gordum bu forumda,sizler nereden geldınız nerede yasıyorsunuz?paylasalım.

ben tek birşey söylemek istiyorum :

yurtdışındayken herkes sana ''Hey Türk'' diye sesleniyordu
burdada herkes ''Gurbetçi/Gavur/(Sarışın oluğum için)RuS'' diyor

sonuç olarak, her iki ülkenin insanı içinde ben bir yabancıyım
ne oraya ne buraya aitim ben, hiç bi ülke beni kabullenmiyor

Son düzenleme:
hatunlar nabersiniz?

bende araniza katilmak istiyorummm neden mi????

seneye evlenicem ve türkiyede yasamayi düsünüyoruz

sizce cok mu zor türkiyede yasamak??
ben burasini pek sevmiyorum türkiyede kendimi daha iyi hissediyorumm

Selamlar herkese... Ben Hollandada dogdum buyudum ve yasiyorum. Nisanlim Turkiyede yasiyor, temmuzda evlenecegiz Allahin izniyle, ama nerde kalacagimiza hala karar veremedik.

Ben eskiden hep Turkiyede yasamayi istiyordum, ama 2009 da 5 ayligina Turkiyeye geldim staj yaptim ve o kadar zor gunler gecirdim ki acikcasi artik korkuyorum Turkiyede yasamaktan.

Nisanlim israrla Turkiyede yasamak istiyor, ben de burda baslamak istiyorum ve 5/6 yil sonra Turkiyeye kesin donus yapariz diyorum..

Kafam cok karisik deneyimi olan var mi acaba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…