- Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
-
üniversite egitimini yurtdisinda almak bencede bir avantaj ama buna da cok güvenmemek gerekir tabi ki.
bir sene sonra okulumu bitiriyorum insallah ve türkiye'ye yerlesme konusunda kararliyim. sevdigim erkek orada, zaten hep aklimda vardi bu fikir ama sevdigim biri oluncada iyice kararli oldum bu konuda.
ben türk vatandasiyim ve aslinda alman vatandasligina gecmeyi de düsünmüyordum, cünkü hukuk okuyorum ve türkiye'de savcilik veya noterlik yapmak istiyorum, insallah basaririm da. yani mavi kart bu alanlarda calisma hakki vermiyor. benim okudugum bölümde maalesef bu konuda alman vatandasligi pek dogru olmaz, kisitlar beni bir cok seyde. yine de yanlis bir bilgim varsa, lütfen söyleyin.
ayrica merak ettigim birsey var, dogumunu almanya'da yapanlara soruyorum, esinizden uzak dogum yapmak zor degil miydi Allah askina, hem nasil kabul etti adam, sonucta bebegini hemen göremeyecek, bunu kim ister.
kizlar birsey soracagim. benim sevgilim türkiye'de ve biz evlenmeyi düsünüyoruz. bu durumu henüz ailelerimize acmis degiliz, önce bi kendi kafamizda durumu oturtmaya calisiyoruz.
aileler birbirlerini tanimiyorlar, memleketler ayri.
tanisma nasil olacak? sevgilimi ve ailesini buraya getirtebilir miyim? Davetiye isi nasil cözülecek? Diyelim ki türkiye'de tanisildi ve bu mesele konusuldu...
Ben en azindan nisandi veya kinaydi burda olsun isterim...Yine ailesini getirmem gerekecek.
Davetiye de zor verirler diyor bazi arkadaslar. Siz nasil yaptiniz?
YÇS sınavına girmek isteyen adayların;
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması yada Türk vatandaşlığından izinle çıkmış olması, (çifte vatandaşlar da olabilir.)
2. lise yada lise dengi bir okul diplomasına sahip olması yada böyle bir okulun son Sınıfında bulunması,
3.lise öğrenimlerinin en az son üç yılını yurtdışında okumuş olması gerekmektedir.
Ben 10.sinifa kadar almnyda okudum, zeugnis mi istiyolar belge olarak.. ben hepsini kaybettim de?
Sagol cnm, bende simdi arastirmaya devam ediyodum güzel bilgiler cikti karsima..
Sen neden devam etmedin.. sansini dene derim..
Canim okuluna bas vur, belki sekreteriattan sana yeni bir karne cikartirlar..
Ben aslinda bunu cok istiyordum, ama 1.hangi üniverstenin cikacagi belli degil 2. tr de üniversteler almanyadaki üniversteler gibi degil, egitim sistemi cok cok farkli 3. Almanyadan Fernstudium ile egitimime devam ediyorum.. Tr de üni okumak beni nedense artik cekmiyor, cok daha fazla imkanlarimiz var bence kendimizi egitebilmemiz icin.
canim aklima bi soru takildi. türkiye maasiyla almanyadaki fernstudium masraflarini karsilamak zor olmuyormu? gerci fernstudium icni studiengebühr ne kadar bilmiyorum ama...
bide o zaman sinavlarami geliyosun almanyaya?
kac zamanda bi geliyosun geldiginde ne kadar kaliyosun?
sorularimi cevaplayablirsen sevinirim
kizlar, mavi kart hakkinda bir sorum olacak!!
benim mavi kartim var, ve üstündeki T.C. numarasi benim eski T.C. numaram.. peki bu numarayla her yerde problem yasiyorum.. acaba herkese mi eski T.C. numarasi veriliyor, yoksa bu bir hatamiydi sizce?? bu karti tr'de yaptirdim.. bana verilen yerde zaten ilk defa bir mavi kart diye birsey duymustu :) internette de birsey bulamiyorum..
cevaplarinizi bekliyorum
slm cnm,
evet yaa..biraz daha internette okuduktan sonra ben de herkese eski T.C. kimlik no'larini verdiklerini gördüm.. ve evetttt, o islemleri hic sorma.. sinirimden öldüm ben onu burda alirken.. yani türkiye'de resmi dairelerin süper olmadigini biliyordum, ama bu kadar rezillik cekecegimi sanmiyordum.. eskiden almanya'da konsolosluklari hatirladim birden kafamçokkarıştı
ama orda bitmedi.. sagda solda problemler yasiyorum o kart yüzünden.. kimse tanimiyor.. belki burasi kücük sehir oldugu icin. bilemiyorum artik..
peki benim daha sigortami tam ayarlamadik.. yabanci uyruklu olunca zorluk cekiliyor mu?
kac seneden beri burdasin?
evet bence de turistik yerlerde daha az problem vardir... ordakiler böyle islerle daha cok karsilasiyorlardir.. biz de bi ara acaba antalya'ya mi gitsek diye düsünüyorduk.. ama memleketimizde evimiz de oldugundan oraya gitmek daha mantikli geliyor.. kaydirigubbakcemile5
bu kadar süredir burdasin, alisabildin mi? :) icimde sanki hala tatildeymisim gibi bir his var.. evimde oldugum sürece kendimi "ait oldugum yerdeymisim" gibi hissediyorum, ama iste disari cikinca sanki tatildeymis gibi bir hissim var.. sende de böyle oldu mu?
almanya'nin neresindensin? :) ben de almanya'dan geldim :))))
antalyali misin?
biz de insallah yaza bir kac haftaligina almanya'ya gidecegiz.. bir kac islerim var daha.. hem öylece esim de almanya'yi görmüs olur.. cok güzel olur benim icin.. büyüdügüm yerleri görüp, en sevdigim arkadaslarimla tanisir.. bakalim yapabilecek miyiz.. daha vize nasil alinacagini bilemiyorum.. evli oldugumuz icin zorluk cikar diye düsünüyorum...
calisiyor musun? veya calismayi düsünüyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?