Yurtdışından Türkiye'ye gelin giden arkadaşlar... Buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canim benim biz nisanlimla anlastik ben doguma 1 ay kala gelecegim almanyaya sonra dogum vakti yaklastiginda esim gelicek 2 3 haftaligina dogum tarihine tabi allahtan bi mani cikmazsa dogum erken olmazsa.. sonra bebek dogduktan sonra esim gidecek ve bende 40imiz ciktiktan sonra gidecegiz bebisimle

ama tecrübeleri olan yasan veya baska sekilde yapan ablalarimiz biizi biliglendirirse seviniriz

bende hem burda dogum yapmak istiyorum hemde esimin yanimda olmasini istiyorum tabiiki oda istiyor

Canim benim bildigim tanisma sizin memleketinizde olur.
Böyle bir sart veya kural yok tabi ama, adamlari simdi almanyaya gertirtmen uzun zaman alir. Üstelik birde sizde kalmak zorunda kalacaklar belkide. Hic tanimadiginiz insanlar sonucta, aile olacakda olsaniz ilk kez görüsüyorsunuz, sizde kalmalari münasip olurmu bilmem. E adamlari otelede gönderemeyeceginize göre..Siz zaten Türkiyeye gidiyorsunuzdur. Memlekete gittiginizde, cikar gelirler isterler seni.
Bizde öyle olmustu.

YÇS sınavına girmek isteyen adayların;
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması yada Türk vatandaşlığından izinle çıkmış olması, (çifte vatandaşlar da olabilir.)
2. lise yada lise dengi bir okul diplomasına sahip olması yada böyle bir okulun son Sınıfında bulunması,
3.lise öğrenimlerinin en az son üç yılını yurtdışında okumuş olması gerekmektedir.

Ben 10.sinifa kadar almnyda okudum, zeugnis mi istiyolar belge olarak.. ben hepsini kaybettim de ?

Sagol cnm, bende simdi arastirmaya devam ediyodum güzel bilgiler cikti karsima..
Sen neden devam etmedin.. sansini dene derim..

Türkiyeye gelin gidecek ve gitmis olan varmis baya ya:)
Bende kendimi tek zannediyordum:)
keske hepimiz ayni yerlerde olsak, ne iyi olurdu:)

haklisin canim cok ama cok var.. keske hepimiz birlik olsak toplansak dertlessek
birlikten kuvvet dogar.. :) ayni kültürden gelip ayni kaderi paylasan insanlarin anlasamayacagina inanmam ben..

Canim okuluna bas vur, belki sekreteriattan sana yeni bir karne cikartirlar..

Ben aslinda bunu cok istiyordum, ama 1.hangi üniverstenin cikacagi belli degil 2. tr de üniversteler almanyadaki üniversteler gibi degil, egitim sistemi cok cok farkli 3. Almanyadan Fernstudium ile egitimime devam ediyorum.. Tr de üni okumak beni nedense artik cekmiyor, cok daha fazla imkanlarimiz var bence kendimizi egitebilmemiz icin.

canim aklima bi soru takildi. türkiye maasiyla almanyadaki fernstudium masraflarini karsilamak zor olmuyormu? gerci fernstudium icni studiengebühr ne kadar bilmiyorum ama...

bide o zaman sinavlarami geliyosun almanyaya?

kac zamanda bi geliyosun geldiginde ne kadar kaliyosun?

sorularimi cevaplayablirsen sevinirim

Sinavlar icin almanyaya gelmene gerek yok canim.. Türkiyedeki "normal" maas ile bunu karsilamak mümkün degil, cünkü her sey cok daha masrafli. sinavlar sehirden sehire degisiyor, bazen alman konsolosluklarinda bazende üniverstelerde verebiliyorsun.

ay kizlar bende trye gelin gitcem buyuk bi ihtimal :)
mutluluk recetem meslegin resepsiyonist gorunuyor.. suanda calisiyormusun turkiyede? ve calisiyorsan ne kadar maas aliyorsun aceba?

burayi bulduguma cok sevindim, benim gibi tr'ye gelin olarak gelenleri görünce hemen üye oldum :)))) günlerden beri almanya veya yurtdisindan tr'ye dönenlerin sitesi var mi diye, internette arayip duruyordum!!

:)) ben de üniversite tezimi bitirmekle mesgulum onun icin yapacak birseyler bulabiliyorum.. ama ondan sonra ne yapacagimi bilmiyorum... aslinda burda yeniden üniversite okumayi düsünüyorum..

kizlar ben gurbetteyim istanbuldan taa geldim casablanka ya1 sene oldu o kadar zor ki benim gibi gurbetlik yasayan herkeze allah sabir versin

kizlar, mavi kart hakkinda bir sorum olacak!!

benim mavi kartim var, ve üstündeki T.C. numarasi benim eski T.C. numaram.. peki bu numarayla her yerde problem yasiyorum.. acaba herkese mi eski T.C. numarasi veriliyor, yoksa bu bir hatamiydi sizce?? bu karti tr'de yaptirdim.. bana verilen yerde zaten ilk defa bir mavi kart diye birsey duymustu :) internette de birsey bulamiyorum..

cevaplarinizi bekliyorum

canim bende az önce binbir ugrasla mavi kartima ulastim.. ne rezillik ya bu türkiyede evrak isi.. biktim vallah,bu ne ya..

benim eski kimlik numarami verdiler,bu herkeste aynidir canim.

slm cnm,

evet yaa..biraz daha internette okuduktan sonra ben de herkese eski T.C. kimlik no'larini verdiklerini gördüm.. ve evetttt, o islemleri hic sorma.. sinirimden öldüm ben onu burda alirken.. yani türkiye'de resmi dairelerin süper olmadigini biliyordum, ama bu kadar rezillik cekecegimi sanmiyordum.. eskiden almanya'da konsolosluklari hatirladim birden kafamçokkarıştı
ama orda bitmedi.. sagda solda problemler yasiyorum o kart yüzünden.. kimse tanimiyor.. belki burasi kücük sehir oldugu icin. bilemiyorum artik..

peki benim daha sigortami tam ayarlamadik.. yabanci uyruklu olunca zorluk cekiliyor mu?

kac seneden beri burdasin?

Sigorta islemleri nasil oluyor bilmiyorum canim,benim tek bildigim sey yabanci bir uyrugun oldumu ssk'ya borcalanamiyorsun,yani emekli olamiyorsun.

Ben 8-9aydir burdayim, dün hastaneye gittim mavi karti alir almaz sorun cikmadi.

Turistik yer oldugu icin herkes biliyor sanirim bu karti burda.

evet bence de turistik yerlerde daha az problem vardir... ordakiler böyle islerle daha cok karsilasiyorlardir.. biz de bi ara acaba antalya'ya mi gitsek diye düsünüyorduk.. ama memleketimizde evimiz de oldugundan oraya gitmek daha mantikli geliyor.. kaydirigubbakcemile5

bu kadar süredir burdasin, alisabildin mi? :) icimde sanki hala tatildeymisim gibi bir his var.. evimde oldugum sürece kendimi "ait oldugum yerdeymisim" gibi hissediyorum, ama iste disari cikinca sanki tatildeymis gibi bir hissim var.. sende de böyle oldu mu?

Ilk basta öyle oldu :kedi: bide ben almanyaya gidip geliyordum vatandaslik icin,daha da zor oluyordu benim icin..tam alisiyorsun geri gidiyorsun,oraya alisiyorsun buraya geliyorsun. cok zordu benim icin acikcasi.. her ufak seyi kafama takar olmustum..

artik alistim galiba:kedi:

almanya'nin neresindensin? :) ben de almanya'dan geldim :))))

antalyali misin?

biz de insallah yaza bir kac haftaligina almanya'ya gidecegiz.. bir kac islerim var daha.. hem öylece esim de almanya'yi görmüs olur.. cok güzel olur benim icin.. büyüdügüm yerleri görüp, en sevdigim arkadaslarimla tanisir.. bakalim yapabilecek miyiz.. daha vize nasil alinacagini bilemiyorum.. evli oldugumuz icin zorluk cikar diye düsünüyorum...

calisiyor musun? veya calismayi düsünüyor musun?

ben baden-Württemberg'denim canimopuyorumnanaktan sen nerdensin???
Yok antalyali degilim,ama burayi cok sevdigim icin her senede geldigimiz icin kendimi antalyali gibi hissediyorm artikzemuszemus Aynen ben de cok istiyorum esimin görmesini,ama esim turizmde calistigi icin bizim yazin gitmemiz biraz zor hatta imkansizsempatiksalakcinni kisin allah kismet ve nasip ederse gitmek istiyoruz. sen vize alamazsin esine canim. Cünkü sen almanyada calismiyorsun anladigim kadariyla. Senin yerine annen ve ya baban isteyebilir vizeyi. Malesef bir sürü is:1no2:

ben hamile oldugumu ögrendim bir kac gün önce,tamda ise baslayacaktim ama esim istemiyor artik:1no2: sen calisiyormusun canim??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…